Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   119 / 283
(#) zolika60 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Sajnos valószínűleg vége. Ahogy a kolléga is írta azonnal takarítani kellett volna. Megkísérelheted nagyítóval átnézni és kijavítgatni a sérült részeket, de körülbelül egy ezrelék esélyt átok rá, hogy eredményre jutsz.
(#) tomipap válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Ha olyan korrozio jott letre amit nem tudsz eltavolitani akkor sanszos, hogy nincs eselyed. Fotozd le a hibas pontokat. Hatha talalunk ra gyogyirt.

Folyadek beomles utan SOHA DE SOHA ne probalkozz inditgatni sehogy sem amig alaposan ki nem takaritottad.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
(#) tom75 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 23, 2013 /

Hiba volt eltenni a leöntött készüléket. Bor savas, a sav szétmarja a finom vezető sávokat, ha egyből le van takarítva akkor még van rá esély hogy működni fog.

Ezt a készüléket sajnos már nem lehet meg menteni, majdnem biztos vagyok benne.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
(#) ufi hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok!
Tudom nem ide kellene írni,de csak itt találhatok válasz adót a sok Laptop guru között!
Van egy Medion MD 97900 -as laptopom aminek a Touchpadja multimédiás. Segítséget szeretnék kérni tölletek ennek a tacspadnak a telepítésében,hogy működésre tudjam bírni!
Ezt a programot hiába töltöm le: "Synaptics Dual Mode" nincs benne ez a menü: Dual Mode!!!
Sajnos csak ezzel a menüvel lehet működésre bírni! Várom segítségetek!
Ezen a linken láthatjátok a kinézetét,ha jó!

http://www.engadget.com/2005/11/15/synaptics-dual-mode-touchpad-add...trols/
(#) tom75 válasza ufi hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

ment magánba
(#) zoltan0801 hozzászólása Máj 29, 2013 /

Sziasztok!
Kaptam egy compaq presario cq61 laptopot, azzal a hibával, hogy elszakadt a kábel a töltőjében, és az aksi csak fél percet bír, viszont cseretöltővel is produkálta azt az állapotot, amit a javított töltővel. Mégpedig: ha akku nélkül bedugom a táp kébelt világit a DC csatlakozó meletti LED, de a laptop visszajelző LED-je már nem. El sem indul. Ha az aksit ráteszem, elalszik a csatlakozó melletti LED is, elindulni elindul, de csak amíg az akku bírja. Magán az alaplapon semmi külsérelmi nyom nem található, sem égés. A DC csatlakozóból a lap-ra 6 kábel megy: 2db GND, 2db 19,6V körüli, 1db 1,11V, 1db 2,56V. Ha valakinek lenne ötlete, azt megköszönném.
(#) tom75 válasza zoltan0801 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Ennyi infóból nem tudom mi lehet ez de néz körül a bemenetnél nincs e valami zárlat. Nem melegszik e valami.
(#) zoltan0801 válasza tom75 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Zárlat nincs, és nem is meglegszik semmi, én is erre gondoltam először. Javítottam már laptopot (nem sokat), de ilyent még nem láttam.
(#) tom75 válasza zoltan0801 hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Ha nem boldogulsz vele akkor vidd szervizbe, hát ha megtudják oldani
(#) zoltan0801 válasza tom75 hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Természetesen semmiképpen sem akartam mélyebben beleásni magam, mivel nem az én laptopom, de még nem is olyan közelebbi ismerősömé. Megmondom neki, hogy nem sikerült megcsinálni, majd ő eldönti, hogy mit kezd vele. Azért köszömön a segítséget.
(#) akos153 hozzászólása Jún 1, 2013 /

Üdv, nekem egy olyan problémám lenne, hogy a laptopom pár napja nem lehet bekapcsolni. Bekapcsol elkezdi tölteni az oprendszert de egyszer csak gondol egyet és lefagy de nem akárhogy. A képernyőn piros (és néha más milyen is) csíkok jelennek meg. A memóriára gyanakodtam, kivettem az egyiket és úgy üzemel a gép! Ha mind2-ő benne van akkor csinálja csak ezt a hibát. Lehet esetleg vírus is a hiba oka vagy csak egyszerűen hardveres a hiba?
(#) tomipap válasza akos153 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Lehet grafikus chip hiba is bar azt nem tudom mennyire fugg ossze azzal, hogy hany ram van belepakolva.
(#) akos153 válasza tomipap hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

Ha 1 modul van benne akkor működik bár néha így is előfordul a kék halál. 2 modullal most már nincs kép se.
(#) tom75 válasza akos153 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /

vírus ilyet nem csinál, az biztos hogy hardver hibád van.
Célszerű lenne egy RAM tesztet lefuttatni.
De még azt se zárnám ki, hogy az északi híd hibás a készülékben, mivel ez kezeli a memóriákat.
(#) akos153 hozzászólása Jún 1, 2013 /

Ha csak 1 modul van benne úgy működik a gép, a ram teszt is lefut hiba nélkül mind 2 kártyánál, sőt még videokártya tesztet is csináltam annál is minden tökéletes. Eddig jó volt a gép pár napja kezdte ezt csinálni, telepítve se volt semmi rá akkor. Én valamelyik smd alkatrészre gyanakszom, a hő miatt lehet valamelyik már nem bírta és nem üzemel rendesen. (a gép kb 2 éves).
(#) tom75 válasza akos153 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Akkor két lehetőséged van, vagy elkezded megkeresni magad a hibát, vagy elviszed szervizbe.
Mi a készülék pontos típusa?
Tapasztalatból mondom, hogy ez vezérlő hiba lesz.
Corei-s gépről van szó? Mert akkor lehet proc hiba is.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
(#) ufi hozzászólása Jún 2, 2013 /

Sziasztok!
Medion MD 97900 -as laptop Touchpad probléma megoldva!
Most egy olyan hibával ütköztem,hogy nem működik a wifi! A gép látja,drivert telepíti,de nem kapcsolja be a wifit! Kérdésem az lenne,hogy lehet csatlakozó probléma,vagy az ki van zárva mert akkor nem is telepítené? A wifi egy HP-böl lett kiszedve! Ateros gyártmány!
Várom segítségetek!
(#) tom75 válasza ufi hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Csatlakozó nem igazán romlik el.
Esetleg wifi kapcsoló, vagy a kártyának van hibája.

Első sorban megpróbálnám bootolni a laptopot egy unbutu live linux cd ről.
Ha ott működik akkor lehet tovább kísérletezni a driverrel win alatt.
(#) SPORE hozzászólása Jún 2, 2013 /

Sziasztok! Van egy Macintosh PowerBook 100-as notebookom, aminek a képernyője nem működik. Háttérvilágítása jó, csak a pixelek nem kapcsolnak be. Amikor bekapcsolom, akkor egy pillanatra felvillannak csíkok rajta, zenél, az áramkör, mintha kapcs. üzemű táp lenne, halkan sípol, 16 másodperc múlva felpörög a vinyó, 5 másodpercenként kattog egy kicsit (ez 16-szor), mintha keresne valamit, majd kikapcsol. (lehet, hogy én nem kapcsolom be jól) Ha ilyenkor megnyomok egy gombot, kezdődik megint az egész folyamat. Ha ilyenkor elveszem tőle a tápot, és visszaadom, akkor a vinyó azonnal beindul, zenél egy kicsit, és a képernyővilágításon kívül nem látszik rajta semmi, de most már nem kapcsol ki. Ha tekergetem rajta a kontraszt és a fényerő potit, akkor sem változik semmit a kép. Ha ilyenkor megnyomom a baloldalán a hátrébb lévő gombot, akkor magint zenél egy kicsit, majd kattog a HDD 2 másodpercig, és megint semmi. Kár, hogy nem tudom rákötni külső monitorra. Érdekes, hogy be és kikapcsolásnál vízszintes csíkok felvillannak rajta. Mi lehet a baja?
(#) tom75 válasza SPORE hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Érdemes lenne megnézni mit csinál külső monitoron.
A leírt információból kijelző vagy alaplap hibára gondolnák.
(#) SPORE válasza tom75 hozzászólására (») Jún 2, 2013 /

Szia! Ez egy 1991-es notebook, nincs rajta monitorcsati.
(#) akos153 válasza tom75 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Gateway nv53 a típusa. Amd-s proci van benne. Vezérlő alatt mit értesz? Melyik vezérlő.
(#) tom75 válasza akos153 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Bga északi híd
(#) Chipmunk1960 válasza akos153 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Hali, valószínű a 2 chip nem bírja egymást. Volt olyan eset, hogy évekig működtek együtt, azután egyszercsak megromlott az " összhang" s nem bírták tovább egymást. Akárcsak az életben Egybként az enyémnek is most ez a baja, 64-bites módban. Most várom hozzá az u.a cship-setes ramot. Itt egy jó progi, ami mutatja a modulok minden adatát: http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/RAMMon.shtml
(#) Chipmunk1960 válasza akos153 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Hali, Néha nem árt a prociról, meg az szaki hídon lévő hűtő felületet levenni, s a pasztát kicserélni újra. Hajlamosak a kiszáradásra, főleg az újabb ezüst színűek!
Meg persze portalanítani a hűtőrácsot.
(#) akos153 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Takarítva rendszeresen van/volt az igaz hogy újra kellene már a hűtő részt zsírozni vagy lapkázni. Erre mi lehet a megoldás? Így akkor a videovezérlő chip a hiba forrása? Vagy a képen melyik az a kettő?
(#) ufi válasza tom75 hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Nos! Kipróbáltam ubuntu live linuxal is,de ott sem jó!
Lehetséges hogy az alaplap nem támogatja ezt a wifi kártyát?

Hogy lehet letesztelni a kártyát? Nincs másik laptopom,amibe ilyen kártya megy!

Pár adat a kariról:

HP 459339-002 Compaq Atheros ATH-AR5BXB63 Mini PCI-Express Wireless Card
HP Compaq Part #: 459339-002
Associated Part Number(s) #: ATH-AR5BXB63

Kártya típusa: vezeték nélküli kártya
Form Factor: PCI Express Mini Card
Maximális átviteli sebesség:
Támogatott protokoll (ok): 802.11b, 802.11g
Chipset Gyártó: Atheros
Ha tud valaki egy jó megoldást vévő vagyok rá!
(#) tom75 válasza ufi hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Kártyát csak laptopban tudod kipróbálni.
Szerintem rakjál bele USB-s wifi adaptert.
(#) fater0827 hozzászólása Jún 5, 2013 /

Üdv hozzáértők !
Van egy compaq békebeli gépem ,alábbi képek árulkodnak . LCD hiba sárga matyó minta jobb oldalon működő szerkezet , színes LCD.
ezekhez még lehet LCD , akku , ... kapni , kicsit zavaró ,játék nincs rajta . Felbontást Basic-ból veszem 640*280 .
Üdv .:
(#) tom75 válasza fater0827 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Mi a készüléked pontos típusa?
Hány colos a kijelző?
Nagy valószínűséggel van hozzá.
Következő: »»   119 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem