Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos valószínűleg vége. Ahogy a kolléga is írta azonnal takarítani kellett volna. Megkísérelheted nagyítóval átnézni és kijavítgatni a sérült részeket, de körülbelül egy ezrelék esélyt átok rá, hogy eredményre jutsz.
![]()
Ha olyan korrozio jott letre amit nem tudsz eltavolitani akkor sanszos, hogy nincs eselyed. Fotozd le a hibas pontokat. Hatha talalunk ra gyogyirt.
Folyadek beomles utan SOHA DE SOHA ne probalkozz inditgatni sehogy sem amig alaposan ki nem takaritottad. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Hiba volt eltenni a leöntött készüléket. Bor savas, a sav szétmarja a finom vezető sávokat, ha egyből le van takarítva akkor még van rá esély hogy működni fog.
Ezt a készüléket sajnos már nem lehet meg menteni, majdnem biztos vagyok benne. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Sziasztok!
Tudom nem ide kellene írni,de csak itt találhatok válasz adót a sok Laptop guru között! Van egy Medion MD 97900 -as laptopom aminek a Touchpadja multimédiás. Segítséget szeretnék kérni tölletek ennek a tacspadnak a telepítésében,hogy működésre tudjam bírni! Ezt a programot hiába töltöm le: "Synaptics Dual Mode" nincs benne ez a menü: Dual Mode!!! Sajnos csak ezzel a menüvel lehet működésre bírni! Várom segítségetek! Ezen a linken láthatjátok a kinézetét,ha jó! http://www.engadget.com/2005/11/15/synaptics-dual-mode-touchpad-add...trols/
Sziasztok!
Kaptam egy compaq presario cq61 laptopot, azzal a hibával, hogy elszakadt a kábel a töltőjében, és az aksi csak fél percet bír, viszont cseretöltővel is produkálta azt az állapotot, amit a javított töltővel. Mégpedig: ha akku nélkül bedugom a táp kébelt világit a DC csatlakozó meletti LED, de a laptop visszajelző LED-je már nem. El sem indul. Ha az aksit ráteszem, elalszik a csatlakozó melletti LED is, elindulni elindul, de csak amíg az akku bírja. Magán az alaplapon semmi külsérelmi nyom nem található, sem égés. A DC csatlakozóból a lap-ra 6 kábel megy: 2db GND, 2db 19,6V körüli, 1db 1,11V, 1db 2,56V. Ha valakinek lenne ötlete, azt megköszönném.
Ennyi infóból nem tudom mi lehet ez de néz körül a bemenetnél nincs e valami zárlat. Nem melegszik e valami.
Zárlat nincs, és nem is meglegszik semmi, én is erre gondoltam először. Javítottam már laptopot (nem sokat), de ilyent még nem láttam.
Ha nem boldogulsz vele akkor vidd szervizbe, hát ha megtudják oldani
Természetesen semmiképpen sem akartam mélyebben beleásni magam, mivel nem az én laptopom, de még nem is olyan közelebbi ismerősömé. Megmondom neki, hogy nem sikerült megcsinálni, majd ő eldönti, hogy mit kezd vele. Azért köszömön a segítséget.
Üdv, nekem egy olyan problémám lenne, hogy a laptopom pár napja nem lehet bekapcsolni. Bekapcsol elkezdi tölteni az oprendszert de egyszer csak gondol egyet és lefagy de nem akárhogy. A képernyőn piros (és néha más milyen is) csíkok jelennek meg. A memóriára gyanakodtam, kivettem az egyiket és úgy üzemel a gép! Ha mind2-ő benne van akkor csinálja csak ezt a hibát. Lehet esetleg vírus is a hiba oka vagy csak egyszerűen hardveres a hiba?
Lehet grafikus chip hiba is bar azt nem tudom mennyire fugg ossze azzal, hogy hany ram van belepakolva.
Ha 1 modul van benne akkor működik bár néha így is előfordul a kék halál. 2 modullal most már nincs kép se.
vírus ilyet nem csinál, az biztos hogy hardver hibád van.
Célszerű lenne egy RAM tesztet lefuttatni. De még azt se zárnám ki, hogy az északi híd hibás a készülékben, mivel ez kezeli a memóriákat.
Ha csak 1 modul van benne úgy működik a gép, a ram teszt is lefut hiba nélkül mind 2 kártyánál, sőt még videokártya tesztet is csináltam annál is minden tökéletes. Eddig jó volt a gép pár napja kezdte ezt csinálni, telepítve se volt semmi rá akkor. Én valamelyik smd alkatrészre gyanakszom, a hő miatt lehet valamelyik már nem bírta és nem üzemel rendesen. (a gép kb 2 éves).
Akkor két lehetőséged van, vagy elkezded megkeresni magad a hibát, vagy elviszed szervizbe.
Mi a készülék pontos típusa? Tapasztalatból mondom, hogy ez vezérlő hiba lesz. Corei-s gépről van szó? Mert akkor lehet proc hiba is. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Sziasztok!
Medion MD 97900 -as laptop Touchpad probléma megoldva! Most egy olyan hibával ütköztem,hogy nem működik a wifi! A gép látja,drivert telepíti,de nem kapcsolja be a wifit! Kérdésem az lenne,hogy lehet csatlakozó probléma,vagy az ki van zárva mert akkor nem is telepítené? A wifi egy HP-böl lett kiszedve! Ateros gyártmány! Várom segítségetek! A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Csatlakozó nem igazán romlik el.
Esetleg wifi kapcsoló, vagy a kártyának van hibája. Első sorban megpróbálnám bootolni a laptopot egy unbutu live linux cd ről. Ha ott működik akkor lehet tovább kísérletezni a driverrel win alatt.
Sziasztok! Van egy Macintosh PowerBook 100-as notebookom, aminek a képernyője nem működik. Háttérvilágítása jó, csak a pixelek nem kapcsolnak be. Amikor bekapcsolom, akkor egy pillanatra felvillannak csíkok rajta, zenél, az áramkör, mintha kapcs. üzemű táp lenne, halkan sípol, 16 másodperc múlva felpörög a vinyó, 5 másodpercenként kattog egy kicsit (ez 16-szor), mintha keresne valamit, majd kikapcsol. (lehet, hogy én nem kapcsolom be jól) Ha ilyenkor megnyomok egy gombot, kezdődik megint az egész folyamat. Ha ilyenkor elveszem tőle a tápot, és visszaadom, akkor a vinyó azonnal beindul, zenél egy kicsit, és a képernyővilágításon kívül nem látszik rajta semmi, de most már nem kapcsol ki. Ha tekergetem rajta a kontraszt és a fényerő potit, akkor sem változik semmit a kép. Ha ilyenkor megnyomom a baloldalán a hátrébb lévő gombot, akkor magint zenél egy kicsit, majd kattog a HDD 2 másodpercig, és megint semmi. Kár, hogy nem tudom rákötni külső monitorra. Érdekes, hogy be és kikapcsolásnál vízszintes csíkok felvillannak rajta. Mi lehet a baja?
Érdemes lenne megnézni mit csinál külső monitoron.
A leírt információból kijelző vagy alaplap hibára gondolnák.
Szia! Ez egy 1991-es notebook, nincs rajta monitorcsati.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Gateway nv53 a típusa. Amd-s proci van benne. Vezérlő alatt mit értesz? Melyik vezérlő.
Hali, valószínű a 2 chip nem bírja egymást. Volt olyan eset, hogy évekig működtek együtt, azután egyszercsak megromlott az " összhang" s nem bírták tovább egymást. Akárcsak az életben
![]()
Hali, Néha nem árt a prociról, meg az szaki hídon lévő hűtő felületet levenni, s a pasztát kicserélni újra. Hajlamosak a kiszáradásra, főleg az újabb ezüst színűek!
Meg persze portalanítani a hűtőrácsot.
Takarítva rendszeresen van/volt az igaz hogy újra kellene már a hűtő részt zsírozni vagy lapkázni. Erre mi lehet a megoldás? Így akkor a videovezérlő chip a hiba forrása? Vagy a képen melyik az a kettő?
Nos! Kipróbáltam ubuntu live linuxal is,de ott sem jó!
Lehetséges hogy az alaplap nem támogatja ezt a wifi kártyát? Hogy lehet letesztelni a kártyát? Nincs másik laptopom,amibe ilyen kártya megy! Pár adat a kariról: HP 459339-002 Compaq Atheros ATH-AR5BXB63 Mini PCI-Express Wireless Card HP Compaq Part #: 459339-002 Associated Part Number(s) #: ATH-AR5BXB63 Kártya típusa: vezeték nélküli kártya Form Factor: PCI Express Mini Card Maximális átviteli sebesség: Támogatott protokoll (ok): 802.11b, 802.11g Chipset Gyártó: Atheros Ha tud valaki egy jó megoldást vévő vagyok rá! ![]()
Kártyát csak laptopban tudod kipróbálni.
Szerintem rakjál bele USB-s wifi adaptert.
Üdv hozzáértők !
Van egy compaq békebeli gépem ,alábbi képek árulkodnak . LCD hiba sárga matyó minta jobb oldalon működő szerkezet , színes LCD. ezekhez még lehet LCD , akku , ... kapni , kicsit zavaró ,játék nincs rajta . Felbontást Basic-ból veszem 640*280 . Üdv .: |
Bejelentkezés
Hirdetés |