Fórum témák
» Több friss téma |
Nem ez nem az eredeti,de inteles volt benne!
Most be lett kapcsolva a gép és hibátlanul működik a hang. Már csak az a kérdés, hogy hosszú távon fog-e működni, vagy megint eljátssza-e a tegnapit.
Sziasztok!
Került hozzám egy IBM Thinkpad A22e gépezet és hosszú áramtalan lét után először dugtam neki tápot. Bekapcsolásnál kiírta hogy: nincs wincsi, rossz az elem stb de továbbment: Press F1 for IBM Bios Setup Utility Press F12 to choose temporary boot device nyomtam F1-et neki és minden gond nélkül beléptem a bios-ba nézelődtem majd kikapcs követkaző bekapcsolásnál lakat... Mostmár nem tudok belépni se boot-olni Miért történt ez? Van home-made megoldás? A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
Cseréld ki az elemet egy újra és jó lesz.
Erre a problémára esetleg van valakinek tapasztalata? Üdv!
![]()
Amit a kijelzőre csatlakoztatsz kábelt nézd át, nincs-e megszakadva vagy jól van-e bedugva. Olyanról is halottam már, hogy több érintkező volt ami a kijelzőre megy(bár a te esetedben ez nem valószínű mivel helyettesítőt kaptál hozzá).
Sziasztok. Nem működnek a sata csatlakozok a notebookon. Toshiba C650.
A hibát megtaláltam, egy ic van kiégve. de sehol nem találok hozzá megfelelőt. 23ALC(Q-0) utolsó betűt nem tudom kivenni.
Üdv Sooty
Egy szomorú hírem van , törött az LCD-d , bal alsó sarokból indult meg a törés . Közben képen mutatom a hiba nyomát . Az üvegen lévő ezüstfüst vezetékek is szakadtak ,. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
A helyzetben az a bosszantó, hogy megrendeltem Magyarországon és ezt a kijelzőt kaptam, visszaküldtem. Megrendeltem az USA-ból kínomban, és ugyanezt küldték, holott kifejezetten a 803-as végűt rendeltem meg. A bedugási hiba szerintem kizárt a pigtail-on nem látok sérülést.
Üdv Sooty
Óvatosan nyomd meg az LCD-t és olyan percegés szerű hangot hallasz , na azt a hangot nem a szú okozza . Filcel rajzold meg a kijelzőn a törés nyomot amit kb én is rajzoltam , nézegessél képeket és mindig a filc alatti helyen leszz a hiba ,Üvegtörés . Üdv
Ez már az új kijelző amit a törött helyett kaptam, ezen a hibás színek miatt ilyen a mintázat, nincs eltörve
![]()
Azt ne mondd, hogy ez nem a törött... Bal alsó sarokba olyan szépen látszik a törés kiindulási pontja. Ha ezt így kaptad, küldd vissza és reklamáld meg, hogy törötten kaptad!
Nem törött, mint ahogy azt simpi is megírta már, ilyen a háttérkép, a torz színek miatt ilyen furcsa. A probléma az inkompatibilis kijelző típus sajnos...
![]()
Akkor a képen vonalakat mivel magyarázod? A jobb alsó sarokba a csomópontot mivel magyarázod? Láttam már jó pár törött kijelzőt, és azoknál is a törés miatt a színek kuszák voltak, ugyan ilyen csomóponti indulás volt. De ha kiderül, hogy ez a kijelző nem törött meghívlak 1 sörre! De a terráriumomon is van 1-2 hasonló repedési nyom, sőt ismerős szélvédőjén is ugyan ilyen csíkok vannak az üvegen.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Küldheted a sört a címemet priviben megkapod
![]()
Még a csíkokra adj magyarázatot! Majd utána mert beállítottam és nekem a starmenü nem töröttXD
Hát annyi biztos, hogy nem Newton gyűrűk...
Amúgy valami magyarországi bontóba nincs megfelelő? Vagy netes árveréses oldalakon. Annyi laptopot szednek szét már, mint égen a csillag.
Javításban tudok segíteni. Ic pontos típusát ad meg légy szi.
Mindent írj le róla ez nem elég a beazonosításhoz. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Van egy HP nc6220 laptopom. Volt már szervízben. Olyan probléma van vele, hogy bekapcsoláskor nem jön kép (fekete, sötét) és kikapcsolni nem lehet, csak ha leszedem az akkumlátort.
Mi lehet a probléma? Minden javaslatot várok. Köszönöm:
Sziasztok! Van egy Fuji siemens T4010D laptopom!Szét kellett szednem, a hűtés miatt mert csapágyas volt !Összeraktam, de most nem kapcsol be , leirás alapján néztem! az indikátor kijelzőn az aksi behelyezésekor villan ami eddig normális,és utána semmi a bekapcsológombot hiába nyomom a kijelzőn , megnéztem áram alatt is, akkor az akksi jel egyfolytában villog meg a töltés jel is!Mi lehet?
ja és bármelyik billenytyű lenyomására bevillan az akksi jel!
Nézd át újra akár lépésről lépésre az alkatrészeket, valami nem illeszkedik megfelelően, valószínű itt a billentyűzet bár ilyen hibával kicsi a valószínűsége.
Sziasztok.
Adott egy Asus x50n laptop. Hiba jelensége: Bekapcsol, képet nem ad, aksi tölt, cpu-t, memóriát, vinyót, kipróbáltam működnek. Valószínű, hogy alaplap hiba ? Ha igen, hol találok hozzá lapot nem tudjátok? ![]() Előre is köszi!
Sanszos, hogy BGA-s. Szerintem nem kell uj lap. Keress egy jo szervizt.
Sziasztok
Kaptam ajándékba egy öreg Gericom Blockbuster2 (P4) laptopot. Érdekes hibája van erősítsétek meg a gyanúmat. Jelenség: Minden indításnál bekapcsol de képet nem mindig ad. Külső monitorn teszteltem hogy az inverter és képernyő hibákat kizárjam, sőt ki is kötöttem. Ha elsőre ad képet akkor semmi gond, megy tökéletesen. Ha újrainditom, indul megy szépen. Ha kikapcsolom DE MARAD ÁRAM ALATT, akku vagy táp, megy indul rendesen. Ha elveszem a villanyt és várok kb negyed órát, akkor indul, de kép vagy van, vagy nincs. Ha nincs, akkor ki-be kapcs, villany le fel és kb 10-15 próbálkozás után indul normálisan, kép is van, aztán ha már megy akkor minden ok. Az én tippem az alaplapi 6db hagyományos elektrolit kondi. Szerintem tönkrementek. 820µF 4V. Esetleg találkozott valaki ilyen hibával? A videovezérlőt kizárom mert ha megy a gép akkor tökéletesen megy 3 óra után is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |