Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogyan előttem is írták:
1. Nem jó a szigetelés ehhez képes kicsi a klíma teljesítménye. 2. Figyelembe véve amit írtál: Ne kapcsold ki! Kapcsold be állítsd be 25 °C-ra és hagyd békén. Attól, hogy a beltéri egységed üzemel még nem biztos, hogy a kültéri egységben a kompresszor is üzemel. Vagyis a beltéri állandóan megy a kültéri kapcsolgat. A Midea nem egy minőségi gép, lehetnek hő ingadozások ezt ki kell tapasztalni. A lényeg: Attól, hogy a beltéri egységed állandóan megy még nem fog állandóan hűteni.
Szia !
... (inverteres lévén visszavesz majd kikapcsol)... Ha ez így van, akkor valamilyen beállítási átnézés kell. Egy inverteres mindig megy, amíg ki nem kapcsolom, vagy éjszakaira/elalvásosra nem teszem a kezelésnél a funkciót. Ez utóbbi azt jelenti - minden gyártónál eltérhetnek a programok-, pl. hogy cc 4-5 órát megy még, vagy a beállított ideig és közben lassan engedi emelkedni a hőmérsékletet. Legalábbis így emlékszem némely gépre.... Bocsi, ha nem jó infó lenne... Kobold
Na igen, talán jobban, kevésbé szűkösen megfogalmazva így gondoltam..
![]() ![]() Nem is tudom, mekkora a tetőtér? Volt róla szó? Lusta mazsola voltam visszamenőleg elolvasni... Kobold
Teljesen mindegy, hogy mekkora a tetőtér. Mekkora a hőterhelés?
Volt olyan tetőtéri szoba (18 m2) ahova elég volt a 2 kW és volt, hogy kellett 5 kW. Azért ne feledjük el, hogy a klímáknak a teljes teljesítményét adják meg. Az érezhető ennél 20-25%-al alacsonyabb. Idézet: „Egy inverteres mindig megy, amíg ki nem kapcsolom, vagy éjszakaira/elalvásosra nem teszem a kezelésnél a funkciót. Ez utóbbi azt jelenti - minden gyártónál eltérhetnek a programok-, pl. hogy cc 4-5 órát megy még, vagy a beállított ideig és közben lassan engedi emelkedni a hőmérsékletet.” Ma sleep módban kipróbáltam és így elég jónak mutatkozott. A sleed mód ennél: x fokot beállítod és 1. órában "megcsinálja" ezt a hőfokot. A 2. órába 1 fokot hagy emelkedni majd még egyet a 3. órában. Ezután 5. óráig tartja a hőfokot (x+2) és utána kikapcsol. Ezalatt a 7 óra alatt 4kw áram fogyott az óra szerint. Ez reális, nem sok? Idézet: „Nem is tudom, mekkora a tetőtér? Volt róla szó?” Írtam előző hsz-ben, hogy 25nm a szoba amit hűtünk vele és cserép tetős a ház, ferde síkú külső falakkal és egyenes menyezettel. Egy padlástér van még a "fejünk felett" kb 2m belmagassággal. Ott fönn ilyenkor nagyon meleg van, mert voltam már ilyenkor ott ![]()
Van külön mérője a klímának? 4kW villamos teljesítmény az legalább 12kW hűtési teljesítmény.
Adott körülmények között, hogy jó-e nehéz megmondani. Szerk.: Én saját lakásomban nem vettem észre jelentős villanyszámla emelkedést klíma előtt és után. Hűtésre nem sokat használom fűtésre annál többet. Évi 1 hónapot hűtök és 3 hónapot fűtök. A fűtés számlám viszont kicsit csökkent. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Őszintén szólva megnéztem az órát reggel, meg délután amikor kikapcsolt. A klíma mellett ment még egy számítógép és egy erősítő is utóbbi csak pár 10w-al.
![]() Hét óra üzemről beszélünk sleep módban. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Idézet: „4kW villamos teljesítmény az legalább 12kW hűtési teljesítmény.” Ez hogy kell kiszámolni pontosan?
Egy átlagos inverteres klímától elvárható a 3-as EER érték. Bár új szabályozás szerit SEER a mérvadó, de ennek jóval bonyolultabb a számítása.
A lényeg, hogy 1 kW villamos energiából illik legalább 3 kW hűtési energiát előállítani. 27 °C belső és 35°C külső hőmérséklet esetén. Ez jobb vagy rosszabb lehet. Höm. függvényében. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Értem. Köszönöm! A hőszigetelés biztosan javít a mérlegen majd?
Idézet: „Őszintén szólva megnéztem az órát reggel, meg délután amikor kikapcsolt. A klíma mellett ment még egy számítógép és egy erősítő is utóbbi csak pár 10w-al.” És godolom legalább egy hűtő is. Mosógép, Mosogató gép? 7*31*48 = Egy egész havi villanyfogyasztás egy kis lakásban. Ergo, ha csak a klíma evett 7kW-ot az sok szerintem. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Idézet: „Értem. Köszönöm! A hőszigetelés biztosan javít a mérlegen majd?” Ha a fűtést és hűtést egybe veszed akkor biztosan. Legalább 10cm. Mikor térül meg? Erre hadd ne válaszoljak... ![]()
Igaz, a hőterhelés a fontos. De valamiből el kell indulni. Rőgtön hőterhelés-műszer sztem még nincs.
![]() Kobold
Már olvasgatva a késöbbi hsz-okat is, sok dolog már megoldva. Bár azt sem tudom, h hány kw-os a készülék, amit beszereltek....A min 3.5 kw-ra gondolok, ami még ilyen esetekhez lehet kicsi is.... Kell egy kis pihenő is a klímáknak a két aktív hűtés között, amikor már hőn tart... Az enyém sajna a leírt javaslattal ellentétes, mert tudom, kissebb kw a kelleténél. De ez volt "szinte ingyen". És nem is inverteles. Mondjuk teszi a dolgát..
![]() A szigetelés meg nagyon jó dolog. Én a lapos tető alatti utsó lakó vagyok, és a tető teljes melege jön hozzám. Már pár éve raktam a plafonra 2 cm szigetelést. Az egész cc. 10e forint volt, festéssel. De érezhető a javulás! Ez talán mérhető megtérülés. De a többinél nem azt kell nézni, hanem a konfort érzetet. Lást az ablakcserét. megtérülés, talán 10 év és hirtelen nagy egyszeri pénz kiadás. Erre mondjuk azt, h majd a gyerekek, ha nekik kell.. ![]() Kobold Idézet: „Bár azt sem tudom, h hány kw-os a készülék, amit beszereltek....” Előző hsz-ben linkeltem a típusát: Bővebben: Link 2,6kw / 2,9kw a teljesítménye. Ez a készülék volt elérhető !alkalmi! áron és emiatt vettük meg egy helyi klímaszerelő vállalkozásból. (teljesen új és inverteres a készülék) 3,5kw hogy lehet kicsi? A tető miatt?
Lehet figyelmetlen voltam. A szoba 25 nm, meleg tetőtér van felette... már a 3 kw-ot próbálnám megcélozni. Bár látom, 2.9kw a turbó rész. Igaz, az alap teljesítmény a fontos... Még hozzá jön ehhez, h milyen tevékenység, világítás, mennyien vannak a szobában. Egy szoba, ill. több szoba, folyosó, klíma helye...stb. A lényeg, h kb fél órás szünet kell a hűtések között, h visszaálljon a klíma belső gáz/olaj alap egyensúlya. Legalábbis én így tudom. Lehet, még pár dolgot nem is írtam, vagy rosszul gondolkozom. Régóta meresztem a szemem a monitorra, elfáradt
![]() ![]() Kobold Idézet: „Még hozzá jön ehhez, h milyen tevékenység, világítás, mennyien vannak a szobában.” Két felnőtt ember maximum és egy darab számítógép egy erősítő egy lcd-tv és egy beltéri egység van a szobában és ezek be is vannak kapcsolva legtöbbször. A számítógép az ami azért nem kórosan, de fűt. A világítást kompakt fénycső adja így az nem számít hőterhelésnek. A kültéri egység típusa: MOB-09HFN1 (2,6kw) Mit határozna, ha nagyobb beltéri egységet kapna a kültéri?
Ebből a neon az nem annyira fűtő cucc. A többi elég jó hőtermelő. Még az LCD is, nekem igen fűtős egység az asztalon.... Ez itt már maga 300-400 W hőtermelő... Máris 2.9 kW-nál járunk alapból. Igaz, a tetőtérnél nem teljes a lég-m3, ezért a hűtési levegőmennyiség kevesebb, ami csökkenti az telj. igényt... Ezért is melegszik fel olyan hamar a szoba, mert a lehűtött lev. mennyiség kevesebb, mint egy átlagos téglalap szobáé...
Nincs értelme sztem, semmit nem jelentene. Ekkor a kültéri lenne a leggyengébb láncszem, és a beltéri unatkozna... Felesleges pénzkidobás. Sztem várd meg a szigetelést, és utána agyalj rajta. Ennyi jutott eszembe... Kobold
Nagyon köszönöm neked a sok hasznos infót! Elkezdek szigetelni hamarosan és beszámolok róla. Egyelőre nem akarok másik klímát mert ennek elégnek kell lennie. Fél óra alatt 1 fokot hűt ez a berendezés, ami szerintem nem olyan rosssz.
A mobilklímával pedig összehasonlíthatatlan, mert az 2 óra alatt sem húzott le 1 fokot. Üdvözlettel!
Szívesen. Világért sem vegyél másikat. ki kell bírnia. Nekem is gyengébb kicsit.... Mobil klímát meg nem szabad venni, nagyon sok macera van vele, és a falat is ki kell fúrni...
![]() Várom az infót, biztos ügyesen megcsinálod--- Kobold A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Falfestés, tapéta, parketta stb megy, majd megoldom ezt is valahogy.
![]() Egy haverral csináljuk, már beszéltem vele. Írok ha kész van és csinálok képet is. Tényleg köszi mindent!
Nos közben még egy kérdés felmerült és lehet a probléma is megvan! A csatolt képen amit piros vonal jelöl kb 5-8 fokkal ! melegebb a többi faltól. A kérdéses terület kb 1m2 és az ablak felett és egyik (vékonyabbik) oldalán van.
Szerintetek lehet hogy a legnagyobb gond ez? A többi területen jóval hűvösebb a falfelület és egyenletes is a hőmérsékletük. Ettől még szigetelek mindenképp mindenhol csak az a kérdés hogy a "meleg" területen elég lesz e 5cm hungarocell. Az üveg típusa mennyire számít? (argongázzal töltött vagy sima típusú) A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Sziasztok!
Van egy univerzális távirányítóm a Nimbusz klímához. Típusa: Well RC UIVERS A/C 1W. Sajnos automatikusan nem állítja be a kódot, manuálisan pedig nem tudom beírni, mert nem ismerem a kódot. Tud valaki ötletet adni?
Indítsd el a klímát , és léptesd sorban a kódokat , amikor leáll a klíma megtaláltad az ő kódját .
Szia,én a helyedbe,kőzet vagy üveg gyapottal szigetelnék.
Szia!
Mitől jobb az? Csak azért kérdem mert többen mondták a hungarocellt.
Attól függ belülről vagy kívülről akarok szigetelni,.
Egy példa ami már elgondolkodtató.Az üveggyapot kiváló hő- és hangszigetelő anyag, tűzvédelmi besorolása A1-es (nem éghető). De itt egy link http://szigatech.hu/uveggyapot-szigeteles-hasznos-tudnivalok/ Ha hungarocellel szigetelsz,belülről,fenn áll a veszély hogy lecsapódik pára és penészesedni kezd. Persze könnyebb felszórni ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |