Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos a programozási részhez nem értek, én inkább hardveres vagyok. Inkább javítok alaplapokat, mint programoznom kelljen
![]() Tehát, csak át tudom másolni az adatokat. A könyvtárak megmaradnak? Sajnos csak 3db 80-as merevlemezem van.
Próbáld meg a Recuva-t, mély elemzéssel indítva (így egy kicsit lassabb), ez a szektorszintű elemzés után megpróbálja a könyvtárszerkezetet is helyreállítani. A sérült részek kivételével ez általában sikerül is neki. Ha készen van, kijelölöd a menteni kívánt mappát, és megadod neki hova másolja.
Adott egy samsung SP0802N vinyó. Ha tápot adok neki, felpörög, és a fejet ide oda mozgatja, ütemesen. Tehát nem olyan mint amikor ír-olvas és pozícionál, hanem folyamatosan ide oda. Külsú panel, vagy a hddben lévő fej elektronikája a hibás vagy esetleg valami mechanikai hiba?
Nem valószínű az elektronika hibája (motor, fejvezérlés megy).
Viszont nincs felületről olvasott jel, ezért nem tud pozícionálni. (lehetséges okok: fejhiba, Preamp hiba, sérült 0track, sérült Firmware)
Akkor lényegébe menthetettlen. Állítólag ami gépből ki lett szedve egyszer csak ezt csinálta.
8at kattan és leáll a motor is és a kattanás is. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2013
Letöltöttem egy Recuvat, de semmit nem csinált. Kiválasztom a kívánt meghajtót, elindítom a scant, elvan magának, 1 perc után még abbahagyja és kiírja, hogy nem megfelelő a paramétér. Lehet, hogy rosszat töltöttem le?
Elvileg nem csinálhatna ilyet - ha nincsen egyéb gond.
Próbáld meg innen letölteni. Nekem ez a verzió van, és kifogástalanul működik.
Ugyan az a hiba.
Csak a HandyRecovery működik. Szépen olvassa ki a cuccokat. Csak az a baj, hogy korlátozott verzió.
Sajnos ez nem „AZ” a fórum.
(de a neten találhatsz hozzá „okosságot”)
Igen tudom
![]() Már úton van az okosság ![]() Köszönöm az eddigi segítségedet!
Kedves Mindenki, ismét itt vagyok
![]() ![]() Egy igen régi gépet kellett megmentenem (lelövöm a poént: nem sikerült ![]() ![]() ![]() Bocs a hosszú leírásért! A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
A lehető legnagyobb hibákat követted el sorozatban.
Az eredeti gépbe kellett volna egy másik merevlemezt tenni, arra Op-rendszert, a hibásat másodlagosként bekötni - indulás után pedig rögtön menteni az adatokat, amíg lehet. Rossz ötlet volt egy másik komplett gépbe átrakni a merevlemezt, az eltérő hardverkonfiguráció miatt az XP csak a legritkább esetben induk el! Ezen az sem segíthetett, hogy a PTTD-vel javítottad a partícióstáblát és az MBR-t (nem ott volt az igazi hiba!) A CHKDSK futtatása már csak a hab volt a tortán - egy haldokló, valószínűleg erősen szektorhibás merevlemezen futtatva törvényszerű az az eset, aminek a bekövetkeztét leírtad. Valószínűleg a még menthető adataidnak a legnagyobb részét is az örök vadászmezőkre küldted vele. Tipikus eset, hogyan kell egy kis hibából nagyot csinálni. Hozzáértő szakember biztosan nem így állt volna neki...
Nem is mondtam, hogy az vagyok
![]() Köszönöm a választ!
Nem bántani akartalak...
Csak annyit, ha hozzám kerül egy ilyen beteg merevlemez, a legelső hogy szektorszinten tükrözöm egy másikra. Ha szükséges, erről a másolatról újabb tükörmásolat készül - ezen már nyugodtan lehet kísérletezni, többféle módszert is kipróbálva visszaállítani az adatokat. Bármi hiba, rontás esetén van lehetőség a kiinduló állapothoz visszatérni...
Semmi gond, és tudom, hogy jó szakember vagy, hiszen engem is kisegítettél már, gyakorlatilag csodát művelve. Itt az volt a probléma, hogy a legkevésbé sem gondoltam a HDD hibájára, főleg mivel a sentinel nagyon vidám zöldben mutatta pár napja, amikor lementettük az adatokat. Így végülis csak 2-3 napi adat veszett el. Táphibás gépnek gondoltam a sok fura indítás és zajosság miatt, az is csoda, hogy még élt egyáltalán. Akkor a fő hiba viszont az volt, hogy hagytam lefutni a chkdsk-et (mindenesetre utána nagy öröm volt, mikor megjelent a bejelentkezés, felhasználónévvel, azt hittem, siker
![]() Tanultam belőle!
Sajnos a S.M.A.R.T. sem teljesen megbízható, bizonyos hibákat egyáltalán nem, vagy csak nagy késéssel jelez. Lepattant szilánk, vagy 0track hiba esetén a merevlemez előbb tönkremegy, mint hogy a tesztprogramok jelezhetnék.
Nem egy rossz dolog, de ha téved, akkor hamis biztonságérzetet ad.
Sziasztok!
Tudna-e esetleg valaki nekem segíteni abban,hogy? ![]() van egy wd 250giga winyóm(ez régi,de sata) és most az új gépembe be szeretem volna tenni és nem indul el miatta a windows 7?? a biosba felismeri a kis winyot a másik egy új 1 terás wd amin van a win 7 bootolással is probáltam hogy, arról induljon de nem ment!Megáll a windows jelnél és lent a piros led is folyamatosan villágit!mintha nem akkarna tovább menni vmiért. A kérdés az hogy miért?
Szia!
Ha a régit lehúzod akkor megy a win7? Melyiken van a win7?
hello! az 1 terráson van a win 7 és igen probáltam,ugy megy ha a régi winyo levan huzva!
az is a probléma,hogy félig nem jó és ezért is akkartam vmit kezdeni vele mert a windows telepitő cd-vel nem tudom megformázni gondoltam ha összekötöm akkor a win 7 alatt megtudom formázni és a régi adatokat lementeni róla! de mivel nem indul el a gépem amikor rávan kötve akkor már nem tudott mi eszembe jutni és hátha vkinek van vmi ötlete!
köszi!
A következőképpen csinálnám:
Netről leszeded az ultimate boot cd-t és kiírod lemezre. Az 1TB lehúzod hogy ne bántsd mert ezen van a rendszered. Elindítod ezt a boot cd-t. Lesz rajta egy olyan hogy Active killdisk. Ez egy alacsony szintű formázó progi. No ezt kell végigengedni a hdd-n. Ha kész, vissza az 1tb és indítod a win-t. Ha indul örül és majd írom hogy hogyan tudod win alól formázni, feltéve ha nem tudod azt. Idézet: „...akkor a win 7 alatt megtudom formázni és a régi adatokat lementeni róla” Ez a két dolog valahogy nagyon üti egymást. Vagy a winyót akarod tovább használni, vagy a régi adataidra van szükséged - le akarod menteni őket. Szerintem formázás után ez már elég nehezen fog menni! Ha tovább akarod használni, akkor érdemes megpróbálni az alacsonyszintű formázást (zerofill) - viszont ezután már egy bitet sem tudsz róla lementeni. Ha az adataidra van szükséged akkor mielőtt bármit is csinálnál vele, tükrözni kell (olvass vissza egy pár hozzászólást, meglátod hogy járt aki nem így állt hozzá!).
hello! az egyik haveromnál sikerült rákötni a gépre a vinyot és el indult neki a windows így az adatok mentése megtörtént!A lényeg a következő felismeri a winyot de formázni vmiért nem tudjuk!A szitu 3 partició volt rajta össze tettük és hip hopra a formázásnál megaakadt a gép és azota a win nem látja a winyot csak a bios! ötlet?
![]()
Inkább próbáld meg a Hiren's bootcd-t, és a WD segédprogramjával formázzad.
köszi!majd megpróbálom az eredményt majd hozom!
Üdv!
A minap kezembe került egy WD 3.0TB Green (WD30EZRX) típusú HDD. Azt mondták róla, hogy külső vinyó ként volt használva, míg nem egyszer egy dokumentumot meg nem nyitottak róla, majd a rendszer lefagyott. Egyből winfos install majd a vinyót semmi sem ismerte fel. Miután jobban szemügyre vettem, a nyáklapon az egyik rézszál el volt pattanva. Kérdésem az lenne, hogy egy nyáklap cserével feléleszthető lenne a vinyó vagy teljesen kuka? Képet kérésre mellékelek a sérült részről! Köszönöm előre is a válaszokat!
Nagyon újnak tűnik a mérete miatt. Garanciális csere, persze, ha nem fizikai sérülés okozta a hibát?
Kérés nélkül nem teszel fel képet???
Akkor nem is gondolod komolyan a segítségkérést... Attól szerintem nem kell félni, hogy fénykép alapján leolvassuk az adatokat a HDD-ről ![]()
laszlokunstar: Azt mondták, hogy nem ejtették le és nem is csapdosták semmihez. Igazából a gari még lehet él csak a rajta lévő adat kéne mindenképp, mert olyan dokumentumok lettek rámentve amiket nem tudnak máshonnan visszaszedni.
Gafly: Nem tudtam tegnap megoldani, hogy képet tegyek fel és gondoltam ha valaki így látatlanban nem tud segíteni akkor majd ma megoldom... Egyébként is honnan tudod, hogy nincs ilyen technika. ![]() A kérdés még mindig adott, hogy szerintetek lehet orvosolni a hibát és az adatokat vissza tudom nyerni valahogy vagy teljesen felejtős? A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |