Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nah megtaláltam a képeket. Itt a táp és itt a végfok. Azóta már van hozzá pluszba rátekerve a trafóra +-12V amiröl megy az oldalon lévő szubfilter és még most csinálom a koppanásgátlót. Azokrol még nincs kép. Bár elég sok dolgom van mostanába de úgy tervezem hogy még idén megcsinálom teljességébe az erősítőt, mert a doboz már megvan tervezve de még az alapanyag sincs meg hozzá
![]() Sajnos beszerelve majd nyáron lesz ![]() ![]() ![]()
Köszi! kicsit számolgattam ott vész el az az energy.
Igen tudom mien értékűek a tranyok, én ezért raktam bele a nagyobbakat. DAP Palladium Vintage 900 pontosan az erősítő típusa 2x64V válto a trafo feszültsége, és olyan 1.2-1.5kW-os. A BD hogy jön ide? egyébkétn van egy Twin line 600 végfokom 2x300W 4 ohm, annak a tápja 2x65V, ha a helyén van a végfok akkor 2x63V-ra csökken a nyugalmi áram miatt(és abban eredeti DB249/250 van oldalanként 4 pár, tehát 600W-ra 16db BD, nem mai darab, és még mindíg megy, csak az egyik oldala szállt el, az is zárlat miatt)
Megnéztem! Gratulálok nagyon izmosnak néz ki.
![]()
Indítottad már végtranyók nélkül? Nyákon nincs (nem látható) zárlat? Láttam már olyant, egy apró elszenesedett rész áthúzott. Ki tudja? Hmmm...
Ja! Ezek a nagy számok! ![]() ![]() Idézet: DAP Audio Palladium 900 Vintage„olyan 1.2-1.5kW-os” Technical Info Stereo mode: 2 x 300 Watt RMS - 8 Ohm 2 x 450 Watt RMS - 4 Ohm Bridged mode: 900 Watt RMS - 8 Ohm ![]()
Végtranyók nélkül még nem, de azok zsír ujjak, csunya lenne ha akármeik is rossz lenne, eredeti Toshiba mind. Panelt már olyan szinten agyonnézegettem hogy nagyon
![]() ![]()
hohó találtam egy meghalt diodát, de a védelem felé megy a földről. (a teljesen rossz oldal paneljén)
sőt most hogy nem csak a félvezetőket nézem, találtam még 1 megszakadt potit is azon a csatin aminek van a fél volt a kimenetén.
Hogyan nézted át eddig?
![]() Remélem sikerül! ![]() ![]()
eddíg nem néztem át az ellenállatokat, csak ha látszott rajta valami esetleg. a két diodát meg azért nem láttam, mert a védelembe voltak, és bevallom nem gondoltam rá
![]() ![]()
Elkészült a továbbfejlesztett változata az előző pókhálós BD végfoknak
![]() ![]()
ez már asztán erősítő...
a bordákat kölcsöb kérted? ![]() ![]()
sziasztok ma szereztem egy APT100-ast csak egy baj van vele hogy nem szol de égésnyom se látszik rajta
vajon mi lehet a baja a kimeneten nincs egyenfesz és mégse szol ha valaki tud kérem segitsen!!! ![]() ![]() ![]()
Gyönyörű! Ez már lassan übereli a Müszi féle műnyákot!
![]()
Hehe kb 70oldalal ezelöt egy ugyanilyen problémát írtam le.
![]() ![]() Remélem te több sikerel jársz és kíváncsi vagyok énis hogy mi a baja! ![]()
ha jol tudom akkor az APT100-as hid végfok ugye??
elméletileg 100W-os a toroid az 300W-os de lehet nem kinlodok vele hanem kibelezem és teszek bele normális fetes végfokot szerintem eggyszerübb lessz ![]() ![]()
Jah a toroid az 300VA. Énis úgy töndöttem hogy csinálok inkább egy 2x100Wattos normálisat majd hozzá....
![]()
Nem híd üzemű végfok. A végtranyók sorba vannak benne kötve, mindkét oldalon kettő-kettő, mert amikor ezt gyártották, még nem lehetett normális feszültségtűrésű teljesítmény-tranyókat kapni. Felteszem a kapcsolást ha nem lenne meg, hátha segít..
köszönöm a rajzot tom025 még nem volt meg most beszéltem az eggyik haverral azt mondta nagyon könnyü javitani általában a cénerek szoktak elszállni benne meg nem árt a meghajtokat átnézni
Hát a képet elnézve tényleg őrült erősítő matyi vagy, de remélem a nagy ambíciódbol mostmár futja egy rendes nyákra is, ha jól szuperál. Amúgy jópofa.
![]()
igen, a meghajtok szoktak elszallni, meg neha a zenerek.
viszont ha nincs a kimeneten DC akkor lehet hogy csak kontakthiba, stb...
Jó lesz, de van egy sztem egyszerűbb megoldás. van egy topik valahol még én nyitottam, egy APT100-ba tettem két VF2 modult. Kis átalakítást kapott mert ugye nagyobb teljesítményen jár, és nagyobb a tápfesz. felrakom a rajzot, de Király Tibor oldalán is fentvan. A változás annyi hogy komolyabb FETeket kapott, a müveletik tápja nagyobb előtétellenállásokat, és a visszacsatolo tag is kicsit emgváltozott.
Nem tudja valaki mivel lehet a tranziens szupreszort helyettesíteni? és hogy jó allapotban nem 0 az ellenállása ugye? típusa: P6KE27A, pontosan mire is jó egy ien dioda?
köszi szabi83 a rajzot de van ennél sokkal egyszerübb is és többet tud még gondolkodom hogy melyiket csináljam meg. Most lett kész egy 2x500w-os erösitő csupa fetekkel elvagyok tölle ragadtatva nagyon szépen szol . Most keresném a CASTONE cpa500b-nek a kapcsi rajzát de sehol se találom már régebben küldtek nekem castone rajzot de nemrég javitottam eggy 500b-t és abban müveleti erösitő ic volt amit meg küldtek az csupa tranyos eggyettlen ic sincs benne
![]() ![]() ![]() ![]()
Igen mert amit neked küldtek az a régi castone amit meg javítottál az meg az újabb típus és az komplementer is
![]()
sound man nincs véletlenül egy ujjabb castone rajzod nagyon megköszönném
Nincs de ha kell akko megpróbálom megszerezni de nem mondok semmit biztosra... Még megkérdezem a srácot aki a régit megcsinálta hogy feltehetem-e az oldalamra a régi típus rajzait ha ok akko felteszem és adok linket... Legalább megnézitek az oldalmat
![]()
Ittvan a régebbi castoen cpa500, nyák és beültetési rajza (sajnos a kapcsolási nincs benne, valahol azis megvan igyekszem megtalálni), meg az ujabb fajta CPA300, a CPA500 is majdnem ugyanez nagyobb táppal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |