Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Vannak még olyan lámpakapcsolók, amik világítanak a sötétben, hogy lehessen látni? Egy glimmes kapcsolóm van, amin a kapcsoló tetején, és alján van egy vízszintes csík. Ez jól is néz ki, de nem találok ilyet sem. Nem zavarna a LED-es sem, de olyanokat sem nagyon találok sehol. Illetve kék fényű semmiképp nem érdekel, és lehetőleg fekete/barna kapcsolót szeretnék. Vörös, narancs, esetleg zöld vagy sárga fénnyel. És fontos, hogy ne azt jelezze, hogy felkapcsoltam a lámpát, hanem lekapcsolva világítson, hogy megtaláljam a sötétben. LED lámpákat kapcsolna. Glimm esetében megszüntette a villogást 1 kondenzátor. LED-es kapcsoló esetében is működne?
Itt keresgélj.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Legrand Valena. Ez kapható, és van világítós kivitelű is.
Azt azért tudd hogy a "kikapcsolva világító kapcsolók" nem szeretik az energiatakarékoz (compact) izzókat. Lehet hogy nem fogja teljesen kikapcsolni őket... (néha villogni fog a compact izzó kikapcsolva is). De sima szénszálas izzóval, vagy halogén reflektorral jól mennek.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Ez mind fehér/világos kapcsoló, és vagy kék világítás van bennük, vagy nem tudni milyen.
![]() Doky586: Utolsó 2 mondat erről szól. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Ilyen kijelezőt szeretnék vásárolni: Bővebben: Link
Hol lehetne kapni, sajnos csak kisebb méretűt találtam. Angolul "segment clock display".
Sziasztok!
Keresek olyan állandó üzemű kondenzátort,ahol egy tokban egy 10 és egy 30µF/450V AC kondenzátor van,egy csörlőbe kellene.Tud valaki beszerzési forrást? Köszönöm!
Én is gondoltam rá,de nem fér el,nem tudom beletenni a csörlő kezelőjébe.Mellette nem lóghat,a tokot megfúrni és hozzákötegelni,STB,életveszélyes lenne (beázás),ráadásul,a használója nem elektronika barát,rönköket emelgetnének egy hosszvágó szalagfűrész kocsijaira.
Sziasztok!
Valahol itt a fórumon olvastam egyszer, hogy Fóton gyártanak műszerdobozt, nem tudja véletlenül valaki ez a fajta készül ott esetleg?
Igen. Bővebben: Link
Sziasztok!
Vettem egy ilyen lámpatestet: LINK Ebbe a lámpába bal oldalra egy magnókábel ajzat van, és egy fehér magnókábelt lehet beledugni. Megoldotta a gyártó a láncba kötést is, így az egy toldó kábelt, melyet a készülék jobb oldalába lehet, dugni, melyet aztán a következő lámpatest bal oldalába csatlakoztatható. A két oldali ajzatón teljesen átmegy a hálózat, így elvben lehetne a másik oldalról is táplálni. A problémám az, hogy nekem pont jobb oldalt lenne jó betáplálni az egyetlen lámpatestemet. A problémám, hogy a gyártó úgy oldotta meg, hogy a jobb oldali csatlakozó a magnó kábel fordítottja. Így csak a mellékelt toldókábelke megy vele, a magnókábel nem. Mi a magnókábel elkentetjének a neve? Hogy tudnék olyan kábelt keresni, aminek a végén a magnókábel fordítottja van? Előre is köszönöm. Zoli Idézet: „Hogy tudnék olyan kábelt keresni, aminek a végén a magnókábel fordítottja van?” Nem tudom, hogy feltűnt-e, de a csatlakozó két fele közül az egyikben megérinthetők az érintkezők. Emiatt csak a másik verzió használható biztonságosan betáp vezeték végére. Ez az oka annak is, hogy csak az egyik fajta csatlakozóval gyártanak betáp kábelt - a másikat minek gyártanák, ha úgysem árulhatnák? Kénytelen leszel a készüléken a csatlakozókat ki/felcserélni. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Látod igazad van.
Alapban van egy takarólemez, amit a jobb oldalt le lehetett venni. Ezt alapban a túloldalra nem lehet felcsavarozni, de valahogy megoldanám. A probléma, hogy máris elkezdtem szétszedni, de nem szerelt a csatlakozó, hanem egybe van azzal a műanyaggal, amire rápattan a külső díszítő műanyag. Így nem tudom felcseréin. A lámpa jó, a kinézete is, még a kábel hossza is még így is, de elég helyén néz ki, hogy keresztbe vissza kell vinni a kábelt, és a végén ott lóg kifelé a magnókábel vége ami vissza van hajtva.
Tehát ha kell be tudom tömni a szabad csatlakozóbéget, és ha kell, akkor csinálok én kábelt, de nem tudok rákeresni arra a fordított csatlakozóra. Ami van toldó káblelen az nem használható, mert nem forrszatani/szigettelő szallagozni szeretnék, hanem rendesen akkor szerelni kábelt.
Reálisan nem fogsz találni ellendarabot, ami kábelen van, vagy kábelre rakható. Ami marad, hogy fixre beforrasztod a kábelt a lámpán levő csatlakozóba, vagy a helyére.
A szabad csatlakozóvéget a másik végén meg belül kikötöd, és akkor nincs is semmi gond vele.
Pedig bíztam benne, ha gyártó is az összekötő kábelre tudott tenni ellendarabot, akkor én is kaphatok ilyet.
(hisz mi van, ha hasonló célból szeretnék hosszabb toldót csinálni valahova, fetán Magnókábel hosszabbítót) De mivel a magnókábelt is csak úgy ismerem, hogy magnókábel, így esélytelen a keresés. Ui.: Egy magnókábel hosszabbító fehérben is jó lehet, mer csak a végét kell levágnom ![]() De gondolom ilyen meg nincs... A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2013
Annak a csatlakozópárnak az a neve, hogy C7/C8: Bővebben: Link
Boltban idehaza ilyen toldókábelt nemigen árulnak, viszont lehet, hogy a neten találsz. Én arra keresnék rá, hogy "c7 c8 extension cable".
Nem akarok akadékoskodni, de OLYAT nem találtál, mint amilyen >world-s< nek kell!
![]()
Mifelénk ezt a csatlakozót egészen egyszerűen borotvazsinórként ismerik. A legtöbb Braun ilyennel működik.
Ha így keresel rá a neten, akad belőle szép számmal. De toldóját én sem tudom nagyon elképzelni, mivel akkor egyik oldal érinthető lenne, és akkor már veszélyforrás.
Most látom, hogy van ennek még egyéb elnevezése is. Ezt a "piskótát" még sosem hallottam, - hát itt mindig tanulok valami újat!
![]()
Pedig egyszerű: Nem lehet "veszélyforrás", mert ami érinthető lenne azt kell bedugni!
![]()
Ez az. Meg amit a 'zasszony süt.
Tud valakik olyan eszköz létezéséről hogy usb én rádugom a gépre és érzékeli hogy egy kapcsoló ki vagy be van e kapcsolva? Tehát egy kapcsoló állapotát akarom elérni usb én keresztül.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |