Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   144 / 314
(#) eyess válasza nyakas00 hozzászólására (») Szept 20, 2013 1 /

Milyen a tápellátása ? Adapteres , vagy közvetlen 230v ?
(#) nyakas00 válasza eyess hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Közvetlen.
Egy Daewoo LM1910W-ről van szó különben

A tápegységével lesz baj.

Feszültség ingadozásából gondoltam de nem tudom melyik részén kellene folytatnom a feltárást
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Meg tudja jeleníteni, de nincs benn az alap módok között és így nem is fog menni DDC nélkül. Esetleg próbáld meg a Reforce nevű programmal létrehozni a felbontást.

Ha nem vagy jártas a témában , akkor lehet , hogy szerelőhöz kellene vinni nem ?

Vagy belemélyedni és tanulni, de ezek szerint te sem vagy jártas..

Szerinted ?
Olvass visszább sokat , és talán eldöntheted .
Bele lehet mélyedni , de a rendszerint kevés szokott lenni.
Egyébként mit jelent az , hogy adtál rá videó jelet , honnan mivel PC ről ?

Nem megsérteni akartalak ne érts félre. Csak eddig ha bajom volt segítettek, mivel ezt a célt is szolgálja ez az oldal.

Igen PC-ről. Próbáltam d-sub és dvi-on is de ugyan az a hiba

Semmi gond meg lesz a segítség , csak távlatból ehhez partner kell .És olyan aki azért valamelyest jártas az elektronika világába.Szóval ?
Ezt a panelt nézd át mérd ki .Főleg a kondenzátorokat.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013

Daewoo.PNG

Kondikat már kimértem, azok jók.

És hogy mérted ki ?

Kiforrasztottam és kimértem.

És milyen értékeket kaptál ?

a kondikon megjelölt értékeknek megfelelőt

Aha értem , akkor azok biztos jók.Minden esetre , azért én kicserélném mindet újra.
(#) 1984white válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Igen, azt viszi a kártya csak a monitornak nem az az optimális felbontása, így kissé homályos a kép. Ezzel van a gondom.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Idézet:
„Meg tudja jeleníteni, de nincs benn az alap módok között és így nem is fog menni DDC nélkül. Esetleg próbáld meg a Reforce nevű programmal létrehozni a felbontást.”

Sajnos azt kell mondanom, hogy szerintem nincs igazad a ddc-vel kapcsolatban, mert írtam, hogy az lcd tévét (LG M2762) felismeri a gép ddc útján és annál sem jelenik meg ez a felbontás.
A tv tutira tudja ezt, mert régen a gépről a filmeket így néztük ezen a felbontáson. (dual view-ba volt a monitoron és a tv-n is kép egyszerre)
A programot megnézem és köszi a tippet!
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Azért nem jelenik meg, mert az a TV nem is támogatja, aránytalan volt a kép, ha ezen a felbontáson használtátok. Valamit tisztázzunk!
Az ASUS monitor nem 16:9 képarányú, hanem 16:10, a TV viszont 16:9-es, az ASUS-nak a natív felbontása az 1440x900 ami 16:10-es képarány és még egy Geforce2 is képes megjeleníteni, ha a DDC-ben megkapja az info-t és ezek tények.
(#) emmzolee hozzászólása Szept 21, 2013 /

Buvarruha.
Azóta is jól működik a monitor, amihez segítséget nyújtottál és szereztél hozzá invertert. Kössz
Ettől felbátorodva, elhoztam a kolegám monitorját, mert azzal is vannak bajok.
Annak az a baja, hogy egyszer csak problémái lettek a felbontással. Állítólag mindig valami hiba üzenet jelent meg rajta, hogy nem bírja azt a frekit és felbontást. Aztán állítólag vissza lett butítva a számítógépben is a felbontás, de nem javult a helyzet. Ez különben egy Samsung SyncMaster 910N monitor.
Olvastam a neten, hogy ezekben a SyncMaster monitorokban egy proci szokott elzsibbadni, ami ezt okozza. Haza hoztam a monitort, és az én gépemmel nem csinálja ezt a problémát.
Ismered ezt a gondot? Mi lehet ez pontosan?
Kössz.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Megrendeltem egy gagyi pcie-s kártyát. Ez lesz a megoldás és köszönöm a hozzászólásaitokat!
(#) Buvarruha válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Ismerem a hibát és a neten talált reset láb tápra húzásával javítható. Az is tipikus, hogy nem minden kimenetről hűlyül meg. 47-100ohm környéki ellenállással kell 5V-ra húzni. A nagy kocka novatek mikrokontrolleren kell keresgélni a lábakat.

Idézet:
„Megrendeltem egy gagyi pcie-s kártyát. Ez lesz a megoldás és köszönöm a hozzászólásaitokat!”

Milyen kártyát? Ha alapban az sem fogja tudni, akkor kidobott pénz lesz..
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Idézet:
„Milyen kártyát? Ha alapban az sem fogja tudni, akkor kidobott pénz lesz..”

Nyolc munkanapig visszaküldhetem.
(#) ColT hozzászólása Szept 26, 2013 /

Hello!

Találtam egy érdekes hibát...
Fujitsu L19W-2SA monitor került hozzám, a tápjában döglött kondik. Csere, így elindul. A képe jó volt elsőre, aztán nyomtam egy autoadjust-ot, erre elugrott jobbra, kb. 1cm fekete csík van a kép bal oldalán, a jobb oldalát levágja.
A natív felbontás 1440x900, ebben van fekete csík. 1280x800-ban nincs. Úgy tökéletes a képe. Képfreki változásra semmi reakció, ugyanott marad a kép. Képpozíció állítással nem lehet teljesen eltüntetni a fekete csíkot.

Valakinek van tippje, mit lehet ezzel elkövetni?
Most kikapcsoltam, meglátom, milesz, ha sokat áll.
Ksözi ha valaki tud ötletet adni (Google-al nem találtam semmi hasznosat...)
(#) 1984white válasza ColT hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Szia!
A videókártya driverében (ati-nál catalyst control center) be tudod állítani a kép helyzetét. Próbáld meg így és nem a monitorral pozicionálni esetleg a kettő kombinációjával.
A monitort pedig állítsd vissza factory resetre.
Nvidia-nál is a programjában keresd ezt.
(#) Buvarruha válasza ColT hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Rossz a D-SUB kábel, próbáld egy másikkal. Ilyenkor nemc sak pzicionál, hanem a fázist és az órajelet is szinkronizálja, ami rossz jel esetén nem sikerül neki, ezért is van ott a csík.
(#) ColT válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Köszi mindkettőtöknek!
A Nvidia control panelben windóz alatt szinkronizálási módot állítva megszűnt a dolog. (A Nvidia volt szíves ezt kihagyni a Linux driverükből, köszi nekik - abban csak frekit lehet állítani.)
Másik kábellel Linux alatt is jó.
Eszembe nem jutott volna, hogy a kábel rossz... Sok mindent el tudtam volna képzelni egy rossz minőségű kábelről, de hogy ilyet okozzon, azt nem

Eddig még nem nagyon járt nálam 1280-nál nagyobb felbontású monitor javításon, akkora felbontáshoz még megfelelt az a gagyi kábel is
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
(#) Vackor hozzászólása Szept 27, 2013 /

Szép napot mindenkinek!
Van egy GREEN 320 laptop, ami megadta magát, nem kapcsol be, valszeg alaplapi hiba. Tudja valaki a kijelző bekötését? Szretném más célra felhasználni, ha lehet.

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza Vackor hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Kerjuk a kijelzo tipusat. A feher vinyettan van, az LCD hatan alul.
De csak ugyanilyen celra hasznalhatod, mert speci meghajtast igenyel, vagyis csak laptopban mukodik, esetleg LCD monitorban.
(#) ColT válasza Vackor hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Ebayről lehet hozzá rendelni oylan meghajtót, ami LVDS kimenetet ad neki. Pár ezer Ft, így DVI, HDMI, kompzit, vagy VGA kimenetről hajthatod.

@Buvarruha : Normálisabb kábellel tuti a cucc
Következő: »»   144 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem