Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ablakfelhúzó modul autóba
 
Témaindító: mugencivic typeR, idő: Máj 14, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 7
(#) netelek válasza vargaf hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Szia

Bocsánat, a motorokon 0 V mérhető
(#) vargaf válasza netelek hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Szia!
Akkor a piros/fekete és a piros vezeték van csatlakoztatva a "motor pozitiv/negativ csatlakozónál" ?
Üdv.: Feri
(#) netelek válasza vargaf hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Szia

csináltam rajzal egy sémát, így kötöttem be. De próbáltam azzal is ,hogy a fekete helyett piros feketét, csatlakoztattam . Sehogy sem volt jó
Köszönöm , hogy segítesz
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
(#) vargaf válasza netelek hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Szia!
Olvass már vissza!Én a piros/fekete piros összekötését írtam! Azt írtad az "A" kimenetet használtad, a rajzon a "D" van bekötve! Így nem fog menni!
Üdv.: Feri
(#) Inhouse válasza netelek hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Válaszd szét a dolgokat! Ne csinálj egyszerre sok ismeretlenes egyenletet!
Elsőre ne kösd össze a kp zárral...
Jó lenne tudni, hogy mit vár az elektronika a sárga vezetéken, van egy tippem, hogy nem impulzust, hanem fix testet, vagy legalábbis hosszan. De semmiképp nem lesz jó a kp zár kék vezetékével mivel az a motorok kimenete, ami alapból testen van és a kapcsolás idejére (0,5-0,75s) kap egy +12V-os impulzust. Érted?
Próbáld meg, hogy a sárgára nem kötve semmit, te adsz rá testet kézzel pár másodpercre! Ha többit jól kötötted össze, akkor működnie kell. Aztán ráérünk kitalálni, hogyan lesz hosszú impulzus abból a rövidből a kp zárnál...
Nekem egyébként továbbra sem tetszenek ezek a rajzok (elektromos ablak), meg a félrefodítások...
Idézet:
„elég kiválasztani az 1-es áramkört”
??? Csak az egyik bekötést lehet alkalmazni! Vagy-vagy! Meg azok a nemtudommik alul a motorokkal sorba kötve...gondolom, hogy ablakemelő kapcsolók, de nem tetszik, nem jól értelmezhető, nem szabványos...nekem nem tetszik...
(#) vargaf válasza netelek hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Szia!
Közben még egy hibát találtam. Az ACC pontra ( barna vezeték ) nem a piros/kék gyújtás vezetékről, hanem az akkumulátorról kell vinni a +12 V-ot.
Üdv.: Feri
(#) Inhouse válasza vargaf hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Azt én sem értem miért kell neki gyújtás, de az ACC az nem fix 12V, hanem gyújtás állás (vagy előtte...). Egyébként kap +12V-ot máshol...lehet, hogy gyújtás alatt ne húzhassa fel magától az ablakokat...
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
(#) BenesBoy hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Sziasztok! Vettem egy bicskakulcsos központizárat az autómhoz, amit sikerült is bekötnöm, kivéve azt a funkcióját, hogy záráskor húzza fel a komfortelektronika az ablakokat.
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hova kell bekötnöm ezt a szálat.
Köszönöm szépen előre is!
(#) kzozo válasza BenesBoy hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /
 
Ha az ajtót kulccsal zárod be, és zárt helyzetben tartod a kulcsot pár másodpercig, akkor felhúzza az ablakokat?
(#) BenesBoy válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
igen. fel.
(#) Baxi hozzászólása Máj 29, 2014 /
 
Hi Mesterek!
Elkészültem 2 db verzióval. Innen lett "másolva". Mivel nekem nem megy a SMD ezért furat szerelt lett a motyó .
Az első verzió teljesen az SMD másolta. A második verzió pediglen át lett alakítva, mert mikor szétszedtem az ablak kapcsolóit, akkor láttam meg hogy a lefele gomb a sofőr oldalon, nem bontó záró érintkezős hanem egy kis ic mozgat egy relét . Mert ugye a Fordban úgy működik hogy kétállású a le gomb. Teljesen lehúzza illetve csak szakaszosan.
Na ezért lett átalakítva, végül is annyi lett csinálva hogy a picbe menő jelekre is raktam védelmet. A motorhoz menő vezetéket elvágtam, s ami a motort vezérelné a kapcsolóról az megy a pic-be, a picnek a másik vége meg maradt ahogy leírta Attila86 a cikkében. Mind a két verzió működik, próbálva!
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
(#) cicoka hozzászólása Júl 20, 2014 /
 
Üdv mindenkinek! Van egy ilyen tipusu ablakemelő modulom. Az a problémám vele, hogy beépítettem a kocsiba, és mielőtt az utolsó ablaknál jártam már nem húzta fel az ablakokat. Mondjuk a négyből csak egyett működtet. Ez olyan típus, hogy az ablakokat egyesével működteti, hallom is ahogy kattanak egymás után a relék, de az ablakok nem működnek, kivéve egyett. Szétkaptam a modult, de nem láttam rajta semmi szokatlant. Valaki tudna nekem segíteni, hogy mi lehet a gond vele?

1648.pdf
    
(#) netelek hozzászólása Aug 1, 2015 /
 
sziasztok!

nem adtam fel, csak csak pihentettem a dolgot
Lenne ez a giordion 686wr vagy másik nevén SMP 686wr komfort ablak vezérlő, aminek egyszerűen nem ismerem a működését.

nézzük most egy ablaknál egy példát:
mikor gyujtást adok 4x kattan a vezérlő gondolom ellenőriz, de két szer rá is emel az ablakokra.
Lehúzom az ablakot kulcsot kiveszem és zárok ismét 4x kattan a vezérlő és 2x emeli is az ablakot de sajnos csak a feléig jött fel az ablak nem pedig teljesen. Hiába szedtem szét a vezérlőt nem lehet állítani semmit rajta.
(#) bbb válasza netelek hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Szia!

Próbáld meg az ablakaidat megtisztítani és a sínt befújni szilikonnal, könnyen előfordulhat, hogy csak egy kicsit nagyobb az ellenállása az ablakodnak, mint amire gyárilag kalibrálták a vezérlőt és féltávon már azt hiszi, hogy felértek az ablakok.
(#) netelek hozzászólása Aug 1, 2015 /
 
Tisztítás megtörtént, de elég könnyen viszi alapban a villanyablakot, nem akarok keveset mondani de olyan 3-4 másodperc alatt felhúzom teljesen. Egyenlőre hétfőn megkérdezem az importőrt hogy hátha tudnak valami információval szolgálni
(#) sampinyo hozzászólása Márc 14, 2016 /
 
Kedves netelek sikerült ki deríteni mi a baj mert nekem is ez a problémám.
(#) Spiky89 válasza bazsi84 hozzászólására (») Jún 16, 2016 /
 
Helló! Egy panelrajzot tudnál nekem mellékelni a modulról?
(#) Atesz857 hozzászólása Máj 20, 2017 /
 
Sziasztok. Akkor neked ez a modul most müködik mert én is most vettem egy ilyet és nemigazán értem ezt a bekötési rajzot. Nem értem hogy fog igy polaritást váltani a motor fel-le irányba ha a negativ szálba van kötve a kapcsolo. Elöre is köszi a választ.
(#) Atesz857 hozzászólása Máj 20, 2017 /
 
Mármint ez. Bocsi.
(#) Inhouse válasza Atesz857 hozzászólására (») Máj 21, 2017 /
 
Nem kell irányt váltson, ha ez egy ablakfelhúzó modul.
Alapból átengedi a motorokra jutó feszültséget, ott válthat a kapcsolókkal polaritást. Ő meg csak felfelé kell tudja húzni.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2017
(#) Atesz857 válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 21, 2017 /
 
Köszi a választ,tényleg nem kell váltania ma bekötöttem és megy.
(#) pappsan hozzászólása Júl 7, 2017 /
 
Sziasztok ! most vettem egy ilyen 686-os ablakfelhúzó modult.Segítséget kérnék valakitől, hogy hová kell kötnöm a Sárga - és Narancs + vezetéket egy Spal AS90 riasztóra . Sajnos nekem nem egyértelmű. Előre is köszi !
(#) pappsan válasza Atesz857 hozzászólására (») Júl 7, 2017 /
 
Szia ! A Sárga - és Narancs + vezetéket hová kötötted ? Előre is köszi a választ !
(#) Inhouse válasza pappsan hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Szerintem csak az egyik kell. A sárga negatív, a narancs pozitív vezérlés esetén. Egy irány van, hiszen csak felhúzó modul.
Innentől kellene az infó, hogy a Spal riasztód a gyári kp zár vezérlőt vezérli, vagy közvetlenül kapcsolod vele a motorokat?
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2017
(#) bbb válasza pappsan hozzászólására (») Okt 10, 2017 /
 
Sziasztok!

Be kellene kötnöm egy Giordon 686wr ablakfelhúzót (pont ugyan az a bekötési rajz van hozzá, mint az előző kérdezőnek), de akadt vele egy kis problémám. Elvileg mindent jól kötök be, amikor zárom a központit, akkor hallani, ahogy kattognak a relék, azonban a kimeneten semmi nem történik. Vajon kapásból gyári hibás lenne a modul, vagy valamit mégse jól kötöttem be?
(#) patrick97 hozzászólása Okt 17, 2017 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Igazából még nem vettem meg az ablakemelő modult azért is kérdezősködöm,de ez a Giordon 686wr szimpatikus számomra, akiknek van, mi a tapasztalatuk? Mit tud ez a modul? Lehet állítani benne a dolgokat? 2 ablakot is tud vezérelni, vagy mind a 4-et végig pörgeti? Egyszerre vagy külön-külön húzza fel az ablakokat, állítható? Ha újra vennétek ablakemelő modult ezt vennétek vagy inkább mást? Nekem csak annyi kellene hogy feltekerje a lent maradt ablakokat ,csak az első 2 elektromos. Vezetékei vastagok, nem kell attól tartani hogy vékonyak?
Ui: Giordon Központizárral működhet a motorszáláról lenne levéve a záró áram 12V+ és 12V- is megoldható.

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2017
(#) bbb válasza patrick97 hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Ha megnézed az előző hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy én éppen a rosszabbik végén vagyok ama nemesebbik testrésznek ezzel a kütyüvel.
A Bársinál vették ezt a dobozt kedvezménnyel együtt másfélszer annyiért, mint amennyiért a giordonautoriaszto.hu oldalon szerepel. Ezzel szemben nem működik megfelelően. Az oldalon lévő telefonszámot hiába csörgettem napokig (szó szerint értsd, több napon keresztül különböző időpontokban, naponta 10-12 alkalommal!), sose vették még fel. Kíváncsi vagyok az e-mailre válaszolnak-e majd.

A kérdéseidre a válaszom:
1. csak egy tekergetnivaló van rajta, nem tudtam rájönni, mit csinál, mert ez a modul, amivel küzdök, egyszerűen csak kattog, de ablakot még nem húzott sose (kimenetén feszültséget mérve meg se nyikkan a műszer)
2. négyszer kattan a relé, s nincs rajta olyan állítási lehetőség (dip kapcsoló, bármi), hogy ne menjen végig
3. a relék kattogásából ítélve, külön-külön húzná fel (de nekem nem csinál semmi érdemlegeset, így ezt nem tudom megmondani)
4. a vezetékei elég vastagok ahhoz, hogy ne okozzanak gondot
5. a leírása annyi, amennyit pár hozzászólással ezelőtt felraktak ide, azaz összesen 1 oldal! (hogy abban azok az A-D jelölésű négyzetek fekete kereszttel a közepükön mit jelölnek, fogalmam sincs, én úgy vettem, hogy a kimenetét simán a motorra kell kötni)

Amikor a sajátomba építettem be ilyen modult (még az akkori puntomba ezelőtt 11 évvel), akkor az elsőre működött hiba nélkül, sajnos a típusra nem emlékszem, de a legolcsóbb cucc volt a metroman-nál, nem volt vele semmi hasonló szenvedés, így én biztos, hogy még egyszer nem vennék ilyet.

Az akkori Móricka rajzom a bekötésről mellékeltem, hátha segít majd valakinek.

new-1.jpg
    
(#) HA5AWS válasza bbb hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Sziasztok!
(patrik97, bbb)
Én már kb. 4 éve kötöttem be kocsiba. Először egy másik típust próbáltam az négy ablakos verzió volt, nekem kettővel nem ment. Hiányzott neki a két hátsó ablak terhelése. A bekötés előtt mérni kell! A kapcsolóról a motorra milyen feszültség megy. Nálam pozitívot kapcsol a motorra. Ezt a szálat kell elvágni és a vezérlő két vezetékét amit jelöl rákötni. Alapból ezt a két pontot egy relé összeköti: normál felhasználás. Amikor a vezérlő zárási parancsot kap a relé nyit és pozitívat kapcsol a motorra. Amikor felhúzta és megnövekszik az áramfelvétel (ez állítható a potival, nem kell tekergetni) akkor lekapcsol minden. Gyújtás érzékelés azért van, hogy menet közbe ne húzza fel az ablakot semmilyen esetben. A vezérlő bemenetre azt a jelet kell rákötni amit a riasztó vagy központi zár kiad záráskor. Mérni kell milyen polaritás érkezik, és arra a vezérlő bemenetre kell kötni polaritáshelyesen, csak az egyiket kell bekötni!
Nem egy bonyolult feladat, ha megérti az ember mit is csinál a modul könnyen beköthető.
Remélem segítettem. Üdv: Gábor
(#) patrick97 válasza bbb hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Köszönöm, tehát ez a modul akkor annyi mint halottnak a csók és kb annyit is ér?
Akkor milyen az ami jó? Már vettem egyet kínából működött kipróbáltam, csak a vezetékei hajszál vékonyak na meg 4 ablakos és végig pörgeti benne semmi kapcsoló, azért gondoltam hogy valami komolyabb cuccot kellene vennem ,mert annyit nem ér hogy leégjen az autó, vagy tönkre menjen valami benne.

Az az RCON-1L (azt hiszem L) az jó lehet? Vagy milyet ajánlanátok? 2db ablak lenne vele működtetve.
A vezető oldali kapcsoló automata funkciós.
(#) patrick97 válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Köszönöm Gábor!

Be be tudnám kötni, igaz a gyári kábeleket nem vágnám el, hanem van olyan csatlakozóm ami jó lenne így be lenne toldva a kettő közé, mármint a kábelköteg csati és a vezető oldali kapcsoló közé. Megfogadtam hogy gyári kábelt sosem vágok el csak betoldok csatlakozókat a csatlakozók közé.

Akkor ön sem ajánlja ezt a Giordont?
Következő: »»   5 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem