Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV antenna jelerősítő
 
Témaindító: gege_01, idő: Jan 11, 2007
Lapozás: OK   9 / 13
(#) pucuka válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Pont ez a probléma, 470 pF/63 V ! Nem a kapacitás, a feszültségtűrés. Ilyen elválasztó kondi esetén, a minél nagyobb feszültségű típust kell használni a hurok megszakítására, mert soha nem lehet tudni, hogy milyen statikus potenciál különbségek (feszültségek) alakulnak ki. A kerámia dielektrikumok a határfeszültségüket meghaladó feszültségeken képesek feszültségfüggő kapacitásként viselkedni, amivel jelentős megmagyarázhatatlan problémákat okoznak.
(#) karaszbandi válasza pucuka hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Elválasztó akkor lenne, ha az árnyékolás is le lenne választva kondival!
Akkor ott valóban kellene a nagyobb feszültségű kondi!
(#) rigidus hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Sziasztok,

Az alabbi FM antennaerositot szeretnem megepiteni. Az ellenallas ertekek azok latszanak viszont a kondenzatorokra csak saccolni tudok. Jol sejtem hogy azok 1n es 100n kozott lehetnek? Mennyire szamit? Mert ha jol latom csak DC szurokrol van szo.

A tranzisztor tipusszama az szinten kerdojel szamomra, bar ettol fuggetlenul el vagyok latva veluk itthon ugyhogy bisztos talalnek belevalot. Ez NPN vagy PNP lehet?

Tap mekkora kell neki?

Ha nem a kimenetrol akarom taplalni hanem a ket belso +- tuskerol akkor az atkotest le lehet hagyni?

A segitseget elore is koszonom.
(#) kadarist válasza rigidus hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Szia!
Keress egy kapcsolási rajzot is, mert ez a fénykép elég kevés az utánépítéshez.
(#) pucuka válasza rigidus hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
A C1, C2, 1 nF, a C3, C4 10 nF lehet, az átkötést akkor kell alkalmazni, ha távtáplálod, ha külső tápról, akkor nem. Ha külső tápról használod, az árkötés csak zavart, zárlatot okoz, mert az átkötés használatánál a lenti véget egyenáramúlag le kell választani.
(#) Directors hozzászólása Jún 21, 2012 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy kábelszolgáltatónk ami a TV adót is adja nekünk illetve az internetet. A probléma az,hogy nem valami túl szép a kép de ha be van kapcsolva a "dekóder?" és ezen keresztül jön a jel akkor nagyon szép a kép. Egy mákszem sincs benne. De persze ez csak egy TV-n üzemel mert csak egy ilyen dekóderünk van a többi TV-hez nincs. Ha építenék egy antennaerősítőt akkor jobb lenne a kép?
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Még annyit hozzátennék,hogy 5 felé van elágazva a koaxkábel ami a karóról jön be a lakásba.Egy kábelen fut az internet és a tv adás is.Mind hagyományos koaxon fut.Csak sima elosztók vannak semmi más.
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Az analóg kábeltévés kép sosem lesz olyan mint a digitális. Ha valamit segíthet az erősítő akkor azt csak az elosztási pont elé tenném, ott a legkisebb a zaj és legnagyobb a jel. Ja és az internet miatt visszirányos erősítő kell.
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Azt nem tudtam,hogy akkor ez a dekóder digitális jelet továbbít a TV-nek. Ettől eltekintve akkor sem lenne szabad ilyennek lennie a képnek szerintem.

Ezt a csatlakozót hogyan lehet normálisan rögzíteni a koaxra? Csak is krimpelő fogóval lehet normálisan? (Ez megy a modemre.)Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
A dekóder feldolgozza a kábelen érkező digitális jelet és analóg formában adja át a TV-nek. Ez már osztható lenne, de csak az az egy adás amit éppen dekódol ezért sok teteje nincs. Azt a csatlakozót csak krimpelő fogóval lehet rendesen feltenni a kábelre, de van menetes változata is. Bővebben: Link Az simán feltekerhető helyette.
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Akkor most már megértettem,hogy azon az egy kábelen amit behúztak azon van internet,analóg jel illetve még digitális jel is. Ha nem kötöm be a dekódert hanem csak simán ráviszem a TV-re akkor analóg jelet kap a TV. Ha pedig bekötöm a dekódert akkor digitális jelet kap onnantól a TV. (PR telecom a szolgáltató)

Akkor veszek majd olyan csatlakozókat amiket mutattál. Ha újraszeretném kötni az egész hálózatot akkor milyen splitterre lenne szükségem? Ez megfelelő? Bővebben: Link


A csúnya képet úgy értelmezem,hogy nagymamáméknál ahol csak rendes antenna van ott sokkal szebb a kép mint nálam.Nincs semmilyen szolgáltató csak egy antenna a tetőn. m1,Tv2 és RTL klub.
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Ha jól látom ez tápfeladós amire neked nincs szükséged. De az antennás boltban majd tudják mi kell neked. Egy sima antennával is lehet akár digitális adást is fogni. (mindig tv) Sőt nemsoká mást nem is, bár a határidőt egyre tologatják.
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Igen tologatják a határidőt. Régi TV-jük van és nincs dekóder sem. Csak az antenna vezetéke van levezetve a TV-hez és ennyi.

Hq-ból rendelek majd,ezért kellene a segítséged,hogy milyen elosztót vegyek.
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Régi TV és antenna közé vesznek körülbelül 10000Ft ért egy mindig tv dekódert és kész. Máris 7 adást nézhet. Ha fizet is akkor még többet. Tanácstalan vagyok az ott kapható elosztókkal, mert mindegyik tápfeladós. Például ez is : Bővebben: Link A mi nem biztos, hogy baj, hiszen nincs ami adna ki magából tápot, de mindenképp felesleges a te esetedben. Majd valaki biztosan ír jó típust én már húsz éve nem szereltem ilyesmit így nem ismerem annyira a mai kínálatot.
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Ezeket én is tudom,hogy lehet venni dekódert és úgy szép kép lesz de náluk nincs és még is szép a kép. Csak erre szerettem volna kilyukadni.

Rendben akkor várom hátha tud valaki segíteni aki most is jártas ezekben. Köszönöm az eddigi segítségedet.
(#) Backrau hozzászólása Júl 22, 2012 /
 
Sziasztok! Lenne egy problémám. Az antenna jel erősítő kábel leszakadt a panelről. Vissza szeretném forrasztani, de nem tudom hova kell. Töltök fel kettő képet, valaki be tudná nekem jelölni mit hova forrasszak? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza Backrau hozzászólására (») Júl 22, 2012 / 1
 
Szia!
Csatolom a bekötést.
(#) Backrau válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) bondbalazs hozzászólása Júl 28, 2012 /
 
Sziasztok. Nekem szintén tv gondom van, vagyis azt már gondolom ill. kiderítettem hogy egy széles sávú erőssítő kellene. A gond a következő. Kábelen jön a tv, és a net. A bejövő kábelt 3 fele osztottam. Egyik a net, ami jól működik. A másik egy nappali tv, ami még ok. A 3. csatlakozóra szintén tettem egy 3-as osztót, háló és gyerekszoba miatt. Na a két utóbbi csapni való. Kérdés, hogy lehet-e készen kapni, de esetleg ha nem bonyolult egy jó rajz és megcsinálom, hisz réges rég tanultam is valamicskét róla. Segítségeteket előre is kösz.
(#) pucuka válasza bondbalazs hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Nem kell oda erősítő. A bejövő kábelt kétfelé oszd, az egyik a modem, a másik a TV -k. Ebbe az ágba egy fellüláteresztő szűrőt kell tenni, és ezután oszthatod szét a TV -k számára.
(#) bondbalazs válasza pucuka hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Kösz. kipróbálom, remélem megoldódik.
(#) llax hozzászólása Márc 11, 2013 /
 
Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e valakinek kapcsolása és tapasztalata valamely szélessávú (teljes TV VHF-UHF), kis erősítésű (10-12dB környéke), relative nagy jeleket (kábelTV) fogadni képes erősítő megoldásra. Alacsony zaj előny, de az előbbiek miatt nem elsődleges. Néhány egyéb úton nehezen megkerülhető interferencia forrást szeretnék "túlkiabálni" vele, a zavaró források előtt cca. 12m-el beiktatva. Ugyan nem a legelegánsabb módja a jel/zaj viszony javításnak, de adott helyen talán ez a legkönnyebben járható út (a másik az STB-k áramtalanítása lenne ). Főzni leginkább BFR90-91-91a illetve BFG67 tranyókból tudok, azok mindegyike van "fiókban".

Kerestem ugyan a neten kapcsolásokat és feltúrtam 4 évtizednyi RTÉK-et és 2 évtizednyi RT folyóiratot, de az ott találtakkal több problémám is adódott. Vagy távolsági vételre, így kis zaj mellett kis jelre kihegyezett kapcsolás (kábel kifektetheti). Vagy brutál nagy erősítésű kapcsolás. Vagy hazai kereskedelemben nem gyakran kapható tranzisztorra épül. Illetve ezek mindenféle kombinációja...
(#) elektrorudi válasza llax hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Szia,
Nekem a kábel TV jelét egy MAR-3 erősítí a splitter előtt. Több, mint 10 éve megy a padláson.
Elvileg itt kapható (mert gondolom ez a következő kérdésed )
Bővebben: Link
(#) llax válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Összességében talán ez lenne a legegyszerűbb, legbiztosabb és legolcsóbb megoldás. De egyelőre csak távolabbi tervek között szerepel olyan project, amihez tőlük is rendelnem kell. Csak azt rendelve többe kerül a leves mint a hús...

A fentebb felsorolt tranzisztorok viszont vannak itthon, (jó eséllyel) minden egyéb anyaggal együtt, ami még egy ilyen erősítőbe kellhet a két csatlakozó közé, ezért is említettem azokat.

Amivel szemezgettem, az a "klasszikus" Siemens féle BFT66 alapkacsolás, csak nagyobb sávszélre megépítve a BFR9x típosok valamelyikével. Régebben ezt két példányban is elkészítettem BFR91-el (mint többfelé javasolt helyettesítővel ebbe a kapcsolásba), egy parányi Ic csökkentéssel, de minden más módosítása nélkül. Mindkettő hozta a kötelezőt. Viszont mindenféle műszerezettségem tudománya a VHF alsó tartományában véget ér, ezért a szávszélhez nyúlni nem nagyon merek, tartva esetleges gerjedéstől, vagy durva hullámosságtól...
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
(#) toomany hozzászólása Okt 2, 2013 /
 
Sziasztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre ezzel az erősítővel kapcsolatban.

Power supply:AC220V
ITEMARAMETER
Frequency range(MHz):45~860
Nominal gain(dB):30±2
Flatness in band(dB):±0.75
Max output level(dBμV):109
Nominal input level (dBμV):72
Gain adjustment range(dB):0~10
Slop preset(dB):3~18
Noise factor(dB):≤5
Return loss(dB):≥10
power supply:220V~ 50-60Hz
power consumption(W):2
Number of outputs:4
Measurements::135*78*38mm
(#) pucuka válasza toomany hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Nem rossz, csak kérdés mit akarsz vele kezdeni. Egy nagyobb KTV elosztó hálózathoz is megfelelő.
(#) kadarist válasza toomany hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Szia!
Ha négy kimenetre van szükséged, akkor még jó is lehet.
(#) nandi71 hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
Üdv, kellene egy kis segítség van egy 40 méteres koax szakasz sajnos csak két vékony fért be a csőbe. Odakint három fej + disqec kapcsoló. A két kábel összekötve is vékonynak bizonyul illetve a feszültségesés a fő gond a jelszint nem csökkent semmit a kint mérthez képest. A feszültség terhelés alatt a fejnél mérve csa 7V ezért nem tud polárt váltani így csak kevés csatorna jön be. Hogyan tudnám megemelni a feszt. Ha a beltéri tételezzük fel kiad 14 voltot akkor kintre már csa a fele jut. Ha egy sima 12v-os tápfeladót be tunák iktatni annak is csak a kb. a fele jutna ki így esetlegműködhet. Hogyan tudnám beinjektálni a meglévő kábelbe ezt a +12v-ot. Szat osztót hogyan alakítsam át hogy ez működjön? Köszönöm a válaszokat.
(#) abel25 hozzászólása Nov 2, 2013 /
 
Hello!!

valaki betudná linkelni a nagylepke antenna kapcs rajzát?
mármint ami benne van erösitö csak annak mert az enyémbe már szét van rohadva
a google-n nem találtam semmit.
vagy egy egyszerüen elkészithetö antenna is megtenné, septop-box hoz kéne.
köszi
(#) Ge Lee válasza abel25 hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
A zömében ez van: Bővebben: Link
Következő: »»   9 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem