Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   28 / 125
(#) VIM válasza Dudas0Istvan hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
Szia! ITT már volt szó erről a termosztát mizériáról.
Idézet:
„Vettem helyette egy comphuterm q7 nem rf es termosztátot”
Lehet, hogy ablakon kidobott pénz volt ilyet tenni! A TR21 az 24V-os és folyamatos szabályzást tesz lehetővé. Te most lecseréled egy két pont szabályzós "vacakra"?! Nem is kompatibilis vele. Nem ismerem a "féges junkerst" de ha eddig jól működött párban a saját termosztátjával akkor most miért akarod tönkretenni az egész készüléket?
(#) Dudas0Istvan válasza VIM hozzászólására (») Okt 31, 2013 /
 
A Programozhatósága miatt vettem itt a kazán típusa lefotóztam, tudhat ez lángmodulációt, vagy bármit ami több a kikapcsolás-bekapcsolásnál? És ha mégis bekötném azt melyik pontjaira tegyem a kapocsnak? Mert hát az 1-2-4 az ohne junkers... Illetve melyik a leggazdaságosabb programozható junkers termosztát? Köszönöm a válaszokat !

image.jpg
    
(#) VIM válasza Dudas0Istvan hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Mivel nem ismerem ezt a készüléket és nem tudok németül sem, mégis azt mondom, hogy amit be akarsz kötni (Q7-t) termosztátot, szerintem nem jól fogja működtetni a kazánt, sőt ronthat az elektronikában a panelen, mivel egyenfeszültséggel megy ezen része a vezérlésnek és a Q7 csak két pont vezérlést tud megvalósítani egy záró kontaktus révén. Ezt semmiképpen NE hagyd ki a számításból! Ahogy "néztem" ezt a készüléket, már akkor is profi készülékeket alkotott ez a márka és az elektronikai párosítás hozzá, biztos, hosszan tartó kifogástalan működést eredményezett. Ha ragaszkodsz a programozható szabályzóhoz a mellékletben az 5. oldalon van a választék. Nem olcsó de a köztes megoldás (ami NEM kompatibilis) lehet, hogy többe kerül majd a végén, mert a kazán vezérlőpanelja kb. kétszer annyiba kerül ha attól hibásodik meg.
(#) aszodi válasza Dudas0Istvan hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Szia!
VIM válaszában minden benne van. A kazán sokkal többet tud, mint egy kétpont szabályzó.
A kora ellenére már folyamatos szabályzásra készítették. Sajnos a leírásból nem látszik, hogy milyen jellel megy, de valami szabályzójel várható, ha rámérsz. (mondjuk 0...10V vagy 4...20mA). A termosztát a 3 vezeték közül valemelyik 2-n vár 24 V tápot. a maradék harmadik lábon meg a folyamatos szabályzó jel megy vissza a kazánba.
Szerintem ne kísérletezz. Van a junkersnek egy mázsa termosztátja. Van RF-es is. Én a guglin 5-öt találtam most hirtelen. Sőt, van olyan inteligens is, amely már CAN-bus.-os. Persze ilyen bonyolult nem is kelle neked.
A kazánod csak folyamatos szabályzásos termosztátot fogad el. A Q7 (RF) az pedig nem az. A Q7 családnak nincs folyamatos szabályzásúja. Ezek 2-pont "kapcsolósak".
Üdv: Pali
(#) Dudas0Istvan válasza aszodi hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm fiúk!
A Ventil-nél vettem a q7 et vissza tudom vinni kicserélni valami jóra, Pali te mit ajánlanál, ha nem rf-es de Programozhatót szeretnék elérhető áron?
Köszönöm a segítséget még egyszer!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) aszodi válasza Dudas0Istvan hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Szia!

A legolcsóbb a TR21 "tekerős", amit nem szeretnél használni. Ez van gyárilag ajánlva alapban hozzá. Enélkül nem is árusíthatnák szakboltban...
Programozhatónál a belépőszint a TR100. Ez napi programozást enged. Ára 20 + ÁFA körül
Az extrább a TR200. Ez már heti programozást is enged. Ez 25 + ÁFA körül.
Az utóbbi kettőnél távolról, modemmel is be lehet lépni. Én személy szerint nem láttam, hogy valaki is használta volna. Ez ilyen "németes" beütés, hogy távolról lehessen valamit kezdeni vele; ha már otthon nem vagyok
Összegezve: Ez a Junkers. Ehhez a Cmputhem nem kompatibilis.
Próbáld meg a Q7-et visszavinni és Junkersre cseréltetni.
Ha nem, akkor kérd vissza a pénzt vagy vásárold le.
A készülékeket Ebay-en, egyéb magyar oldalaokon jofog....apro.....stb is keress.
Üdv: Pali
(#) Dudas0Istvan válasza aszodi hozzászólására (») Nov 3, 2013 /
 
Köszönöm Pali úgy lesz!
(#) Impair19800826 hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Sziasztok!

A múlt héten vásároltam egy NEST Termosztátot. (https://nest.com/thermostat/installation/)
Lecserélném a régi Vaillant vrt390 szobatermosztátot erre az új NEST termosztátra. Segítség kellene a bekötéshez. Van valakinek tapasztalat vagy szóljak inkább szakembernek. Ha magam is megtudom csinálni, akkor mire figyeljek oda?

Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) Zsanett hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Helo mindenki! elég amatőr vagyok a témában, a bekötési sorrend érdekelne, így néz ki a termosztát és amit bekötnénk, előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) VIM válasza Zsanett hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
Szia! Ez egy Q3-as termosztát és kellett, hogy kapjál hozzá használati utasítást, amiben le van írva, hogy mit hová kell kötni. A vezeték másik vége az érdekes, hogy ott melyik erek vannak felhasználva a kazánnál. Talán feltételezhető, hogy a barna és a kék lesz az és ebből az következne, hogy akkor az 1. és 2. pontra kellene bekötni őket.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) mirella35 hozzászólása Nov 6, 2013 /
 
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy van egy cirkó termosztátunk, és pár napja sistereg, néha szikrázik. Mit lehet tenni ilyenkor?

Előre is köszönöm a választ!
(#) Zsanett válasza VIM hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Köszönöm a gyors választ, nekem is ez volt a gondom, hogy nem tudom mi honnan ered, közben jött még át vki aki jobban ért hozzá, de még nem sikerült teljesen beállítani a fűtést. Azt nem tudom, hogy a harmadik drótot is be kell e kötni ebben az esetben...
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
(#) VIM válasza Zsanett hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
A Q3-nak nincs külön földje így okafogyottá válik a zöld-sárga szál felhasználása.
(#) zolika60 válasza mirella35 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Kicserélni.
(#) VIM válasza mirella35 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Szia! Valószínű, hogy szelencés, gőztenziós termosztátról van szó és ezt a hibát azért produkálja, mert feltehetően poros, koszos a felülete és az érzékenysége ezáltal leromlott. Ha nyáron felújítás volt a lakásban (festés, tapétázás, ami poros munka) szinte biztos, hogy az miatt van. A tisztítani (puha ecsettel) csak feszültségmentesítés után szabad, mert záró kontaktusai a szivattyút kapcsolják a hálózatra az elektronikán keresztül.
(#) Dudas0Istvan válasza aszodi hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Sziasztok megvettem a tr200 at bekötöttem értelem szerűen 1-2-4 pont logikusan.
Nem indítja el a kazánt!!! Csatolom a képet segítsetek mi lehet a gond? Nem tudok nyelvet sem változtatni, csak alapba állítani, de akkor is ez jön vissza jelentése: ellenőrizze a készüléket
A régit vissza rakva megy.
Basszus....

image.jpg
    
(#) Tomi111 válasza Dudas0Istvan hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Üdv!
Gondolom a használatija megvan. A bekötés szerintem jó. A hibajelzés a kazán hibajelzése a leírás szerint. Ott sem lehet törölni?
Használati
(#) mirella35 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Köszönöm.
(#) mirella35 válasza VIM hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Köszönöm. Igen, volt kb egy éve felújítás, akkor kitisztítjuk.
(#) Dudas0Istvan válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /
 
Ez egy régi kazán feljebb meg van a típusa is lefotóztam belinkeltem.
Nincs rajta ilyen gomb, de többször újra indítottam, és semmi, a tr21 el meg megy gond nélkül.
Mi lehet? Lehet, hogy nem kompatibilis? Vagy a termosztát rossz?
(#) VIM válasza Dudas0Istvan hozzászólására (») Nov 8, 2013 /
 
Szia! Lehet, hogy ez is elhamarkodott lépés volt de az eladó is tájékoztathatott volna, hogy a használati utasításban benne vannak a kizáró típusok az 57. oldalon. Annyi biztos, hogy a TR 21 az 24 voltos de a TR200 az ugye egy modernebb készülékcsaládhoz tartozik ami felügyeli a kazánt is. Én azzal kezdtem, hogy NEM ismerem ezt a kazánt de amit Te akartál az nem lett volna jó megoldás sehogy sem (áttérni a két pont szabályzásra) és az erre irányuló törekvésed így több mint valószínű, hogy nem kivitelezhető, hogy programozott szabályzást tudjon a készüléked.
(#) hlaci84 hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
üdv
vezérelt áram vezetékre szeretnék termosztátot kötni. van két fázis vezeték (gondolom egy a készüléktől a termosztátig a másik meg a termosztáttól a megszakítóig ) és egy nulla vezeték. a nullát áthidalom az addig rendben. de honnan tudom melyik vezeték honnan jön és hová megy?
az a baj h nagyon kevés időt töltök ott és nincs időm kivárni míg van áram mert akkor nem lenne kérdés a dolog. sajna a készülék oldalról se tudnám próba lámpázni mert nagyon nagy bontást igényelne. tudna vki segíteni ennek a megoldásában?
előre is köszi
(#) Gafly válasza hlaci84 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
Ha az értelmezésem helyes, akkor ha a termosztátba a nullát nem kell bekötni, akkor gyakorlatilag teljesen mindegy.
Ha be kell kötni és ezért el kell donteni hogy melyik "fázis" megy a készülék és melyik a hálózat felé, akkor áramtalanítás után bekapcsolt fogyasztó esetén ahol szakadást látsz mérsz a nullához képest az a hálózat oldal, ahol pedig majdnem rövidzárat, az a fogyasztó felé eső oldal.

Attól viszont aggódnék, hogy mekkora/milyen a fogyasztó, elbírja-e a termosztát a kapcsolgatását...
(#) hlaci84 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 18, 2013 /
 
de a termosztátba is be kell kötni a nullát. a termosztát elbírja a kapcsolást, 16A-ig. a probléma az, hogy a fogyasztót a termosztát kapcsolja. de akkor így is az a helyzet áll fenn, mintha bekapcsolnám a készüléket. tehát áramtalanítás után ha rámérek és szakadtat jelez akkor az a hálózat, és amelyik nem az meg a fogyasztó. köszönöm szépen a segítséget
(#) makimaki1 hozzászólása Nov 23, 2013 /
 
Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni termosztatcserehez. Egy feg sc 12-40 kazanhoz szeretnek tarsitani egy cm 707-et. a regi termosztat 3 vezetekkel van bekotve, amelyek 123 szammal vannak jelolve. az uj termosztaton viszont abc csatlakozok vannak.

Par kepet csatolotam, hogy egyertelmubb legyen a problema.

Koszi a segitseget.
(#) uniman válasza makimaki1 hozzászólására (») Nov 23, 2013 /
 
Hello.
A fedelében van (volt?) egy rajz... De csak kettő szál vezetéket kéne bekötnöd: a 2+3-ast az A+B-re
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
(#) Zsinor hozzászólása Nov 24, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék egy MMG termosz, Computherm Q7-tel történő frissítéséhez, és egy C12-40-es kombikazánhoz való csatlakoztatásához. Ugyanis az MMG-n igen izgalmas feszültségeket mértem és így leálltam a cserével, hátha valakii közületek tud valami használható megoldást erre a problémára.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
- képek a "problémáról"
(#) pmalinko hozzászólása Nov 25, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Junkers Ceraclass ZW 24-2AE típusú (korábban Euroline néven ment) fali fűtőkészülékem, ami eddig Junkers TR 12-es termosztáttal volt vezérelve és ezt most szeretném lecsrélni Computherm Q8 RF Rádiós szobatermosztát szettre.
Nézegettem a katalógusokat:
http://www.t-eg.hu/catalog/Junkers_arlista_2009.pdf (22. oldal Folyamatos szabályozású készülékek, 230 V-os szobatermosztát csatlakozással)
http://www.kazankereso.hu/pdf/junkers_ceraclass.pdf (5. lap Két pont szabályzású)

Tud valaki segíteni, hogy akkor ez most hogy is van?
Annyit sejtek, hogy a beállított fűtővíz hőmérséklet alapján tud modulálni a kazán 10-24 kW között (erre vonatkozik szerintem a folyamatos szabályzás), de a kazán termosztátos vezérlése az két pont szabályzású.
Azért is gondolom, mert mindehol a TR 12-es van hozzá ajánlva és a pár napja valaki által a fórumra felrakott Junkers szabályzó katalógus szerint a Tr 12 egy sima két pont szabályzó.

Üdv,
Péter
(#) moele válasza Zsinor hozzászólására (») Nov 25, 2013 / 1
 
Szia !
Itt a bekötési rajz !
A 8-9 pontra kell kötni az új termosztát a (No) 1 és a (Com) 2 pontját !
Üdv.: moele
(#) moele válasza pmalinko hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Szia !
A TR12 termosztát 3-pontos bekötésű, de lehet 2-pontosan is használni !
Akkor az 1-2 pontokat kell csak bekötni a nulla vezető nem kell ! Ebben az esetben az RF ellenállás nem befolyásolja a működést ! Nem összekeverni a TRZ-12-vel amelyik csak 2-pontos bekötésű. Computherm Q8 RF Rádiós szobatermosztát bekötési pontja a No és Com feliratú csavarok ! Az L a fázis vezető az N a nulla vezető 230V~ bekötése.!
Üdv.: moele
Következő: »»   28 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem