Fórum témák
» Több friss téma |
Megszakadt a biztosíték ami a tápot viszi az inverternek. Vagy a FET-ek mentek rövidzárba, vagy a kondik hibásak, méha nem is puposak és az alacsony feszmiatt. Ha a fetek nem rövidzárasak, akkor cseréld a biztosítékot és a kondikat és menni fog.
a kondi tuti h jók biztositékot nemláttam benne (FET) hétköznapi neve?
model: IP-49135B
A FET hétköznap neve FET. 8 lábú SMD-k amik hajtják az inverter transzformátorait. A kondik mitől tuti, hogy jók?
mert egy müködö tv-böl vettem ki
![]()
Itt vannak az említett fetek és az inverter bizti. A fetek általában dual fetek és van hogy valamelyik rövidzáras lesz. Először mérd ki azt a kis zöld pico fuse-t.
oké majd este rámérek
![]()
A fet "hétköznapi" neve tényleg FET amúgy pedig Térvezérlésű tranzisztor
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Szia,
Megnéztem a 5V-os rész (Fet és vezérlő IC) krnyékét és nem találtam semmi hibára utaló jelet. Ebből kiindulva a kést iks smd stab IC-re kezdtem gyanakodni lehet azok hibásak és ezért nincs meg az 5V. Kiforrasztottam a stabokat és ezek után megjelenet a 5V a kis fet kimeneti oldalán. Ezt követően megpróbáltam leterhelni és bármilyen terhelést (5ohm-tól egészen 120ohm-ig) teszek rá az 5V nem lesz meg. Kondikat már cseréltem nem oldotta meg a problémát, ami még feltünk, hogy az 5V nagyon lassan (kell neki pár másodperc) épül fel. Ceréltem kapcsoló Fet-et is, de a helyzet nem válltozott. Lehet a vezérlő IC a ludas? Üdv
akkor valószínü ezekmiatt nincs fény?
A kimeneti trafók után van két két darab kondenzátor .Azok a kék színűek azok jók ?Ha A trafók kimenetén milyen értéket mérsz?
Sziasztok!Szeretnem ha valaki segitene az lcd monitoromal az a problema hogy a sotet szineknel piros pontocskak vanak probalkoztam masik gepen masik vga kabelt nem segitet...koszonom elore...
Milyen idős, gari van még rajta? Lehet kezdetleges táp "elégtelenség"
LCD panel csatlakozás hibára utaló jelenség.
Elég bonyolult művelet az lcd panelt kiszerelni egy monitorból.Persze ez típustól is függ.Ha nem vagy benne jártas még minimálisan sem, akkor szerelőt javasolnék , mert el is lehet könnyen törni a kijelzőt , akkor aztán tényleg annyi neki.
lcd ket meg nem bontotam de jaratos vagyok az ijesmiben nem lesz gond hogy javitatom meg mi okoza a gondot?
Az lcd panelra csatlakozó tehát nem a háttér világításra gondolok , hanem az adat vezetékre ez is típus függő , tehát ami magára az üveg lapra csatlakozik, így könnyebb lesz talán megérteni ott lesz érintkezési hiba.Ezért vannak kihagyások , de ha ott minden rendben lesz , akkor pixelhibára is lehet gyanakodni , de ez majd kiderül.Egyébként biztos van ez világos nézetben is, csak ott nem látszik annyira a fény miatt.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Szerintem meg ne szaladjunk ennyire előre amíg nem szedte szét, mert lehet csak ott látja és lehet csak az átvezető szalagkábel csatija kontaktosodott le.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |