Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   162 / 314
(#) Benji1992 hozzászólása Dec 17, 2013 /

Van még másik 2 hibás monitor is. Az egyik egy LG Flatron L1917S illetve egy LG L1915S. Az első nem kapcsol be és csak a power led villog a másik nem is kapcsol be és a power led is sötét. Ezek szerint azoknak is kondi lenne a baja?
Előre is köszi!
Üdv Benji
(#) Buvarruha válasza Benji1992 hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Elég jó esély van rá, hogy csak kondi. Mondjuk az LG-knél elfordul, hogy a táp optocsatolója istönkremegy, minek hatására leveri a biztosítékot a monitor.
(#) Benji1992 hozzászólása Dec 17, 2013 /

Nem ilyenre nem volt példa szerencsére csak szimplán nem kapcsol be. egyik villog a másik nem. Most szétszedtem mind a 2-őt mindkettőben volt 1-1 púpos kondi.
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Visszatérve a monitorra szerintem valami vezérlésbeli hiba lehet, mert másik gépen is csinálja több kábellel. Biosban teljesen jó a kép, nincs elcsúszva. Amint elkezdi tölteni a Windows-t, a kép balra csúszik. Ha betöltött és átállítom 70 vagy 75 Hz-re, akkor jó lesz.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Mert azon a frekvencián pont valami zavar, torzulás van. Más felbontáson és már frekvencián jó, szóval nem lehet vezérlés hiba és a notik kimenete szar.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

De az asztali pc-men is ezt csinálja, azért vagyok tanácstalan.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Próbálj másik kábelt.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Két különböző kábellel próbáltam. Másik monitorral a kábel és a gép is jó.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Hmm Akkor egy eprom törléssel próbálkoznék.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Törölni úgy tudom, hogy beleteszek egy másikat üreset, vagy van más módja is?
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Vagy úgy, vagy szó szerint törlöd a tartalmát programozóval. Esetleg az is működhet, hogy bekapcsoláskor rövidre zárod az adat, vagy órajel lábat egy kis időre.
(#) berobbantam hozzászólása Dec 19, 2013 /

Sziasztok
Van egy samsung syncmaster 943 nv tipusú lcd monitorom.Eddig hiba nélkül működött de most egyik pillanatról a másikra leállt.A kontroll led sem villog ha bedugom a tápkábelt.Szétszedtem.Ami szemmel látható hiba,hogy egy fet elszállt benne.A tipusa p2504 bdg.Van-e esély rá,hogy ha ezt kicserélem működni fog.Másik kérdésem,hogy ezt mivel lehetne helyettesíteni.Akkor kicserélném mindkét oldalit.Magyarországon sehol nem találtam ezt a tipust.Jó lenne valami kontellnél kapható.Ott van egy függö rendelésem.Nem fizetnék egy pár száz forintos alkatrészért 1500 postát.Segítséget előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Keresobe tipust beirod
Elso talalat, beirod datasheet
elso talalat, adatlapot megnyitod:
NFET, 40V, 32A - jéééé. Na ennek megfelelot keress idehaza. Mindket ertek lehet nagyobb, kisebb nem.

De azert forraszd ki azt a ket fetet es ugy is probald beinditani. Nehogy a csere egy ujabb pukkanassal induljon, a helyukre merj ra.
(#) berobbantam válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Szia
Pontosan mit kell mérnem?Csak egy multim van és nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
(#) bbalazs_ válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Hogy a gate valahova fel- vagy leakadva nincs-e, illetve a bekotesi modell ertelmeben nincs-e rovidzar. Mindegy. De ha nem tudod ezt, akkor hogyan allapitottad meg, hogy a FET rossz?
Ha szenne volt egve, akkor meg honnan a tipus?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 19, 2013 /

sziasztok
Javítok egy samsung lapost, táp gyanúval, de mint kiderült a 3,3v-os körbe van egy kb 40 ohm körüli zárlat (3,3V os stab ic kilőve)
Szerintetek érdemes hiba után keresni, vagy egyértelműen processzor?
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

3.3V-on a 40ohm egyáltalán nem kevés. De, mivel samsung, jó esélyel döglött, amúgy mik a tünetek?
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

A feltételezett zárlat a minusz és a 3,3 volt között van.
Ha hőlégfúvóval melegítem a procit akkor lemegy 30 ohm körül, egyébként (helyesbítek 50-55 ohm)
Az 3,3 voltot nem a táp állítja elő( Nem tudom mennyire általános) hanem a proci panelján.
Tehát még reménykedhetek?

Tünetek: nem kapcsol be.
5 volt: pipa
12 volt: pipa
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Mi ennek a pontos típusa Samsung ???
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Azt azért tisztázzuk, hogy ellenállásról van szó, vagy nyitófeszültségről diódavizsgálatban? Az, hogy melegre csökken teljesen normális. A 3.3 2.5V megvan, mert annyi is szokott lenni. Ha a 3.3V megvan, akkor rövidzárról nem beszlhetünk. A nem bekapcsolás oka akár átvezető nyomógomb is lehet.
(#) zsoltee0001 válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

synkmaster 2053 bv.
Ilyen 3,3 voltos stab ic-t még nem próbáltam, ezt is ugyanúgy kell mint az 5 voltosat?
Mert ha rákötöm az 5 voltot (680 ohmon keresztül) akkor a kimeneten valami 0,4 körül van.
Lehet, hogy ez lenne a hunyó...
Buvarruha:
A 3,3 volt az ami nincs meg.
(#) berobbantam válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Szia
A fetet egyenlőre csak gondolom hogy rossz.Szénné égve nincs de a hűtőfüle kék,körülötte a panel és maga a fet is kormos.Sőt a nyák is be van barnulva a fetnél még a túloldalán is.Amúgy a tipus még olvasható rajta mivel bele van nyomva nem csak ráírva.A párja meg hibátlannak néz ki.A monitor használtan került hozzám és látszik hogy volt már javítva.Épp a hibás fet volt cserélve benne.Látszik a forrasztáson.De semmi más alkatrész.Ezért gondolom,hogy valami más baj is lehet.Amúgy fet nélkül beindul egyáltalán a panel,vagy valami védelem le fog tiltani?Ma ha minden igaz lesz egy kis időm és kiforrasztom mindkét fetet.Van egy teszterem megnézem jók-e vagy csak az előző javítás nyomait viseli magán a panel.
(#) bbalazs_ válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Pont ez az, hogy valami barnult ES mar valaki javitotta, AKKOR rossz, ez eloitelet, csunya diszkriminacio! Attol, hogy valami ocsmanyul van forrasztva vagy eppen a nyak megpirult alatta, meg nem biztos, hogy rossz. Merni kell.

Siman beindul, csak hattervilagitas nem lesz (de mindket fetet szedd ki!). Szoval ha akkor a zold lampa marad kikapcsolasig, akkor ez volt a hiba. Nagyon ritka, hogy a monitor ellenorizne a hattervili mukodeset prociszinten, de akkor is valamennyi idore a zoldnek vilagitania kellene.

Mindez akkor igaz, ha mukodo szamitogepel kotod ossze. Mas esetben jel hianyaban besargul majd, gondolom.

- egyebkent nekem valami gyanus ebben a 'javitasban'. Azert most egy mondjuk 19-es csorol beszelunk, legyen 40W a hattervili, legyen 13V a fesz. Ez 3A-t jelent.
Es benne van egy 32A-s felvezeto, ami szetmelegedett....
Szoval szerintem nezz korbe a fet meghajtasanal is, mert valoszinuleg a nyitas vagy a zaras nem elegge gyors. A masik lehetoseg egy szep kis aluhuto raragasztasa.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 20, 2013 1 /

Még az is lehet .Nyilván ha a stabnak mérhetően van bemenőm feszültsége , és nincs stabil kimeneti feszültsége mondjuk 3v , akkor az kuka.
(#) zsoltee0001 válasza eyess hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Nos, ezt jól benéztem, jó az a stab, meg minden ok, mégse kapcsol be.
A helyzet a következő a jelen állásba:
15 V ok.
5 V ok
3,3 V ok
A bekapcsoló gomb testre húzza a 3,3 voltot.
Szóval minden mérhető dolog ok

Cseréld ki a 100µF-os kondikat a scaleren a jártam már így.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Mi az a scaler?
Amúgy a tápon ki vannak cserélve, mert látszik, hogy valaki már edzett rajta, de nem sikerült neki ...
(#) Csongi_ hozzászólása Dec 20, 2013 /

Udv!
Van egy NEC NP778G-es monitorom, amin kozepen fuggolegesem van egy par csik. Milyen alkatreszt nezzek at?

Az a panel amin a processzor van...

Csongi_

Cseréld a kijelzőt.
(#) Csongi_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Arra en is gondoltam, hogy a panel a processzorral. De milyen alkatreszt nezzek at a panelon? Gondolom nem processzor hiba. A kijelzot hogy csereljem ki? Szerintem avval nincs baj, mert mikor hazavittem es bekotottem egy 5-10 percig meg jol ment, azutan jelentek meg a csikok.
Következő: »»   162 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem