Fórum témák
» Több friss téma |
Van még másik 2 hibás monitor is. Az egyik egy LG Flatron L1917S illetve egy LG L1915S. Az első nem kapcsol be és csak a power led villog a másik nem is kapcsol be és a power led is sötét. Ezek szerint azoknak is kondi lenne a baja?
Előre is köszi! Üdv Benji
Elég jó esély van rá, hogy csak kondi. Mondjuk az LG-knél elfordul, hogy a táp optocsatolója istönkremegy, minek hatására leveri a biztosítékot a monitor.
Nem ilyenre nem volt példa szerencsére csak szimplán nem kapcsol be. egyik villog a másik nem. Most szétszedtem mind a 2-őt mindkettőben volt 1-1 púpos kondi.
Visszatérve a monitorra szerintem valami vezérlésbeli hiba lehet, mert másik gépen is csinálja több kábellel. Biosban teljesen jó a kép, nincs elcsúszva. Amint elkezdi tölteni a Windows-t, a kép balra csúszik. Ha betöltött és átállítom 70 vagy 75 Hz-re, akkor jó lesz.
Mert azon a frekvencián pont valami zavar, torzulás van. Más felbontáson és már frekvencián jó, szóval nem lehet vezérlés hiba és a notik kimenete szar.
De az asztali pc-men is ezt csinálja, azért vagyok tanácstalan.
![]()
Két különböző kábellel próbáltam. Másik monitorral a kábel és a gép is jó.
Hmm
![]()
Törölni úgy tudom, hogy beleteszek egy másikat üreset, vagy van más módja is?
Vagy úgy, vagy szó szerint törlöd a tartalmát programozóval. Esetleg az is működhet, hogy bekapcsoláskor rövidre zárod az adat, vagy órajel lábat egy kis időre.
Sziasztok
Van egy samsung syncmaster 943 nv tipusú lcd monitorom.Eddig hiba nélkül működött de most egyik pillanatról a másikra leállt.A kontroll led sem villog ha bedugom a tápkábelt.Szétszedtem.Ami szemmel látható hiba,hogy egy fet elszállt benne.A tipusa p2504 bdg.Van-e esély rá,hogy ha ezt kicserélem működni fog.Másik kérdésem,hogy ezt mivel lehetne helyettesíteni.Akkor kicserélném mindkét oldalit.Magyarországon sehol nem találtam ezt a tipust.Jó lenne valami kontellnél kapható.Ott van egy függö rendelésem.Nem fizetnék egy pár száz forintos alkatrészért 1500 postát.Segítséget előre is köszönöm.
Keresobe tipust beirod
Elso talalat, beirod datasheet elso talalat, adatlapot megnyitod: NFET, 40V, 32A - jéééé. Na ennek megfelelot keress idehaza. Mindket ertek lehet nagyobb, kisebb nem. De azert forraszd ki azt a ket fetet es ugy is probald beinditani. Nehogy a csere egy ujabb pukkanassal induljon, a helyukre merj ra.
Szia
Pontosan mit kell mérnem?Csak egy multim van és nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
Hogy a gate valahova fel- vagy leakadva nincs-e, illetve a bekotesi modell ertelmeben nincs-e rovidzar. Mindegy. De ha nem tudod ezt, akkor hogyan allapitottad meg, hogy a FET rossz?
Ha szenne volt egve, akkor meg honnan a tipus?
sziasztok
Javítok egy samsung lapost, táp gyanúval, de mint kiderült a 3,3v-os körbe van egy kb 40 ohm körüli zárlat (3,3V os stab ic kilőve) Szerintetek érdemes hiba után keresni, vagy egyértelműen processzor? Üdv
3.3V-on a 40ohm egyáltalán nem kevés. De, mivel samsung, jó esélyel döglött, amúgy mik a tünetek?
A feltételezett zárlat a minusz és a 3,3 volt között van.
Ha hőlégfúvóval melegítem a procit akkor lemegy 30 ohm körül, egyébként (helyesbítek 50-55 ohm) Az 3,3 voltot nem a táp állítja elő( Nem tudom mennyire általános) hanem a proci panelján. Tehát még reménykedhetek? Tünetek: nem kapcsol be. 5 volt: pipa 12 volt: pipa
Mi ennek a pontos típusa Samsung ???
Azt azért tisztázzuk, hogy ellenállásról van szó, vagy nyitófeszültségről diódavizsgálatban? Az, hogy melegre csökken teljesen normális. A 3.3 2.5V megvan, mert annyi is szokott lenni. Ha a 3.3V megvan, akkor rövidzárról nem beszlhetünk. A nem bekapcsolás oka akár átvezető nyomógomb is lehet.
synkmaster 2053 bv.
Ilyen 3,3 voltos stab ic-t még nem próbáltam, ezt is ugyanúgy kell mint az 5 voltosat? Mert ha rákötöm az 5 voltot (680 ohmon keresztül) akkor a kimeneten valami 0,4 körül van. Lehet, hogy ez lenne a hunyó... Buvarruha: A 3,3 volt az ami nincs meg.
Szia
A fetet egyenlőre csak gondolom hogy rossz.Szénné égve nincs de a hűtőfüle kék,körülötte a panel és maga a fet is kormos.Sőt a nyák is be van barnulva a fetnél még a túloldalán is.Amúgy a tipus még olvasható rajta mivel bele van nyomva nem csak ráírva.A párja meg hibátlannak néz ki.A monitor használtan került hozzám és látszik hogy volt már javítva.Épp a hibás fet volt cserélve benne.Látszik a forrasztáson.De semmi más alkatrész.Ezért gondolom,hogy valami más baj is lehet.Amúgy fet nélkül beindul egyáltalán a panel,vagy valami védelem le fog tiltani?Ma ha minden igaz lesz egy kis időm és kiforrasztom mindkét fetet.Van egy teszterem megnézem jók-e vagy csak az előző javítás nyomait viseli magán a panel.
Pont ez az, hogy valami barnult ES mar valaki javitotta, AKKOR rossz, ez eloitelet, csunya diszkriminacio!
![]() Siman beindul, csak hattervilagitas nem lesz (de mindket fetet szedd ki!). Szoval ha akkor a zold lampa marad kikapcsolasig, akkor ez volt a hiba. Nagyon ritka, hogy a monitor ellenorizne a hattervili mukodeset prociszinten, de akkor is valamennyi idore a zoldnek vilagitania kellene. Mindez akkor igaz, ha mukodo szamitogepel kotod ossze. Mas esetben jel hianyaban besargul majd, gondolom. - egyebkent nekem valami gyanus ebben a 'javitasban'. Azert most egy mondjuk 19-es csorol beszelunk, legyen 40W a hattervili, legyen 13V a fesz. Ez 3A-t jelent. Es benne van egy 32A-s felvezeto, ami szetmelegedett.... Szoval szerintem nezz korbe a fet meghajtasanal is, mert valoszinuleg a nyitas vagy a zaras nem elegge gyors. A masik lehetoseg egy szep kis aluhuto raragasztasa. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
Még az is lehet .Nyilván ha a stabnak mérhetően van bemenőm feszültsége , és nincs stabil kimeneti feszültsége mondjuk 3v , akkor az kuka.
Nos, ezt jól benéztem, jó az a stab, meg minden ok, mégse kapcsol be.
A helyzet a következő a jelen állásba: 15 V ok. 5 V ok 3,3 V ok A bekapcsoló gomb testre húzza a 3,3 voltot. Szóval minden mérhető dolog ok
Cseréld ki a 100µF-os kondikat a scaleren a jártam már így.
Mi az a scaler?
Amúgy a tápon ki vannak cserélve, mert látszik, hogy valaki már edzett rajta, de nem sikerült neki ...
Udv!
Van egy NEC NP778G-es monitorom, amin kozepen fuggolegesem van egy par csik. Milyen alkatreszt nezzek at?
Az a panel amin a processzor van...
Csongi_ Cseréld a kijelzőt.
Arra en is gondoltam, hogy a panel a processzorral. De milyen alkatreszt nezzek at a panelon? Gondolom nem processzor hiba. A kijelzot hogy csereljem ki? Szerintem avval nincs baj, mert mikor hazavittem es bekotottem egy 5-10 percig meg jol ment, azutan jelentek meg a csikok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |