Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   20 / 85
(#) hbal válasza csikosgabi hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
Én reed-relét is tennék a futó kerekére (bringa kilométerórához hasonlóan) arra az esetre, ha kompletten akarják elvinni.
(#) BarnaPili válasza csikosgabi hozzászólására (») Okt 7, 2013 /
 
A rezgés érzékelést a szivattyú saját rezgése nem befolyásolja?
(#) pillerk hozzászólása Okt 9, 2013 /
 
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a házamban, a beépített garázsban elhelyeznék egy PIR szenzort, ami mozgásra azonnal indul. De mivel a garázskapu elektromos, távirányításu lesz, ezért erre is gondoltam elhelyezni egy ajtónyitás érzékelot. Na most ezt az érzékelot hogy programozzam be a DSC 1565-2P ben, mivel a garázsban is lesz egy billentyuzet, és ennek a billentyuzetnek a zonáját szeretném a garázskapu nyitására kotni. Az elképzelésem az lenne, hogy bentrol kinyitom a garázst, kijárok, majd visszamegyek a rendszert élesíteni, majd utána csukom le kintrol távirányítással a garázskaput. Kozben végig nyitva van. De mikor esetleg beélesített rendszer melett megérkezek, akkor kinyitom és legyen idom bejárni a kocsival, kiszállni, és a kódot beutni. A garázsban elhelyezett PIR szenzor a 4. zónán van, a LED es billentyuzet zona pedig a 7. zóna.KOszonom
(#) pillerk hozzászólása Okt 10, 2013 /
 
Újból olvasva magam után is szinte alig értem a saját kérdésemet, ezt egyszerűen kérdezve úgy tehetném fel, hogy egy REED relével ellátott garázskapu, ami nyitva van, is élesíthető legyen az a riasztó. Mert ugye alapértelmezetten az ajtó zónáknak zárva kell lenniük ahhoz, hogy a rendszert élesíteni lehessen. Na már most mivel a garázskapu automatika elég lassan nyitja és csukja a garázst ebben érzek én problémát. Lehet megoldás lenne két REED relé a kapura, ami nyitott és zárt kapu melett is zárja a zónát, így risztható lenne a rendszer.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) tomat5 válasza pillerk hozzászólására (») Okt 10, 2013 / 1
 
Szia
Kicsit szerintem még mindig zavaros a kérdésed. A garázs védelmét én így oldanám meg:
- Nyitásérzékelő 2-es késleltetett zóna. Tudsz neki adni hosszabb időt, hogy ki tudj járni riasztás nélkül.
-Garázs PIR követő zóna

Beélesíted a risztót->kinyitod a kaput->beülsz elmész otthonról. Mérd le kb. mennyi idő kell ehhez, és állítsd be 2-es késleltetésnek.

Esetleg be tudsz állítani kényszerélesítést is. Ilyenkor élesíthető a riasztó nyitott ajtónál is. Én nem szeretem, de ez is egy módszer.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
(#) kendre hozzászólása Okt 11, 2013 /
 
Sziasztok!
Lehet, hogy nem ide kellene feltennem a kérdést, de nem találok alkalmasabb fórumot.
Tanulom a riasztószerelést és fel akartam tenni a gépemre a paradox espload programját, csak úgy nézegetni, tanulgatni. Itthon hivatalos, megvásárolt windows 7 van 64 bites. Erre fel sem megy.
Kérdésem: Ki, hogyan használja? Virtualbox, vagy másik rendszer?
És akkor a jövőre tekintve melyik az az oprendszer, amelyikkel nincs probléma és amivel lehet dolgozni a jövőben? Riasztóközpontok, gprs, gsm, úgy általánosságban melyik oprendszerrel futnak ezen eszközök programjai?
(#) levaitamas válasza pillerk hozzászólására (») Okt 12, 2013 / 1
 
Teszel a két végállásra 1-1 nyitás érzékelőt és akkor nyitott ajtónál is tudsz élesíteni.
(#) pillerk hozzászólása Okt 12, 2013 /
 
Még egy kérdés, a 4 szálas sziréna telepítéskor muszály egy zónát elhasználnom a sziréna tamper száljának? Signal szirénáról van szó, itt a leírás http://www.ps-128.hu/main/technikai_leirasok/Muszaki_leiras_PS-128.pdf

vagy szerintetek ha betorés van és azt akarom, hogy szóljon, akko relég a 2 vezetékes megoldás is? Nem vagyok rá kiváncsi, hogy megy e az izzo, sem hogy mi van az akksival. Koszi az eddigi válaszokat
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
(#) Barni87 válasza pillerk hozzászólására (») Okt 12, 2013 /
 
Szia!
A sziréna a beépített akksiról tud csak szólni, így a GND és +12V megléte mindig kell a szirénának. Ezzel tölti az akksit. Az indítószál pozitív vagy negatív pontra történő húzása indítja a hangjelzést. Ha nem akarsz a tamper zónával bajlódni, akkor ráhagyod a kezelését a szirénára.
(#) thecyrus válasza kendre hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Szia! Espload Telepítő feltöltő / letöltő szoftver csak (DOS) BabyWare win xp WinLoad szintén win xp win 7 win 8 felejtős még!
(#) Syn7h37ic válasza kendre hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Az Espload csak32 bites rendszeren megy. Ha nagyon akarod használni, akkor virtuális gépen egy XP alatt pl. elmegy.
Speciel nekem ezért is van két notebook rendszeresítve, az egyik direkt egy régi modell, amin a kőkori riasztók és tűzjelzők szoftverei vannak. Ilyen az Espload is pl.
Sajna a mai napig vannak olyan szoftverek, amik még a 64 bitre is háklisak. Így, ha ledöglik egy laptop, egyre kisebb az esély, hogy a régi rendszereket is lehessen programozni.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
(#) kendre hozzászólása Okt 13, 2013 /
 
Köszönöm! Nekem is lesz valószínüleg egy második gépem is. Még 2 hét van vizsgáig, addig is feltettem egy 32 bites win7-et, ezen megy az espload.
A soros port kiváltható az usb-soros átalakítókkal? Akár legyen az a paradox saját átalakítója...
Ez még egyre nehezebb dolog szerintem, vaterán még csak-csak találok eépített sosor porttal rendelkező laptopokat, de már ott is egyre nehezebb.
(#) Syn7h37ic válasza kendre hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Az új paradox központok (SP, Digiplex, Magellan, Imperial) Gond nélkül megy akármilyen USB-TTL logikai soros eszközzel. A Régi paradox központok csak telefonos vonalas adatkommunikációra képesek. Közvetlen sorosra nem.
Az összes Esprit, és 17xx Spectra panel csak telefonos kommunikációt tud.
(#) kendre válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 14, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) clipart válasza enree hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
[0910] címen 051 aktiválási esemény
[0914] deaktiválás
(#) sunyeb hozzászólása Okt 22, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy Mobisec Alpha mini szívat. Riasztáskor hív. Eddig rendben, de se életjelet nem küld, se a ráküldött sms-eket nem küldi tovább. A kártyát telefonba téve fogad és küld is sms-t.
Amit beállítottam: Életjel fülön: életjel küldés pipa be, a kívánt telefonszámhoz pipa be. 14 naponként, 12 órakkor, 1 nap múlva az első. Egyébb beállítások fülön sms átirányítás pipa be, telefonszám kiválaszt. Biztonsági kód maradt 1234 (amiről fogalmam sincs micsoda).
Kell még valamit beállítani, hogy menjen, vagy gyári hibás?
Esetleg valaki közvetlen kontaktot a gyártóhoz, mert a riasztóbolt garanciális ügyintézése hogy is mondjam....
(#) Barni87 hozzászólása Nov 10, 2013 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Texecom Premier 816-os központ kommunikátora képes-e saját telefonra történő riasztás átjelzésére? Tehát riasztási dallam vagy egyéb hangjelzés bejátszására, vagy esetleg telefonon keresztül történő élesítésre/hatástalanításra?
(#) kami1021 hozzászólása Nov 26, 2013 /
 
Sziasztok!

Nem sikerül beállítani, hogy a központ riasztás esetén hívja a megadott telefonszámot.
Pedig a 7-es programcímen beírom a riasztájelzés telefonkészülékre (4)
a 18-as programcímen a jelentéküldés csak a riasztási eseményekről (9)
Vajon mit kell még beállítani .

Előrre is köszönöm Üdv.

Szerk: Micron Z1640C
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
(#) balazswo hozzászólása Dec 15, 2013 /
 
Sziasztok!
DSC 1565 központ programozásához szeretnék javaslatokat kérni, mert én már kifogytam belőle. A problémám a következő: Az említett központot egy 1555RKZ központtal szereltem és egy zárható dobozban helyeztem el kültéren. A doboz nyitásérzékelős. A nyitásérzékelő a billentyűzet zónabemenetéhez van kötve. Ezt egy késleltetett zónának programoztam, de a doboz nyitásakor egyből megszólal a sziréna. A kezelő nem jelzi ki ezt riasztási eseményként, ezért értetlenül állok a jelenség előtt. A billentyűzeti zónát 7. zónának programoztam, a működését a kijelző jól mutatja. Bármit is csináltam eddig, mindig ugyanaz volt a probléma. Valaki találkozott már ilyen problémával?
(#) kendre hozzászólása Dec 21, 2013 /
 
Sziasztok!
Kezdő vagyonvédelmista vagyok. Tanfolyamot végeztem és később szeretnék ezzel foglalkozni. Természetesen a tanfolyam nem elegendő, hogy egy szakmát kitanuljak, de nem adom fel, kitartok a vágyam mellett. Sajnos nincs "mentorom" aki segíthetne, így teljesen önállóan próbálok további tudásra szert tenni.
Szükségem lenne egy szakemberre, akit zaklathatnék a kérdéseimmel. Mivel ezek többnyire kezdő, alap fogalmak lennének, ezért nem fárasztanám a kedves fórumlakókat vele. Lenne köztetek olyan, akivel e-mailben, facebookon, skype-on, viberen eszmét cserélhetnék, tanulhatnék tőle? Remélhetőleg a legfontosabb alapkérdések tisztázása után, nem lenne heti rendszerességgel felmerülő problémám, de addig biztosan. Mivel nem dolgozom még a szakmában, ezért nem is sürgős a válaszadás. A következő hónapokban a szerszámok beszerzésén fáradozom, ezzel egyidejüleg kihasználnám az időt tanulásra is.
Helyileg Békés megyében lakom. Aki úgy gondolja, hogy itt esetleg konkurenciát jelenthetek számára, az ne írjon. Egyéb esetben a v.attila0819@freemail.hu mail címre várom a segítőkész jelentkezőket.
Nem vagyok hülye és nem vagyok teljesen laikus sem az elektromossággal kapcsolatban és tényleg szeretném ezt a szakmát megtanulni, szóval csak az írjon aki tényleg tud és akar segíteni.
(#) six hozzászólása Dec 22, 2013 /
 
Sziasztok!

Én nem hogy haladó, de harmatos kezdő sem vagyok a témában, mégis ide írok, mert ha az itteni nagyérdemű nem tud segíteni, akkor senki.

Új ingatlant vettem, van egy Paradox Esprit 728 központ és hozzá egy Paradox valamilyen 10 zónás sima nyomógombos vezérlő, meg van egy Solo márkájú sziréna. Ez az első riasztó az életemben, tehát amikor az előző tulaj itthagyott nekem egy mesterkódot és egy felhasználói kódot, akkor nyugodt voltam, hogy minden megvan. A riasztó egy hosszabb áramszünet (több hét) után lett bekapcsolva, minden lámpa villogott, mint a Karácsonyfa és megszólalt a sziréna. Hívtam egy szakembert, aki azt mondta, hogy ez a berendezés sajnos végképp összezavarodott, kéne egy programozói kód is, ami annak van meg, aki eredetileg beprogramozta. Ilyen sajnos nincs, aki nekem az ingatlant eladta, külföldre költözött, a riasztót eredetileg beüzemelő pedig nem jelentkezik az elérhetőségein.

A most kihívott szakember bevallotta, hogy ő igazából a Paradoxhoz nem ért, és azt ajánlotta, hogy cseréljünk mindent Bentel Kyo8-ra és ahhoz is egy külön kezelőt kell venni, az egész kb 40e forint plusz munkadíj. Az alábbiak lennének a kérdések:

1. Tényleg annyi lenne a régi riasztónak? Nincs egy alap kód, amivel vissza lehetne állítani? Hátha a prograozója nem változtatta meg és ki lehetne üríteni a hibás memóriát.
2. Az ingatlan egy 110 nm-es családi ház, 5 mozgásérzékelő, 3 üvegtörés érzékelő, 2 nyitás érzékelő van jelenleg. Gondolkodom rajta, hogy vagy vagyonvédőkhöz kötnénk be, de akár az sem lenne rossz, ha mobilra megjönne, ha a riasztó valamit érzékel. Jó választás ehhez az, amit a szakember ajánlott nekem? Esetleg vannak jobb megoldások?

Előre is nagyon szépen köszönöm és mindenkinek kívánok boldog Karácsonyt!

Üdv, six
(#) levaitamas válasza six hozzászólására (») Dec 22, 2013 / 1
 
Szerintem nem kell rögtön kicserélni semmit! Meg kellene próbálnod hardware-sen resetelni. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy lekötöd az akkut és elveszed az AC 16V-ot, illetve reménykedsz, hogy a telepítői kódzár nincs bekapcsolva. Ezután kikötöd a Z1-ből és a PGM1-ből a vezetékeket és rövidre zárod egy darab vezetékkel. Így visszaadod neki az AC-t és vársz egy pár másodpercet, majd eltávolítod a rövidzárat. Ekkor a riasztó visszaáll a gyári alapértékekre. Amennyiben sikerült mehetünk tovább.
(#) Syn7h37ic válasza six hozzászólására (») Dec 23, 2013 / 1
 
Az esetek legnagyobb hányadában a hibás működés oka a régi rossz akku. első körben azt kell kicserélni , mind a központban, mind a szirénában. A következő lépés egy olyan szaki, aki tisztában van a Paradox riasztókkal. "Komoly" szaki lehet, akinek fogalma sincs egy régi és egyszerű riasztóról... Vagy simán lusta és nehezére esett előkutatni egy dokumentációt. Kb. 2mp. guglizás.
A legvégső esetben kell csak kicserélni a riasztót, ha tényleg nincs más megoldás. A legfontosabb, hogy meg kell szerezni a telepítő kódot, mert ennek ismeretében fel lehet programozni megfelelően a rendszert. Csak akkor érdemes cserélni, ha ez nincs meg, és a HW reset sem sikeres, mert lockolt a riasztó, illetve ténylegesen döglött. De ekkor sem cserélném le Bentel központra, hanem továbbra is maradnék a Paradox rendszernél, csak az új SP szériánál. Kb két nagyságrenddel jobb, és olcsóbb is. Jó lenne, ha pontos típust és verziószámot írnál, melyik Esprit panel, ugyanis verziókként más és más az alap telepítő kód.
Ha távfelügyeletben gondolkodsz, akkor muszáj átnézni és lejavítani a rendszert, mert nem fogják komolyan venni, ha sok a téves jelzés.

A HW reset is többféleképp megy, szintén verziófüggő. Régi paneleknél Ver. 0.96-tól 3.14-ig egy különálló jumper a reset, az újabb Ver. 3.20 és felette, illetve az utolsó Ultra szériáknál nincs reset jumper, helyette a Z1 és a PGM1 feszültségmentes állapotban rövidzár, és táp visszaad minimum 1 percre a reset. Jumpernél szintén táp le, jumper rátesz, táp ráad 1 percig. Ha nem volt installer lock, akkor szépen visszaáll alapértékre. Ha lockolt, akkor maradnak a korábban beállított értékek a rendszerben.
(#) six válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 23, 2013 /
 
Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálom a default programozói kódot (282828), ha nem megy, akkor a resetet. Panelt megnézem holnap reggel (kicsit nehézkes, este 7-ig melózom, utána már nem akarnám megszólaltatni a szirénát, ha esetleg bénáznék). Jelentkezem a fejleményekkel.

Köszi még egyszer, és Boldog Karácsonyt!

six
(#) six válasza six hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
Sziasztok,

sajnos úgy tűnik, lockolva van a cucc és az eredeti programozó már sehol nincs. Amúgy V3.10, reseteltem a jumperrel de megmaradtak a régi kódok és beállítások is. Nem próbálok úgy tenni, mint aki ért hozzá, megfizetem egy hozzáértő munkáját, ha valaki itt a fórumon Budapesten dolgozik és bekötne egy Paradox SP-t, kérem dobjon egy mailt, megegyezünk.

Egy kérdésem még maradt, bekapcs után egy (4-es) zóna LED-je folyamatosan világít a kezelőpanelen, egy másiké (3-as) meg nagyon gyorsan villog, inkább hunyorog. Melyik mit jelent? A többi rendben lévőnek látszik, és a TRBL-t megnyomva csak az 1,8,10 világít (1=nincs akksi, hát ezt sajnos csak most vettem észre hogy a szerelő aki a múltkor nézte, véletlenül magánál felejtette az akksit... Ez van amikor csak asszonyka tud otthon lenni. De a riasztó elindult akksi nélkül hálózatról is és nem hiszem, hogy emiatt nem ment a reset; 8=idő elállítódott, 0=telefonvonal nem aktív; tehát ezeket mind ismerem, hogy miért vannak), de semmi olyan jelzés nincs ami egy érzékelő hibájára utalna (?).

Köszönöm,
six
(#) six válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
Sziasztok,

másként teszek fel kérdést: Paradox SP4000 elég lenne az én céljaimnak (3 szobás családi ház), vagy menjek SP5500-ra?

Köszönet,
six
(#) levaitamas válasza six hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
Ez attól függ. Milyen és mennyi érzékelőt akarsz felhasználni. Alapból 4 alaplapi + 1 kezelői zóna, de az alaplapit duplázhatod is.
(#) hbal válasza six hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
A 728 "utódja" az SP4000. Ha a későbbiekben szükséged lenne még több zónára, mint 8 (+2 kezelői), akkor lehet bővíteni 32 zónáig bővítő modulokkal.
(#) hbal válasza hbal hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
Az most jutott eszembe, hogy ha a későbbiekben 10 zóna fölé szeretnél menni, akkor vásárláskor a központhoz ne a 10 zónás kezelőt válaszd!
Árban sem annyira vészes a különbség:
pl.:
K10 -> ~8.500Ft
K32 -> ~11.500Ft
(#) dB_Thunder válasza hbal hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
Megjegyezném hogy a 4000es Spectra elég nyűgös darab, meg fapados is, nekem volt..
5000alatt nem vennék semmikép. Most 6000es szolgál.
Következő: »»   20 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem