Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   164 / 314
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Holnap megprobalom valami szivacsfelevel odaszoritani. Azota is jol mukodik ujbol. A csik mindig mas sorokban jelenik meg, es el is tunik. Nem fog tulmelegedest okozni a szivacs? Igy, hogy le van veve a muanyag bukolat kb 35-40°C-os.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Ne szivacsot tegyél oda , mert azt lehet lapítani bármeddig.Vali keményebb karton papír csíkot , ilyesmit , és amikor összerakod előtte cellux ragasztóval rögzítsd , hogy ne mozduljon el , utána mehet össze Bár nem tudom , hogy a burkolat szorítja e véglegesen , vagy van még belül valami belső lemez stb , de ezt majd te látod , hogy lesz jó.

Van egy kulon burkolat, ami alatt ban a kis nyak, ami a szalagkabelen erkezo jelet feldolgozza a 8 masiknak ami az LCD uvegere csatlakozik. Ilyesmire gondoltam ami kemenyebb, de ha megfeszul nem tori el a kijelzot.
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 26, 2013 1 /

Az jó lesz . Aztán majd meglátod , hogy hogy fog alakulni.

Remelem jo lesz. Koszonom a segitseget!!
(#) Csongi_ válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Ugy nez ki mukodik, kb 2 oraja hiba nelkul uzemel. Egyetlen hiba: balrol a masodik resz enyhen kek, de szinte eszrevehetetlen. Dupla oldalu ragasztocsikkal szoritottam oda, ugy hogy a masik oldalarol nem szedtem le a vedo reteget, igy nem tud odaragadni.
(#) Atka15 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok. A napokban problémáim merültek fel egy Benq T2200HD monitorral. A probléma: Bekapcsolom, bejön a benq logó, majy megjelenik a kép, és 3 másodperc a háttérvilágítás kikapcsol, de ha a menü gombot nyomkodom arra reagál, szóval a hátérvilágítás megy el, de a kép az LCD-n ott van. Csak akkor jön vissza szintén 3 másodpercre ha ki/be kapcsolom a monitort megint, vagy a VGA/DVI kábelt kihúzom visszadugom. Szétszedtem: A tápon púpos kondenzátorok voltak, amiket kicseréltem. A hiba maradt. Tesztelgettem, és a fénycsövek(4 db van benne) kábeleit megcseréltem a felső kettőt az alsó kettőével.(képen a fehér csatlakozók) most is világitott 3 másodpercig, szóval ezzel leszűrtem, hogy a fénycsövek jók benne a tápban van a gond, de sajnos nem találom. Valakinek valami ötlet? (A nagy kondin kívül a többit kicseréltem már.)
Csak hogy tiszta legyen: az "alkatrész" képen a bal oldali inverter alatti 2 csatlakozó az egyiken "x" van az a MŰKÖDŐ oldal. A másikra kötött fénycső nem világít.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) bbalazs_ válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Elsokent merd ki a felvezetot (az elso kepen kozepen a vizszintes trafo felett balra, kis hutozaszlora csavarozva). hasonlitsd ossze a masikkal.
(#) Andr3wJ válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Én azt nem értem hogy miből derült ki hogy jók a fénycsövek? Mert ha valamelyik rossz de megcserélted attól még a rossz bent marad.
(#) Buvarruha válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Attól, hogy megcseréled a csöveket mg nem zárod ki a csőhibát. Nem rózsaszínes a kép bekapcsolást követően? Ezt lehúzptt LVDS-el lehet tesztelni, mert akkor fehér a kép és jól látható, ha valamelyik halvány, vagy színezett fényű.
(#) Atka15 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

A félvezető rendben van, mérés szerint is, de biztonság kedvéért megcseréltem a kettőt. A fénycsövet meg miért ne zárhatnám ki? A képe szép tiszta semmi gond vele addig a 3 másodpercig. Fehér színen is tiszta. A fénycsövekből meg ha fogom és a két csatlakozót megcserélem akkor kiszűrhető vele nem? mivel a 4 kivezetés a 4 fénycsőhöz tartozik, így ha fogom és lehúzom mindet akkor nincs világítás. ha egyiket rádugom akkor egy világít ha kettőt akkor erősebben világít, viszont ha annál a két csatlakozónál próbálom és a másikat lehúzom, akkor semmilyen fényt nem ad az a fénycső ami a másik csatlakozóból világít. Ebből gondoltam hogy ott a gond.
(#) Atka15 válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

A teljes érthetőség kedvéért: ha a pirossal jelölt helyre csatlakoztatok két csatlakozót akkor nincs háttérvilágítás. Ha a másikra van csatlakoztatva ugyanaz a két cső akkor ott 3 másodpercig világít. Ebből gondoltam h a fénycsövek jók, legalábbis az elsődleges gond nem ott van.

Bármelyik csatlakozót lehúzod vagy bármelyik cső rossz vagy áthúz valahol ,automatikusan tilt az inverter, ha rossz a trafó vagy meghajtó fet szintén leáll.
(#) Atka15 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Nah ezt nem tudtam. Akkor 100%-ig hogyan bizonyosodhatok meg arról, hogy a cső a rossz, vagy a panel?

Jönnek majd a nálam többet tapasztalt kolegák és segítenek, Buvarruha vagy eyess, mindent tudnak sztem
(#) Atka15 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Rendben, várom Köszi a segítséget!
(#) eyess válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Bejelöltem neked zöld szaggatott vonalakkal , hogy mik a legfontosabb kimérni való dolgok a te esetedben.
Ha a két oldal között nagyobb eltérések vannak , akkor ott valami nem jó , és az adott alkatrész cserére szorul.
Akár a két trafó különbsége stb stb stb .
(#) Buvarruha válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Mérd meg a transzformátorok szekunderének ellenállását.
(#) Atka15 válasza eyess hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Eredmény: Ellenállások rendben vannak. A 2db 3 lábú is rendben van szerintem.(ugyanazokat az értékéket mérem) A 2db kék kétlábú is ugyanazt az értéket mutatja, és a trafó is.
(#) Atka15 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Szekunder ellenállás mindkét trafón 500 Ohm. Tized pontosan.
(#) uniman válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Hello.
A 2db "kék kétlábú" azok néhány pF-es kondenzátorok...azokat csak kiszerelve mérheted meg!
...vagy még úgy sem, cseréld meg őket egymással...hátha kiderül valami...
(#) Atka15 válasza uniman hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Helló. 10J 3KV ez van rajtuk tehát 10pF. Kiszedve csak holnap lesz.

Még elfelejtettem a két trafónál lévő elektrolit kondenzátort bejelölni .Azt is mérni kellene esr értékre.
Ja és ha a két kék lábún bármelyiken is tudsz mérni ellenállás értéket , akkor az kuka.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2013

Azokat a kondenzátorokat a többivel együtt kicseréltem. Ezzel kezdtem a melót, hogy mindet kicseréltem, mert 95%-ban púposak voltak.

Ok , akkor azok feltehetően jók.
Annyit tudsz még csinálni , hogy ha a két kék lábú is jó lesz.
Akkor kell két műszer talán van , és a kimenő trafók primer oldalát figyelni , és ha bekövetkezik a sötétség figyelni melyik oldalon lesz változás , mert akkor abban az oldalban lesz a hiba.

Primer ágban hol mérjek? Mert ugye van neki vagy 6 lába, és a feszültség mekkora tartományba esik illetve AC/DC?

Hány colos monitor ez ?

Ez egy 21,5"-os monitor! Benq T2200HD

60v nál nem nagyobb , és Dc megy a primer oldalára.Biztonság kedvéért , azért tedd a legmagasabb mérés határba.
(#) Atka15 válasza eyess hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Rendben holnap meg lesz mérve minden
Következő: »»   164 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem