Fórum témák
» Több friss téma |
hát az engem is érdekelne mert csinálok még egy fényt hogy kettő legyen ne eggy, de azt már usb-re csinálnám , már keresgélek ez ügyben de még semmi. valakinek ötlete??
![]()
Hello!
USB-re átalakító --> lesz belőle sorosport --> oda mikrovezérlő PIC/AVR --> kap mondjuk 8 led-nek 1 bájtot, a proci meg kirakja a kapott bájtokat az adott kimenetre... Üdv: Zsolt ![]()
Cső!
Ha nagyobb procit teszel --> több kimenet --> több led, de lehet akár multiplexelni is őket, így akár hatványozódiik a ledek száma.... Üdv
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy milyen LED-et használtok ti ehhez? Előre is kösz! KELLEMES ÜNNEPEKET!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Én 10mm-es szuperfényesre gondoltam.....
Az elég erős? ![]() ![]() ![]() ![]()
Senki nem tudja?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hi!
Hát én 5mm-es magasfényűből építettem meg ![]() ![]() ![]() Kellemes ünnepeket!
Tegnap ilyenkor(0:30) elkészítettem egy prototípust!
Csupa 5milis szuperfényes piros leddel... Kiráztam párszor a takaróm a szobában, és már kész a is "házi" buli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ez sokkal jobb mint hittem.... én is arra gondoltam, hogy PIC-kel építem meg, mert úgy könnyebb hordozni ![]() Nem írna vki olyan progit, amiben gombnyomásra változik a villogás?
Üdv!
Jó a rongyrázós trükk ![]() Én AVR-el foglalkozok, és épp egy ilyesmi is tervben van, bár az enyém távkapcsolós lesz ![]() Ha érdekel, vegyél fel msn-en, és beszélhetünk a progiról... persze ha megfelel PIC helyett az AVR KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK !!!
Valaki nem tervezte át véletlenűl 220 voltra?
![]()
szia!
220V-ra akarod üzemelni a LED-eket? vagy izzót használál? amugy engem is érdekelne... ![]() izzóval(220V-os) lehet olyat csinálni hogy sorba köcc vele egy fénycső gyújtót és elkezd villogni mint egy strobi ![]()
Igen, de az nem bírja túl sok ideig, és hálózati zavart is okoz, főleg ha 8 darab van sorba kötve 8 izzóval.. Amúgy már csináltam 220 voltos fényorgonát, az ment frankón, de meg szeretném valósítani ezt is, bulikon nagyon vagány lenne, ha gépről lennének vezérelve a fények meg a strobi meg minden..
Esetleg csinálsz fénypultot, amibe "bemegy" az LPT jel, ami össze van kötve minennel(pl.: strobi, LEDshine...) és egy kapcsolóval választod ki hogy melyikre akarod adni a jelet. De gondolom egyszerre többet akarnál működtetni, úgyhogy ide multiplexelés kéne... :yes:
MIKROVEZÉRLŐVEL MINDENT LEHET!
AVR vagy PIC kis programozási tudás esetleg 1 visual basicben elkészített vezérlő progi sorosporton keresztül a mikrovezérlő kimenetei szabhatnak neked csak határt!
Nem nagyon értek PIC programozáshoz, tulajdonképpen semmi továbbfejlesztésre nem lenne szükségem, csak a ledek helyére 220as égőket akartam.
Én úgy gondoltam, hogy a 8 led helyére 8 opto csatoló majd 8 triac és meg is van oldva. Azért köszi!
Szerintem is jó ötlet izzóval megcsinálni, főleg halogénnel, annak nagy a fénye sztem. Bár inkább relével kéne vagy valam ilyesmivel... Nincs valakinek ötlete hogyan lehetne megcsinálni?
Mindenképpen galvanikussan el kell választani a kapcsolandót a kapcsolótól.
Ledek helyére optocsatolók amik triacokat vezérelnek. Relén én is gondolkoztam de szerintem hülyeség.
Szevasztok! Elég kezdő vagyok az elektronikában, de már csináltam 1-2 ketyerét. Most megípítettem ezt a led-ed szerkentyűt de sajnos amikor a KSI8-as programmal vezérelném csak a mellékelt videó szerint működik!
![]() ![]()
klikk ezt használom hozzá
visszatérve a topic elejére. nálam megy a pattern controller nevü progi, de nem tudom h mire való a 9-32 jelölő négyzet. A be/ki menetet is használja a porton? az is csak 4 db.
DjGeorge, köszi a segítséget, de nemhiszem h a progival van a gáz, mert kipróbáltam DIAGLITEZ-el meg a Kemonál is világít mindegyikkel, de olyan mintha kóbor jeleket fogna a port felől. Megvan rendesen a 12V is adapterről, még arra gondoltam h a porton elég-e csak 1db GND-re visszakötni?? egyedül annyi változás van a cuccon h a 12V feszkó elé 1.1k-os helyett 1.2k-os resistor van téve. Az lehet esetleg a probléma a tápból 12nél nagyobb fesz jön és attól enged a tranyó???
Szia!
Én is csinálom ezt a LED-shinét, nekem a táp 14,4V és nem ereszt át a tranyó.
Millió helyről
Ha az elején kapcsolnak a ledek,akkor csak a portot kell beállítani (talán378?) a gépen és utánna a diaglitezzel lehet kapcsolgatni,aztán a discolitezzel lehet winampon belül beállítani a kíván frekiket. Keress rá,hogy discolitez!
Sziasztok!
Végre nekem is kész a LED-shine! Nagyon jó, tökéletesen működik, megéri megcsinálni! Ja és a lencsével először kísérletezzetek, hogy milyen távolságból jó...akár egy corallo, olyan szépen be lehet állítani! ![]() Majd rakok föl képet, videót... DjGeorge-nak nagy köszönet az ötletért! ![]()
Hali össze koccantam egy másik disco fénnyel azon gondolkoztam h lekoppintom majd azt is
![]() ![]() ![]()
itt vannak a képek:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |