Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   169 / 314
(#) mazsola hozzászólása Jan 10, 2014 /

Megbolondúlt a monitor. Az előző hozzászólásomat Lubunturól írtam, és mivel akadozott a mobil internet, átváltottam XP-re. Igaz, ez lassúbb mert kevés a memória, de azért elcammog. A lényeg: ezen az operációs rendszeren minden nyomógomb funkcionál. Amit kellett, beállítottam, tehát valószínűleg szét sem kell szednem. Ha ne adj isten valami prücök mégis beugrana, majd jelentkezem.
(#) Buvarruha válasza mazsola hozzászólására (») Jan 10, 2014 / 1

Csak ideiglenes, majd meg fog hűlyülni megint.
(#) eyess válasza mazsola hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

A nehézkes gomb működések nem operációs rendszer függőek , hanem mechanikai rendellenességek.
(#) mazsola válasza eyess hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Most megint a
lubunturól írok, itt is szuperál minden gomb. Talán valami kontakthiba lehetett, vagy a franc se tudja. Lényeg, hogy most jó. Esetleg ha tudnátok valami driver vagy manual oldalt, megköszönném, mert én már egy fél napot átgugliztam és nem találtam semmit. Az XP-nél legelőször kiírta, hogy új hardver hozzáadása és az eszköz valószínűleg nem fog megfelelően működni. Persze működik, de számtalan helyen olvastam hogy a monitorokhoz sem árt illesztőprogramot telepíteni.
(#) Buvarruha válasza mazsola hozzászólására (») Jan 10, 2014 / 1

Ennek semmi köze az illesztőprogramhoz, felejtsd el ezt az egészet!
(#) nyamnyam hozzászólása Jan 10, 2014 /

Sziasztok

Van egy Belinea 10 17 15 tip. monitorom ami a bekapcsolás után kb. 10-15 másodpercig tökéletesen működik majd kikapcsol és nem csinál semmit , újraindítva a jelenség ismétlődik .
Ahhoz kérnék segítséget , hogy merre keresem a hibát ??
(#) eyess válasza nyamnyam hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

A csövek , és vezérlésével.
(#) Buvarruha válasza nyamnyam hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

A power led is kikapcsol, vagy csak a kép megy el?
(#) Sünmalac hozzászólása Jan 11, 2014 /

Szevasztok!

Előre is elnézést a pontatlanságokért!
Nos a problémám tárgya egy LG Flatron L1918S szériájú monitor.Kb 2-3 hete elkezdett játszadozni az OSD rajta ,konkrétan a beállítás profilokat léptette folyamatosan.Mintha be lett volna ragadva egy mikrokapcsoló.Arra gondoltam ,hogy esetleg a hőtöl deformálódhat és csupán a hőtágulás miatt.de most már bekapcsolás után is néha rögtön kezdi.Sőt van amikor a többi funkcógomb is megkergül és az OSD helyett azzal is csak léptetni tudok.Ma finoman megbontottam a házát és a gombsorpanel bekapcsolás után lehúztam róla.Azóta semmi ugrálás.Gondolom akkor a mikrokapcsolót kell kicserélni.
De ez még csak a kissebb baj lenne.

2-3 napja már a színekkel is gond van a sötétebb árnyalatokat és az abszolút feketét zöldnek jeleníti meg.

Töltök fel képeket
A monitor jelen állapotában csak a házából van kihámozva
Ha szükséges az elektronikát is lefényképezem.

A második képen csak azt szerettem volna megmutatni ,hogy az asztalon a háttér egyszínű feketére van beállítva mégis zöld az egész.Remélem nem Scaler Ic lesz a ludas

Nem szeretném kidobni/újat venni ha nem muszály főleg ha megoldható minimális anyagi ráfordítással.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Buvarruha válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1

A menü hibáját egyértelműen a gombok okozzák, lehúzva mérd meg az ellenállásukat, akár megohm-os átvezetlsük is lehet, de így meg tudod találni melyik a bünös és elég csak azt cserélni. Ha az OSD-n/no signal képnél sincs fekete, akkor az LVDS kábelt mozgasd, pucold meg és valószínűleg jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
(#) Sünmalac válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Köszi.Bocs ,ha hülyének tűnök de az LVDS kábel ugye az ami magáról a kijelzőről megy a vezérlőre?Vagy amelyik a tápot köti össze a vezérlővel?Letöltöttem a szervízkönyv egy példányát.De nekem ez szervízutasítás gyanus.Tehát akkor kontaktproblémára gyanakodjak?Miindenképpen kipróbálom azt amit írtál.Köszönöm.Amint van valami írok.
(#) Buvarruha válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1

Az LVDS kábel az amelyik megy a vezérlőről a kijelzőre. Széles 30 pin-es kábel általában.

Sajnos a kábel megtisztítása nem jött be.Levettem a vezérlőt.De sem égés,sem oxidáció,forraszanyag-megfolyás vagy bármi más gyanusat nem látok.Igyekszek normális képet készíteni.A táp-ot is átnézem hátha esetleg ott találok valamit.

Abszolút elfogadok bármilyen iránymutatást.Ha lehet ne csesszetek le nagyon.

Lehetséges inverterprobléma?Megmondom őszintén nem szívesen kísérleteznék többezeres feszültséggel.
(#) eyess válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Alap esetben is zöld pc nélkül ?
Vagy csak , akkor ha a pc vel össze van kötve .

Igen No signal módnál is.de csak feketénél és még talán néhol a színátmenetéknél.Hogy is mondjam ilyen szemcsés vibrálás vagy valami ilyesmi.
(#) Sünmalac válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Én is gondoltam rá hogy a videókártya a ludas de nem,az amugyis integrált(bár ettől függetlenül igazad van és előfordul!azért leellenőrzöm)

Ellenőriztem a videókártyát egy CRT monitorral.Azzal nem volt baj.Talán a VGA kábel?
(#) Buvarruha válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Gondold végig. Ha az OSD és a no signal is rossz, amikor nincs is rákötve a gép, akkor nyílván nem a VGa hibája. Az alsi bitek nems timmelnek zöldnél, ez általában LVDS hiba, mozgasd csak azt a kábelt, ha nem javul, akkor scaler gyanús, vagy talán kijelző.
(#) bbalazs_ válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1

Bocsass meg, de ha PC kapcsolat nelkul is csinalja, akkor nem lenne logikus, hogy magaban a monitorban van a hiba es NINCS szukseg videokartya es vga kabel ellenorzesre?

Egyebkent a legtrivialisabbat meg nem is kerdeztuk: nincs pupos kondi a tapban?

A monitor belul (szamodra) most ket oldalt rejt. Vagy a panel maga a hibas, vagy a meghajtasa. Az LCD panelt kicserelve (ha tudod) maris felezodik a problema lehetseges oka.

Ha semmikeppen nem tudod megoldani az ideiglenes cseret, akkor tapogasd a nagy, soklabu feketeket a vezerlopanel kisfesz reszen, ellenorizd, hogy nem abnormalisan melegek-e, nyomkodasra, erintesre valtozik-e a kep hibaja. Ha ettol sem valtozik a zoldszemcse, akkor megbonthatod az LCD panelt, es az ott levo nagy fekete soklabut tapogasd meg.
Ha ez sem jon be, akkor magan az LCD panelen levo, egzotikus segedfeszultsegekert felelos reszt tapogasd, babusgasd meg, itt mar nyalazhatod is enyhen az ujjadat.

A kisfesz resz nem veszelyes, de mivel kozelben van a 230-as es a nagyfesz resz is, erre terits valami szigetelot, nehogy akar veletlenul is hozzajuk erj. En vastag muanyag zacso+papir kombora eskuszom
(#) Buvarruha válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Szerintem sokkal biztonságosabb és célravezetőbb is lenne, ha elvinné szakameberhez, mert nyílván fogalma sincs arról, hogy mit cisnál.
(#) bbalazs_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1

Biztosan igy van, de azert irt ide, hogy hatha megis meg lehet ezt uszni. Mindenesetre mar elegge szetkapta
Szerintem jobb igy kezivezerlesen,mintha magatol talalna ki, hogy mit tegyen.
(#) Sünmalac válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Abszolút így van"azert irt ide, hogy hatha megis meg lehet ezt uszni",köszönöm.Gondoltam hogy előbb vagy utóbb savazást kapok.Mindegy.

De aműgy jópofa amit írtál.

"A kisfesz resz nem veszelyes, de mivel kozelben van a 230-as es a nagyfesz resz is, erre terits valami szigetelot, nehogy akar veletlenul is hozzajuk erj. En vastag muanyag zacso+papir kombora eskuszom"

Mindenesetre az LVDS kábel b***ogatása sem járt sikerrel amit már írtam.Egyik panelon sincs semmi sérülésre,elhasználódásra utaló nyom.De ezt már szintén írtam.Mindenesetre köszönöm a válaszokat mindenkinek.
(#) Buvarruha válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 12, 2014 / 1

Segítünk, de ha kapsz egy tippet és visszakérdezel, hogy "azt hogyan" akkor nem fog menni. Legalább az alapokkal tisztában kell lenni.
(#) eyess válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 12, 2014 / 1

Nos azért kérdeztem a videó kártyát , mert az nem került szóba , és nem volt letisztázva , hogy belejátszik e a hibába vagy se,.
A feltett képen rajta van a monitorod úgymond blokk vázlata .Ezeket az értékeket kellene ellenőrizni .A pdf ben pedig megjelöltem neked azokat a pontokat az ic től kifelé amik felelősek lehetnek ezen hibáért.Legjobb lenne az ic től minden pontot kimérni egészen az lcd panelig , hogy nincs e valahol kontakt hiba vagy zárlat. A mozgatás nem biztos , hogy mindig eredményes , de a mérés általában az.Ha ezeken túl vagy , és nem lesz hiba innen folytatjuk .
(#) nyamnyam válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Nem a power led az továbbra is világít .
(#) Sünmalac válasza eyess hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Köszönöm az infót.A mérés alapján nincs hiba.Az értékek tűréshatáron belül vannak.Viszont jobban átnéztem a panelt mérés előtt egy picivel erősebb nagyító alatt és az általad jelölt lábaknál erősebb elszíneződés látható(túlmelegedés miatt lenne?)A szervizutasítást én is letöltöttem,de jobb így hogy megjelölted számomra a blokkrajzon.
(#) eyess válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Melegedés miatt lehet elszíneződés igen.
Viszont nem ártana , akkor tüzetesebben megvizsgálni azokat a pontokat nincs kontakt hiba esetleg.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) Sünmalac válasza eyess hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

.....a szakadásvizsgálatnál több helyen is besípol.Ez már elég bukás
(#) Buvarruha válasza Sünmalac hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Vagy csak földeket találtál. Ezt így vakon kár is méregetni a jelet kellene ellenőrizni szkóppal a csatlakozón, de sokkal egyszerű bb lenne egy másik kijelzővel kipróbálni..
Következő: »»   169 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem