Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   173 / 314
(#) didyman válasza Zadam009 hozzászólására (») Feb 2, 2014 / 1

Persze, kondis. Jó eséllyel a primer puffer a leginkább, ne is használd így, mert könnyen lehet nagyobb baja. Cseréld ki a táppanelen az összes elkót, megérdemli, jóféle monitor.
(#) didyman válasza lithium hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Van azon a panelen egy biztosító is.. A scalert hagyd békén egyelőre. Mérd ki a biztosítót, ott van még a rajzodon is.
(#) Zadam009 válasza didyman hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Értem, köszi a gyors segítséget!
(#) lithium válasza didyman hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

A bizti rendben!
A fet az inverter résznél volt cserélve!
(#) didyman válasza lithium hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

És melyik táp van neked, az AOC, vagy a TDK?Mekkorák a tápfeszek a monitor bekapcsolásakor? A FET-ek lábán is megjelenik a tápfesz (triviális, de mégis érdekes)?
(#) Des1gnR hozzászólása Feb 3, 2014 /

Esetleg erre valakinek valamilyen ötlete lenne?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1576202.html#1576202
(#) Soler hozzászólása Feb 3, 2014 /

Sziasztok! Van egy ASUS vw193D monitorom ami teljesen jól működik kb. 1-2 percig a színek jók ..
viszont 1-2 perc után el kezd vibrálni a háttér világítás.. vibrál, abba marad, aztán megint... végül kikapcsol. Világít stand by módban... aztán kikapcsolom vissza be megint van kép de most már nagyon hamar kilövi a képet ... a tápjában az összes kondit kicseréltem újakra de a probléma megmaradt nincsen megégett alkatrész.. szerintem öregek az alkatrészek benne már. Korábban írtam ide és azt mondták hogy a fénycső tápjával lehet a gond vagyis a trafója ami adja neki az áramot ... szétszedve is üzemelt ventilátorral hűtve ez az egész jóval később jelentkezik... ha valaki valami megoldást tudna annak megköszönném...
(#) Chipmunk1960 válasza Soler hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia, Így elég széles a választék. Ezek szerint valószínű, hogy melegedésre megy el valamelyik alkatrész paramétere. Talán hűtéssel, /fagyasztó-spray/, vagy fűtéssel, /hőlégfúvó/ egyesével, közelebb kerülhetsz a beteg alkatrészhez. Lehet félvezető, vagy akár a tekercs kezdődő menetzárlata. A helyi postán, a hátsó webkamera képet lehet látni az ügyféltérből, s már egy éve legalább ugyanezt csinálja... De még nem szóltak, hogy csináljam meg
Üdv: Mike
(#) Chipmunk1960 válasza leeheel hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia, Jutottál valamire azóta?
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia, Azóta sem sikerült a panelt elindítanom. A P-on, és a Dimming jel megvan, de a D1 után, csak a 14V tápfesz. Mérve, minden jónak tűnik a panelon, mégsem tornássza fel a feszt. Már arra gondoltam, hogy egy 50V-os tápról leosztva, 14V-tól elkezdem felfele csavarni, hátha egyszer csak lesz fénye azoknak a LED-eknek Van esetleg a benzinen kívül más ötleted, hogyan tudnám felgyújtani őket?
THX: Mike
(#) lithium válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

TDK a táp. a feszültségek:13,3v, 5,3v, on-off ágon pedig 3,3v
Az inverter vezérlő egy OZ 960 ic,(adatlap) 4 db duál mosfettel párosítva. a fetek 3,4 es lábán megvan a 13,3v az 1,2 esen pedig a 0.
(#) didyman válasza Des1gnR hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szedd szét, nézz körül benne, eddig tudjuk mi is. Amit leírtál, két külön problémának tűnik elsőre, vagy a scaler körül valaminek.
(#) didyman válasza Soler hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Csövek forrasztásai is lehetnek. Tudsz próbaképpen egy csővel+csatlakozóval cserélgetni, vagy másik kijelzővel, csak a csöveit rádugni és úgy tesztelni?
(#) didyman válasza lithium hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

A 2, 4 lábak a gate lábak, a mért értékek szerint a FET-ek zárva vannak. Van néhány dióda a FET-ek gate körében, azokat mérd meg, illetve még annyit kérdezek, hogy biztosan jó típus került oda? Duál, P+N csatornás kell, S1-G1-S2-G2 kiosztással az 1-4 lábak között. Ha minden rendben, akkor az OZ960 tápját mérd meg, hogy megvan-e, ha igen, akkor az az IC ugrott el.
(#) didyman válasza leeheel hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

A panel is megkapja az 5V-ot, rajta is ép a biztosító?
(#) didyman válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

A teljesítmény-ellenállás is ép, nincs elégve fólia körülötte?
(#) leeheel válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia , hát arra gyanakszom ,hogy az alaplapon a tsumu18er-lf van kipurcanva ,az 1,8v meg a 3,3v is megvan de az indito 3v ot nem küldi ay inverter fele.
(#) leeheel válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

igen megkapja az 5v ot és a 3,3v meg az 1,8v is megvan.
(#) Des1gnR válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szétszedtem most...na már az is egy mutatvány.
Belül Én nem láttam semmi rendelleneset, de lefotóztam mindent.
https://www.dropbox.com/sh/vx04qj0vhqxw5xn/QJCEBmKwZ0
(#) Chipmunk1960 válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia! Igen a kis panelon már minden ép, a FET volt még elszállva, meg a MP3389 volt egy lyuk... Ami elméletileg okozhatott a controller board-on némi káoszt, de mindkét jel kb 5Kohm ellenálláson keresztül megy egy-egy W1A SMD-re, ami elméletileg EZ[b][/b], és jónak mérem. Innen aztán már nem tudom a elet tovább követni. Rajzot nem találtam, a típusa CV306L-A-20. Lámpával megvilágítva kép van az LCD-n, még a DVD is elindul. Így elakadtam, Köszi a tanácsokat! Üdv: Mike
(#) Chipmunk1960 válasza leeheel hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Szia, Amit én rajzot találtam: ez azon van, tsumu18er-lf de az az egész vezérlő. A csövek maghajtását egy MP1008 végzi, aminek az elindításához elég a 8. EN lábát felemelni 3,3V ra, és ha a tápfeszek megvannak el kell indulnia a csövek világításának.
(#) leeheel válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

igen megprobaltam már és üres fehér kijelzö van .
(#) lithium válasza didyman hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Nos! Az érdekes (számomra), hogy az ic n számottevő feszültséget nem mérek. (a 3 as láb ami, az adatlap szerint 3v nál van bekeapcsolva 1v mérhető) 1 volt körül mérek az 5 ös lábon is. a többin 0, vagy 5-6 tized volt mérhető.
Igen a FET duál FET!
(#) Chipmunk1960 válasza leeheel hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Szia, Ha a tápfeszek rendben vannak, 16V, 5V 3,3V , 1,8V akkor ha van szkópod, érdemes lenne a kavics környékét megnézni, hogy van-e valami életjel? Ha nincs az ebayon láttam 10$, vagyis 8€ körül van: itt. Nem BGA tokozás szerencsére, így 5-10 perc a csere. Szerintem annyit megér, de Te tudod. Üdv: Mike
(#) Blockbuster hozzászólása Feb 4, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Lg W1942S Monitorom ami nem ad képet, a hiba úgy jelentkezett hogy bekapcsoláskor csak fel fel villant a bekapcsoló led, cicen egyet majd lekapcsol ezt úgy két másodpercenként csinálta, szétszedtem kondi hibára gyanakodtam, találtam is benne három 370uf/35v/105 púpos kondít, kicseréltem őket de most már fel sem villan a monitor. csak cicreg időnként illetve először egyet majd folyamatossá válik de képet nem ad még egy pillanatra sem. Az alaplapon mérve a 22V helyett 27V-ot mérek.
Mi lehet a baja?
(#) eyess válasza Blockbuster hozzászólására (») Feb 4, 2014 / 1

A +5 volt stimmel ?
Ellenőrizd le a C201 , R202 , R212 , ZD201, R203 , AZ 431 , C208 , R201,C203, C206, alkatrészeket.
(#) Blockbuster válasza eyess hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Köszönöm a választ, átmértem az adott alkatrészeket, kiugróan rosszat nem találtam. Ellenállásokon inkább nagyobb ellenállást mértem, mint a megadott érték, de ez a hiba lehet akár a műszerem pontatlansága is. Az 5V meg van. Érdekesség még, hogy három ugyan ilyen monitor került hozzám, mind a háromnál elcsattant a három kondi, cserejük előtt még be jött az LG logo, s aztán kikapcsolt, most bekapcsol a táp, de háttér világítást egyáltalán nem ad. Közbe szereztem egy rajzot.
(#) eyess válasza Blockbuster hozzászólására (») Feb 4, 2014 /

Értem , ha már meg van a rajz , akkor már biztos menni fog.
(#) Chipmunk1960 válasza Blockbuster hozzászólására (») Feb 4, 2014 / 1

Szia, Nem akarok bele kontárkodni, de lehet elég jó minőségű azok a kondik, amikre kicserélted? Gondolok itt az ESR-re. Ha nincs ESR mérőd, próbáld Ohm állásban kiválogatni a kiszedettek közül a legjobbakat, s azokat visszarakva kipróbálni, hogy mit reagál
Üdv: Mike
(#) Blockbuster hozzászólása Feb 4, 2014 /

Szia! Köszönöm a tippet. Erre már én is gondoltam, de elhesegettem, mivel csak nem nyúltam bele annyire, hogy egyből kilenc rossz. Szétnézek a környezetembe, s keresek három másik ilyen kondit. Ezek boltból lettek vásárolva.
Következő: »»   173 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem