Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy undormány táp. Pár hete volt bent egy ilyen, hasonló tünetekkel, de bizég nem emlékszem rá, mit bűvöltem rajta, annyira egyszerű volt. A PWM vezérlő feletti kondit cseréld még ki, aztán a szokásos dolgok: Trafó, fénycső, vezérlés. Rémlik valami tütü ezzel a panellel az on/off jel körül is, talán forraszhiba... Ja, megvan! A scaleren volt olyan jópofaság, hogy a furatgalván ellenére a táp felől érkező korbács csatlakozója alatt majd' minden láb meg volt szakadva, hidegen forrt. Ez olyan mértéket ért el, hogy forrasztani sem lehetett egyszerűen azt a k.. ku..Ki.. kedves csatlakozót. Csiszolni kellett a forrszem körül egy kis rezet, mert egyszerűen nem akart megfolyni az ón, üres luk volt a furatgalván ellenére is..
Nézz körül akkor az IC tápellátása körül, rémlik ott valami kis értékű ellenállás sorban a táppal, ami elég, ha gond van.
szia kipróbáltam azt hogy csak egy csövet dugtam rá és úgy kapcsoltam be először egyiket se majd próbáltam lámpával világítani a kijelzőre de semmit nem láttam utána próbáltam azt hogy csak az 1 ik csőnek a csatiait dugtam be úgy se volt semmi aztán összedugtam mindent mindennel és bejött a kép viszont ilyen okker sárgás folyás van rajta mintha festékkel leöntöttem volna a kép jobb felét ez a folt rezeg és átlátszó ...tehát ha bele húzom az egeret látom a kurzort... nem értem mikor az összes kondit kicseréltem a táp panelen akkor ment a kép hibátlanul majd össze tettem a monitort és úgy is kipróbáltam a kép nek semmi baja nem volt aztán pihent 3 4 hónapot majd minap elővettem hogy kezdek vele valamit szétszedtem és evvel a folyásos problémával gazdagodtam . nem törtem le semmit semmihez nem nyúltam nem értem mi lehet a baja...
na a folyásos probléma azthiszem megoldódótt nemtudom mit csináltam vele kicsit megtisztogattam a szalag kábelt és jó lett..
![]() csinálok a panelekről képet hátha valaki tud segíteni..
Ilyen kikapcsolgatást jellemzően a táp IC szokott okozni, főleg, ha hűtve tovább bírja.
Szia, Végül sikerült rájönnöm a huncutságra. Az R sense ellenállás lábánál volt lyukgalván szakadás az IC fele, a panelen belül. SPN9971 helyett viszont csak IRFZ 44-em van, ami minden paraméterében túlszárnyalja, az Rds-on is 17.5mOhm, viszont így is elég forró, olyan 110-125 fok között. Kicsit soknak találom.
Üdv: Mike
Nem elég, ha túlszárnyalsz pár paramétert, mert ez mások rovására megy: Az IRFZ44-nek többszöröse a Qg, és jelentősen nagyobb a Ciss értéke is, ezt meg is kell hajtani, különben lassan nyit ki, lassan zár le, közben meg jókora veszteséget disszipál. A gyári körüli FET ezért lenne jobb oda, a kondit alacsony ESR-űre cserélve és a panelbe forrasztva kéne beszerelni, és átforrasztani a tekercset is, meg a FET előtti kondit is jó ötlet kicserélni. Ha ezek után is meleg, akkor az IC károsodhatott ismét (ha szakadás van az Rsense ellenálláson, az elég stresszes tud lenni a vezérlőnek, kapcsolástól függően).
Szia! Köszi a tanácsot, sajnos nem találtam eredetit sehol, sem a megfelelőjét. Örülnék, ha tudnál ajánlani valamit, amivel kihelyettesíthetem. Köszi: Mike
Meglátásom szerint ez jó lesz neked:
HQvideo: AP9971GI Azért hasonlítsd össze te is a paramétereket.
Szia! Köszönöm a választ. a C105-ös kondira gondolsz?
Most megmértem a másik lapon is a feszültséget, ott is jóval magasabb mint 22V (25,8) Az 5V meg van a lapon kikapcsológombra reagál.
Szia! Köszi a válaszodat, de nekem bonyolult a Magyar boltokból vásárolnom. Amit a Farnell-nél találtam 20A -es ben, ezt találtam, amit az Ebayról be tudok szerezni. Mi a véleményed róla?
Üdv: Mike
köszönöm megnézem a másik probléma hogy auto adjust van a monitoron én nem nyomhatok rajta kedvem szerint ... felbontás állítás után beadja a képet viszont jobb alulra elcsúszik a kép ( hűtésre megszűnik a háttér vibrálás)!!
Sajna nem találtam semmi rossznak tűnő ellenállást (átméricskéltem ). Nézegettem az ic adatlapját ( OZ960G ) nem is tudom, melyik mlábon kéne, valami tápfeszt mérni...
Sziasztok
Én 820µF 25v 2db és 330µF 25v 3db és 47µF 50v kondik találtam Nem tudom hol találtál kondikat rajta. 820µF 25v 5db és 330µF 25v 2db. ???
Ezekben a tápokban édesmindegy, hogy mekkora a pontos érték (üzemi frekiből számolva a szükséges kapacitást, messze ezek alatt van a szükséges minimum), a lényeg az, hogy az ESR alacsony legyen. Ehhez vagy nagy kapacitás, vagy nagy feszültségtűrés kell, persze alacsony ESR-ű sorozatból. Viszont, mivel elfér, és biztosra megyünk, az egzotikus értékek helyett a következő, beszerezhető nagyobbat rakjuk.
Az 5-ös lábon van a táp, a 6-oson a GND, a 3-ason az engedélyezés. A tápja egyezik az inverter tápfeszével, és rendesen valami pár-pártíz Ohm védi.
Ez teljesen jó lesz oda.
Ha az van a PWM felett, akkor igen
![]()
Sziasztok. Tevion LCD1982 típusú monitor,amiben dvd lejátszó,tv tuner is kapott helyet.Jelenség,hogy üzem közben kikapcsol a háttérvilágítás.Konnektorból kihúz,majd vissza,és megint megy egy darabig.Gondolom táp,inverterek,csövek lehetnek a felelősek a hiba miatt.
A puffer elko nagyon kicsit puposnak mondható,de ötleteket várnék még.A cső csere mennyibe kerülne hozzá? Amúgy csendes,semmi hangjanincs.Sercegés,áthúzás nem hallható.Mellékelek képeket. Ebben két cső van? Üdv!
Ezt okozhatja a puffer hibája. Nyomd meg a tetejét, mert az normális, hogy a műanyag felpuposodik a tetején, de ,ha tényleg pupos, mégha csak egy kicsit is, akkor hibás.
A trafók közötti kondit cseréld ki, az sok későbbi hibának oka. Négy cső van, a jelenség alapján szerintem a csővége körül lesz gond, vagy az egyik trafó jelentősebben eltér. Egyformán melegednek?
Tisztelt Buvarruha,és didyman!Köszönöm előre is a válaszokat! A besötétedés jelenségével került hozzám,én bekapcsoltam,járattam egy darabig,kb negyed óráig,az idő alatt nem kapcsolt ki. Először kondi csere lesz,az az olcsóbb. A trafók kimeneti tekercseire rámértem,egyforma szinte. 376,378Ohm. Legrosszabb esetben ha egyáltalán lehet ilyen csövet kapni,az mennyi lehet? Üdv!
1000-1500Ft darabja. Nem rózsaszín a fénye hidegen bekapcsolva? Illetve szokott villogni, vibrálni a kép, mielőtt leáll? Ha bármeliykre igen a válasz, akkor jó eséllyel csöves, ha egyikre sem, akkor nem valószínű.
Ezeket megfogom figyelni,csak össze kell raknom ismét. Köszi addig is!
Sajnos már nem tudom módosítani az előzőt...Ha már eddig szétszedtem,gondoltam megnézem a csöveket,meg hogy is lehet kihúzni belőle...Kihúztam a T-connal szembelévő csőpárt,és csináltam róla képeket is.Amúgy nem tünt fel,hogy rózsaszínü lett volna a képe,pedig csatornakeresési funkciót futtattam rajta,és néhány adó képét is néztem egy darabig.Ez jó jel is lehet? A trafók hőfokát megmérem összerakás után.
Üdv
Van egy monitor Samsung SyncMaster 225BW itt is kondenzátorokkal van gond van gond én így cseréltem le őket: 2x820µF / 25V kicseréltem erre 1000µF / 25V 2x330µF / 25V kicseréltem erre 470µF / 25V 1x330µF / 25V kicseréltem erre 330µF / 35V? ![]() 1x47µF / 50V kicseréltem erre 47µF / 50V Szerintetek jól oldatom meg meg nem próbáltam ki de nem szeretném elégetni a monitor oké léci vaki majd dobjon PM-et oké egyben nem vagyok biztos a hogy lehet tenni nagyok feszültségű kondenzátort? A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
Szia!
Nagyobb feszültségűt gond nélkül tehetsz bele. Az értékekkel elvileg nem lehet gond, én beleraknám. De azért várd meg a hozzáértőbbeket. De ahol az volt, oda mindenképp low ESR kondikat rakj. (Ha az egészet olyanra cseréled, az egyáltalán nem baj.) A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |