Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   197 / 283
(#) increduluszoltan válasza aroxol hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Sajnos nem oldodott meg,mert a dsc nem tudja,ami nekem kell!
Marad a Sefa gsm+relé..
(#) FEKILACI hozzászólása Feb 23, 2014 /

Nem tudja valaki biztosan, hogy két db pk 5500 -át lehet használni 1616-os központon egyszerre? Le szeretném cserélni a pk 5501-et is 5500-ra mert egyszerűbb lenne így a családnak a két egyforma kezelővel...
(#) pigeons válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

A billentyűzeten általános rendszer szabotázsként, az eseménynaplóban billentyűzet szabotázsként.
(#) Syn7h37ic válasza FEKILACI hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Lehet.
(#) increduluszoltan válasza increduluszoltan hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Végül is a Sefa gsm pager átjelző + relé kimenet.
volt a számomra megfelelő,és nem is túl drága megoldás!
A DSC a relén keresztül ki-be kapcsol,illetve a GSM modul esemény esetén felhívja az előre eltárolt számokat,sorrendben,ha nem kerül elutasításra ,1 percig csengeti őket ...Visszajelzést ad,ha éles állapotba kerül..Távkapcsolással élesíthető be,az eltárolt számokkal.Mindezt hanghívással,költség nélkül!
Illetve havonta életjel SMS-t küld,a kártyán sorrendben az első helyen lévő számra ,illetve SMS-sel a szükséges módosítás programozható!
Végül is a plusz zóna kialakítása úgy lett megoldva,hogy a szabotázs össze lett vonva egy másik zónával..és fel kellett cserélni az így kialakított zónát egy alaplapira,mert nem lehet kezelői..és ez sajnos az volt..
Köszönöm a segítségeteket,és a türelmeteket!
Igazából nem értem,hogy a gyártók szempontjából miért akkora dolog egy ilyen GSM egység,hiszen SMS-el,amivel a többség kommunikál,nem túl költség hatékony,illetve nem is biztos,hogy észreveszi a felhasználó a jelzést!
(#) Volki hozzászólása Feb 27, 2014 /

Sziasztok,

Tell Compact GSM modulnál hogyan tudom megoldani hogy ugyanarról a telefonszámról tudjam vezérelni a két relé kimenetet de különböző funkciókra. Ha jól látom csak telefonhívással lehet vezérelni és SMS-el nem.
(#) Kovabe válasza Volki hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Szia ennyit találtam (11. oldal) Bővebben: Link
(#) increduluszoltan hozzászólása Feb 28, 2014 /

Bocs,tudom hogy közvetlenül nem ide tartozik a következő kérdés,de nem találtam jobbat...
GSM modult keresek kapu nyitóhoz,semmi extra,a legegyszerűbb,legolcsóbb változatot..egy kiépített rendszerem van,és kevés a nyomógombos kütyü..
tudtok javasolni tipust?
(#) Feri válasza increduluszoltan hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

(#) increduluszoltan válasza Feri hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Ok,kösz..
(#) aroxol válasza increduluszoltan hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Szia!
Végre sikerült megoldanod. A kapunyitódhoz nem nézted a sefa gsm relét? Ha már a pager bevált...
(#) szepi003 hozzászólása Márc 2, 2014 /

Sziasztok Kaptam egy dsc 864/5020 központot,de sajnos senki nem tudja a kódját.Ki lehet deríteni valahogy a kódot vagy,vissza állítani gyári beállításra,vagy kuka.Van benne egy 24c16 os eeprom azt hittem az tárolja a kódot de az üres.Ha valaki tud segíteni meg köszönném.
(#) Kovabe válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Szia
Teljes reset. Emlékeim szerint tápelvétel és AC elvétel, PGM1 és Zona 1 átkötés, aksi vissza és AC vissza, kezelő bejelentkezik, aksi leválasz, AC leválaszt, átkötés megszakít, aksi vissza, AC vissza és már van egy új központod.
(#) szepi003 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Szia. köszönöm a gyors válaszodat kifogom próbálni.üdv szepi003
(#) csiga777 hozzászólása Márc 2, 2014 /

Sziasztok! DSC1616 és PC1555RKZ párosítást szereltem fel, és 2 particiót szeretnék vele ki-bekapcsolni. Mivel a kezelőt csak egy partícióhoz lehet rendelni a leírás szerint, nem igazán értem, hogyan lehetne ezt jól beállítani. Nem szeretnék mégegy kezelőt venni és feltenni csak emiatt. Úgy képzeltem, hogy egyik kóddal az egyik p.t élesítem, másik kóddal a másikat. Nem igazán értem, mit jelent a "select partition", amit az 1-5 gombokhoz lehet rendelni (#8KÓD 000-102) paranccsal, pedig az lenne a logikus, hogy 1-es lenttartva az egyik particiót választaná ki, 2_ pedig a 2-est. Hogy praktikus ezt beállítani?
(#) increduluszoltan válasza aroxol hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

sajnos az nekem drága..alig valamivel adja olcsóbban,mint a GSM relés kütyüt..
Ezt ismered?
Most ehhez jutottam hozzá,sporttársi áron..
Sgo – 100 Hívószám felismerésen alapuló
GSM kapunyitó modul
kifutott darab,de a riasztószerelőmnek volt egy a tarsolyában..csak 4 számot kezel,de nekem az bőven elég!

sgo-100.pdf

(#) increduluszoltan válasza Feri hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Néztem,de ennyit nem tudom már beleinvesztálni..
Ez lett belőle:
Sgo – 100 Hívószám felismerésen alapuló
GSM kapunyitó modul
(#) ZsoltiD hozzászólása Márc 7, 2014 /

Sziasztok!

Nemrég telepítettem egy DSC PC1404 központot, de a vezetékes telefonvonalas értesítést (vezetékes UPC telefonszolgáltatás van) nem tudom beállítani :S.
GSM modult már telepítettem egy másik ugyanilyen központhoz régebben, de ez teljesen más volt.
Odáig eljutottam, hogy felhívja telefonon az adott (mobil)számot, de felveszem, és semmi hangot nem hallok benne, még akkor sem ha bármilyen számot nyomkodok. (gondolom a bekötés akkor jó, csak a beállítással van probléma)
Csatoltam két képet (ezeken már lehet, hogy rosszabb konfig van, mert azóta próbálgattam mást is rajta).

Valaki tudna abban segíteni, hogy mi az, amit mindenféleképp be kell állítanom?

Előre is köszönöm!

Üdv.:
Zsolti

1.JPG

2.JPG

(#) nagyrobert74 hozzászólása Márc 7, 2014 /

Ne haragudjatok, segíteni valaki? PC1616 panelen a PCLINK 4 lába közül melyik a piros, és melyik a sárga? (vagyis melyiken megy be az adat és melyiken jön ki)
(#) ZsoltiD válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szia!

Itt megtalálod szerintem a választ.

Zsolti
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
(#) nagyrobert74 hozzászólása Márc 8, 2014 /

KÖszi, arról az ábráról készítettem el a kábelt, csak nincs kapcsolat, ezért gondoltam megkérdem, hogy tudjam, az alaplaphoz hogyan csatlakoztassam. Az ábra szerint a sárga a bal pinre csatlakozik. Jól gondolom?
(#) ZsoltiD válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szerintem pont megcserélted a kettőt. SO (piros) a bal, SI(sárga) pedig a jobb szélső pin.
Bár ez PC1404-es panel, de legalább itt feliratozva van. Gondolom csak nem rakták a másiknál fejjel lefelé
(#) nagyrobert74 hozzászólása Márc 8, 2014 /

Köszi, közben rájöttem. De ennek ellenére nem akar kapcsolódni a panelhez...

PC1616nál mi az access code és az identifier?
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
(#) nagyrobert74 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Ehhez az elkészített kábelhez nem kell valamilyen drivert telepíteni?
(#) csiga777 válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Márc 9, 2014 / 2

Nem kell hozzá más, minthogy a DLS software ismerje a panelt, pontosan azt a verziót. Én még a fenti pinouts.ru alapján összekötöttem a PC felőli soros porton a DSR és DTR lábakat, ami nem tudom, hogy számit-e, de egyből működött. A központ oldalán engedélyezni kell a DLS kapcsolódást, defaultból engedélyezve van. A kapcsolódást kétszer kell beütni - pontokat teszek, ahol ki kell várni a csipogásokat, default installer kódot használok: *85555.499.5555.499 . Ha a DLS ebben az időben kapcsolódni próbál a panelhez, akkor létrejön a kapcsolat, különben nem. A rémesen lassú és körülményes DLS5 várólistára teszi, "ütemezi" az adatmozgásokat, úgyhogy ha azt mondja "scheduled for ..." akkor ütheted befelé a kódokat. DLS5-ben nem választható ki a soros port, hanem a kommunikáció jóváhagyásánál kell "override"olni a PC-Link jelölőnégyzettel. A DLS2002 (szerencsére?) egyszerűbb volt, azon látszott, hogy próbálkozik az adatátvitellel, és ütheted a kódokat. Sajnos a 4.2 utáni 16xx központokat nem ismeri, úgyhogy azokhoz csak az 5ös jó.

Továbbá nem minden soros portot sikerült megfelelően használnom. Laptopokkal több gondom volt, különösen külső, USB2COM kiegészitőkkel, de az újabb alaplapokkal asztali gépen is néha problémás volt. Szakadozott, vagy létre sem jött a kapcsolat. Én külön gépet tartok fenn erre, egy régi AMD XP-t, amin két WinXP van, egy a DLS2002-nek, egy a DLS 5-nek.

Az access code és az identifier távoli kapcsolathoz való biztonsági azonositó, PC-Linknél nem kell velük foglalkozni.
(#) mesiadam hozzászólása Márc 9, 2014 /

Az lenne a kérdésem, hogy DSC riasztóm kommunikációs hibát jelez, és a másodlagos telefonszámot az Istenért nem tárcsázná, hogy tudnám orvosolni a hibát illetve megszüntetni a hibajelzést?
(#) nagyrobert74 hozzászólása Márc 9, 2014 /

Engem is valami hasonló érdekelne, 4-es hibakódot jelez a billenytűzet, pedig telefont nem kívánok rákapcsolni. Mind a három telefonszám opcióban kiiktattam mindent, csak a D betűt maradt benn. Mit kellene még kikapcsolni ahhoz, hogy ne jelezzen kommunikációs hibát (FTC)?

CSIGA777: Köszönöm a segítségedet, hála neked, sikerült csatlakoznom a panelhez.
(#) djuri válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

015 szekcio 7 led telefonvonal figyelés
380 sz 1 led komunikátor be-ki
(#) nagyrobert74 válasza djuri hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Köszi, megcsináltam, de csak megvan a hiba. Talán kellene egy újraindítás is? Újraindításnál az akut is le kell szedni az alaplapról, vagy elég ha csak az áramból kihúzom?
(#) djuri válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Akku- táp le!
Következő: »»   197 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem