Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm megpróbálom,az első hibája a kondik voltak,csere után megjött a kép,csak ez a hiba maradt
Az inverter2e általában 2 szál megy a scalerről. Az egyik a bekapcs, a másik a fényerő. Magas szinten, vagyik 3.3V-on (olykor 5) kapcsol be. Ha ez a jel úgy marad, akkor a scaler hibája, ha nem, akkor az inverteré. Olykor előfordul, hogy "beragadnak" fetek, vagyis nem zárnak le rendesen, amik az invertert kapcsolják, de olyan is van, ahol a vezérlő IC indítja az invertert.
Segítene a monitor pontos típusa! A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
Üdv mindenkinek.
Kellene egy kis segítség egy Samsung Syncmaster 943N lcd-hez. A gond az vele hogy kép van az kijelzőn de a háttér a bekapcsolás után 2sec kialszik. Mi a véleményetek lehet még életet lehelni belé vagy mehet a kukába? A benne lévő kondikat megmértem azok ok. Lehet cső baj? Megjegyzem először szedtem szét ilyet és nem vagyok elragadtatva a konstrukciótól.
Szia, Olvass vissza 3-4 oldalt, minden meg van tárgyalva, csövek tekercsek fesz-értékek....
Ha más nincs, volt itt az apróban valakinek komplett inverter paneljei olcsón, ha már annyira kivan, hogy nem érdemes vele küszködni. Üdv: Mike
A legvalószínűbb az inverter trafó hibája. Mérd meg a szekunderek ellenállását.
Megmértem az egyik 2,23Kohm a másik pedig 0,994KOhm.Gondolom ez kuka.
Egy TM-1017 trafóról lenne szó.Lehet ezeket helyettesíteni vagy okvetlen ez kell bele?Gondolom ha a lábkiosztás nem ugyan az is, de azon lehet segíteni.Ahol van lehetőségem rendelni ott valami 4001-től mennek jelzések 4015A ig.
Nem mindegyikkel lehet helyettesíteni, séróból meg nem mondom neked, már, hogy melyikkel kompatiblis. Ja és igen, ez így hibás, emiatt kapcsol le.
Az púpos, nagy ESR-űre romlott kondiknál normális jelenség.
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de egy LCD monitor fő trafója az anyaghibán kívül mitől mehet zárlatba, ha a többi részében nem talál az ember hibát? Üdv: spgabor
Kínai?
A TM-1017 helyett mehet a TM-0917?A primer induktivitása és ellenállása picit eltér sajnos.
Gyári pár éves megnemmondomfejből típusú 19-es wide samsung. Ha úgy vesszük, ez ia lehet kínai.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Sziasztok!
Van nekem egy benq FP931 lcd monitorom és benne egy scaler panel aminek a száma:48.l1d01.a01 Bővebben: Link A kérdéses monitor nem érzékeli a jelet a pc-ből. Előttem már járt benne "kókány marci". A tápot is rendbe kellett tenni és az most már jó. Előttem lévő már cserélte a kristályt 4,43mhz-re és szerintem ez lehet a baja ennek a monitornak. Úgy rémlik, hogy nem ilyen kristály kell bele. Nem tudjátok milyen kristály a gyárija? Esetleg panel kompletten van valakinek mert érdekelne? Köszönöm a válaszokat!
Holnap keresek egy ilyet és megnézem hanyas kvarc kell bele.
Hello!
Ezen a fotón látható a "kristály" felirata...
Köszönöm!!!
Tényleg nem jó kvarc van benne. Holnap rendelek és cserélem. Üdv!
A gyártósorról lekerült Samsungokat, nagy számban javítottunk anno. De ott inkább emberi hibák voltak, hogy alkatrész gurigát raktak a forrasztógépbe. Nem hallottam, hogy ilyen hiba jellemző lett volna. Szerintem egyedi esetről lehet szó. / Lehet a tekercselés lazára sikerült, s a mágneses tér miatti zizegés ledörzsölte a lakkot./ Persze ez csak egy elmélet.... Volt anno otthon egy spray-m, a nevére már nem emlékszem, csak hogy ezüst palástja volt. Elektromos újraszigetelő. Valami nagyon vékony lakk, ami befolyt a tekercsek közé, s képes volt a kisebb, kezdődő menetzárlatokat megszüntetni, száradás után. Jó pár villanymotor álló-forgó részt sikerült rendbe rakni vele. Persze utána jó vastagon beeresztettem akril-lakkal. Talán Német volt, lehet valaki tudja, hogy miről beszélek.
Akkor megpróbálok szerezni vmi magas viszkozitású lakkot, és azzal befúlyom. Ha nem lehet megoldani, gondolom csak az újratekercselés lehet a megoldás.
Secunder oldalon igen. Hat lába van 3-3-as kiosztásban, abból kettő-kettő ment át rövidzárba. Fejből azt most nem tudom, hogy melyikek, de biztos, hogy az a baj.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Nem lehet az , hogy rosszul mérted ki ? Értem ezalatt azt , hogy a tekercs végek biztos , hogy a kezdő , és végpontok ?
A rajzon kellene megnézni , hogy melyik melyik láb képvisel kezdő , és végpontot , mert lehet , hogy a trafó egyes lábai közösítve vannak , és azért mérsz rövidzárlatot. Bár ettől még lehet rossz a trafó csak nem árt jobban megnézni azért.
Samsung 206BW a monitor. A tápja pedig FSP050-1PI02. A monitor manualjában nincs bent a táp rajza, de amikor a panelról levettem lemértem és a vezetősávokból következtetve egyértelműnek tűnt a zárlat.
Egyébként , ha valóban a tápja lenne a rossz , akkor én lehet , hogy nem sokat vacakolnék vele .Nézd csak Bővebben: Link
Néztem én is, de gondoltam futok még egy kört előtte, hátha. A trafó vétel elég reménytelen, nem nagyon találtam még rossz monitort sem a neten.
Akkor egyértelmű ettől olcsóbbat nem hiszem , hogy találnál.
én is próbáltam a trafóra rákeresni, semmit sem találtam, még a közelében sem. Amik itt vannak, bontott gépek, azokban is teljesen más a számozás. Gondolom, hogy valami gyári belső cikkszám lehet...
Köszönöm a segítséget, jó lett a monitor. A kristályt cseréltem a fotó szerinti értékre és megoldódott a hiba.
Üdv!
Az hogy megéri-e, azt neked kell eldöntened: Bővebben: Link (most látom már linkettek tápot, de ez 400Ft-al olcsóbb
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Sziasztok!
köszönöm a segítséget mindenkinek. Sztem félreteszem, aztán a következő hónapban rendelek hozzá egy tápot. Chipmunk1960: A rajta lévő számok alapján sajnos én sem jutttam sokra. Gondoltam arra, hogy újra tekerem, de jelenleg alapanyagom sincs hozzá, ami meg talán kb annyiba került, mint egy komplett táp panel. Üdv: spgabor |
Bejelentkezés
Hirdetés |