Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem tudna, csak nem fog
![]()
Lézeres traffipax blokkoló topic is van, ez mitől illegálisabb?
Egyébként cégautóm van, amibe bekerül a gps nyomkövető, emiatt kellene. Szóval nem kocsit lopni akarok ![]()
Páran már megtették, ne menjünk bele
![]() * Szóval bukott a project * Igen bukott --
Sziasztok
Gyári GPS nyomkövető kb mennyi áramot fogyaszthat sleep üzemmódba? Most lett beépítve a kocsiba és félek, hogy a hűtőtáska áramfölvétele + ez lemeríti az akkut. Egyébként lemerülés esetén ezek küldenek vészhívást? Üdv
Sziasztok
Nem találtam gps javítással kapcsolatos fórumot így itt tudom csak kérdezni. Szomszéd be akarta építeni a NAVON gps -ét az autóba és nemfigyelésből véletlen 12v kötött az 5v táp helyett. Van bennük valami védelem amit ellenőrizhetek esetleg vagy ilyenkor kukába vele?
Hát ha tudod mit keress, akkor próbáld meg szétszedni és méricskélni benne, lehet volt benne biztosítékos túlfeszültségvédelem... és akkor csak a biztosítékot kell kicserélned, ami lehet smd-s kivitelű egyébként...
De valami életjelenséget produkál a gép? Most mit csinál, vagy mit lehet vele csinálni?
Teljesen halott a gép.Még led villanás sincs.
Találtam benne smd biztosítékot de sajnos hibátlan.
Üdv!
Szeretnék építeni egy eszközt ami helymeghatározásra alkalmas tudna segíteni valaki?
Hali
Több infó kellene. Kültér / beltér, távolságok. Akkus mobil cuccba, fix tápos autóba. Van már elképzelésed: GPS INFRA ULTRAHANG?
Ha valaki GPS fóliaantenna ügyben tudna segíteni, megköszönném.
Sziasztok! EB817 -es GPS modulhoz szeretnék adatlapot kérni valakitől, vagy működő linket.
Akárhogy kutakodok a neten nem akadok bele, csak egy 1 oldalas pdf-et találtam. (Linkek amik itt a fórumban vannak nem működnek) Köszönöm!
EB817 GPS modul adatlap, ...azoknak akik nem találnak rá egyik régi vinyójukon.. (mint én):
Üdv!
Van egy régi Mio C250-em itthon. De sajnos nem működik. Nem veszi a jelet. Félévente egyszer egy műholdat lát a leggyengébb jelen szóval szerintem a belső antenna ment tönkre. Szerencsére van rajta külső antenna csatlakozó, ennek az építéséhez szeretnék segítséget kérni. Minden információt szívesen fogadok. ![]() Előre is köszi! u.i.: A csatlakozó típusa CRC9 szerintem.
Vegyél, ne építs. Reménytelen házilag kísérletezni.
Köszi!
Sziasztok!
Van valaki aki már életre keltett JP15-T modult? lenne pár kérdésem hozzá. ![]() Köszi! Balázs
Ennek a kérdésnek mi értelme van? Tedd fel a kérdésed, majd válaszol rá, aki tud.
Rendben.
Adott egy J15-T , az adatlap szerint ezekben csak flash memória van vagyis nem egyértelmű nekem. Van 6 config lehetőség ROM vagy FLASH és azon belül milyen üzemmód(elvileg van 6). Nah most nekem ez a nem tiszta, hogy a J15-T mit is tud, illetve a Flashben , most akkor neki 2 pre-loaded van vagy csak 1. Itt egy adatlap ,ha valaki meglesné nekem. ADATLAP Köszönöm
GPS-csipekkel kapcsolatban innen is lehet alapinfókat csipegetni.
Köszönöm
![]() Közben rájöttem amúgy h mit is tud a kis drága. ![]() Kérdésem lenne viszont a földre. Az Agnd-t nem köthetem rá közvetlen a Dgnd-re ez tény, hozzak külön analog földet a tápellátástól , vagy pedig úgyis össze van kötve belűről és hagyjam. a kék kockában a chip rajz nekem nem világos.
Sziasztok.
Sajnos életem során kimaradtam az elektronikából, úgy látszik ezt igyekszem most bepótolni. Abba vágtam fejszémet, hogy egy Raspberry Pi B verzióra ( http://www.adafruit.com/product/998 ) ráillesztek egy tárgy szóban megadott GPS vevőegységet ( http://www.adafruit.com/products/746 ) , majd egy wifi antenna segítségével egy AP-t építek. A cél: bármilyen eszközzel (pl. telefon) wlan-on keresztül elérhessem a szerkezetet, ott használhassam az apache szerverre telepített webszervert, ami az éppen aktuális GPS koordináták loggolását végzi. Működjön közben ssh, vnc, ftp. Tehát egy GPSlogger, ami egyben vezeték nélküli accesspoint. Eddig ami fut: 1. egy raspbian névre hallgató OS ( http://www.raspbian.org/ ) 2 ssh, sftp, vnc rendben van, kiszolgáló (kliens) programok szintén. Ami nem megy, vagy ami még rázós: 1. a junixos' gpsd, ami a szabványos NMEA mondatokért felel, valahogyan nekem nem hoz rendes kimenetet. 2. Nem férek hozzá az Adafruit beépített loggeréhez, sehol sem találtam erre nézve doksikat. Ez óriási probléma, mert ha az RPI -ben egy scriptet megírva suspendbe tudnám rakni az alaplapot, az antenna még loggolna, de az alaplap nem fogyasztaná annyira az áramot... 3. Küzdök még azzal is, hogy AP legyen a debianos rendszerből. Ez nehéz, mert slackware-en és annak idején BeOS-en szocializálódtam.. A fenti 1-es pontra, az NMEA-hibákra itt egy példa (): $GPGSA,A,1,,,,,,,,,,,,,,,*1E ,,M,,*4A 14,,,N*4D 470,,,,,0,0,,,M,,M,,*4B^Z^A^X^O^_^L \xff\xff\xff\xff$GPGSA,A,1,,,,,,,,,,,,,,,*1E $GPGSA,A,1,,,,,,,,,,,,,,,*1E ,,M,,*4A 14,,,N*4D 470,,,,,0,0,,,M,,M,,*4B^Z^A^X^O^_^L \xff\xff\xff\xff$GPGSA,A,1,,,,,,,,,,,,,,,*1E TUj\xcb\x825A\xa4p= $GPRMC,150713.470,V,,,,,0.00,0.00,220614,,,N*4C (ezt majd fájlban mellékelem) -------------- gpscat /dev/ttyAMA0 -val ezt kapom --és nem értem miért. Elsőre ez a legnagyobb gondom. Ha nincs NMEA, akkor nincs miből gpx-et készíteni. egy debianos linux distr A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
Mellékelek egy korábbi, sikeresen elkészült gpx fájlt is.
Az NMEA mondatok meghülyülése ezután keletkezett... A gpx fájl hibája is ismeretlen számomra: semmi sem képes sem konvertálni, sem megjeleníteni, feldolgozni. gpsbabel sem, webes kiszolgálók sem. Ha tudnám mit kellene, BASH-ban magam írnék rá valamit (sed, awk stb.), de nem tudom, mi a gond.
Hogy sikerről is beszámoljak, voltak jól azonosított mérési pontok, ezeket így sikerült naplózni:
a hibák mindegyike ezután jelentkezett A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
Üdv Mindenkinek!
Trimble R6 GPS Kontrollerjének (CU) javítására keresnék valakit. A hazai distributor kiküldené Frankfurtba több 100 eFt-os javítási költséget prognosztizálva.... A hiba: a kontroller érintőképernyője nem működik, legtöbb ami látható: csíkozódás. Rendeltem hozzá új touchscreent: a hiba továbbra is jelentkezik. Elvittem egy hazai "komolyabb" szervízbe, Csarodára - ahol foglalkoznak BGA forrasztással is -, ott azt mondták, hogy néhány alkatrész melegszik a nyomtatott áramkörön (talán FAT ...). Sajnos a melegedő alkatrész(ek) típusát nem tudták megállapítani - csak egy semmitmondó jelzés van rajta. Azt tanácsolták próbáljak kapcsolási rajzot szerezni... ![]() Valakinek, valami ötlete?????
Sziasztok! Megoldhato-e egyszeruen, hogy egy hajo GPS segitsegevel egy elore megadott utvonalat bejarjon? Konkretan egy tavi setahajora gondolok, mely tesz nehany kort a vizen es visszameegy a kikotobe. Van valakinek otlete?
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
Az, hogy egyszerűen, elég tág fogalom.
Könkrétan melyik tóra gondolsz, mekkora az a hajó, milyen radarok/echolotok vannak? Hány fős a személyzet?
Ha mar konkret tavat emlegetsz, akkor a londoni Alexander Palace tavara szeretnek egy kicsi 4-5 szemelyes setahajot epiteni, mely a kozepen levo szigetet nehanyszor megkeruli, aztan visszajon a kikotobe. Barmilyen torol lehet szo egyebkent, mert a GPS-nek ez mindegy. A pozicio alapjan vezerelnem a hajot, radar stb szerintem nem kell. Megadnam a kovetendo koordinatakat es ezeket a pontokat keresne fel sorban a haladasa soran. Ebben rejlik az egyszerusege. Az a nehany meter pontatlansag elhanyagolhato, mert a to viszonylag nagy.
Ha a jármű haladását nem akadályozhatja semmi, és a kikötést emberi személyzet végzi, akkor kizárólag a GPS koordináták alapján egy útvonal bejárása valóban egyszerű a feladat.
Az ördög a részletekbe bújik el. Mi legyen akkor, ha a GPS vételt zavarják, és a pontosság pár méterről pár tíz méterre romlik? Mi történjen, ha valaki a vízbe esik, ne adja Isten, de víz alatti akadály kerül az útjába? A vizijármű kormányzása milyen elven működik? Több motor, vagy szervómotoros kormánylapátot kell vezérelni?
Igen-igen a reszletek. Barmi problema esetere ott az GPS off kapcsolo, aztan tovabb kezi vezerlessel megy, talan En a partrol radio vezerlessel atveszem az iranyitast, ha fakezu a vezeto. Nem tudom, ezt meg ki kellene talalni. A hajo ketoldalan hatul ket motor adna a hajtast. Ez az alap elkepzeles, igy a legkonnyebb a vezerles. Szerintem.
"Az a nehany meter pontatlansag elhanyagolhato"
A kommersz GPS ~15m pontosságú. Legfeljebb nem tér vissza pontosan a kikötőbe a hajó, hanem előtte 10m el megáll.. Ennyi úszást gondolom minden utas szívesen bevállal.. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |