Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Köszi válaszod,a VF61M-re lennék kiváncsi hogy mennyire strapabiró menyire megbizható,most készülök venni egy VF61M-et 2,2Kw-osat.
Helló!
Az a 4-5 hosszú évekig működött, sosem volt velük semmi baj. Bár ebből a fajtából használtuk majdnem a legkevesebb darabot. Ezen kívül használunk Omront (pár kW 8-10db), Danfoss VLT-t (30-40db, 0.22-200kW) Altivar ATV61 és 71-et (10-20db 5.5kW-500kW) Sew MDX61 szervót (kb. 120db 0.55-30kW) SEW Movidrive (10-20 kisebb, pár kW) Meg pár egyéb fajtát kis teljesítményűeket. Pl. Emerson. Omronból 2-3 szállt el eddig kb. Danfossból 10-20, SEW MDX-ből-ből 30-40 (ezek vannak a legbrutálisabban kihasználva), Movidrive-ból még egy sem. Altivar-ból talán 1. Nem nagyon reprezentatív adatok, de a ToyoDenki-re én azt mondanám, hogy egyértelműen megbízható.
Köszi szépen,akkor úgy érzem ezt megvehetem nyugodtan.
Sziasztok!
Egy főiskolai projekten dolgozok amiben egy gyorsulásmérő jelét szeretnénk mérni számítógéppel. A szenzor mozgatását egy háromfázisú aszinkron motor végzi, aminek a fordulatszámát egy Schneider electric altivan ATV 312 egyfázisú frekvenciaváltó állítja. A kérdésem a következő lenne: Azt tapasztaltuk, hogy a frekvenciaváltó olyan nagy zavart okoz, hogy ez a zavaró jel szinte teljesen elnyomja a hasznos jelet. Amint leáll a frekvenciaváltó, elhallgat a cooler benne megszűnik a zavar gyakorlatilag teljesen. Tudnátok erre mondani valamit, hogy miféle szűrőt kellene keríteni, hogy ezt a zavarást kiszűrjük, vagy, lenne valami ötletetek? Köszi szépen!
Szervusz!
Ilyen a gyári zavarszűrő. Ha ez sem elég, van még egyéb, a váltó és a motor közé is - fojtók. Nem olcsók...
Javítást és használati utasítást keresek. Ehhez a készülékhez: Fuji FVR-G2
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Valaki csinált már freki váltóhoz fordulatszám mérőt?Tehát amit a freki váltó hajt motort annak jelené ki a fordulatszámát.Lehetséges ez?
Külön egy fordulatszám mérő nem jó hozzá? Gondolok itt egy külső fordulatszám mérő kapcsolásra, függetlenül a frekiváltótól, ami a motorra van "akasztva". Szerintem azt könnyebb megcsinálni.
Szia.Dehogy nem,úgy is jó,csak én nem nagyon értek hozzá hogy mit és hogyan jobb és könnyebb.Annó kaptam is egy jó kapcsolást de én nem nagyon értek hozzá és nem igazán tudnám összerakni.
Helló laacika!
Sok értelme nincs, tekintve hogy ezt többnyire a legtöbb frekiváltó maga is megteheti a saját kijelzőjén, illetve képes a motorfordulattal arányos analóg jelet is szolgáltatni. Illetve fieldbus-on, soros kommunikáción keresztül is lekérdezhető.
Igazad van teljes mértékben, de ha neki a frekiváltó nem tud ilyen opciót, akkor muszáj lessz neki egy külső áramkör ahhoz, hogy ezt az infót tudja.
Amit leírtál neki, szerintem nem sok mindent jelentett... Idézet: „csak én nem nagyon értek hozzá hogy mit és hogyan”
Helló zosza18!
Miért válaszolsz nekem helyette? Ha neki nem tud ilyet, akkor nem tud. Világos. Én sem írtam mást. Idézet: „Amit leírtál neki, szerintem nem sok mindent jelentett...” Nem kívántam annál több információt közölni a válaszomban, mint amennyit ő közölt a kérdésében. Nem tudom milyen frekiváltó, mert nem írta le. Én ezért nem írtam le hogy az övé tud-e olyat amit éppen szeretne, mert erre nem nyílt lehetőségem. Hogy mégis mit jelentett amit leírtam, azt most megfogalmazom hogy mindenkinek teljesen egyértelmű legyen: Felhívtam a figyelmét arra, hogy amit szeretne megvalósítani azt más, és esetleg hatékonyabb módon is meg lehet csinálni.
Helló! Értem, bocsánat, hogy helyette válaszoltam.
Remélem nem haragszol azért. ![]()
Szia.
Akkor leirnám a tipusát a freki váltónak,bár már föntebb emlitettem hogy mit készülök venni,csak nem irtam le a teljes tipusát. Toyo Denki VF61M 2R222 Én mindössze ezt találtam róla,nem nézegettem még tüzetesebben de szerintem itt minden le van irva.
Laacika!
Az általad linkelt holland nyelvű leírást értelmezve a 10 lehetséges analóg kimeneti beállíthatóság közül egyik sem fordulatszám paraméter. Esetleg a frekvencia érték kimenetet lehetne skálázni fordulatszámként.
Szia!
Van angol nyelvű útmutató: Bővebben: Link.
Üdv laacika!
Ha nem kell feltétlenül mérned a motor fordulatát, és megfelel az ha a frekvenciaváltótól szerzel egy a motor pillanatnyi fordulatszámával arányos jelet, akkor felhasználhatod a frekvenciaváltó megfelelő kimenetét. A VF61M-nek van ugyanis egy 0-10V-os programozható analóg kimenete (FM a kimenet CC a közös pont). A kimenet funkciója állítható az FMSL paraméterrel. Ha ez a paraméter 0 értékű, akkor az FM kimeneten lévő feszültség az aktuális motorfrekvenciával arányos lesz. Ha 1 értékű, akkor az FM kimeneten lévő feszültség az aktuális motor árammal lesz arányos. (A gyári beállítás szerint ez 0).
Üdv!
Ez sajnos a VF64 leírása, neki meg VF61M-je van (lesz). A gyártó azonos ugyan, de a VF64 a VF61-től jelentősen eltér. A paraméterkészlete pl. alapvetően más, de a frekvenciaváltó bekötése is.
Helló elektroton!
Ez a 10 honnan jött? Szerintem csak két beállítási lehetőség van, amiből az egyik éppen az ami neki kell. Ha a 25. oldalon lévő "Tabel 3-17 Programmeerbare uitgangsfuncties" táblázatra gondolsz, akkor az a digitális kimenetek funkcióját taglalja, ahol valóban 10 lehetséges beállítás van, de nem az analóg kimenetre vonatkozik!
Szia Szirty.
Köszi válaszod,de nekem magyarul ird le légyszi,tehát az FM analóg kimenetet fel lehetne használni fordulatszám kijelzésre? Gondolom akkor erre a kimentre kellene egy kis elektronika kijelzővel.
Nagyszerű,na de ki csinál nekem olyat?
![]()
Helló!
Motor fordulatszám mérőt ki csinálna ha a frekvenciaváltó nem tudna ilyet? Egyébként egy egyszerű analóg műszer is megteszi, aminek a végkitérése néhány uA vagy 10V. Csak skálázni kell és kész is. Nem kell elektronika, maximum egy ellenállás.
Ez már az, de itt meg csak az első öt oldalt lehet megnézni az ötvenből bejelentkezés nélkül.
Ha valakinek van accountja közzétehetné, engem is érdekel! ![]()
Szia.
Az első mondatodat nem igazán értem. ![]()
Nyugodtan regisztrálj, nem fizetős az oldal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |