Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   203 / 283
(#) DkGrinder válasza balageaxe hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

(#) DkGrinder válasza balageaxe hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Bukik a MABISZ megfelelőség.
Ha loxone akkor DSC>> IT100 >> Loxone RS232 Extension >>Loxone miniszerver.
(#) balageaxe válasza DkGrinder hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Nem igazán érdekel, a biztosításnál úgysem feltétel. Nem fogok tíz/százezreket kidobni erre.
(#) DkGrinder válasza balageaxe hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Nem feltétel, de ha betörés van, kibúvó lehet a biztosító számára.
(#) Syn7h37ic válasza DkGrinder hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Két dolog nem derült ki a videóból.
- Ez bármilyen állapot esetén működik?
- Csak kikapcsolt állapot esetén működik.
Ugyanis, a DSC teljes tápelvétel után, sem felejti el a ki-bekapcsolt állapotot.
A videó alapján ki volt kapcsolva a központ. Ezért gyakorlatilag hatástalan állapotban dolgozik rajta. Magyarán akár ismerheti is az install kódot, vagy resetelheti. Ez arra jó, ha nincs meg az install kód, és újra kell programozni egy zárolt központot. De ez is csak a régi paneleken él, az újakon nem.
Satel központoknál is van egy hasonló, de gyárilag is leírt trükk, az install kód helyreállítására. Ettől még nem bukik a MABISZ, attól már inkább, ha nem a MABISZ előírásai szerint van a rendszer telepítve. Alap, hogy magát a központot úgy telepítjük, hogy az a lehető legvédettebb helyen legyen, kizárva bármilyen jellegű szabotázst, és a központ dobozán is van tamperkapcsoló. Ha úgy hozzá férek a központhoz, hogy az nem riaszt, az már régen rossz. Akár egy "műszerészbaltával" is kikapcsolható. Láttam már ilyent.
(#) zippair válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Nem tudom, hogy az én pc5010-es videómra gondolsz-e. Vettem egy PC501-et használtan, és nem tudom, hogy átállították-e az install kódot. programozhatom a panelt úgy, ha csak tápot adok neki, és egy kezelőt kötök rá, vagy mindenképpen rá kell kötni mindent? mivel az én használt riasztóm valahol már működött, nem tudom az eredeti állapotot visszaállítani, mivel nem ismerem azt.
(#) balageaxe válasza DkGrinder hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Logikusan esetleg akkor tudom elképzelni, ha nem jelzett a riasztó. Csak mivel a biztosítás sem veszi figyelembe a riasztó meglétét, így hogyan? Nem értem.
(#) DkGrinder válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Hűűűű,izé elvesztem, milyen video ??

A biztosításnál külön szintek vannak, mechanikus védelem, elektronikus védelem.... minél magasabb a szint annál könnyebben és "többet" fizet a biztosító. Nem nagyon szeretik ha a behatolási útvonalakba egyéb eszköz beavatkozik. Pl neten való ajtónyitási lehetőség, riasztó kikapcsolás....
(#) balageaxe válasza DkGrinder hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Na, hát itt semmi ilyesmi, nincs beavatkozási lehetőség. Csak pár jel másolása. Jelen esetben hardveresen, a Te megoldásoddal pedig szoftveresen. ?
(#) Syn7h37ic válasza DkGrinder hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

(#) DkGrinder válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Kicsit elvesztem, de megtaláltak

Értem.
(#) harald hozzászólása Jún 5, 2014 /

Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem, van egy DSC PC 1616 központ egy PC 1555 RKZ kezelővel kettő gondom van vele. egy akku csere után 24 óra múlva sem törlődött az akku hiba kettő a kezelő 30 másodperc urán elmegy alvó állapotba csak a system világit és az 1 gomb hosszan nyomására ébred hol lehet ezt kikapcsolni ?
A segítséget előre is köszönöm:
Üdv. J.L
(#) zippair válasza harald hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Szia, a második nekem is volt, úgy volt a kezelő felprogramozva, hogy globál-ra volt állítva. At állítottam az egyik particiora, ez megoldotta a problémát
(#) harald válasza zippair hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Köszi a segítséget
Üdv J.L
(#) zippair válasza harald hozzászólására (») Jún 7, 2014 /

Sziasztok,

mi történik akkor, ha megszakad a kapcsolat a kezelő és a központ között(pl. elvágják a kábelt)? be lehet állítani ezt úgy, hogy a központ szabotázsnak vegye? és mi a helyzet akkor, ha egy zónabővítő és a központ között szakad a kábel? távolra kellene a központtól védenem egy kis faházat, és az lenne a legegyszerűbb-legolcsóbb, ha csak egy 4 eres vezetéket húznék ki a zóna bővítőhöz, csak nem vagyok benne, hogy ez a legbiztonságosabb megoldás.
(#) Kovabe válasza zippair hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

Szia
Huzzál egy hateres vezetéket és két eret használj szabotázsnak. Ez a legegyszerübb megoldás.
Különben ha leválaszzasz egy combus eszközt akkor az rendszerhibának jelzi pont az eszközvédelem érdekébe. Arra figyelj hogyha nagyobb távolságra viszed a combust akkor a comot erösitsd meg illetve a tápot is, föleg ha aktiv eszközök lesznek kihelyezve.
(#) zippair válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

köszönöm a gyors választ, ez egy nagyon jó ötlet!
(#) max403 válasza maximusz22 hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Az a masodik kepen nagyon durva. Ha vannak meg hasonlo kepek johetnenek.
(#) DkGrinder válasza max403 hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Sajnos nem durva, ez a nagy átlag.
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Szia
A multkor nem ezt kerested?
(#) djuri hozzászólása Jún 11, 2014 /

Sziasztok segítséget szeretnék kérni 1404 es központhoz. Rákötöttem a telefonvonalat elvileg látja is mert nem jelez vonalhibát,Mégsem Hív. [380]-1 LED bekapcsolva, [301]telefonszám beütve 0630..... a formátumot nem tudom mire állítsam vagy h mi lehet a baj.Megköszönném
(#) DkGrinder válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Az IT 100-at ismerem, az valami más volt, szerintem.
(#) zippair válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

ehhez kell a panel is, vagy elég soros porton rácsatlakozni a központra?
(#) Kovabe válasza zippair hozzászólására (») Jún 12, 2014 /

Persze hogy kell a panel is, a soros port nem tud kommunikálni LAN-on.
(#) storm hozzászólása Jún 15, 2014 /

Sziasztok!
Riasztót szeretnék telepíteni a lakásba. Összesen 10db mozgásérzékelő lenne rákötve plusz 1 ajtónyitás érzékelő, esetleg 1 doboz szabotázs. Leginkább gépről szeretném programozni, soros porton, vagy lanon keresztül ha lehetséges. A kérdés, hogy milyen központot, és érzékelőket ajánlanátok? A lényeg hogy a 10 zónát tudja akár bővítővel is. Amit néztem eddig: Pyronix matrix 832 illetve Satel CA10P. DSC-t nem néztem, mert azt olvastam a gépes programozása elég elmaradott, illetve a Satelre mondták, hogy nem a leg megbízhatóbb. Mozgásérzékelőből pedig arra lennk kíváncsi, hogy az ablaktörés érzékelős szenzornak van-e értelme illetve működik rendesen?
(#) tomat5 válasza storm hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia
Igaz, hogy ez a DSC fórum, de én a Paradoxot ajánlom. SP6000 központ NV5 PIR, IP150 ethernet modul.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
(#) Kovabe válasza storm hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia
Nem értem akkor miért itt keresgélsz
Amúgy a DSC1616 egy bővítővel simán megoldja a problémádat és a számítógépes programozás se nagy dolog, miért is ragaszkodsz a PC-s programozáshoz? Nekem fenn van a riasztoközpontom 8 éve és még sose gondolkoztam rajta hogy átprogramozzak valamit. 4 éve dolgozok szerelő ként de nem igazán volt átprogramozás hacsak nem bővítettek.
Amúgy nekem is Pyronix központom van és teljesen jól müködik.
Az üvegtörés egy érdekes kérdés, bitang nehéz beállítani hogy jól müködjön de több értelmét látom mint a nyitásérzékelőnek mert a betörö vagy besurran (akkor cse...heted) vagy befesziti az ablakot (ezek a pancserek) vagy betöri az üveget amit észre sem veszel mert karcol és csak koppint.
(#) storm válasza Kovabe hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Satel központtal szimpatizálok egyelőre, van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Hogy pontosan melyik központ még nemtudom de valószínűleg a CA10P marad. Illetve még 1 kérdés bekötéssel kapcsolatban.EZEN a képen látszik a mozgásérzékelő nyákja. A bal oldali sorkapcsokon van a szabotázs a PIR és az üvegtörés érzékelő kimenete mindegyik NC kimenet. A bekötést viszont nem teljesen értem, csatolok 1 képet én hogyan csinálnám. Úgy szeretném, hogy a PIR+tamper megy 1 zónabemenetre, az üvegtörés pedig egy másikra (most a táp meg a többi nem lényeg) Jó így a bekötés? A vonalvégi ellenállás értéke mitől függ? A központtól, vagy a bekötéstől? Mert van ahol 4700ohm-ot, van ahol 5600ohm-ot írnak.
Következő: »»   203 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem