Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Mp3-ról hallgatom úgy hogy az mp3 100%-os hangerőn van azt rákötöm a számítógép aux bemenetére gépen kb 50%-os hangerőn van és úgy megy az erősítőbe a jel.
Most egy olyan kicsi hibát vettem észre hogy a FRONT Left kimeneten lévő eredeti 3 utas hangfalban a Tweeter hangszóró zene alatt halkan pattog, zúg. Ez mitől lehet ?
Valami zavart szedhet össze ez a csatorna. Ha korábban ilyet nem tapasztaltál, akkor esetleg a törött panel javításával áll összefüggésben.
Ahha, olyan esetleg nem lehet hogy a kimenetek előtt van 4db réz spirál és az egyik egy kicsit szét lett nyomva, magyarul nem szabályos kör alakú.
ja és akkor lehet úgy hallani azt a zúgást mikor szól valami, ha nem szól semmi csak épphogy ha teljesen közel megyek a hangszóróhoz akkor csak olyan szélfújásszerű hang hallatszik A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
Az említett induktivitás nem kritikus. Amit hallasz azaz alapzaj, együtt kell vele élni.
Annyira nem is hallatszik, csak most még szanaszét van a hangfalat, ha beteszem a helyére akkor szerintem jó lesz nem fogom hallani a zajt.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
A hangfal helyre tétele aligha fogja a zajt csökkenteni.
Akkor úgy fogalmazom meg hogy távolabb lesz tőlem.
Hi Mesterek!
Érdeklődni szeretnék, azaz kikérni a véleményeteket. A lényeg hogy szeretnék egy házi mozi végfokozatot építeni a 6 csatornára. Az előerősítést Lexikon DC-2-es fogja csinálni. Szóval egy igényes végfokot keresek amit 5 csatornára 6 Ohm-os illesztéssel a sub-nak peidg 4 Ohm-osra szeretnék csinálni. Ez utóbbinak már készítettem egy ST151 véget, úgyhogy szerintem annak már nem kell. Gondoltam hogy a többi csatornának is ezt építem meg, de előtte úgy gondoltam megkérdezem a hozzá értőket is. A hangsugárzók Yamaha ns777-esek a center pedig Yamaha NS-C444-es. Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
Szia! Az st151-ből kiindulva miért nem csinálsz qvad-405 öt a többi csatornának,így egyforma táp feszt használhatsz mindegyik erősítőhöz,és a hangja sem utolsó.
Üdv Reloop.
Eljutottam addig ma végre, hogy visszaraktam a gyári NJM2068DD IC-t a bemenetre. Sajnos így sem változott semmit sem. Még mindíg ugyanolyan halk mint volt. Mit kéne változtatnom ahhoz, hogy jobban kivezérejle a végerősítőt? Maxmimum hangerőn olyan hangos csak mint a másik erősítőm kb a felénél kicsit lentebb. Mellékelt kapcsolást épitettem meg. Denon PMA 925r service manual
A Denon végfok visszacsatolása 20k/120 ohm, hatalmas erősítéssel rendelkezik.
A Tramp végfok ±15V-járól járathatnál egy műveleti erősítőt (NE5534,ODA134) akár 10x erősítéssel. Nagy a csábítás, hogy a DC kiegyenlítés is bele legyen vonva a körbe, de az már szinte másik erősítő lenne. Egy műveleti erősítős panelt össze tudsz dobni?
Egy kísérlethez mindenképpen megfelel. Egyszeres tápról megy, a stabilizált 16,4V-ra rákötheted.
Rendben. Az erősítő és a hangerő poti közé tegyem igaz? Máshova nem nagyon tudom.
![]()
Jól látod. Az erősítését maximumra veheted.
Erről van itt szó. Most nagyon szól.
![]() ![]()
Az "ehez" azt, hogy két h-val kell helyesen írni
![]() Jó kapcsolás, építsd bátran!
Amúgy annak okát tudod, hogy miért erősítenek ilyen nagyot a gyári végerősítők? Csak mert így több zajt szednek össze, a gyári denon végeim is nagyot erősítenek, teljesen feleslegesen, vissza is kéne vegyek belőlük, mert nem tudom rendesen meghajtani a DAC-ot, de nincs energiám.
Sziasztok!
Bocsi, hogy beoffolok. Én is megépítem majd a Crescendot, kíváncsi vagyok a hangjára. Akkor térjek a tárgyra. Engem erősítők paramétereinek méréstechnikája érdekelne. Tudnátok ajánlani nekem valami irodalmat, vagy valami kiindulási alapot? Ugyanis a szakdolgozatom témája az, hogy erősítők mérésére alkalmas programot kell készítenem LabViewben, ill. erősítőt is kell terveznem hozzá ugyebár. D-osztályút, mert állítólag ez a "menő"... No de a Crescesdo 80W nál 0,00 valahány a THD, D osztálynál 10%... Ez most mellékes, nem is akarok ebbe belemenni. Maga a programozás (talán) nem annyira bonyolult, ha ismerném a programot. Sokmindenre vannak kész "rutinok", de kellene valami elmélet is hozzá. Előre is köszönöm a segítséget minden erősítős szakinak és gurunak.
Na sajnos a búgás megmaradt és mivel most benne van az előerősítő igy kicsit hangosabb is. Földet csak odakötöttem ahova kellet is illetve a gyári erősítőnek a csillagpontos földelését használtam az új erősítőhöz is. Egyébként a hangerő növelésével nem függ össze, mert nem hangosodik a búgás, de alacsony hangerőn zavaró.
Szia! Én már építem,a négy nyák már össze van rakva,de kicsit még várat a folytatás.Hűtőborda,kondenzátor,és a trafóból csak az egyik van meg.Szerintem nyugodtan kezdj hozzá.Ha nem akarsz bajlódni a nyákkal nekem qakuk készítette el,csak ajánlani tudom de az alkatrészek kicsit húzós volt egyben megvenni de megéri ha végre sikerül befejezni.
Erős a ragaszkodás a 150mV bementi érzékenységhez. A szorosabb visszacsatolás a tranziens viselkedést is leronthatja, a nagyobb hibajel akár túlvezérelheti a bementi differenciál erősítőt. Csak óvatosan!
" Crescesdo 80W nál 0,00 valahány a THD, D osztálynál 10%..."
Kész szerencse, hogy nem így van... akkor nem lehetne eladni.
Mi nem így van? A crescendonál, írta, hogy 0,00...% Nézegettem a TDA IC ket meg stb. mind 10%. lásd TDA7498 16. oldal.
Reloopnak nagyon szépen köszönöm. Jó sok minden van benne, átfutottam gyorsan.
No, nem olyan rossz az
![]()
Hát, ha túlvezérlik, akkor igen. De a Crescendo-t is túl lehet vezérelni... akkor tud 44 %-ot is, mivel a négyszögjelnek kb. annyi a torzítása. De azért nézz meg egy ilyen D osztályú erősítőt normális üzemviszonyok mellett is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |