Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Egy 555-ös kapcsolást nézegettem a szkóppal. Nem egészen azt az eredményt kapom, amit számoltam itt az oldalon.
Üdv!
Nem tudna valaki összedobni és feltenni egy szimulációt 74595 ic-vel ami működik? Nekem sehogy sem sikerül. 7.7 SP2 -t használok. Előre is köszi.
Nem mindegy melyik 74595-t választod!
A kapcsolás nálam működik.
Az előző kapcsolás 7.8-as verzióra van! Itt a 7.7-es.
Bocsi.
Át lehet állítani valahol, hogy ne Inch legyen a mértékegysége a programnak?
Tudtommal a Proteus-ban nem, de az Ares-ben az ikonok között van egy "M" betű...
Csak a félreértés elkerülése miatt, a Proteus az a teljes program amiben az ISIS a kapcsolási rajz tervező és szimuláló, az ARES pedig a nyáktervező.
Áh köszi, ez is jó
![]()
Proteus 7.10 SP0-et használok. A következő problémát nem tudom megoldani:
Hogyan tudok független tápfeszültséget beállítani? Floating tápot, azaz lebegő segédtápos tápegységet tervezek és ezt nem sikerül megtalálnom, így nem tudok szimulálni. Eddig Tina9-et használtam ott ez tök egyszerű volt... itt nem annyira. A generátorok DC source-nél nem lehet a "központi" földtől független viszonyítási pontot beállítani (pontosabban nem jövök rá hogyan)? Köszi!
Szia !
Proteusban lehet valahogy a PIC belső eeprom tartalmát megjeleníteni ? Sehol nem találok ilyen lehetőséget.
Köszi, megtaláltam, csak a 8-ban máshol van.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
Sziasztok.
Esetleg tudtok Proteus-ra Nokia 3410 lcd modellt? Elkelne nemi segitseg.
Szia, találtam 3310-et, nem tudom hogy jó-e vagy sem, nem tudom, ha talál a 3410-el, de reméljük
![]() Az .IDX és .LIB fájlokat a program LIBRARY mappájába és a .dll fájlt a MODELS mappájába kell másolni. Nokia 3310 néven találod meg.
Koszi nagyon szepen
Nem ez, ez csak 84x48 -as a 3410-es labkosztasa ugyanaz de 96x65-os felbontasu.
Szivesen
![]()
Igy van
Üdv.
Használta már valaki az SHT21 szenzort proteus8 alatt? Írtam rá egy programot Pic18f14k50-hez i2c kommuikációra, de mindíg csupa egyeseket ad vissza. Most nem tudom, hogy a program rossz amit írtam, (bár annak jónak kellene lennie), vagy az SHT21 nem működik proteus8 alatt? Sajnos csak rendelésre találtam és elég drága, így valóságban egyenlőre nem tudom tesztelni. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
Proteusban lehet olyan virtualizációt készíteni RJ45-ös csatlakozóval, mint a COMPIM komponensel soros portra? Tehát egy ethernetre írt PIC programot szeretnék futtatni tesztkörnyezetben, hogy a gépem lássa a virtuális IP címet a proteusban.
Sziasztok!
Ki lehet valahol kapcsolni az IC-k automatikus táplálását értem ez alatt, hogy mondjuk az NE555 ne kajon +5V-ot, csak ha én adok neki.
Megoldódott!
TC 7107 néven volt megtalálható, s végig ICL7107 ként kerestem. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
Szeretnék megkérni valakit, hogy nézze meg ezt a kapcsolást.
Nyilván nem profi megoldások vannak benne még csak tanulom kezelni ezt a programot. Azt már sejtem, hogy egyrészt a matematikai modellek miatt nem mutat pontos értéket a kijelző. Csak azt szeretném megtudni, hogy ezt jól gondol-e. A modell egy forrasztóállomás általam átdolgozott példánya. A kapcsoló a bemeneten a hőelem által beadott alsó közép és felső értéket szolgáltatja(jobb ötletem nem volt a megoldásra). A potikkal beállítható a mérőfeszültség azaz 150mV-450mV ig. Úgy vélem, hogy a kapcsolás most jó s a valóságban a kijelző a jó értéket fogja mutatni, csak a potik matematikai modellje s valószínűleg a kerekítések miatt ekkora az eltérés. Nem szeretnék addig új nyákot tervezni amíg nincs rendben a kapcsolás. De ha megmondjátok mi nem jó benne annak örülnék a legjobban. Sajnos még nem ismerem eléggé ezt a programot, azt sem tudom, hogy jó fájlt küldök-e el? Én a 8.0-t használom, s azt sem tudom hogyan kell az általatok feltöltött DSN fájlt kivenni a programból én csak a projektfájlt látom(elnézést a láma kérdésért) Igen azt tudom, hogy ICL7107 30 as lábát GND-re kéne kötni de niedziela fórumtárs videójából kiderül, hogy ha ezt megtesszük akkor a szimuláció nem működik. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Ért valaki tutin a Proteus-hoz.Kellene egy guru.
(GPS-es led óra)
Szerintem itt kérdezhetsz. Nem biztos, hogy guru kell...
![]()
Kösz a hozzászólást.Azért kellene guru , mert priviben tudon elmagyarázni a projektet
ide nem szeretnék regényt írni , meg van egy csomó fájl , meg pdf stb. Ha jelentkezne egy guru és megadná a tel számát úgy könnyebb lenne.
És mennyit szánsz a gurura?
Ha jól értem, akkor nem egy elakadáson kellene átsegíteni, hanem elejétől átpátyolgatni valamin. S a telefonszám ha ugye már nálad van akkor akár vasárnap délben is hívható hisz megadta, vagy akár mindig és mindig ![]() Szerinted létezik ilyen? Elég drágák ám a guruk!. Nem, nem én vagyok guru, csak épp eleget zaklatok privben egy gurut, s csodálom a türelmét. Igyekszem minimalizálni a zaklatás mennyiségét, s inkább tanulom az egészet, mert más tudása számomra csak a folytonos kiszolgáltatottságot jelenti. Akármennyire is fáj muszáj tanulni, akármennyi időbe is kerül ez. Vagy nem ilyesmivel kell foglalkozni... de ez csak magánvélemény, nem kötekedés.
Az általad leírtakkal teljes mértékben egyet értek.A tanulás folyamatban , autodidakta módon
egy kicsit nehézkes , mert van egy csomó dolog amit a neten sem találtam. A GURU az írásod alapján elég türelmes és segítő kész , hol a gond. A gurud életciklusát te is figyelembe veszed , nem?A teljes projektet nem kell végigvinni , mert meg van tervezve , csak nem indul be.A guru meg azért kellene , mert ha hajlandó segíteni átküldöm neki a teljes anyagot (kapcsolási rajz , pdf , proteus fájl)és valószínű , hogy pillanatok alatt javítaná a hibát , vagy megállapítaná , hogy ebben a formában kivitelezhetetlen . |
Bejelentkezés
Hirdetés |