Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   37 / 45
(#) Gabó válasza szitko hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm
(#) Primary hozzászólása Máj 17, 2014 /

Egy 555-ös kapcsolást nézegettem a szkóppal. Nem egészen azt az eredményt kapom, amit számoltam itt az oldalon.
(#) zenetom hozzászólása Máj 27, 2014 /

Sziasztok!
MCP2200 IC-t próbált már valaki szimulálni?
(#) brato hozzászólása Jún 15, 2014 /

Üdv!

Nem tudna valaki összedobni és feltenni egy szimulációt 74595 ic-vel ami működik?
Nekem sehogy sem sikerül.
7.7 SP2 -t használok.
Előre is köszi.
(#) szitko válasza brato hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Nem mindegy melyik 74595-t választod!
A kapcsolás nálam működik.

74595.DSN

(#) szitko válasza szitko hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Az előző kapcsolás 7.8-as verzióra van! Itt a 7.7-es.
Bocsi.

74595_7.7.DSN

(#) brato válasza szitko hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Hálás köszönetem.
(#) Gabó hozzászólása Jún 25, 2014 /

Át lehet állítani valahol, hogy ne Inch legyen a mértékegysége a programnak?
(#) szitko válasza Gabó hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Tudtommal a Proteus-ban nem, de az Ares-ben az ikonok között van egy "M" betű...
(#) matheattila válasza szitko hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Csak a félreértés elkerülése miatt, a Proteus az a teljes program amiben az ISIS a kapcsolási rajz tervező és szimuláló, az ARES pedig a nyáktervező.
(#) Gabó válasza szitko hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Áh köszi, ez is jó Csak amikor számolni kell, könnyebb így.
(#) Nyúlmáj hozzászólása Júl 24, 2014 /

Proteus 7.10 SP0-et használok. A következő problémát nem tudom megoldani:
Hogyan tudok független tápfeszültséget beállítani? Floating tápot, azaz lebegő segédtápos tápegységet tervezek és ezt nem sikerül megtalálnom, így nem tudok szimulálni.
Eddig Tina9-et használtam ott ez tök egyszerű volt... itt nem annyira.
A generátorok DC source-nél nem lehet a "központi" földtől független viszonyítási pontot beállítani (pontosabban nem jövök rá hogyan)?
Köszi!
(#) niedziela válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Szia !

Proteusban lehet valahogy a PIC belső eeprom tartalmát megjeleníteni ?
Sehol nem találok ilyen lehetőséget.
(#) niedziela válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 14, 2014 /

Köszi, megtaláltam, csak a 8-ban máshol van.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
(#) andykaaa hozzászólása Aug 27, 2014 /

Sziasztok.
Esetleg tudtok Proteus-ra Nokia 3410 lcd modellt? Elkelne nemi segitseg.
(#) matheattila válasza andykaaa hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Szia, találtam 3310-et, nem tudom hogy jó-e vagy sem, nem tudom, ha talál a 3410-el, de reméljük
Az .IDX és .LIB fájlokat a program LIBRARY mappájába és a .dll fájlt a MODELS mappájába kell másolni. Nokia 3310 néven találod meg.

LIBRARY.RAR

(#) andykaaa válasza matheattila hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Koszi nagyon szepen
Nem ez, ez csak 84x48 -as
a 3410-es labkosztasa ugyanaz de 96x65-os felbontasu.
(#) matheattila válasza andykaaa hozzászólására (») Aug 27, 2014 /

Szivesen Szerintem attól még kellene működjön a szimuláció, legfeljebb hiányozni fog egy része a képnek...
(#) andykaaa válasza matheattila hozzászólására (») Aug 28, 2014 /

Igy van
(#) usane hozzászólása Szept 4, 2014 /

Üdv.
Használta már valaki az SHT21 szenzort proteus8 alatt?
Írtam rá egy programot Pic18f14k50-hez i2c kommuikációra, de mindíg csupa egyeseket ad vissza.
Most nem tudom, hogy a program rossz amit írtam, (bár annak jónak kellene lennie), vagy az SHT21 nem működik proteus8 alatt?
Sajnos csak rendelésre találtam és elég drága, így valóságban egyenlőre nem tudom tesztelni.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
(#) progee hozzászólása Szept 26, 2014 /

Proteusban lehet olyan virtualizációt készíteni RJ45-ös csatlakozóval, mint a COMPIM komponensel soros portra? Tehát egy ethernetre írt PIC programot szeretnék futtatni tesztkörnyezetben, hogy a gépem lássa a virtuális IP címet a proteusban.
(#) storm hozzászólása Okt 6, 2014 /

Sziasztok!
Ki lehet valahol kapcsolni az IC-k automatikus táplálását értem ez alatt, hogy mondjuk az NE555 ne kajon +5V-ot, csak ha én adok neki.
(#) mrex hozzászólása Okt 8, 2014 /

Sziasztok!

Hozzá tudnátok juttatni egy ICL7107 modellhez?

Előre is köszönöm.
(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Megoldódott!
TC 7107 néven volt megtalálható, s végig ICL7107 ként kerestem.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
(#) mrex hozzászólása Okt 10, 2014 /

Szeretnék megkérni valakit, hogy nézze meg ezt a kapcsolást.

Nyilván nem profi megoldások vannak benne még csak tanulom kezelni ezt a programot.
Azt már sejtem, hogy egyrészt a matematikai modellek miatt nem mutat pontos értéket a kijelző.
Csak azt szeretném megtudni, hogy ezt jól gondol-e.

A modell egy forrasztóállomás általam átdolgozott példánya.
A kapcsoló a bemeneten a hőelem által beadott alsó közép és felső értéket szolgáltatja(jobb ötletem nem volt a megoldásra).
A potikkal beállítható a mérőfeszültség azaz 150mV-450mV ig.

Úgy vélem, hogy a kapcsolás most jó s a valóságban a kijelző a jó értéket fogja mutatni, csak a potik matematikai modellje s valószínűleg a kerekítések miatt ekkora az eltérés.

Nem szeretnék addig új nyákot tervezni amíg nincs rendben a kapcsolás.

De ha megmondjátok mi nem jó benne annak örülnék a legjobban.

Sajnos még nem ismerem eléggé ezt a programot, azt sem tudom, hogy jó fájlt küldök-e el?

Én a 8.0-t használom, s azt sem tudom hogyan kell az általatok feltöltött DSN fájlt kivenni a programból én csak a projektfájlt látom(elnézést a láma kérdésért)

Igen azt tudom, hogy ICL7107 30 as lábát GND-re kéne kötni de niedziela fórumtárs videójából kiderül, hogy ha ezt megtesszük akkor a szimuláció nem működik.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
(#) suttyo100 hozzászólása Nov 30, 2014 /

Ért valaki tutin a Proteus-hoz.Kellene egy guru.
(GPS-es led óra)
(#) vicsys válasza suttyo100 hozzászólására (») Nov 30, 2014 /

Szerintem itt kérdezhetsz. Nem biztos, hogy guru kell...
(#) suttyo100 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 30, 2014 /

Kösz a hozzászólást.Azért kellene guru , mert priviben tudon elmagyarázni a projektet
ide nem szeretnék regényt írni , meg van egy csomó fájl , meg pdf stb.
Ha jelentkezne egy guru és megadná a tel számát úgy könnyebb lenne.
(#) mrex válasza suttyo100 hozzászólására (») Nov 30, 2014 /

És mennyit szánsz a gurura?

Ha jól értem, akkor nem egy elakadáson kellene átsegíteni, hanem elejétől átpátyolgatni valamin.
S a telefonszám ha ugye már nálad van akkor akár vasárnap délben is hívható hisz megadta, vagy akár mindig és mindig .

Szerinted létezik ilyen?

Elég drágák ám a guruk!.

Nem, nem én vagyok guru, csak épp eleget zaklatok privben egy gurut, s csodálom a türelmét.
Igyekszem minimalizálni a zaklatás mennyiségét, s inkább tanulom az egészet, mert más tudása számomra csak a folytonos kiszolgáltatottságot jelenti. Akármennyire is fáj muszáj tanulni, akármennyi időbe is kerül ez. Vagy nem ilyesmivel kell foglalkozni... de ez csak magánvélemény, nem kötekedés.
(#) suttyo100 válasza mrex hozzászólására (») Nov 30, 2014 /

Az általad leírtakkal teljes mértékben egyet értek.A tanulás folyamatban , autodidakta módon
egy kicsit nehézkes , mert van egy csomó dolog amit a neten sem találtam. A GURU az írásod alapján elég türelmes és segítő kész , hol a gond. A gurud életciklusát te is figyelembe veszed , nem?A teljes projektet nem kell végigvinni , mert meg van tervezve , csak nem indul be.A
guru meg azért kellene , mert ha hajlandó segíteni átküldöm neki a teljes anyagot (kapcsolási rajz , pdf , proteus fájl)és valószínű , hogy pillanatok alatt javítaná a hibát , vagy megállapítaná , hogy ebben a formában kivitelezhetetlen .
Következő: »»   37 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem