Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. A szobámat végig szeretném tenni rgb led szalaggal. Az lenne a kérdésem hogy a 16m-t hogy kell kötni? Mekkora táp kell hozzá? Ami van most itthon (nem biztos, hogy a többi is ilyen lesz) arra az van írva, hogy: Power: lm 4,3W
1,5 - 2,5 méterenként mindenképpen kell külön betáplálás. Ezt úgy kell érteni, hogy kellően nagy átmérőjű vezetékkel, ugyanarról a tápegységről körbe kell vezetni a szobádat.
Az lm 4,3W valószínűleg: 1 méter: 4,3W. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
Szerintem 5 m 3528-as SMD LED-szalag mehet egyetlen 2 A-es tápról, nálam legalábbis így van.
Ez felhasználástól, és szalagtól függ. Azon a vékony fóliacsíkon feszültség esik. Előfordul olyan eset, ahol számít. 32 még sörből is sok.
Egy olyan táp, amely 2,5 m-enként táplálja a szalagot jó lesz neki.
5 m-hez kell 2 A-es táp, 15 m-hez 6 A. A kolléga 16 m-t tervez, tehát neki 6,4 A már elég lenne, de nem árt, ha van egy kis tartalék, így kb. 8 A-t javasolok. Én egyébként hamarosan 5 méter 5630-as led-szalagot fogok bekötni, és már megrendeltem hozzá a 15 A-es tápot, amelyet 3 ponton fogok rákötni a szalagra: a két végén és középen. A tartalékom 2,5 A lesz. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
Sziasztok!
Laikusként érdeklődnék, mi lehet az oka, hogy a LED-szalagom kb. 8 hónap üzemidő után elvesztette a fényerejének úgy 80%-át? 25W DC 12V 2A trafó, 2m szalaggal. Előre is köszönöm.
Gyengébb minőség, túlhajtás, esetleg nem megfelelő hűtés lehet az oka.
Egy jobb, kíméletesen meghajtott LED 1000 üzemóra körül veszíti el a fényerő öt-tíz százalékát A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2014
Szia!
Esetleg orovosolható-e ez a probléma azzal, hogy konstans áramerősségű táppal hajtjuk meg ezeket kapcsolóüzemű táp helyett? A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014
Nem. Alacsonyabb tápfeszültség kellene hozzá 12V helyett, amíg a fényerő észerevehetően nem kezd csökkenni.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Az alacsonyabb tápfeszültség alatt mit értesz? Mondjuk 9 V-ot?
Nem, mert egy LED nyitófeszültsége körülbelül 3,0-3,2V, ez hárommal szorozva adja a LED feszültséget. Valamennyit kell juttatni az ellenállásoknak is. A 11,0 - 11,5V tartomány jó lehet. Ez persze a szalagon levő ellenállásoktól is függ, konkrét értékek nélkül nehéz saccolni is.
Ha fémkalitkás tápot használsz azokon van potméter. A kimeneti feszültsége szabályozható, nem emlékszem teljesen de kb +-1 volt tartományban, esetleg kicsit több negatív irányban.
Hali! Van,kb 65-80 forintért bármely webes műszakin lehet rendelni! De egy jó páka beszerzése sem drága,és mindig kellhet máshol is!
Milyen a páka? Ha állomás akkor cserélhető a hegye, veszel bele egy tűghegyet, később is jól jöhet. Ha pillanatpáka akkor kissé macerásabb de én már azt is meghegyeztem amior mobilt forrasztottam és nem volt kéznél a weller
![]()
Momentán nem ugrik be, de rengeteg webes oldal van,kimondottan led szalagra. Most épp a vaterán látok,igaz 180 pénzért,kimondottan forraszmentes!
Mi a neve, mert én egy grammot sem látok belőle.
Műanyag, összepattinthatós kötőelemeim vannak, de ennél a LED-panelnél nem hiszem, hogy jók lennének, mivel nagy a hőtermelés. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2014
Vettem Rgb led szalaghoz való vezérlő egységet. Egyszínű fehér ledet a akartam vele vezérelni. A feszültség ki jön a vezetékeken de led szalag nem akar égni mit lehet vele csinálni hogy működjön?
Beütöd,hogy led szalag csatlakozó! Itt van előttem,292 ezer találat!
Ha a feszültség kijön akkor világítania kell, égni nem. Jól kötötted be? Megfelelő polaritással a megfelelő vezetékre? Ey kép róla segítene.
Sziasztok! A szobámat körbe szeretném világítani RGB led szalaggal. A szobámba 16m szalag kéne, de szeretnék bele vezérlést mert ugye RGB, de amit találtam csak 6A-ig vannak. Segítséget szeretnék kérni erre illetve még a tápra és a bekötésre is.
Üdv!
Rejtett hangulatvilágítàst tervezek egy szobába, 8 mèteres ledszalaggal kène megoldanom es lehetoleg mèterenkènt 5watt ès mèg ùgymond "extra" lenne egy fènyerőszabàlyzò. Kèrdèsem lenne hogy lehet-e egy tàpegysègről ès a fenyerőszabalyzast hogy valòsítsam meg, kellhet e a ledekhez valami áramgenerator... Segitseget előre is köszönöm
Hello! Szalagnál a Led-sorok párhuzamosan vannak kötve, így áramgenerátor nem megfelelő. PWM a jó megoldás, az legalább nem fűt.
Pld. itt van egy kapcsolás, ami megfelelő lehet. De számtalan másikat is találsz ha keresel..
köszönöm, keresgéltem csak kezdő vagyok és nem igazán tudom melyik mire jó, mennyit bír, melyik alkalmasabb..
A 3..4A-re amire szükséged van, vidáman leviszi egy olcsó IRFZ44-es Fet. De a tápnak is tudni kell ezt a teljesítményt.
3.4 ez honnan? kb méterenként van 30LED, kb 240 led ez, és ahogy mondtad akkor a szalagon párhuzamosan vannak kötve..:S nem nagyon áll össze a kép
Te írtad, hogy 5W/méter, és 8 méter lesz.. Az 40W, 12V mellett az 3,3A..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |