Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1196 / 1708
(#) solti_imre válasza enree hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Hogy szép, az túlzás - de működik és a célnak megfelel! Köszönöm még egyszer a borda vágását!
(#) solti_imre válasza petya95 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Gyönyörű a doboz! Miből és hogyan készítetted?
(#) Doncso válasza petya95 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Szép tetszetős, jó ez a szálcsiszolt doboz!
(#) petya95 válasza Doncso hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Köszönöm ! netrőll rendeltem, kölségvetévetés nagy részét a doboz vitte de megérte.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2014

Tudnál egy linket adni a doboz fellelhetési helyéről?
(#) petya95 válasza solti_imre hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Privátban inább sokszor kaptam letolást itt
(#) Sanyi220v hozzászólása Jún 29, 2014 / 1

Építettem pár LED sort SMD LED- ből, párhuzamos bekötéssel ami DC12 V - ról működik.Újra a sógor Audijára lesz helyzetjelzőként. Egy soron 53 db LED van felforrasztva.
(#) pjg válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Vigyázz, Ha nincs rajta az "Exx" jelzés, a rendőr megbüntet érte.
(#) Sanyi220v válasza pjg hozzászólására (») Jún 29, 2014 / 1

Köszi hogy figyelmeztettél, de engem megkértek az elkészítésével, én elkészítettem a többit már a autó gazdájára bízom.
(#) dk1 válasza vicsys hozzászólására (») Jún 29, 2014 / 1

Csak ne kelljen majd órákig keresni egy tüsszentés után

Megköszönöm, ha elküldenéd!
(#) vicsys válasza dk1 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Köszi! Erre nem is gondoltam! Na, megyek és lerögzítem egy kis forrasztással, hogy ne repüljön el.
(#) vicsys hozzászólása Jún 29, 2014 / 2

A meglevő kis mikim kapott végre lakhelyet. Ennek a kis mütyürnek jól áll a steampunk ruha, de beszéljenek a képek.
(#) solti_imre válasza vicsys hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Egyszerűen nagyszerű!!! Csodálkozom és irígykedem!!
(#) granpa válasza vicsys hozzászólására (») Jún 29, 2014 / 1

Honnan tudod, mennyi az idő, ha nincs mutató?
(#) vicsys válasza granpa hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Megkérdezem a fórumban!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Igen! De Te ezt honnan tudod?!
(#) vicsys hozzászólása Jún 29, 2014 / 1

Köszönöm mindenkinek!
(#) Sanyi220v válasza vicsys hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Jópofa! Tényleg jól ál neki ez a lakás.
(#) sooty válasza vicsys hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Azért egy ilyet megérdemelt volna Jack dugó
(#) vicsys válasza sooty hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Rendben, küldheted!
(#) sargarigo válasza petya95 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Nem rossz!

Annyi észrevételem lenne, hogy ha már ilyen szép dobozba pakoltad a cuccot, akkor azt a csúnya műanyagot -ami az rca körül van, meg a rugós leszorító körül- eldughattad volna belül. Ha jól látom, szerencsére még most sincs akadálya. Lecsavarozod, és belülről csak a lényegi részét dugod ki.
(#) petya95 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Hát igen , azok csarélve lesznek jobb minőségűre csak még ki kell gondolni milyenre , nameg a feliratok, majd szép lassan..
(#) Husy hozzászólása Jún 30, 2014 /

HE újságban 1995-ben megjelent és akkor épített tápegységem átépítése, újrakábelezés, beltér rendezés, feliratozás.
(Akkor 16 éves voltam.)
(#) Sanyi220v hozzászólása Jún 30, 2014 /

Sziasztok. Elkészült egy kis segédeszköz hogy könnyebben tudjam javítani az autós dolgokat. Mivel mostanában elég sok autós cuccot kellett javítanom, és meguntam mindig kötözgetni ide oda ezért készítettem egy kis átalakítót, a dobozt ne nézzétek, mert nem vagyok mérnök, és amennyire tudtam kialakítottam egy DVD tetejéből. Van benne egy szivargyujtó, és mellette 3,3V , 5V , és 12V. És egy kapcsoló, és egy működés jelző LED.
(#) papus51 válasza Husy hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Szia!
Azt az 1985-ben gyártott MM elkót, a puffer körben, lecseréltem volna.
(#) Husy válasza papus51 hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Szia!

Meglepő, de tökéletesen teszi a dolgát azóta is. Megfordult a fejemben a cseréje, de szkóppal nézve a pufferen a brummot (kimenetet terhelten) 2mV cs-cs hullámosságot láttam, így maradt benne. A nyákot is újra marathattam volna, de a belső káosz és a "gyerekes ügyetlenségek" felszámolása volt a fő cél

husy
(#) Schnitt válasza Sanyi220v hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Idézet:
„a dobozt ne nézzétek”

Nézném én a belsejét, de azt nem fotóztad, így csk a dobozt tudom nézni
(#) saraha válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Szép lett örülök,hogy végre elkészült.
(#) llaczo hozzászólása Jún 30, 2014 / 1

Sziasztok.

Engedjétek meg hogy bemutassam a Kb. egy éve elkészült akku töltőmet ami idáig a kedvencem. Nem egy nagy durranás de nagyon elégedett vagyok vele.
Amióta van autóm azóta majdnem minden télen gondot okoz az akku töltés. Fontos volt hogy könnyű legyen és erős. Ezt egy laptop tápban láttam meg némi átalakítással, de nem ez lényeg.
Ami saját tervezés az a kijelző része.
PIC12F675 figyeli a töltő áramot és 6 LED mutatja a töltés erősségét. Ez már több mint elég.
Úgy terveztem hogy bármilyen akku töltőre könnyen fel lehessen szerelni. Folyton olyan töltőbe botlok aminek nincs áram mérője, ezért csak reménykedni lehet hogy jó a csatlakozás és tényleg van töltés.
A töltés erősségét az akku csipesz vezeték feszültség eséséből méri le. Így fel lehet rakni egy régi töltőre anélkül hogy szét kelljen szedni.
Ha valakit érdekelnek a részletek itt meg lehet nézni.
Üdv.
Következő: »»   1196 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem