Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1638 / 2208
(#) Allen Collins válasza djcaveman hozzászólására (») Júl 20, 2014
Írta tegnap gkari, hogy hogyan kellene, nekem az ködös egy kicsit. Én arra gondoltam még, hogy az egyik biztosíték helyére berakom a multiméter, a másik helyére pedig egy lomha olvadód 1,25A-st de közben elolvastam a kézikönyvet és írta, hogy 10mpnél nem lehet több ideig mérni vele.
C9= 23V, 96V
C8=23v, -290V
(#) djcaveman válasza Allen Collins hozzászólására (») Júl 20, 2014
Ezek az értékek jók... Vedd le az erősítő alsó borító lemezét. A végcsövek alatt látnod kell 2db olyan ellenállást amire ellenálláshuzal van tekerve. Ezeken kell mérj feszültséget mV os állásban. Mutatok egy képet, ahogy én is mérem... nyilván a két műszerrel egyszerre tudom mérni mind 2 végcsövet. 3-5 perc kell míg bemelegszenek a végcsövek.... amit figyelned kell, hogy kb mind két végcsőnél 50mA-nél ne legyen több a nyugalmi áram
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
a bal oldalin, 120mV, a jobboldalin 70mV körül ingadozik.
Nos akkor a hiba meglett, beállítás után működik.. Örvendés van..
Igen! Nagyon szépen köszönöm a segítséget, mindenkitől Örülök, hogy működik és remélem, hogy sokáig fog!
Nincs mit... Örültem, és szerintem mindenkinek jól esik ha segíthet.. Remélem megerősített ez kis hibakeresés, beállítás abban, hogy szerethető a csöves technika legyen az bármilyen kapcsolástechnikájú is..
Igen, egyszerűen össze nem lehet hasonlítani a tranzisztoros erősítőkkel. Teljesen más világ )
Valamelyik nap raktam össze egy PL508 PP 6N6P - E88CC meghajtással, és nem kis meglepetésre a PL509 nincs olyan jó mint az 508...
Jelenleg 450V anód, 5KOhm Ra-a, 150V G2, 2X 30mA nyugalmi (bár szkóppal nem néztem, lehet sok az a 30mA . .... ezek mennyire reális értékek?

ui.: a GU50 PP kimenőjével tesztelem, mivel lövésem nincs katalógusi Ra-a értékre...
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014

DSC_0269.jpg

(#) szikorapéter hozzászólása Júl 21, 2014
Üdv. Szerintetek az ezen az oldalon lévő kapcsolás működhet? Érdemes-e megépíteni,illetve meghalgatni? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Allen Collins válasza djcaveman hozzászólására (») Júl 21, 2014
Amúgy megéri majd egyszer ha oda jutok, inkább pl 519-et venni? Azt írják, hogy az tovább szokta bírni, mint az 509.
(#) kristikoma válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 21, 2014
ECL/PCL 86-ra van rengeteg kapcsolás, bármelyik jó lehet.
(#) kristikoma válasza Allen Collins hozzászólására (») Júl 21, 2014
Még az orosz 6P45SZ is jó, csak nagyobb a szórás, sokat kell válogatni paraméterekre. Az 519 meg kb. ugyanaz. Szerintem az 509 is jó, csak érdemes alig használtakat választani.
(#) Allen Collins válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 21, 2014
Oké! Köszi!
(#) szikorapéter válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 21, 2014
Összeraktam eggyet az oldalon található kapcsolásokból tesztképpen,viszont nem csinál semmitsem. Nem zúg,fűteni fűt a cső,ráadásul az anódfesz is megvan rendesen. Ilyenkor mi lehet a probléma? Amikor felfőt a cső egy cseppet sem ingazdozik meg azanódfesz marad annyi amennyit ad a táp.

Szerk.: Mellékeltem a kicsit kiegészített kapcsolási rajzom.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
(#) mofesa válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 21, 2014
Segédrácson, katódellenálláson van feszültség? Nem kötötted el? Érintkezési hiba?
(#) szikorapéter válasza mofesa hozzászólására (») Júl 21, 2014
Átmozgattam,érintkezési hibára nyomot nem találtam,a bekötést töbször is átvizsgáltam. Kimenőt ellenőriztem,csövet cseréltem. Nemtudom hol lehet a probléma.
Ahol felsoroltam, mérted is? Szkóp mit mutat ?
Sajnos szkóp jelenleg nem akad a háznál. Azokat a feszültségeket hol tudom mérni amiket mondtál? Meik lábán mérjek a csőnek?
3 és 7 -es lába, és a 7 és gnd között. Nem árt a 6 és 7 között is megmérni.
3-asra:40V, 7-esre:404V. A 6-os és 7-es láb között szintén 404V-ot mértem.
Érdekesek a mérési eredményeid. Ha a 7 és gnd között ennyit mértél, akkor vélhetően valami nincs rendben. Lehet, elkötötted a csövet?.
Akkor marad a szétszedés,amjd ujra összerakás. Azután elválik hogy elrontottam-e valamit. Amugy ilyem magas feszültség értéknek kell lennie a 7-es lábon?
5 - 6V általában.
Akkor itt valami tényleg nincsen rendben. Nemsokára visszatérek az új fejleményekkel. Csak működjön.
(#) küzmös Gergely válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 21, 2014
"Amikor felfűt a cső egy cseppet sem ingadozik meg az anódfesz marad annyi amennyit ad a táp." Lehet föld hiánya van..
(#) Agépész válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2014
Mondjuk innen. A videóból nem volt nehéz kitalálni a forgalmazót...
(#) jani1987 válasza Agépész hozzászólására (») Júl 23, 2014
Nem erre gondoltam. Hanem ha másik típust szeretne valaki építeni.
(#) Szpisti válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 24, 2014
(#) szikorapéter hozzászólása Júl 24, 2014
Üdv. Olyan kérdésem volna hogy EBL21-hez jó a PCL86-hoz való kimenő? Láttam 1-2 helyen itt hobbielektronikán aki azzal használta. Sajnos a saját bontott kimenője nem jó.
Következő: »»   1638 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem