Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy RFT combo 823 deluxe típusú lemezjátszóm. Első ránézésre működik, az egyetlen gondja, hogy nincs hozzá hangszedő tűm. Nem tudjátok esetleg, hogy milyen tű való ebbe/hol tudom beszerezni? köszi & üdv.
Szia!
A kis ezüst előlapos Combó... Nekem is volt,bár csak szobadísznek mert a motorja leégett, a végfokozat kigyulladt ergo: füstgépnek nem volt rossz, lemezjátszónak annál inkább. Ha csak tű kell, akkor itt van: Bővebben: Link
Köszi.
A motorja még működik, az erősítőt tű hiányában még nem tudtam kipróbálni.
Sziasztok,
Grundig CC530 hifi lemezjátszójával lenne problémám, sajnos nem ad ki hangot, csak időnként, pár másodpercre, majd újra elnémul. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a hiba, illetve ez milyen könnyen javítható/orvosolható? Előre is köszönöm!
Sziasztok! Segitsegeteket szeretnem kerni. Egy TECHNICS sl1200 tipusu lemezjatszot keszulok vasarolni hasznaltan. Amit nem ertek -es szerintem itt majd magyarazatot kapok- hogy miert rossz ezeknek a savkövetésük ha gyari norma szerint szerelem be a tüt es betartom a szoritobilincstöl tartott 52 mm-es tavolsagot. Letöltöttem a vinylengine-röl sablonokat es kiprobaltam. Hat bizony a shellben el kellett egy kicsit mozgatnom a hangszedöt. Most akkor hogy van ez? Ha beleteszek ogy ortofon concord hangszedöt azt meg korrigalni sem lehet. vagy ez a savkövetes nem is annyira fontos?
A kész sablonokkal nem sokra mész. Az adott lemezjátszóhoz kell készítened. Itt egy kalkulátor hozzá. Tudnod kell a kar forgástengelye és a tányér forgástengelye közti távolságot és az effektív karhosszt.
Ezeket beírva könnyedén elkészíthetsz egy sablont a lemezjátszódhoz. Nagy a gyanúm, hogy a concordal tökéletes lesz a sávkövetésed. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2014
Sziasztok!
Megörököltem egy Akai AP-Q310-es lemezjátszót, Unitra Diora Mercury DH-303 erősítővel és videoton hangfalakkal (pontosan nem jut eszembe a típus) hallgatom. Hallgatnám, de szerintem még az eredeti hangszedő van benne, elhasznált lehet, így elég lapos a hangja. Tudnátok-e ajánlani bele valami profibb hangszedőt? Egy felújítós videóban Audio Technica AT3600L típust szerelnek be, nem tudom, hogy létezik-e ennél jobb bele. 5-6000 forintnál többet viszont nem tudok rá költeni. (Érdemes egyáltalán?) Illetve egy ilyen tisztító szett elegendő lehet a tisztántartáshoz?
Az olcsóbb gyaluknak sose rossz a drágább hangszedő. Ortofon vagy Audio Technica megfelelő lehet, elegendő az MM, nem kell MC. Ez utóbbiban a gyártó tudja a tűt cserélni, míg az MM-ben te is tudod, ha veszel hozzávaló tartalék tűket. Az 5-6 ezres felső határ elég kevés, 20e körül lesz a procedúra, de megéri. A Mercury fonóját érdemes MOD-olni, ha jól tudom, anno a HFM közölt egy ilyen cikket. Ennek a receivernek a fono(Phono) fokozata nem bírja a túlvezérlést. A tisztító szett megfelelhet.
Szia!
A rászánt összegért nem tudsz jobb hangszedőt venni, ha a jelenlegi nem sérült ne cseréld. Az erősítő és a hangsugárzó minősége is komoly korlát, erősen meghatározza a kapott hangminőséget.
Helló
A napokban vettem egy régi lemezjátszót(sharp sg-330h) nagyon jól szól legalábbis ami tapasztalatom van ezen a téren, viszont van egy kis hiba remélem javítható. A probléma a következő amikor a lemez a végéhaz ér kb az utolsó szám felénél nem megy tovább és 1-2 másodpercet játszik újra és újra. Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm
Szia,
Valószínűleg a kikapcsoló automatika akadályozza a kart. Szétszedés nélkül, nem lehet rájönni a hiba okára. Lehet, hogy csak elkoszolódott, de az is lehet, hogy valaki a kart valamikor "túlhúzta" és elállítódott a kikapcsoló mechanizmus. Óvatosan szedd szét, mert könnyen lehet még rosszabbá tenni.
Sziasztok! Biztosan tudtok tanácsot adni egy analfabétának. Szereztem egy JVC AL F-333 lemezlejátszót. Bekapcsoláskor elsőre elindult rendesen, majd hirtelen nagyon lelassult a tányér, majd ki-be kapcsolás után egy darabig megint normál sebességgel, de a kar nem ereszkedik le a lemezre és nem is mozdítható a lemez peremétől befelé. Motorhiba lehet? Vagy ...? Érdemes lehet nyaggatnom egy hozzáértőt a szereléssel? Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Van egy Philips FT9300-ás lemezlejátszóm, ami lejátszás közben lassan játszik le.
Nem nagyon, csak egy picivel lassabb a lejátszás, ki lett tisztítva, be lett olajozva,de lassú. Hogyan lehetne megcsinálni?
Szíj, vagy direkt hajtós? Ha szíjhajtásos akkor csúszik a szíj. Zsíros felületek, vagy megnyúlt a szíj. Cserés.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
Hello,
Egy regi NAD 5120 lemezjatszo felujitasanak fogtam neki. Eredeti alltapotu, lapos karu darab. Eddig a kovetkezo problemanak utodtem, amikre sehogy sem kapok megoldast, igyhat segitseget kernek toletek, kedves kollegak! A lemezjatszo eredetileg egy DIN kapcsoloval jott, ami a mai nap folyaman helyre volt forrasztva (le volt vagva), lejatszaskor viszont egy csunya duruzsolas hallatszik, es erosebb amikor a tut elerintem, viszont amikor a lemezt erinti, nem hallatszik semmi a hangfalakban a duruzsolason kivul. Megvizsgaltam a tut, ami tekertnek es gorbultnek tunik es eleg lazan mozog a kis tokjaban. A lejatszas hianya a tunek vagy a kapcsolonak az oka? Barmi tippet es tanacsot szivesen fogadok!
Szia! A bekötés helyességét kéne ellenőrizni! Bővebben: Link
Újra előjött a probléma! (Mindig amikor jönne egy vevő megnézni, már kész vicc...)
Múltkor beolajoztam, tökéletes volt.. állt kint egy napot, most pedig megint lassú.. Mi lehet a baja? Philips FT9300 Szíj csere nem segített!
Nem, 220-as dugója van nekije.
![]() De hát trafó+greatz+puffer, szóval hogy 50/60 -egyébként is ez van ráírva nem számíthat, szerintem.. Minden könnyen mozog, minden tisztítva+ olajozva lett, a motor nem akad, tökéletesen forog az is..
Akkor a motor tengelyén a szíjtárcsa két méretű. Lépcsős. a kisebbik átmérő a 60Hz-es a nagyobbik az 50Hz-es táplálás esetén használatos. Szerintem neked a 60 Herces átmérőn van a szíj és 50 Hz-nél ezért lassabban forog a tányér.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Szétszedtem teljesen, a tárcsa egyben van, nincs lehetőség máshova rakni, sem a motoron, sem a tárcsán! Sik mind a kettő!
Lassan már én is sik ideg vagyok tőle..
Lemértem, 12 V helyett 10-et kap, de ennek édes mindegy, külső tápról 15V-al is éppen hogy, de lassú. Ugyan úgy pörög 5-15 V között bárhogy. De már kezdem azt hinni, hogy bemesélem magamnak, hogy lassú. Minden esetre egész éjszaka pörögni fog, reggelre hátha "bejáródik"
Eszembe jutott.. ha a kis csigára, ami a motoron van.. tekernék cérnát, vagy bármit, ami egy kicsit növeli a felületet, a sebesség nőni fog, ugye? mert ha kisebb lenne, akkor lassulna.. jól gondolom?
Milyen motor van ebben a gramofonban. Lehet, hogy DC motor belsö szabályzással, és az dobta be a törülközöt.
Üdv!
Hátha segít: Sebesség beállítás
Kicsit feljavítottam.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |