Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   277 / 308
(#) SzervízMacska válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
A nyákfúrást állványos dremellel csinálom, ezért nem kell pontozni. Főleg, hogy kimaratom a forrszemek közepét, így tuti a fúrószár megvezetése!
(#) gernerakos hozzászólása Aug 19, 2014 /
 
Sziaztok!
Gondoltam rendetrakok, ami igy 2 óra alatt sikerült is. Szóval megosztom az kis "műhelyemet", ami egyenlőre a szobám. Mivel kezdő vagyok, semmilyen műszerem sincs, csak egy olcsó multiméter. Tervezem, hogy fejlesztem mind a felszereltséget, csak ugye időbe telik, mire összekeresem a pénzt, na mindegy. Remélem tetszik.
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Jó lesz ez, csak így tovább. Én amikor kezdtem akkor a műhelyem elfért egy cipős dobozban. Kb. 4 évvel ezelőtt. Most meg feljebb láthatom milyen lett. Amúgy milyen műszert szeretnél, nem biztos hogy azt venni kell, lehet építeni is.Én a legtöbb műszeremet magam építettem. Igaz hogy nem labor pontosságú, de kezdő amatőr igényeket kielégítik. És nem mellesleg ez is nagyon jó tanulási lehetőség.
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Mondjuk jó lenne egy labortáp, amit akartam építeni, de elakadtam, meg esetleg a távoli jövőben oszcilloszkóp, ami szerintem egyenlőre felesleges. Meg jobb világìtás sem ártana, nagyobb asztal...
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Tápot elég egyszerű készíteni, akár LM317-es IC-ből. Ha meg elakadtál kérdezz nyugodtam a tápos témában. Jobb világítás? Mi lenne ha tennél abba a lámpába égőt? Vagy van benne csak én nem látom? (Nyugalom csak viccelek.) Én mondjuk neont (izé fénycsövet) használok. Hogy te ide milyen világítást teszel fel az a helytől függ. A természetes fénynél nincs jobb. Asztal meg ha jól látom olyan méter széles lehet. Mondjuk az tényleg egy kicsit kicsi. Ha van hely, azt tanácsolom egy régi kiszuperált íróasztalt szerezzél, fiókokkal. Az a legjobb.
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
A lámpába tényleg nincs égő, mert nem használom. Izzik mint a franc, fél óra után forró a szekrény teteje... Van helyette másik, de az sem jobb. Majd megyek a tápos topicba is.
Az asztal meg tényleg egy méter széles... Lenne nagyobb a pincében, de az műanyag, meg nincs fiókja.
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Mi lenne ha annak a pultnak az aljára felszerelnél egy rövid csöves fénycsővilágítást? Mondjuk 40w-os csővel. Annál már jobban lehet látni. Csak tegyél alá egy darab acéllemezt a biztonság kedvéért. Illetve azért mert szabványban van.
(#) kissi válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Van műszered, pákád, ónod... ez már nagyon jó indulás !
Ha van helyed, akkor az asztal tetejére vágass bútorlapot ( így akkora lehet, ami elfér és megmaradnak a fiókok is, valamint költséghatékony ! ) .
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Már gondolkodtam rajta. Úgy vagyok ezzel mint Béka, elmélet megvan, csak meg kellene valósítani.
(#) gernerakos válasza kissi hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Köszönöm a dicséreteket! Az asztal nem is annyira asztal, hanem egy lehajtható lap, szóval az elejére tenni bármit is, az kockázatos, mert előre vágódik az egész(volt rá példa).
(#) kameleon2 válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
De jó neked! Nálam 2 éve folyik a rendrakás. Igaz Régi hagyatékot is kell szortíroznom közben. Ezekből felkerült a falra egy teljes szortimentnyi 74xx sorozatú IC sor, egy szortimentnyi 1%-os és vegyes furatszerelt, egy-egy-egy szortimentnyi 1206 és 0805 SMD ellenállás és kondenzátor. Van egy szortimentnyi tranzisztorom is, 10 tekercsnyi 0,5mm2-es vezeték is egyedileg gyártott csévéken, csak épp a fal kezd elfogyni A javítandókat még csak-csak elfogyasztom, de van még 4-5 doboz ellenállás, pár doboz processzor, EPROM, analóg IC. Apróhirdetésen gondolkodtam, hogy feladom egy részét, de ilyenkor mindig éppen az kell, amit el akarok adni... Csináltam már munkapadot - satupadot, CNC asztalt - és éppen csak hogy csappant valamennyit a készlet. Kezdem érteni - mit érzett szegény Hamupipőke...
(#) rascal válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Esetleg egy kitámasztó rudat tehetnél, ami megakadályozza a leborulást.

asztal.png
    
(#) nedudgi válasza rascal hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Szerintem inkább a tetejét kellene rögzíteni a falhoz, vagy a kitámasztót nem a szekrényke első éléhez tenni ( ott van ugyanis a borulási elfordulás tengelye).
(#) rascal válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Mármint az egész szekrény borul? Azt hittem valahogy túlbicsaklik. Az más. Akkor lehet, amit te mondtál, vagy függőleges pót láb(ak), hogy a lehajtható asztalt ne csak a forgópont tartsa. A képen nem látok oldalsó csúszósínben lévő felfüggesztést, vagy hasonlót.
(#) 20sz Jófiú válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Esetleg egy kompakt fénycső lehetne megoldás a világításra.
(#) gergo960722 hozzászólása Aug 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Lassan egy éve foglalkozom elektronikával. Még nagyon kezdő vagyok de hatalmas igyekezettel és odaadással csinálom. Eddig ennyi szerszámot sikerűlt összegyűjtenem, még ami nagyon hiányzik az a labortáp, ami viszont építés alatt van.
(#) mark.budai válasza gergo960722 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Nagyon jó lesz, és nagy segítség, hogy ott a számítógép, ahol forrasztasz, így kényelmesebb a dolog, "közelebb a segítség".
Látom érdekel a zene.. Engem is, csak én hangszereken játszom.
Én a két keverőt eltenném jobb oldalról, az egeret (ugyan olyan, mint az enyém ), meg a felette lévő keverőt meg jobb oldalra. Így üres a monitor előtti placc, ott tudsz kényelmesen forrasztani, és a lábad is elfér.
A labortáp nagy segítség, még a legkisebb tudásúakkal is sok mindent megtáplálhatsz pályafutásod elején.
Én pont egy hónappal fiatalabb vagyok nálad, hálisten engem korábban megcsapott az elektronika szele. Jó dolog ez, én nagyon szeretem, csak így tovább, remélem Te is úgy leszel vele, mint én.
(#) gergo960722 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Az igazság az hogyha dolgozok, akkor a pultok egymásra pakolódnak és így több helyem lesz valamennyivel. Sajnos igen én elég későn kezdtem, de próbálom magam annyira felhozni hogy a villamosmérnökin helytálljak, hiszen az érettségi után az a cél. )
(#) Doncso válasza gergo960722 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Sosem késő elkezdeni. Sok sikert és kitartást. Olvass sokat. Borzató sokat számit.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
(#) gergo960722 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Köszönöm szépen!
(#) Moderátor hozzászólása Aug 20, 2014
 
(#) szigetiji hozzászólása Aug 21, 2014 /
 
Sziasztok, szeretném bemutatni a nappalimban található dolgozó sarkomat (műhelyemet).
Közel harminc év után kikapcsolódás miatt ismételten elkezdtem foglalkozni elektronikával.
Folyamatosan bővítem az eszközeimet persze a tudásszintemhez mérten. A kedvencem a közel A4-s méretett átfogó Hobbi CNC-m.
Ami még hiányzott egy nappaliba elhelyezhető alkatrésztárolók.
Sokat nézegettem az alkatrésztároló lehetőségek között, mert eddig műanyag dobozokban tároltam alkatrészeimet és ezt nem tartottam végleges megoldásnak.
Az interneten keresgélés után megtaláltam a megfelelőt, az Alkotó által készített tárolóban. Egyeztetés után megrendeltem 2 db egyformát. A megrendeléstől számítva két héten belül kaptam meg postán az Alkotó álltál készített alkatrésztárolókat. A megérkezet tárolók csomagolása teljesen megvédte őket szállítás tortúrájától. Kibontás után előkerült a precízen és szépen kivitelezet faipari munka. Az alkatrészek elhelyezhetősége az egyik legjobb, amivel eddig találkoztam. Ez nagyban köszönhető a több féle képen kialakított fiókok kiválaszthatósága miatt. A tapasztalatim alapján bátran ajánlom Mindenkinek.

Köszönöm, hogy elolvastál.

dolgozo.JPG
    
(#) Frankye válasza szigetiji hozzászólására (») Aug 21, 2014 /
 
Az Alkotó által készített alkatrész-tárolóról én is csak pozitívan tudok nyilatkozni.
Harminc év kihagyás? Nem semmi! (Igaz, én is húsz év után kezdtem ismét foglalkozni az elektronikával, és bizony érzem, hogy igencsak elszaladt az idő a tudásom felett...)
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Aug 21, 2014 /
 
Én azt veszem észre, hogy az évek előrehaladtával egyre kisebb hely elegendő ugyanazon feladatok elvégzésére. A könyveket felváltja a PDF, a legszükségesebb műszerek pc-n elérhetőek, vagy tenyérnyi méretűek, lásd pc szkóp, vagy DSO nano szkóp, LCM3, vagy az AVR-es alkatrész teszter. Régebben csak egy pc ház és egy CRT monitor foglalt ekkora helyet, hátmég egy EMG szkóp, vagy egy labortáp.
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Hmmm. Nagy igazságot mondtál, sápadtarcú barátom. Uff.
(#) Alkotó válasza Doncso hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Egy apró kitérővel azért kiegészíteném a gondolatodat. A technika valóban egyre apróbb dolgokat tesz lehetővé, de az EMBER méretei közel állandóak. A szemének felbontása, az ujjai mérete, a kényelmes ergonómia most is az mint régen. Számtalan olyan eszköz készül sorozatban, ami ezt a tényt figyelmen kívül hagyja.
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Én ezt veszem észre. Uff
(#) Doncso válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Ebben igazad van. Erre szoktam azt mondani hogy valamit valamiért. De azért ember az ember, mert eldöntheti, hogy mely eszközt használja. Ha nekem megfelel a 6x8cm-es alkatrész teszter, attól te még nem vagy köteles ezt használni, létezik nagyobb méretü műszer is. Ez a szép ebben, eldönthetjük mivel dolgozzunk, mindössze arra hivtam fel a figyelmet, hogy egyre bővül a paletta mosmár méretben is, amik közül szabadon választhatunk.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Aug 24, 2014 / 2
 
Sziasztok! Régóta foglalkozok elektronikával, tulajdonképpen nagyon kicsi korom óta, azóta pedig ilyen irányban tanulok tovább (Mechatronikai szki.). A műhelyem kedzetben a képeken látható szekrény volt, egy oldalain nyitott garázsban, az udvaron. A "jó" környék miatt párszor feltörték, és vittek el szerszámokat. Azóta a szomszéd házhoz (is) tartozó régi fáskamra és a mai napig közös előtere lett a műhelyem, amit nagyapámmal felújítottunk, a tetőt teljesen, az aljzatbetont újraöntöttük, és a falak is kaptak meszelést, valamint a tető bentről kapott gipszkartont is. Az elektromos munkákat mind én csináltam, az asztalosokat pedig segítséggel. Ez a felújítás és beköltözés már több mint 2 éve volt, azóta mindíg újítgatok, műszereket szerzek be, stb. Most a szomszéd bérlők elköltöztek, és valószínűleg a nagyszüleim költöznek oda egy utcával arrébbról. A mostani hétvégét arra szántuk, hogy a benti részt kiatakarítjuk (ne képzeljétek hogy nézett ki...) Ha már így kitakarítottuk, beváltottam egy régi tervemet is, egy második asztalt is, a képen a világosabb, ami fölött a polc még szinte üres. Remélem jó szolgálatot fog tenni. Még hiányzik a világítása, vagyis a polc alatti ledszalag, mint a másiknál, de már be van tervezve. És ha már így végre rend lett, ami ugye általában ritkán van, és gyorsan meg is szűnik, lefényképeztem, és beváltottam egy másik régi elképzelésemet, hogy ide felteszem.
Véleményeket, kritikákat szívesen fogadok.
Üdv. Gábor
(#) botesz válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 24, 2014 /
 
A kapcsolószekrény tetszik.Nekem is valami ilyesmi kellene.Már naggyából be is szereztem mindent ami kell csak meg kéne csinálni.Ahhoz pedig idő kell.Sok idő.Ami nekem most pont nincs. A többi része is nagyon tetszik!Szép kis műhely!
Következő: »»   277 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem