Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Igen, ahogy bekapcsolom a ventilátor is bekapcsol egyből. Tegnap kivettem az alaplapot de szemmel látható hibát nem találtam rajta. Neki ugrok még egyszer és tüzetesebben átnézem, illetve megvizsgálom akkor a solenoidok kapcsolatát is. Eddig semmi baja nem volt most meg hirtelen kijött rajta ez a hiba.
Sziasztok!
Van egy Xerox Phaser 6110 színes lézernyomtatóm. Eddig semmi baj nem volt vele, de mostanában miutan bekapcsolom elkezd dolgozni ahogy kell és pár perc után felvillan a piros led és a gép kiírja hogy : Alaphelyzetbe állási hiba. A felhasználói kézikönyv azt írja ellenőrizzem a tonerpor tartókat, a felesleges por gyűjtőt stb. Ha a hiba továbbra is fennáll forduljak szervizhez. Én mindent ellenőriztem de semmi hibát nem találtam. Találkozott már valaki ilyen hibával és talált rá megoldást vagy tényleg szervizt keressek:
Valamelyik toner véletlenül nem üres ?
Valami miatt csak nem tudja az öntesztet elvégezni . Papír érzékelő stb stb stb .
Igen, ezt én is tudom de már nem tudom hogy mit kellene még ellenőrizni, mert amit csak lehetett mindent megnéztem és azoknál hibát nem találtam.
Ennél a nyomtatónál elég sokféle hiba lehetőség lehet.
Mivel úgynevezett dupla toneres tehát vannak a kis hengeres kazetták amikből a toner por egy további vízszintes toner kazettákba megy .Ezeknek a hengeres kazettáknak az érintkezői , illetve az egész egység csatlakozója , vagy a felső burkolat érzékelője sok hibát adhat.Ha már a hengeres kazettákból kifogyott a por , akkor is meg fog állni hiába , hogy még a további kazettákban még van por .Ugyanis a a kis hengerek alján vannak a csipek .És tuti , hogy valamelyik szín tilt le.Ki kell próbálni olyan kazettákkal amiről lehet tudni , hogy még a csip nem tilt le .És kiderül , hogy melyik szin tilt le. A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
Szia
Szerintem ha toner ill papír elakadás lenne, akkor el se indulna és nyilván azt írná. Inkább az image transfer belt (amire a kép kerül, mielőtt átvinné a paírra) annak a pozícionáló szenzor körül kéne a hibát keresni. Üdv
Elindul neki , csak az önteszt közbe megáll.
Üdv ismét! Multkor írtam ide a HP laserjet 5L nyomtatónkkal kapcsolatban. Beleragadt a papír, de mint utólag kiderült nem is egy hanem kettő. Egyet kiszedtem, de a másikkal nem boldogulok. A képen látható módon beragadt oda ahova. Hogyan lehetne kiszedni?
A fuse hengert kiveszed , és szépen hozzá férsz utána.
Vigyázz a fóliára!!!! Akkor szokot ráragadni, ha a tonerből szóródik a por, s többlet ráég. A feszítő görgünek sem árt, ha átkened, vagy lefújod szilikonnal.
Sziasztok.
Kezem ügyébe akadt egy Kyocera 1118MFP lézernyomtató, és lenne vele egy kis problémám. Ha pár óráig nem nyomtatok vele akkor az első oldalt eltolja a papíron lefelé, és nem tolja ki a papírt teljesen. Ha kihúzom a papírt akkor a következő oldaltól már jól pozicionálja. Tudnátok valami tippet adni, hogy mi lehet a problémája? A nyomtatót az elmúlt 2 évben nem használták. Üdvözlettel: Tunner Péter
Akkor mindenféleképpen egy átható tisztítás nem ártana neki. Aztán , ha mégis ugyan olyan , akkor lehet folytatni tovább a hiba okénak a keresését .
Köszi a gyors választ.
A görgőket már áttakarítottam, de semmi változás nem történt.
Idézet: „az első oldalt eltolja a papíron lefelé” Ha a kép csúszva kerül a papírra, akkor regisztráló kuplung csúszik és mivel késve ér a exit sensorhoz ezért elakadást dob, a következőnél már nagyobb eséllyel tudja forgatni a regisztráló tengelyt mert át lett mozgatva. Tehát vagy a kuplung csúszik, vagy valamiért szorul a regisztráló tengelye és nem bírja forgatni rendesen. Amúgy ez csak tipp, gőzöm sincs a kijoszérához. Üdv
Ha lentebb van a kép, akkor nem hamarabb ér oda a papír és csak később indul a scanner motor? Persze, ha 2 évet állt, nem ártana, minden forgó-morgó alkatrész kenési pontját kimosni, újrakenni. Idővel kiszárad, megkeményedik a "zsír", és inkább ragad, mint ken.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
Idézet: „Ha lentebb van a kép, akkor nem hamarabb ér oda a papír és csak később indul a scanner motor?” Nos hát igen, ilyen az amikor az ember fáradtan hozzászól. Valóban, a kép "siet" és nem késik, ha reg. kuplung csúszik, itt inkább olyan, mintha nem oldana ki és viszi a papírt kapásból. De mindenképp a regisztráló kuplungnál nézném a hibát először. Üdv A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014
Sziasztok!
Van egy HP LaserJet P1102w nyomtatóm, és nemrég kivettem belőle a papírtovábbító görgőket onnan ahonnan jön ki a papír mert csíkozott elég jól, ez a probléma azóta megszűnt. (Köszönöm a segítséget) Most viszont az a baja a nyomtatónak hogy miden lap nyomtatása előtt azt irja ki hogy papírelakadás a nyomtató útjában, pedig a marhára nincsen benne semmilyen elakadás, Ha nincs benne lap akkor is ezt irja ki. Mi lehet a baja?
Megoldódótt a problémám.
A reg. kuplungnál van egy mágnestekercs ami befékezi a tengelyt, és az ragadt be néha. Köszönöm a segítségeteke.
Gyártók szoktak alkalmazni a szolenoidoknál ill. papír irányváltóknál ragasztott szivacs darabokat, hogy tompítsák a működésből eredő zajt, idővel a szivacs szétmállik, marad a ragasztó amibe persze beragad az a valami
Pont ez volt a hiba nálam is.
Sziasztok.
Esetleg Kyocera FS-1118MFP magyar firmware valakinek?
Sziasztok!
Van egy HP LaserJet P1102w nyomtatóm, és nemrég kivettem belőle a papírtovábbító görgőket onnan ahonnan jön ki a papír mert csíkozott elég jól, ez a probléma azóta megszűnt. (Köszönöm a segítséget) Most viszont az a baja a nyomtatónak hogy miden lap nyomtatása előtt azt irja ki hogy papírelakadás a nyomtató útjában, pedig a marhára nincsen benne semmilyen elakadás, Ha nincs benne lap akkor is ezt irja ki. Mi lehet a baja?
Első körbe azokat a dolgokat kéne megnézni amihez hozzányúltál, elképzelhető, hogy pl az exit szenzorról leugrasztottad a kábelt ill nincs alaphelyzetbe a szenzor karja.
Sziasztok. Ismeri valaki a HP D6150-s nyomtatot. Ez az alkatrésze törött el ( a tartofülei). Nem tudom, hogy még lehet-e valahol szerezni, söt eddig szétszedni sem nagyon tudtam, mert nincs szervizkönyv.
Minden segitséget elöre is köszönök.
Szia !
Került hozzám egy HP laset jet 1100, azzal a hibával, hogy bekapcsoláskor 2-3 másodpercet próbál indulni, aztán balról jobbra a ledek párszor felvillannak egymás után sorban, majd mindhárom led világít és ennyi. Fűtésre gyanakodtam, kivettem a fűtő elemet, és csak a bal oldalon lévő két kivezetés közt tudok ellenállást mérni. Javított már valaki ilyen tipust ? Jobb-bal oldal a nyomtatóval szemben nézve értendő. Köszi !
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy vadi új samsung nyomtatóm, ami jó ha 3 oldalt nyomtatott(lézer nyomtató) és most sprint layoutban megtervezett nyákot szeretnék vasalásos technikával csinálni... A gondom az, hogy valami miatt nem hajlandó csak fájlba nyomtatni... Hogy tudom rávenni, hogy papírra nyomtasson, NE pedig fájlba?
Sziasztok.
Hp laserjet 1300- nál olyan gond van, hogy halványan nyomtat. Ezt mi okozhatja?
Szia, Sok minden, másik kazettával is? Mert akkor koszos a Laser egység, ha nem akkor nem, akkor OPC gyenge, vagy a por nem megfelelő. Eredeti kazi, vagy utángyártott? Beleszóródhatott a por az érintkezőkhöz, nem kap rendes töltést, sorolhatnám még.. kevés az infó. Üdv:Mike
|
Bejelentkezés
Hirdetés |