Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Partíciózott rendszer eléggé körülményessé teszi a kezelést, de nem logikátlan. Általános használatban egyik partícióhoz rendelt zónák csak ott vannak, a másikban nem. A részletes leírás egy kis kitérőjében említik, hogy a több partícióhoz rendelt zónák csak akkor élesek, ha minden partíció amihez rendelve van élesítve van. Egyébként hatástalan. Célszerű teljesen ketté bontani a két rendszert. Kezelésnél a két partíció kezelhető egy kezelőről is, csak át kell lépni a kezelővel a megfelelő partícióba. Ilyenkor látható az állapota és szükség szerint élesíthető, hatástalanítható. A saját partíció ugyan így. Közös zónákat nem célszerű használni. Gondolom kicsit elírtad a kezelő programozást és a két kezelőt nem ugyan arra a slotra programoztad. Idézet: . Nincs előttem a programozói, de a dobozában kell legyen leírás abban benne vannak a programozási belépések. Mintha rémlene olyan is, hogy a szöveges LCD amiről küldeni akarsz a 8-as sloton kell legyen. Elég régen telepítettem, hasonlókba én is belefutottam. „1. partició, első slot, és 2. partició 1. slot” Üdv: Gábor
Hibákról. Ha a két kezelőt ugyan arra slotra tetted akkor összefügg a két hiba, az egyik arra panaszkodik, hogy rendszer szabotázs van, a másik, hogy a rendszerfelügyeletnél a buszon lévő eszközök ütköznek.
Üdv: Gábor
Szia
Csak beleolvastam az írásodba és nem értem ezt a partició problémát, rakd egy particióba az összes zónát és programozd az emeleti zonákat éjszakaira, így éjszakai zárásnál azok nem müködnek viszont a többi aktiv lesz. A kezelőket úgy kell programozni (mivel LCD) hogy az egyiknek legalább a 8.-ik slotba kell lennie.
Szia!
Gondolom a két partíció onnan került a képbe, hogy időnként más használja az alsó szintet, és szeretnék külön használni. Persze csak találgatok. Erősíts meg, hogy a küldő LCD-nek kell a 8-as sloton lenni. Üdv: Gábor
Szia! Sajnos az, hogy a kezelőről átlépjek a másik particióba,az nem fog működni. Én még megjegyzem, és nem felejtem el élesíteni mindkét particiót, de anyós-apósra már biztosan tudom, hogy nem lesz bekapcsolva az egyik. Pláne kikapcsolva. Ez kizárt. Olyan megoldás kell, ami bolondbiztos.
Sajna gyári segédletek nincsenek, mert "örökölt" alkatrészek... csak google. Más, bolondbiztos megoldás nem létezik erre a problémára? Nem hiszem, hogy csak én akarok ilyen rendszert.
Szia! Igazad lehet. Azt hittem, ha 2 partició van külön-külön, akkor particiónként lehet azonos slot. Ezt kijavítom.
Szia!
Kovabe fórumtárs ötlete esetleg nem jó?
Szia! Nem, nem használja más. Lehet bármilyen megoldás, ami bolondbiztos. Csak ez jutott eszembe elsőre. Az asszony kérése az volt, hogy ha az emeleti kezelőt nyomkodja, akkor az az alsó szintre vonatkozzon, ha az alsót, akkor pedig az egész házra... Innen eredt a particiós ötletem. Nekem bármi jó, ami megoldja a nyűgöm.
Melesleg a kezelön ott az emberke a házban illetve az üres ház, ennél tutibb nem igazán van. Egyszer hallotam hogy van valami bill. parancs és azzal globál élesítést illetve hatástalanítást lehet végezni. Mellesleg nem értem ezt a küldö dolgot.
De, jó lehet, csak nem értem egyenlőre, hogy működne, hogy kellene használni. Idősek is vannak néha nálunk, és óbégató szirénákra nem szeretnék ébredni....
![]()
Az otthon maradó és távozó módban élesítesz akkor megoldható a feladat. Otthonmaradó módban azokat a zónákat élesíted be amiket szeretnél élesíteni, a többi nem aktív, ahol mozogtok. Távozáskor a teljes rendszert élesíted, nincs gond.
Gyorsan leírom még a vihar elött: belépési pont 01-re programozva, ha belépéskor más érzékelöt is elindittasz akkor az 05, a többi ami a földszinten van sz 03 és az emelet 05-re.
A kezelő programozás a második fejezetben ki van taglalva illetve abből simán fel tudod programozni. Bővebben: Link
Szia!
A küldésen azt érti a rendszer, hogy a zóna címkéket csak az egyik kezelőn kell bepötyögni, a rendszer többi kezelőjére el lehet küldeni, ha jól emlékszem akkor ennek a kezelőnek kell a 8-as slotban lenni. Természetesen több LCD kezelő esetén. Üdv: Gábor
Á i
íg már vágom, na ezt nem tudtam de akkor te a broad cost-ra gondolsz. Nem tudom mert nem figyeltük de idáig ilys jellegü problémánk nem volt.
Köszönöm mindkettőtöknek, kipróbálom holnap, vagy vasárnap, és jelentkezem.
Még annyit hogy amig nem teljesen tiszta a dolog addig a szirénát ne kösd be illetve tiltsd le és akkor a szomszédok is szeretni fgnak.
![]()
Most, hogy láttam a programozóit a billentyűzet programozás 998 szakasz a globális címkézés. Végül is nem láttam benne a kikötést a 8-as slotra de emlékeim szerint nekem csak arról ment.
Sok sikert!!!
![]()
Szia! Természetesen nem szirénázok. 1 hétig csak a beltérik mennek, meg a kommunikátor...
Köszönöm a segítséget, úgy tűnik, működik. Ami szívás volt, hogy a zónabővítőket fordítva jumpereltem be, a tamper bemenetet nem kötöttem negatívra rajtuk, így emiatt riasztott szabotázst. 1 dolog nem megy, a címkeáttöltés. Egyik kezelő 1-es slot, a jó címkés a 8-as slot (a kezelő leírását megtalááltam a neten, abban az szerepel, hogy egyik szövegesnek a 8-as sloton kell lennie. Belépek az áttöltés szekcióba, megkérdezi, akarom -e. * az igen, majd közli, hogy nem lehetséges... Asszony megígérte, hogy végigklimpírozza ![]() Köszönöm ismételten!
Szia!
Mikor átprogramoztad a kezelő slotot, utána csináltál-e egy modul resetet. Amíg a központtal nem tudatod, hogy mi hol van nem fog megfelelően működni. Üdv: Gábor
Aki fél az dolgozzon meg érte
![]() Amúgy valoban 902 és 903-at is futtatni kell hogy lássa a bővítöket és kezelöket.
Szia!
Igen, megkerestettem vele újra, mert a zónabővítők miatt is kellett a reset... Sőt, tápreset is volt. Valószínűleg az a bibi, hogy a két kezelő eltérő SW verziós, de még a HW se azonos, ha egymás mellé teszem a két belet, picit más a nyák is... Bár mind a kettő magyar nyelvű... Mindegy, majd bekalapálja az asszony a neveket ![]()
Sziasztok!
Szeretnék Aritech DD100 mozgásérzékelöket a DSC 1616-ra DEOL-ben rákötni. Tudna valaki segíteni melyik kábel hova és az ellenállások? Csatoltan a bekötési rajz aritech DD100. Mindegyik érzékelö külön zónába kerül. Üdv. Tibi
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: DSC5010 riasztómhoz GSM távjelzőt telepítek. A PGM 1 és 2 kimeneteket, a "Rendszer Élesített Állapot" [05], és a "Kapcsolt Rendszer Esemény" (riasztás) [10] jelzésekhez próbálom rendelni. Problémám a [05] beállításával van, ugyanis a riasztó ki/bekapcsolt állapotára [05] nem történik változás a hozzárendelt PGM-en. A másik PGM rendben működik. A PGM kimeneteket felcserélve is ugyan ez a helyzet, azaz úgy tűnik, nem a PGM a hibás. Mi lehet a probléma oka? Tudnátok segíteni?
Szia!
Miként kötötted be a PGM kimenetet? Relé van rajta vagy csak a logikai szintet használod? Elvileg ez egy síma OC kimenet, amit a rendszer GND-re kapcsol. Tehát a +12V-hoz képest ad ki.
Így van ahogy írod, kapcsolnia kellene, de valamiért nem teszi.
Műszerrel mérem a kimenetet a +12 V-hoz képest. (Relé elő van készítve.) Gondolom, valamit rosszul értelmezek, vagy teszek a programozásban. [*] [8] .... [009] [05] [05]. Jól értem, hogy a PGM 1 és 2-nek ilyenkor a riasztó élesített/kikapcsolt állapotára kellene kapcsolnia? Számomra nem túl áttekinthető a DSC PC5010 dokumentációja. Lehet, hogy nem jól értelmezek valamit, vagy valami más beállítás lehet az oka? (Sok éve működő riasztóról van szó, aminek ezt a funkcióját eddig nem használtam.) Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy Signal ps-128 tipusú kültéri szirénám, amit Satel központba kötöttem 8 vezetékes bekötéssel 2,2K-s EOL ellenállással, de valamiért mindig sértést jelez az a zóna ahova kötöttem. A zónatípus is EOL-ba van állítva. Mi lehet a hiba?
Sziasztok!
Még mindig a PGM 1 és 2 programozásával nyüglődöm, de a doksi egy részét sehogy sem tudom értelmezni. Kérlek benneteket ha lehet, segítsetek! A doksi szerint így kell programozni: "A PGM kimenetek programozását két lépésben kell végeznünk. Először az alábbi listáról a megfelelő PGM típust kell kiválasztani. Ezt követően ki kell választanunk a PGM opciókat/attribútumokat. ": Ezt a két típust szeretném beállítani: ... PGM1: "[05] Partíció/Rendszer Élesített Állapot A PGM kimenet aktívvá válik a partíció, vagy a rendszer élesítése esetén. Ezek hatástalanításakor kikapcsol" és PGM2: "[01] Behatolás és Tűz Sziréna Kimenet A PGM kimenet aktívvá válik, ha a riasztó kimenet aktív és kikapcsol, ha a riasztó kimenet inaktív lesz....." A [*][8][Kód] [009] alatt, rendben elfogadja a fenti két értéket, de csak a PGM2 [01] beállítás működik. A PGM1 nem változik a riasztó élesítésére, vagy kikapcsolására sem. (Próba képen felcseréltem a két PGM típusát, a lényeg változatlan.) Lehet, hogy az a hiba, hogy nem értem, (nem találom!) hol kell (kell-e?) beállítani a "...PGM opciókat/attribútumokat."? Ezt találtam róla: ..."5.10.2 PGM Attribútumok A PGM kimeneteknek nem csak a típusát, hanem az attribútumát is be kell programozni a helyes működés érdekében. ... PGM attribútumok [01][03][05]-[08][11]-[24] : Attribútum BE KI [1] Partíció 1 vezérli az eseményt Partíció 1 nem vezérli az eseményt [2] Partíció 2 vezérli az eseményt Partíció 2 nem vezérli az eseményt [3] Igazi kimenet Invertált kimenet A kimenet aktiválódáskor földhöz kapcsol. A kimenet aktiválódáskor a földtől el-kapcsol. (Kivétel [03] Érzékelő Reset) [4] 5 másodperces impulzus Kimenet BE/KI A kimenet 5 másodpercre aktív lesz, A kimenet BE és Kikapcsol, amikor amikor a felhasználó aktiválja. a felhasználó aktiválja. [5] Hozzáférési kód kell Hozzáférési kód nem kell A kimenet aktiválásához kód kell." Szóval, hol lehet ezt beállítani? Vagy valami mást nézek be? (A rendszerem egy partíciós.) Köszönöm!
Szia!
Lenne egy kérdésem. Amikor próbálod a rendszert, megvárod a teljes élesedést? Ha jól emlékszem csak a kilépési idő lejárta után vált a PGM. Abban már nem vagyok biztos, hogy a rendszer önellenőrzése hozzáadódik-e az időhöz (5-15 másodperc). Ha így vizsgáltad akkor bocs. Üdv: Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |