Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   209 / 283
(#) Kovabe válasza skorpy hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Szia
Én már futottam bele a forditott müködésbe, az az 500-akárhányas szekcióban van, nézd meg hogy azonosan müködik-e a két PGM. Még valami, most találtam a leírásban, jólemlékszem akkor az élesített álapot a kérdés,
Idézet:
„Több partició esetén csak akkor lesz aktív ha a hozzá tartozó összes partició zárva van.”
(#) nk25 hozzászólása Szept 26, 2014 /

Üdv!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a módja egy DSC rendszernél, ha leszeretném cserélni a már felszerelt PIR-t kisállat védett PIR-re? Egyszerűen lekötöm- kód beüt, ha szabotázs miatt riasztana- majd bekötöm az újat? Kell valamit programozni?

Köszi a választ..
(#) merlingerin válasza storm hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

A szervíz láb nincs GND-re húzva? Ha igen, vagyis nem aktív a sziréna, akkor fogja a zónát...
(#) merlingerin válasza nk25 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Nem kell semmit programozni, csak arra figyelj, hogy milyen PIR-t veszel. Ha beépített lezárás van benne, akkor arra figyelni kell... Újban is legyen, vagy 5,6K a helyére.. NO/NC-re figyelni! Más dolgod nincs..
(#) storm válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Nincs a szervíz láb a földön, és úgy van bekötve ahogy a leírásában van, 8 vezetékkel 1 EOL ellenállással, és folyamatosan zónasértést jelez.
(#) H_Zoo hozzászólása Szept 26, 2014 /

Sziasztok!

Van valakinek ötlete, hogy hol lehetne redőny nyitásérzékelőt beszerezni?
Pl. valami ilyesmit:
Bővebben: Link
Csak sajnos nincs nekik, 1 hónap a beszerzési idő....
(#) hassen hozzászólása Szept 29, 2014 /

Sziasztok!

Egy DSC PC585 központom van és pár napja egész napos áram szünet volt, majd amikor vissza kapcsolt az ELMŰ, a riasztó kezelőjén azóta folyamatosan világit a sárga fény. Kicseréltem a belső (4 Ah) akksit, maradt a sárga fény, mi lehet a külső akksi is tönkre ment? A rendszerem kb. 7 éves ez az első garnitúra akksi és arra gondoltam, hogy elöregedtek és ezért aktuális a csere. Arra tippelek, hogy a külső akksi mély kimerülésbe ment és azért villágit a sárga lámpa. Hiba kódra a sárga és a 8-as zóna villágit Mit tippeltek, a válaszokat előre is köszönöm.
(#) HA5AWS válasza hassen hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Szia!
Óravesztésed van, be kell állítani. *6 mesterkód 1 oo pp hh nn éé
Üdv: Gábor
(#) Kovabe válasza hassen hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Szia
Ha esetleg a google-t is használod akkor ott van teljes leírás és ott bennevan de valoban az óra hiányzik neki.
(#) hassen válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 30, 2014 /

Köszönöm szépen, erre nem is gondoltam.
(#) roymen hozzászólása Okt 7, 2014 /

Sziasztok! nagyszüleim vettek használtan egy dsc pc560 riasztót két mozgásérzékelővel,egy a képen látható led kezelővel,szirénával.Resetáltam,majd összekötöttem a rendszert a installációs füzet leírása alapján.
Olyan gondom lenne,hogy a két infrát a z1,z2 csat.pontokra kötöttem,ezek jók is,viszont a z3,z4-et nem tudom kikapcsolni,ez állandóan világít a led kijelzőn.Ha lekérdezem *2-vel z1 világított,de ezt akkumulátor csere után megoldódott.A felprogramozásban kérném valaki hozzáértő segítségét,mert nekem magas egy kicsit az installációs füzet alapján.
Annyit kellene csinálnia a riasztónak hogy ha elmennek otthonról,a két helyiséget figyelje a rendszer.Illetve este ha otthon vannak a z1 et tudják külön aktívvá beüzemelni,mert ez a külső konyhályukhoz lett felszerelve.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.:Roymen
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
(#) HA5AWS válasza roymen hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Szia!
A két nem használt zónát közvetlen a panelnél zárd le 5,6kohm ellenállással.
A zóna definícióknál beállíthatod melyik milyen típusú. A Z1-et célszerűen azonnalira programozod. Célszerű lenne egy zónára a bejárati ajtóra egy nyitásérzékelő, ami biztosítja a ki-belépési késleltetést, és a hozzá tartozó infrát otthonmaradóra programozni.
(#) roymen válasza HA5AWS hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Ok.Köszi.A programozásban is tudnál segíteni?A rendszeridőt nagy nehezen beállítottam,viszont a zónák beállítását nem tudom megcsinálni mert nem értem hogy mit kell beütni.Addig tiszta hogy *8kód és utána nálam zavar van.A z1 a kinti konyhában van így neki egyből riasztania kellene ha belépnek a helyiségbe.A z2 a ház bejáratához lett szerelve,itt késleltetett kellene. Itt van a led kezelő is.
(#) HA5AWS válasza roymen hozzászólására (») Okt 7, 2014 / 1

Szia!
Megvan-e a programozói füzet. Abban benne van melyik opció mit jelent. Nyitás érzékelő nélkül nehéz lesz az otthonmaradó módot megcsinálni, javaslom, hogy tégy fel a 3-as zónára egy nyitásérzékelőt.. A zóna programozásnál az első digit a csendes, vagy hangos állapot, a második digit a zóna tulajdonság. *8 kód 01 01 például hangos azonnali. Ha csak infrát használsz van késleltetett otthonmaradó zóna. *8 kód 01 03

Köszönöm szépen a segítséget! Így már értem.Most már csak abban kellene segíteni hogy a kilépési időt 30 mp-re tudjam állítani.Ezt hogy tudom beállítani?
(#) HA5AWS válasza roymen hozzászólására (») Okt 7, 2014 / 1

Szia!
A 02 szekcióban vannak az idők.

Köszönöm! Így már meg lesz.Most már megértettem hogy mit hogyan lehet állítani.Ment a pont.
(#) HA5AWS válasza roymen hozzászólására (») Okt 7, 2014 /

Köszönöm sok sikert!
(#) djsms hozzászólása Okt 8, 2014 /

Sziasztok!

1616-ra kellene minimum 55Ah-s akkut kötnöm. A központról van megtáplálva egy ip modul és egy wireless antenna. Áramban elbírja a rendszer, de áramszünet esetén közel nincs meg az elvárt 24 órás akku üzem. Félek, hogy nagy áramú töltéssel is akku hibát fogok kapni. Van ilyen tapasztalata valakinek?
(#) storm válasza djsms hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Szerintem nem fogsz hibát kapni mivel a hozzávaló akksit is áramgenerátoros üzemmódban tölti amíg el nem éri a töltöttségi szint kb. 95%-át. Viszont lehet, hogy napokig fog menni a töltés. Legjobb lenne, ha a központ is kapna egy akksit, illetve csinálnál egy figyelő-töltő áramkört a nagyobb akksival, és az pedig működtetné a nagyobb fogyasztókat AC kimaradás esetén.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
(#) djsms válasza storm hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

A töltés idő nem gond, ráér tölteni. De azt nem figyeli, hogy mennyi ideig tart a töltés? Hogy állapítja meg a központ az akku hibát? Ráterhel és ha nagyon esik a fesz akkor jelez?
Külön tápot és akkut semmiképp nem akarok, mert akkor nem lesz pontos infóm a rendszerről. Ha nagyon nem bírja a nagy akksit akkor inkább még a betáp oldalon teszek nagy akkut 230-as töltővel és egy relével (is) figyelem a 230 hibát. Kísérletezni nincs nagyon időm ezért érdekelne inkább tapasztalat.
(#) storm válasza djsms hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Akku hibát akkor jelez, ha az akksi cellafeszültsége 10,8V alá esik.
(#) Kovabe válasza djsms hozzászólására (») Okt 8, 2014 /

Szia
Idézet:
„Akkumulátor: 12 VDC minimum 4 Ah, tölthető akkumulátor
(4 Ah, 7 Ah, 14 Ah, 24 Ah)
 Maximum 24 órás készenléti állapot (14 Ah akkumulátort
használva, 480 mA max. AUX áram mellett)
 Feltöltési idő 48 óra
 Programozható töltőáram: kis 400 mA, nagy 700 mA”

Idézet:
„Normál akkumulátortöltés: 400 mA. 4 Ah-s, vagy 7 Ah-s
akkumulátorhoz használható.
Nagyáramú akkumulátortöltés: 700 mA. 14 Ah-s, vagy
24 Ah-s akkumulátorhoz használható.
Megjegyzés: A Szekció [701] Opció 7 BE állapotba állításával
engedélyezhető a nagyáramú akkumulátortöltés, ha 14 Ah-s,
vagy 24 Ah-s akkumulátort használ.”

Ezeket vedd figyelembe mert azért a központ is véges.
(#) Tibcsi77 hozzászólása Okt 8, 2014 /

Sziasztok! Van egy 1616os om és szeretném változtatni a mesterkódot mivel a régi mesterkód nincs meg. Hogyan lehet ezt átprogramozni?
(#) Kovabe válasza Tibcsi77 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

A mérnöki kell hozzá, *8, mérnöki, talán 989 mérnöki 989 de google egmutatja ha rákeresel a "dsc 1616 pdf"-re
(#) Gránátalma válasza Tibcsi77 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Szia!
Ahogy írták.
*8 telepítői 989 telepítői 989
Ezzel visszaáll 1234-re.
A telepítői gyárilag 5555

Ha nem tudod a telepítőit akkor marad az ültetése a közontnak
(#) Tibcsi77 hozzászólása Okt 9, 2014 /

Sajnos nem tudom a telepitöit! És a gyárival nem müködik. Dsc-ét felhívtam és mondták hogy ilyenkor át kell programozni a lapot de a telepitöi kézikönyvben nem találtam leírást erröl.
(#) Gránátalma válasza Tibcsi77 hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Nagy a rendszer? A partíciók mé a kódok variáltak? Mert ha nem, szerintem egyszerűbb lelőnni a kp-ot nullára, mint szerezni es soros portos 4pines kábelt meg rájönni,hogy kell átprogramozni.
(#) Tibcsi77 hozzászólása Okt 10, 2014 /

A Mesterkód meglett!Rezeteltem a rendszert, beprogramoztam a zónákat, *8 5555 001 03 01 03 03 00 00 00 00. Így most világit a Zóna 2 gondolom a késleltetés miatt, azt visszont nem sikkerült bepötyögtetni. Ezzel próbálkoztam: *8 5555 005 02 020 020 120 (1.belépési 20mp,2.belépési 20mp,kilépési 120mp)

Segitséget előre is köszönöm.

p.s. amúgy az idő / Datum nincs beprogramozva.
(#) Gránátalma válasza Tibcsi77 hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Szia
000 ban üsd fel a kezelődet. *5 000 0 11 nek.
"Ezzel próbálkoztam: *8 5555 005 02
Ezzel kettes partícionak adtad az időket.
005 ben 01es partícióra ird a 020 020 120 at
Dátum idő kilépsz programból *6 mesterkod 1 Óó pp honaphonapnapnapévév

Zóna kettőnek ezután nem kellene világítani, ha ezután is világít *2ben nézelődj."
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2014
Következő: »»   209 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem