Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   614 / 1191
(#) spgabor válasza menyus hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Igen, Sony CXA1691BA. Megmérem a potit, igazából ez eddig is eszembe juthatott volna, csak nem akartam kiszedni eddig.
Köszönnöm a felajánlást, de a posta díja több lenne, mint a poti értéke. Szerintem eszek egyet itthon.
(#) proli007 válasza spgabor hozzászólására (») Okt 17, 2014 / 1

"Szerintem eszek egyet itthon" De előbb süsd meg ne legyen rágós az a kacsa..
(#) balint730 hozzászólása Okt 17, 2014 /

Sziasztok.
Milyen ellenállás lehet az R18 és az R2?
Ez egy 2.1-es hangrendszer erősítőjének a áramköre.
Az R1-es egy TEA2025B IC 11-es lábát köti össze az EC5-ös kondival (16V 100uF) az pedig a GND-re megy. Az R18-as gondolom egy kondenzátor kisütő ellenállás oda jó egy 10k ohm-os?
(#) ttindian hozzászólása Okt 18, 2014 /

Sziasztok.
Egy 8 lábú IC -rol szeretnek kérdezni amire csak annyi van rá írva '6603 12126", egy napelemes led sorban van benne. A belső kapcsolása érdekelne .
(#) hzsolee válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Kicseréltem az általad ajánlottra, és jó lett a kép Köszönöm
(#) Szpisti válasza hzsolee hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

(#) szucsip hozzászólása Okt 19, 2014 /

Sziasztok!

Van egy kis problémám az "ellenállás színkódokkal". Van néhány ellenállás ,amit nem tudok azonosítani értéküket tekintve:

barna - zöld - arany - arany - fekete
narancs - narancs - arany - arany
piros - fekete - ezüst - arany - fekete
fekete - narancs - zöld arany fekete

ezeknek milyen értékűeknek kéne lenniük? Sajnos biztosan nem néztem el az arany és ezüst színeket.
(#) kameleon2 válasza szucsip hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

(#) kadarist válasza szucsip hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Ellenállásmérővel próbáltad?
(#) szucsip válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Hello!

Igen, próbáltam. A színkódokat is tudom fejből (eddig azt hittem), a kalkulátor programok pedig kiakadnak (feketével kezdődik ugyebár, ami 0), vagy ha mégse akad ki, akkor az arany-arany vagy ezüst-arany színkódra kiírja, hogy úgy került kiszámításra, mint ha 4 sávos lenne.
(#) szucsip válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Megpróbáltam mérni őket. Meglehetősen kis értékek jöttek ki. Sajnos áramkörbe vannak építve, és nagyon nehéz hozzáférni. Ráadásul 2 oldalas furatgalvános, tehát csak akkor szedném ki, ha biztosan rossz.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
(#) kadarist válasza szucsip hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Biztos, hogy ellenállások és nem induktivitások?
(#) kameleon2 válasza szucsip hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

A barna, zöld arany kezdetű az 1,5Ohm - az eléggé az a kategória amit írtál. tehát ohmos nagyságrend A narancs, narancs, arany, 3,3Ohm - ez is az a kategória. A piros, fekete, ezüst (helyett szürke), 20.8Ohm. Elég gyanús, hogy esetleg tényleg más típusú alkatrész. Mondjuk egy-egy fotó jól jönne. Akkor az reverse picture search is segíthet. Ha cserélni - kell úgyis ki kell szedni - amiatt is érdemes fotózni, hátha az alkatrész bánja a kiforrasztást.
(#) Wuti91 hozzászólása Okt 20, 2014 /

Üdv mindenkinek! Ez az egyenirányító milyen paraméterekkel működik?
(#) Hp41C válasza Wuti91 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Gooooogle "MCF600" keresés eredménye:Bővebben: Link
(#) sany hozzászólása Okt 21, 2014 /

Sziasztok!
Egy kínai játékban találtam egy számomra ismeretlen típusú integrált áramkört. 3 lábú TO-92-es tokozású. Gondolom, hogy valamilyen LED meghajtó IC lehet. A felirat rajta:
felső sor: 8115
alsó sor: 0143
A panelen egyébként 1 gomb elem van beforrasztva és ez a gombelem 3 kék és 2 UV LED-et hajt meg. Ezeken kívül egy 51 Ohm-os ellenállás és egy 100uH -as induktivitás van a panelon.
Esetleg ehhez az IC -hez tudnátok adatlapot adni? Kerestem, de sajnos nem találtam hozzá. Nagyon érdekelne, szerintem nagyon hasznos kis IC.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) szucsip válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Hello!

Készültek képek. Sajnos elég nehéz hozzáférni, de megpróbáltam értékelhető fotót csinálni. Az egyik ellenállás olyan, mint ha huzalellenállás lenne, ez pedig a fekete_narancs_zöld_arany_fekete jelzésű.

Mindegyik alkatrész mellett R felirat van.

Tehát mennyi lehet a bélyegzett értékük?
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) sany válasza szucsip hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Biztos , hogy feketével színnel kezdődik az ellenállás?
(#) efraim válasza szucsip hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Ha az a fekete mégis barna lenne, akkor 1,3 M 5%
(#) jdani hozzászólása Okt 21, 2014 /

Hali. Vásárolnák itthonra pár fajta-típus varisztort, viszont nem vagyok otthon a témába.
Azt tudom hogy túlfeszültség ellen véd, nade hogy mik a paraméterei...
Vennék hogy legyen itthon ilyen is, olyan is, de hát találtam az oldalon ahol szoktam rendelni vagy 500 fajtát is..
Mik azok az alap értékek, vagy amit sok készülékben is használnak?
(#) szucsip válasza jdani hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Hello!

Nem érdemes betárazni varisztorból, pláne nem több féléből. A készlet 99%-át soha nem fogod felhasználni.
(#) szucsip válasza sany hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Igen, biztos. De lehet, hogy inkább azzal végződik. Az 1,3MOhm az feleslegesen nagy lenne, mármint geometriai méreteit, és max. disszipációt tekintve túl nagy.
(#) sany válasza szucsip hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Ezen oldalon találsz ellenállás értékét visszafejtő programot és itt a hobbielektronika oldalán is. Talán ezekkel a programokkal könnyebben megtudod majd megfejteni az értékeket. Feketével nem kezdődhet egy ellenállás érték.
(#) jdani válasza szucsip hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Nem gyakori cuccok?
Nade azért mégis, mi szerint listázandó?
Mint pl ellenállás, van több teljeitményre, és azon belül vannak az ohmok.
A varinál talán átmérő szerint? Vagy feszültség, vagy A szerint?
(#) granpa válasza jdani hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Varisztort feszültségre, teljesítményre választunk. Ha megnézed a termékismertetőjét, az átmérő a teljesítmény szerint nő. Mivel párhuzamosan kapcsolódik, a védendő készülék ~max. árama, és a már nem tolerálható túlfeszültség szorzata adja a megfelelő teljesítményt. Biztonság okáért illik ez alá méretezni ~10%-kal. Ha védeni akarod az eszközeid, eszerint számolj, vásárolj.
(#) szucsip válasza sany hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Próbáltam már minden féle kódfejtő progit, a színkódokat ismerem is fejből. Az arany-arany és a szürke-arany kódokra azt írta, hogy úgy lesz kiszámolva, mint ha 4 sávos lenne.

Aminek fekete volt a végén, azt meg azonnal hibásnak írják ki.
(#) sany válasza szucsip hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Sajnos ilyen 4- 5 sávos ellenállásokkal még nem nagyon találkoztam, illetve ha igen akkor kiforrasztottam őket és egyszerűen lemértem multiméterrel az értéküket. De látom , innen nem olyan egyszerű a kiforrasztásuk.
(#) Szpisti válasza szucsip hozzászólására (») Okt 23, 2014 / 1

Én arra a fk-n-ar-fk huzalellenállásra inkább 0,03 Ohmot mondanék.
fk:0 n:3 > 0,3 x arany:0,1 szorzó> 0,03 és a végén a fekete 20% tűrést jelent.
(#) sany válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Itt mindig tanul valami újat az ember ezen a fóromon. Mostmár én is le fogom tudni olvasni. Köszi.
(#) mokuli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Jó napot!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez az ellenállás nem változtatja a hőmérséklet függvényében a motor sebességét?

Válaszát előre is köszönöm.
Következő: »»   614 / 1191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem