Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   28 / 87
(#) zolika60 válasza djhans hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Hová szeretnél vele belépni? A Hi-Fi szabványt alulról súrolja.
(#) djhans válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Lemezeket jó minőségben hallgatni. Egy hangszedő cserével gondolom már jó lenne. Maga a futómű és a kar elmegy vagy keressek inkább más gépet?
(#) gyuszo válasza djhans hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

A hangszedő cseréjével hallhatóan jobb lesz. PL: Ortofon OM 10, de akár egy Tesla VM 2102 is jobb az MF100 hangszedőnél.
(#) CT-3 válasza djhans hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Vehetsz egy Akai Ap-1000 ast vagy egy Taya-t,azok egy ortofon hangszedövel nagyon szépen szólnak.Ha elfogult vagy akkor tartsd meg ezt,egy jobb hangszedövel ahogy a kolléga irta elözöleg,egész jó hangja lesz.Egyébként az unitra csúcsmodelje a G-1100fs,a neten ez alapján rátudsz keresni.Több mint 30 éves lemezjátszó,a lengyelek beletettek mindent ami a ma is megállja a helyét."érnitös" kapcsolók(szenzoros)Hi-Fi minöségü lemezjátszó.Gondoltam megemlitem mint érdekességet.
(#) CT-3 válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Szia! Ha megirod a számát a hagszedönek,reméljük van rajta valamilyen jelzés,akkor körülnézek a hangszedöim között.Gratu a géphez,látom Te sem vagy mániás
(#) (Felhasználó 20218) válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 17, 2014 /

Helló!

Csak kicsit vagyok fertőzött...
Vasárnap sikerült megszólaltatnom így: Video
Lehet kicsit kendács a módszer, de nem is a Hi-End elérése volt a cél. Leírás és képek itt.
Amúgy nem találtam rajta semmiféle azonosítót ami mentén elindulhattam volna a keresésben, de ha mégis van ilyened otthon, természetesen vevő vagyok rá, eredetivel mégiscsak jobb lenne.
(#) CT-3 válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Szia!
Megnéztem,sajna nincs ilyen.Jó ötlet a supraphon hangszedö,sajnos ha nincs eredeti,valahogy pótolni kell,nem kendács ez,hanem nincs más esély.
Jók a képek
(#) janikukac hozzászólása Nov 24, 2014 /

Sziasztok!
Mitől függ, hogy milyen lemezjátszóba milyen tű való? Mi a különbség egyes tűk között? DJ-zésre milyen tűt érdemes venni? Mire kell figyelni? Egy kezdőnek akár a legegyszerűbb is megteszi?
Üdv!
(#) (Felhasználó 20218) válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Szia!
Mindenesetre köszönöm, hogy utánanéztél. Most kell még egy, mert sikerült vennem egy Vadásztölténygyári EC55G típusú lemezjátszós rádió. Lemezjátszója egy IMI 805-ös típus, ami ugyanolyan hangszedővel van, mint a Crystal-Tone lejátszóm, úgyhogy ismét barkácsolhatok.
(#) CT-3 válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szia!
Légyszi ha van lehetöséged ne spórolj a képekkel
(#) CT-3 válasza janikukac hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szia!
Milyen lemezjátszóba szeretnél tüt?
Egyébként jó a kérdés,de induljunk a hangszedötöl.Lehet kristály,mágneses.Neked milyen van?Ha megirod a lemezjátszó nevét tipusát szivesen segitünk.
Üdv!
(#) CT-3 válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szóval látatlanban nehéz,ezért kellene milyen a lemezjátszód.
Szerintem nem a tü a lényeg,hanem a hangszedö minösége.Ortofon ,Shure,nagyon jó frekiátvitellel rendelkeznek,kielégitik a Hi-Fi minöséget.
(#) (Felhasználó 20218) válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Helló!

Így néz ki, láthatóan a tű már nincs benne. De szerintem ebbe is bele fogok faragni egy valamilyen kisebb hangszedőt, ami belefér. Véleményem szerint ezeket túl kicsi szériában gyártották ahhoz, hogy legyen még valahol belőle eladó...

Szia!
Igazad van,nagy szerencse kell,hogy találj hozzá,nem semmi a hangszedö,sajna nincs nekem sem
pedig a "felélesztés" a legjobb eredetiben.Amúgy én is tettem be orosz "Rosszija" lemezjátszóba supraphon hangszedöt,a lényeg klasszuk muzsikál
Kösz a képet!
(#) (Felhasználó 20218) válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Úgy vagyok vele inkább legyen átalakítva, mint némán álljon, és mivel a lejátszón nem végzek átalakítást, szóval ha lesz valaha eredeti hangszedő akkor csak simán kicserélem és kész.

Igazad van !
(#) djhans válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Volt már akai Ap 100 és Taya is nálam. Nem tetszik bennük a műanyag kaszni viszont a hangszedőjük az jobb az Unitránál.
(#) gyuszo válasza djhans hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Ez így van ezért javasoltam a hangszedő cserét. PL: Tesla VM2102-re az Unitránál.
(#) djhans válasza gyuszo hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Akkor gyűjtök szerintem egy Ortofon hangszedőre. Addíg meg elviselem az Unitra sziszegős magasait. Elektronikus zenével egyébként még viszonylag hallgatható.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
(#) janikukac válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Nincs lejátszóm, csak keresek.
Én abban a hitben éltem, hogy bizonyos tű jó csak pl. lemezlovassághoz, mert annak máshogy kell kopni vagy valami hasonló, ha oda-vissza cibálja az ember a lemezt..
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
(#) Moszkvai válasza janikukac hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Szia!

Ha DJ-zésre szeretnél tűt, akkor erre vannak kifejezetten, erre a célra fejlesztett MM /-mozgó mágnesen/ típusok. Pl: Concorde DJ S
Általában nagyobb tűnyomás kell ezekhez a típusokhoz, 2-4g között és kúpos tűvel látják el, ami stabilabban fekszik a barázdákban/ birja a nagy hangerőt, tehát nem ugrik és az oda vissza ráncigálást /scratchelést/is. A hi-fi tűk inkább 0,7-1,8g-on működnek ezekben már a tűt is más formájúra csiszolhatják, pl- eliptikus vagy shibata. Ezek arra készülnek, hogy minél több informácíót olvassanak le a lemezről és kíméljék a lemezeket. A hi-fi hangszedők ezenkívűl lehetnek MM-mozgó mágneses vagy MC- mozgó tekercses kívitelűek.
Az MC- mozgó tekercses hangszedőknek kell egy plussz előerősítő is a RIAA elé, mert ezek már olyan kis jelet adnak le. Viszont a hangminőségük jobb is lehet mint az MM típusoké.
Hátránya a MC típusoknak, hogy drága, nehéz hozzá jó előerősítőt találni /bár a HIRAGA-t többen dicsérik/ és ha elkopik a tű, drága a cseréje.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
(#) janikukac válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Szia!
Köszönöm, ezt szerettem volna hallani!!!
Üdv!
(#) Moszkvai válasza janikukac hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Lemezjátszóban sem mindegy mire szeretnéd használni. DJ-zésre közvetlenhajtású nagy nyomatékú típus kell. Nem véletlen népszerű a Technics SL-1200-as széria. Ők megépítették az ideális DJ-lemezjátszót. A többi csak gyenge utánzat, vagy olcsó kompromisszum.
A szíjhajtású, vagy dörzshajtású már ilyen célra nem jó, mert a gumik elkopnának ilyen igénybevételtől. A szíjhajtású hi-fi-zésre való, ahol számít, hogy a motorzaj ne jusson ár a lemezjátszó tányérra és onnan a hangszedőbe. Ez gyártónként változik, hogy kinek, hogy sikerül kivitelezni.
(#) janikukac válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Igen, ezt már tudom. Sajnos a Technics-re nincs keret, viszont tisztában vagyok vele, hogy az a legfelsőbb szint. Én egy olcsóbb direkt hajtásosra gondoltam, a szíjas gondolatát el is vetettem!
(#) nagym6 hozzászólása Dec 8, 2014 /

Üdvözletem. Pioneer PL100 lemezjátszó gumiszíj méretre lenne szükségem. Az enyém széttöredezett kis darabokra, nem tudom pontosan lemérni. Majdnem milliméterenként vannak rendelhető méretek, én pedig csak közelítőleg tudom mérni a szíjtárcsák alapján.
A méret ha nem átmérő akkor hogy van megadva, mert láttam más méretezést is.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) CHZ válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 8, 2014 / 1

Itt megadják a méreteit: Bővebben: Link
(#) nagym6 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Köszönöm, de sajnos nem jó. Csak a tányér szíjtárcsa 200mm átmérőjű, plussz a motorhoz ami többlet kell. Időközben kiderült, hogy 3 változatról méretről tud a márkaszerviz, enyém negyedik méret.
(#) pittti válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

0,8 - 1mm-es forrasztóónnal körbetekered, pontosan levágod és leméred.
(ha jól csinálod, 0,5mm-en belül van a hibahatár!)
(#) CHZ válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Elnézést, ezt nem tudtam. Így csak a méregetés marad, más megoldás nincs..
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) nagym6 válasza pittti hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Úgy mértem -1mm ónnal-, csak azt nem tudom, hogy mennyit kell nyúlni azaz feszülni a guminak, hogy ne csússzon, de feszes se legyen a motornak. Tehát mennyivel legyen kisebb. Próbálgatni nem lehet, mert postán kell rendelni venni. Keresek pár mm-el kisebb méretet, mint az ónmérés, meglátom.
Köszönöm.
Következő: »»   28 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem