Fórum témák
» Több friss téma |
Hová szeretnél vele belépni? A Hi-Fi szabványt alulról súrolja.
Lemezeket jó minőségben hallgatni. Egy hangszedő cserével gondolom már jó lenne. Maga a futómű és a kar elmegy vagy keressek inkább más gépet?
A hangszedő cseréjével hallhatóan jobb lesz. PL: Ortofon OM 10, de akár egy Tesla VM 2102 is jobb az MF100 hangszedőnél.
Vehetsz egy Akai Ap-1000 ast vagy egy Taya-t,azok egy ortofon hangszedövel nagyon szépen szólnak.Ha elfogult vagy akkor tartsd meg ezt,egy jobb hangszedövel ahogy a kolléga irta elözöleg,egész jó hangja lesz.Egyébként az unitra csúcsmodelje a G-1100fs,a neten ez alapján rátudsz keresni.Több mint 30 éves lemezjátszó,a lengyelek beletettek mindent ami a ma is megállja a helyét."érnitös" kapcsolók(szenzoros)Hi-Fi minöségü lemezjátszó.Gondoltam megemlitem mint érdekességet.
Szia! Ha megirod a számát a hagszedönek,reméljük van rajta valamilyen jelzés,akkor körülnézek a hangszedöim között.Gratu a géphez,látom Te sem vagy mániás
![]()
Helló!
Csak kicsit vagyok fertőzött... ![]() ![]() Vasárnap sikerült megszólaltatnom így: Video Lehet kicsit kendács a módszer, de nem is a Hi-End elérése volt a cél. ![]() Amúgy nem találtam rajta semmiféle azonosítót ami mentén elindulhattam volna a keresésben, de ha mégis van ilyened otthon, természetesen vevő vagyok rá, eredetivel mégiscsak jobb lenne.
Szia!
Megnéztem,sajna nincs ilyen.Jó ötlet a supraphon hangszedö,sajnos ha nincs eredeti,valahogy pótolni kell,nem kendács ez,hanem nincs más esély. Jók a képek ![]()
Sziasztok!
Mitől függ, hogy milyen lemezjátszóba milyen tű való? Mi a különbség egyes tűk között? DJ-zésre milyen tűt érdemes venni? Mire kell figyelni? Egy kezdőnek akár a legegyszerűbb is megteszi? Üdv!
Szia!
Mindenesetre köszönöm, hogy utánanéztél. Most kell még egy, mert sikerült vennem egy Vadásztölténygyári EC55G típusú lemezjátszós rádió. Lemezjátszója egy IMI 805-ös típus, ami ugyanolyan hangszedővel van, mint a Crystal-Tone lejátszóm, úgyhogy ismét barkácsolhatok. ![]()
Szia!
Légyszi ha van lehetöséged ne spórolj a képekkel ![]()
Szia!
Milyen lemezjátszóba szeretnél tüt? Egyébként jó a kérdés,de induljunk a hangszedötöl.Lehet kristály,mágneses.Neked milyen van?Ha megirod a lemezjátszó nevét tipusát szivesen segitünk. Üdv!
Szóval látatlanban nehéz,ezért kellene milyen a lemezjátszód.
Szerintem nem a tü a lényeg,hanem a hangszedö minösége.Ortofon ,Shure,nagyon jó frekiátvitellel rendelkeznek,kielégitik a Hi-Fi minöséget.
Helló!
Így néz ki, láthatóan a tű már nincs benne. De szerintem ebbe is bele fogok faragni egy valamilyen kisebb hangszedőt, ami belefér. Véleményem szerint ezeket túl kicsi szériában gyártották ahhoz, hogy legyen még valahol belőle eladó...
Szia!
Igazad van,nagy szerencse kell,hogy találj hozzá,nem semmi a hangszedö,sajna nincs nekem sem pedig a "felélesztés" a legjobb eredetiben.Amúgy én is tettem be orosz "Rosszija" lemezjátszóba supraphon hangszedöt,a lényeg klasszuk muzsikál ![]() Kösz a képet!
Úgy vagyok vele inkább legyen átalakítva, mint némán álljon, és mivel a lejátszón nem végzek átalakítást, szóval ha lesz valaha eredeti hangszedő akkor csak simán kicserélem és kész.
![]()
Volt már akai Ap 100 és Taya is nálam. Nem tetszik bennük a műanyag kaszni viszont a hangszedőjük az jobb az Unitránál.
Ez így van ezért javasoltam a hangszedő cserét. PL: Tesla VM2102-re az Unitránál.
Akkor gyűjtök szerintem egy Ortofon hangszedőre. Addíg meg elviselem az Unitra sziszegős magasait. Elektronikus zenével egyébként még viszonylag hallgatható.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Nincs lejátszóm, csak keresek.
Én abban a hitben éltem, hogy bizonyos tű jó csak pl. lemezlovassághoz, mert annak máshogy kell kopni vagy valami hasonló, ha oda-vissza cibálja az ember a lemezt.. ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Szia!
Ha DJ-zésre szeretnél tűt, akkor erre vannak kifejezetten, erre a célra fejlesztett MM /-mozgó mágnesen/ típusok. Pl: Concorde DJ S Általában nagyobb tűnyomás kell ezekhez a típusokhoz, 2-4g között és kúpos tűvel látják el, ami stabilabban fekszik a barázdákban/ birja a nagy hangerőt, tehát nem ugrik és az oda vissza ráncigálást /scratchelést/is. A hi-fi tűk inkább 0,7-1,8g-on működnek ezekben már a tűt is más formájúra csiszolhatják, pl- eliptikus vagy shibata. Ezek arra készülnek, hogy minél több informácíót olvassanak le a lemezről és kíméljék a lemezeket. A hi-fi hangszedők ezenkívűl lehetnek MM-mozgó mágneses vagy MC- mozgó tekercses kívitelűek. Az MC- mozgó tekercses hangszedőknek kell egy plussz előerősítő is a RIAA elé, mert ezek már olyan kis jelet adnak le. Viszont a hangminőségük jobb is lehet mint az MM típusoké. Hátránya a MC típusoknak, hogy drága, nehéz hozzá jó előerősítőt találni /bár a HIRAGA-t többen dicsérik/ és ha elkopik a tű, drága a cseréje. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Szia!
Köszönöm, ezt szerettem volna hallani!!! ![]() Üdv!
Lemezjátszóban sem mindegy mire szeretnéd használni. DJ-zésre közvetlenhajtású nagy nyomatékú típus kell. Nem véletlen népszerű a Technics SL-1200-as széria. Ők megépítették az ideális DJ-lemezjátszót. A többi csak gyenge utánzat, vagy olcsó kompromisszum.
A szíjhajtású, vagy dörzshajtású már ilyen célra nem jó, mert a gumik elkopnának ilyen igénybevételtől. A szíjhajtású hi-fi-zésre való, ahol számít, hogy a motorzaj ne jusson ár a lemezjátszó tányérra és onnan a hangszedőbe. Ez gyártónként változik, hogy kinek, hogy sikerül kivitelezni.
Igen, ezt már tudom. Sajnos a Technics-re nincs keret, viszont tisztában vagyok vele, hogy az a legfelsőbb szint. Én egy olcsóbb direkt hajtásosra gondoltam, a szíjas gondolatát el is vetettem!
![]()
Üdvözletem. Pioneer PL100 lemezjátszó gumiszíj méretre lenne szükségem. Az enyém széttöredezett kis darabokra, nem tudom pontosan lemérni. Majdnem milliméterenként vannak rendelhető méretek, én pedig csak közelítőleg tudom mérni a szíjtárcsák alapján.
A méret ha nem átmérő akkor hogy van megadva, mert láttam más méretezést is. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Köszönöm, de sajnos nem jó. Csak a tányér szíjtárcsa 200mm átmérőjű, plussz a motorhoz ami többlet kell. Időközben kiderült, hogy 3 változatról méretről tud a márkaszerviz, enyém negyedik méret.
![]()
0,8 - 1mm-es forrasztóónnal körbetekered, pontosan levágod és leméred.
(ha jól csinálod, 0,5mm-en belül van a hibahatár!)
Elnézést, ezt nem tudtam. Így csak a méregetés marad, más megoldás nincs..
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Úgy mértem -1mm ónnal-, csak azt nem tudom, hogy mennyit kell nyúlni azaz feszülni a guminak, hogy ne csússzon, de feszes se legyen a motornak. Tehát mennyivel legyen kisebb. Próbálgatni nem lehet, mert postán kell rendelni venni. Keresek pár mm-el kisebb méretet, mint az ónmérés, meglátom.
Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |