Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   617 / 1191
(#) JaniK válasza Karcsiiik hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Szia.

A barna henger alakú kondenzátor "sajnos" a rovid élettartamú TC180-185 sorozat egyike.
Max. 2 µF kapacitásúak voltak ezekbol gyártva.
A termoplasztikus háza képes a használat során hosszában megrepedni, mikozben megszívja magát nedvességgel, ezáltal konnyen zárlatot is okoz.
Sok beépített darab ezekbol lángok kiséretében fejezte be az életét.
Nagyon ajánlom inkább mai típusú kondenzátorra cserélni.
Az alatta lévo cínezett lemezes TC455 típusú hasábkondenzátorok kiváló hangúak és hosszú életuek !
(#) Karcsiiik hozzászólása Nov 2, 2014 /

Köszönöm a válaszokat.
(#) kadarist válasza Karcsiiik hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Ne köszönd meg, hanem nézd meg, hogy pontosan milyen feliratok vannak rajta. A kapacitását még mindig nem tudjuk.
(#) kismukk hozzászólása Nov 2, 2014 /

Kábeleim között találtam ezt az átalakítót, a nagyobb csatlakozó úgy látom párhuzamos kábel nyomtatóhoz. De mihez való a másik végén az a kis vékony?
Mi a neve ennek az átalakítónak?

miez.jpg

(#) Karcsiiik válasza kadarist hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Csak ennyi van rajta.
(#) kadarist válasza Karcsiiik hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

2w és 100V? Ez nagyon kevés. Ezekből az adatokból leginkább a 2 µF jön ki, mint értelmes megoldás.
(#) nedudgi válasza kismukk hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Nem valószínű, hogy nyomtatóhoz való kábel. Párhuzamos portra csatlakoztathatott valami apróbb eszközt, például MP3 lejátszót.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
(#) david10 válasza kismukk hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

PDA csatlakozora hasonlit.
(#) Mdavid hozzászólása Nov 3, 2014 /

Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy ez milyen alkatrész? Ibuttonok programozásakor használják, 3 lába van, de külföldön csak nagy darabszámban lehet megvásárolni. Esetleg van ilyen itthon?

ibutton.jpg

(#) vargaf válasza Mdavid hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Szia!
Ez az iButtonok-hoz használ olvasó. Itt tájékozódhatsz róluk:
iButton olvasók
Üdv.: Feri
(#) Sebi válasza Mdavid hozzászólására (») Nov 3, 2014 / 1

A harmadik láb a LED tápja, ezenkívül csak egy darab vas: külseje GND a belső gyűrű az adat (+).
(#) Mdavid válasza Sebi hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Köszi a választ! Akkor ezt meg tudom oldani csatlakozó nélkül is
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Nov 4, 2014 /

Sziasztok!

Nem tudtam jobb helyre írni, ezért kérdezem meg itt:
Elhoztam egy Musikland 4160 AB-1 típusú fekete-fehér TV-t, működik, de nem találok róla semmi információt a neten, talán rossz helyen keresgéltem.
Tud valaki valamilyen információval szolgálni a TV-ről, pl hogy milyen eredetű márka ez, mikor gyártották, mire szolgálnak a kimenetek amik rajta vannak(kivéve 12V)?
Előre is köszönöm.
(#) qvasz2 válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Nem ismerem a típust, de gondolom a tuchel az audio kimenet, hogy fel tudd venni a hangot, a másik pedig látszik is, hogy fejhallgató kimenet.
Ha FF tv, akkor még jó, hogy nehezen találsz bármit is róla, amikor ez készült az internet még sehol sem volt. Persze nehéz ezt elképzelni a mai gyerekeknek. Ha tranzisztoros, akkor kb. a 80-as években készülhetett.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Nov 4, 2014 / 1

TESLA Merkur fantázianevű tévének az alapjaira épült. A 12 V nem kimenet hanem bemenet (ha jól tudom) arról tudod a tévét üzemeltetni például autóban. Meglestem az itthoni Merkurt, teljesen ugyan ez, feltételezhetően exportra készült tévéd van, más fantázianévvel. Ugyanerre az alapra készítették a PMD 60.1-es monokróm mikroszámítógép monitorokat. TESLA Merkur, PMD 60.1
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Nov 4, 2014 /

Amúgy a jobb felső ú.n. dominó tuchel, fül- illetve fejhallgató csatlakozására. A bal felső pedig vagy audio vagy pedig videó kimenet. Bár én az előbbinek adnék több esélyt. A bal alsó pedig mint írtam külső táp csatlakoztatására van. Lehet hogy kiadja a 12 V-ot, bár nem hiszem.
U.i.:Biztos hogy hangkimenet a bal felső. Itt van még róla pár dolog, igaz csehül.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
(#) sbubu hozzászólása Nov 8, 2014 /

Sziasztok!

Az előző héten kaptam egy olyan kapcsolási rajzott amin egy alkartrészt nem tudom, hogy mi.
A segítségeteket kérném, hogy ez milyen alkatrész lehet?
Előre is köszi: Bálint
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
(#) kadarist válasza sbubu hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Szia!
Ez egy középleágazásos potenciométer, amit fiziológiai hangerőszabályzás (loudness) megvalósításához lehet használni.
Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
(#) sbubu hozzászólása Nov 8, 2014 /

Szia!
Köszi a választ!
(#) kameleon2 hozzászólása Nov 12, 2014 /

Sziasztok! Véletlenül nem tudja valaki, hogy a Palm Vx 10 pólusú PDA csatlakozója milyen típus, vagy kinek a gyártmánya? Hozzám vágtak pár leselejtezett példányt. Most ideiglenesen gyártottam hozzájuk egy darab csatlakozót egy szétszedett élcsatlakozó tüskéiből, de standard használatra nem alkalmas. Bölcsőt nem vennék mindegyikhez, mert annyit nem ér, de csatlakozó jó lenne a töltéshez, és az adatok PC-s szinkronizálásához. A bölcső - amiben a kérdéses csatlakozó van így néz ki. De ha netán van valakinek kidobandó bölcsője - az is érdekelne...
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
(#) totipityu hozzászólása Nov 12, 2014 /

Sziasztok!!!
Egy újabb talánnyal érkeztem felétek, bár lehet hogy ez csak nekem jelent kérdést és ti csuklóból adjátok a válaszokat!
Egy öreg járgányt javítok, és az üzemanyag szintjéről nem egy műszer ad visszajelzést, hanem egy szintjelző elektronika vezérel egy 12V 1.5W-os műszerfal izzót! Gyakorlatilag ez egy tartalék jelző! Egy 12x1-es réz csavarra van felforrasztva egy 10-es átmérőjű 50-60mm hosszú perforált réz hüvely, ami ugye vagy benzin alatt van, vagy nem!
Ebben van egy szén-grafit szerű kis rúd (átm: 1mm hossz: 8mm) aminek a két végére nemes egyszerűséggel rá van tekerve egy vékony réz huzal! Az egyik fele testelve van, a másik fele fel van vezetve a visszajelző izzóra, amin keresztül megkapja a feszt (12V)!!!
De sajna ez a grafit szerű anyag nekem eltörött!
A kérdésem, hogy lehet ilyet kapni? Tudom pótolni valamivel? Mi lehet ez valójában? Hogyan, milyen elven működik?
A válaszokat előre is tisztelettel köszönöm!!! Képen ott a kérdéses elem....

13.jpg

(#) S.Roland hozzászólása Nov 12, 2014 /

Szerintem ez egy sima úszó, ha lecsökken az üzemanyag szint akkor a kis úszó testet zár és felkapcsolódik az izzó. Kicsi az esélye ,hogy javítható. Vagy szerzel egy eredetit vagy egy utólagosat teszel bele hasonlót mint amit linkeltem.

Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) totipityu válasza S.Roland hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Nem, ez nem mozog a helyén, fixen be van forrasztva a testre menő vége, a másik oldalára menő szigetelt vezeték pedig gondosan központosítva van, hogy véletlenül se testeljen le!
Valami olyasmire gondolok, hogy az ellenállása változhat annak függvényében, hogy áztatja-e a benzin, vagy sem...
Más sajnos nem fér bele, egy 12-es lyukba....
A tartálynak meg túl nagy az értéke hogy barmoljam, ne gyári megoldásban gondolkozzak!!!
(#) Buvarruha válasza totipityu hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Akkor keress gyári alkatrészt.
(#) totipityu válasza (») Nov 12, 2014 /

Köszönöm a segítséget!!!!!
Esetleg a témában nem tudsz segíteni????
(#) totipityu válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Ez egy 50-es években készült VDO műszer, sajnos már nem kapható...
És a működési elvét illetően sincs ötlet???
(#) Buvarruha válasza totipityu hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Te mondtad, hogy nem akarod barmolni és, hogy gyári legyen, akkor nem értem miről beszélünk. Keress aprókon eBay-en stb. gyári alkatrészt, vagy szedd ki egy ceruza belét.
(#) totipityu válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Lassan fél éve ezt keresem, vettem is kettő bontottat egy kisebb vagyonért, de sajna szétforrasztás után jött a fekete leves, mindkettőben szétporladt a rudacska! Itt van az utolsó reményem.
A barmolást arra értettem, hogy "belerakni valami robogó úszós tartalékjelzőt", mert bele lehetne, nem lenne gond, de egy ritka típusnak nem szívesen vágja meg az ember az amúgy jó tartályát!
Konkrétan a régit szeretném valahogy megjavítani, de tudni kellene, hogy mi is ez az anyag valójában, illetve van-e valami, amivel pótolni lehet az eltörött rudacskát.
De most akkor ez ceruzabél ahogy írtad, vagy csak tippelsz?
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
(#) q765 válasza totipityu hozzászólására (») Nov 12, 2014 /

Miért nem próbálod ki? Olyan sokba nem kerül.. Ha több darabod is van belőle, tovább is adhatnád.
Nemhiszem hogy hazavágnád vele az elektronikát.
(#) Sebi válasza totipityu hozzászólására (») Nov 12, 2014 / 1

Idézet:
„ez a grafit szerű anyag nekem eltörött”

Először fogj egy ohm-mérőt és próbáld megmérni a törött darabok ellenállását.
Ugyanígy járj el a javasolt ceruzabéllel, s akkor kiderülhet valami.
Azt azért kevéssé tartom valószínűnek, hogy ezzel közvetlenül hajtanák meg az izzót, hiszen annak viszonylag nagy az áramfelvétele és bármi is legyen a kontaktus, hiba esetén szikra keletkezhet.
Következő: »»   617 / 1191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem