Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Saeco Vienna superautomatica gépemet takarítottam kívül belül, majd vízkőteleníteni akartam, de amikor bekapcsoltam, kb : 5-mp után kialudt a panelled fénye. lehet víz került a panelra???? Szétszedtem és a panelon kicseréltem a hűtőnbordán levő, BD249C- t, de most sem csinál semmit !ledek nem világítanak. Biztosíték rendben. ![]() Mi lehet még a gondja ????? Ha valaki segíteni tudna, az nagy lenne. Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
A kazánban lévő "búvárcső" oldalán lévő furat lehet eltömődve piszkáld ki egy tűvel . De az is előfordulhat hogy a gyárban nem húzták meg eléggé a menetet (úgy van becsavarva a helyére )
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
Én meg Saeco Family vezérlőpanellel szenvedek.
![]() Amennyiben darálós (tehát nem porkávé főzős) üzemmódban kívánom használni, miután megnyomom a kvfőző gombot, elindul a daráló 1mp-re, majd kidobja a progit, visszaáll alapra. ![]() Következő 2-3 gombnyomás után ismét ez a jelenet, majd kb. a 4. nyomás után lefőzi a kv-t, ahogy előzőleg is kellett volna. ![]() Daráló motorban már ellenőriztem a szénkeféket, rendben vannak. Aztán a panelen kicseréltettem 2 FET-et, az egyik teljesen *** volt, a másik csak gyanús, a biztonság kedvéért kicserélték. Visszaraktam a panelt, ugyanaz a jelenség most is. ![]() Ha valakinek van ötlete, vagy találkozott már esetleg ilyen hibával, netán még javítható is volt, várom az ötletelését. ![]() Köszönöm. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
Sziasztok!
SAECO Vienna automata kávéfőző nem elég meleg kávét készít. Szép lassan egyre "langyosabb" a kávé. A ptc kb 22°C-on 1960 ohm. Tud-e valaki segíteni?
Nekem akkor csinál ilyet, ha nincs a darálóban kávé. Kb 1 perc után leáll, az adagolója nem telik meg. Lehet, hogy a darálóból nem jut át az őrölt kávé (dugulás) az adagolóba. Annak van egy nyelve, amit feltöltődéskor a darált kávé megnyom. Ha ez kb 1 perc alatt nem történik meg akkor leállítja a darálót és hibát jelez.
Ajtó, zacctartó, csepegtető tálca, stb minden a helyén van? Esetleg valamelyik mikrokapcsoló beragadhatott a zaccos víztől.
Hááááááát nem tudom, elméletileg (mondom elméletileg) rendesen adagol, bár konkrétan nem néztem meg, de ránézek. Bár a darálóban mindig van, volt idáig is kv, ezért gondoltam, hogy vmi programhiba, fet vagy akármi szállt el. Teszek bele egy másik gépből komplett panelt, osztán meglátom azzal mit művel.
![]()
Szóval panelcsere megvolt, jelenség ugyanaz!
![]() Kizárásos alapon talán mechanikai hiba jöhet szóba. Burkolat le, minden mikrokapcsoló kiékelve és láss csodát! ![]() A daráló után a kvmennyiség adagolónál a mikrokapcsoló hol kapcsolt hol nem, de inkább nem. Csere, majd azóta hibátlanul működik. ![]() ![]() Csak azért írtam le, hogy ha más is találkozik hasonló jelenséggel, akkor ezt a kis eldugott mikrokapcsolót is számításba kell venni, ugyanis az évek alatt a kv-ban lévő olajtól ez is megadhatja magát, mivel ezzel gyakorlatilag ha kevésbé is, de érintkezik a darált kávé. ![]()
Adott egy Delonghi magnifica vezérlő Panel Ennek a megjavításához keresek egy fórumtársat. * A panel túláramot kapott, ez lett a baja.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2014
Az elfüstölt alkatrész egy varisztor volt. Talán megvédte a többi alkatrészt, de ha nem azt kéne megmérni mi ment még tönkre. A félvezetőkkel kezd a mérést.
Üdv! Én Győrbe bevittem egy elektróshoz állítólag a tranyó is lyukas mellette meg egy két ellenállást kellene kicserélni ,de én nem vagyok elektróba ennyire benne. Ott hagytuk abba ,ho lehet a csip is elszállt. Én bárhova elküldöm ,ha valaki tudna segíteni. Gábor
Lehet tartalék panelt is kapni, igaz nem olcsó.
A chipet szinte kizárólag szakszervizben cserélnék, pontosabban kapnál egy ilyen kész panelt, mert nem jellemző hogy szervizben panelt javítgatnak. Innen tudsz rendelni
Üdv! Kösz a segítséget ,de ez a panel más mint az enyém. Más a delonghi kódja sajnos.
Sziasztok.
Van nálam egy Krups- xp7200 ami ha bekapcsolom akkor csak villognak a ledek rajta mind a négy és semmit sem csinál, szétszedtem kazán kapcsolók ntc minden minden jó mérésre, nem szereltem még ilyet. Valakinek van valami tapasztalata, hogy mi lehet ilyenkor a bibi vele? Üdv. Laci Idézet: „SAECO 5P: ha valaki tud segíteni az összegek átállításában, az hibátlan lenne. Köszönöm!” Nem csinált senki még ilyent? ![]() ![]()
Autofém KV-7 kávéfőzőmhöz szeretnék fűtőbetétet. Az eredeti 10 mm átmérőjű alumínium csőben van, 230/240V, 600W teljesítményű, de kisebb (talán 400W) teljesítmény is megfelelhet. A fűtőbetét kör (C betű) alakú, a kör belső átmérője 50mm, körülbelül 40mmm marad ki a kör kerületén a kivezetéseknek. Az eredeti csúszósarus kivitel, de vezetékes kivezetés is tökéletes. A csőborítás anyaga mindegy.
A google javaslatain, reklámjain túl vagyok, olyan gyártót nem találok, aki a képen látható fűtőbetétet hajlandó, vagy képes elkészíteni. Most ott tartok, hogy bármilyen kávéfőző fűtőbetétje jó lehet, ha a mérete körülbelül hasonlít - hőálló ragasztóval rögzíteném a helyére, ha elfér. Már az is nagy segítség lehet, ha egy jelenleg kapható készüléket szétszedek.
Szia!
Nekem van egy ilyesmim, bár meg nem mondom miből vettem már ki. A külső átmérő ~70mm A belső átmérő ~50mm A betét átmérő ~10mm A kivezetések lábtávolsága ~40mm A csatlakozója sima "kiálló pöcs" Akkor ez most jó lenne Neked? ![]()
Igen, tökéletes lenne. Tárgyalhatunk róla privátban?
Sziasztok,
Szarvasi Cafe lux 620-as kávéfőzőm van, a sztori a szokásos, vízkő miatti dugulás, ecetes átfőzés megvolt 5-ből ötször átjött a teljes vízmennyiség, átmosás összerakás után megint csak 2 adag jött le! Búvárcsövet kiszedtem, volt benne még egy rendes adag vízkő, sikerült kipucolnom, viszont kiszedés közben a búvárcső megmozdult az anyában és most már körbe is forog! Úgy döntöttem kicserélem, de itt fehérváron nem találtam üzletet ahol alkatrészt tudok venni hozzá a tömítéseken kívül! Webshopban találtam búvárcsövet, de a jelölése szerint SZV611 SZV612 es gépekhez való se menetméret se magasság nincs megadva a leírásban! Ez jó lehet az én gépembe? Ha igen akkor még annyi lenne a kérdésem, hogy az enyémbe eredetileg az U alakú cső van, belerakhatom az egyenes típust vagy csak az eredeti U alakút? Arra gondoltam, hogy az egyenest könnyebb lenne takarítani! A másik kérdésem az lenne, hogy kicserélném a klixon-t is benne, az eredeti 134C fokos, a webshopban 135C-s van józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy 1C fok nem oszt nem szoroz de azért rákérdezek! Köszönöm a választ előre is! Üdv, Kutjaaa
Köszönöm a gyors választ, azt a pici lukat már megpiszkáltam, akkor nem cserélem, összerakom így!
Sziasztok! Van 1 Saeco Talea Giro gépem eddig rendesen működött délután kv-ét darál befordít helyére de vizet nem ad hanem fölváltva villog a zacc és a fűtőszál szimbólum. Meleg vizet ad és gőzt is. Mi lehet a gondja? Előre is köszönöm!
SZiasztok ,Saeco cafe nova ,kávéfőző servise könyv valakinek a beállitásokra lenne szükségem .köszi.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
SZia! Milyen beállításokra/ értékekre,írd meg. Üdv.
SZia a kávé örlésére gondoltam mert el állitodott ,és most észre vettem ,hogy folyik valahonnan ki belöle a viz az űnnepek után szét szedem lássam mi van.
Szia! A darálót működés közben állítsd csak! Nyomd meg a kávégombot, és amíg forog a daráló, állíts rajta. A kissebb számok fínomabb őrleményt jelentenek. Általában 5-8 köröli beállítással jó kávét főz, de állítás után főzz vele 3 kávét , mivel a darálóban mindíg van őrlemény, az új tolja a régebbit maga előtt. A vízfolyásról: lehet hogy csak eldugult a csepptálcába csepegtető kis ötszögletű csonk, pld. zacc esett bele. (ritkán ürítették a zaccedényt).Mindenképp járj a végére! Nagyon elterjedt gép, kereshetsz a Neten is használatit hozzá. Üdv!
Köszi a tanácsot megnézem .
Hello mindenki
Új vagyok az oldalon ma társultam. ![]() Szoval nem tudom mi lehet vele.
Van egy KRUPS EA8245 PE típusú kávéfőző amely az alábbi "hibát" jelzi: helyezze vissza a víztartályt, pedig rajta van, de nem érzékeli. Ha le is veszem és vissza teszem, akkor sem érzékeli. Van ebből a gépből még 2 db ugyan ilyen, próbáltam másik víztartályt feltenni, de azokat sem érzékeli. Az előzményhez hozzá tartozik, h a gépet darabjaira szedtem, mert 001-es hibakóddal leállt a gép, ezt megoldottam egy átfolyásmérő és egy központi szelep cserével, a hiba kód el is "tűnt" , de valamiért a víztartályt nem érzékeli.
Előre is köszönöm, ha Valakinek lenne valamilyen tapasztalat ezzel kapcsolatban és megosztaná itt!
Krups Pro Aroma Tea-Kávéfőző gép LCD kijelzős, programozható óra stb.
Nem lehet bekapcsolni, az LCD háttér világítás ok de se kép se hang. A vezérlő panelon van egy mikrocomputer, a tápot két teljesítmény ellenáláson keresztül zener dioda adná neki, de 5v helyett csak 2,7V van ![]() Valaki javított már ilyet? Valami lehúzhatja a tápfeszt, mert a diódák jók. |
Bejelentkezés
Hirdetés |