Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Saeco Vienna superautomatica gépemet takarítottam kívül belül, majd vízkőteleníteni akartam, de amikor bekapcsoltam, kb : 5-mp után kialudt a panelled fénye. lehet víz került a panelra???? Szétszedtem és a panelon kicseréltem a hűtőnbordán levő, BD249C- t, de most sem csinál semmit !ledek nem világítanak. Biztosíték rendben. Volt már ez az alkatrész cserélve, gondoltam megint kifüstölt.Mi lehet még a gondja ????? Ha valaki segíteni tudna, az nagy lenne. Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
A kazánban lévő "búvárcső" oldalán lévő furat lehet eltömődve piszkáld ki egy tűvel . De az is előfordulhat hogy a gyárban nem húzták meg eléggé a menetet (úgy van becsavarva a helyére )
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
Én meg Saeco Family vezérlőpanellel szenvedek.
![]() Amennyiben darálós (tehát nem porkávé főzős) üzemmódban kívánom használni, miután megnyomom a kvfőző gombot, elindul a daráló 1mp-re, majd kidobja a progit, visszaáll alapra. ![]() Következő 2-3 gombnyomás után ismét ez a jelenet, majd kb. a 4. nyomás után lefőzi a kv-t, ahogy előzőleg is kellett volna. ![]() Daráló motorban már ellenőriztem a szénkeféket, rendben vannak. Aztán a panelen kicseréltettem 2 FET-et, az egyik teljesen *** volt, a másik csak gyanús, a biztonság kedvéért kicserélték. Visszaraktam a panelt, ugyanaz a jelenség most is. ![]() Ha valakinek van ötlete, vagy találkozott már esetleg ilyen hibával, netán még javítható is volt, várom az ötletelését. ![]() Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
Sziasztok!
SAECO Vienna automata kávéfőző nem elég meleg kávét készít. Szép lassan egyre "langyosabb" a kávé. A ptc kb 22°C-on 1960 ohm. Tud-e valaki segíteni?
Nekem akkor csinál ilyet, ha nincs a darálóban kávé. Kb 1 perc után leáll, az adagolója nem telik meg. Lehet, hogy a darálóból nem jut át az őrölt kávé (dugulás) az adagolóba. Annak van egy nyelve, amit feltöltődéskor a darált kávé megnyom. Ha ez kb 1 perc alatt nem történik meg akkor leállítja a darálót és hibát jelez.
Ajtó, zacctartó, csepegtető tálca, stb minden a helyén van? Esetleg valamelyik mikrokapcsoló beragadhatott a zaccos víztől.
Hááááááát nem tudom, elméletileg (mondom elméletileg) rendesen adagol, bár konkrétan nem néztem meg, de ránézek. Bár a darálóban mindig van, volt idáig is kv, ezért gondoltam, hogy vmi programhiba, fet vagy akármi szállt el. Teszek bele egy másik gépből komplett panelt, osztán meglátom azzal mit művel.
Szóval panelcsere megvolt, jelenség ugyanaz!
![]() Kizárásos alapon talán mechanikai hiba jöhet szóba. Burkolat le, minden mikrokapcsoló kiékelve és láss csodát! ![]() A daráló után a kvmennyiség adagolónál a mikrokapcsoló hol kapcsolt hol nem, de inkább nem. Csere, majd azóta hibátlanul működik. ![]() ![]() Csak azért írtam le, hogy ha más is találkozik hasonló jelenséggel, akkor ezt a kis eldugott mikrokapcsolót is számításba kell venni, ugyanis az évek alatt a kv-ban lévő olajtól ez is megadhatja magát, mivel ezzel gyakorlatilag ha kevésbé is, de érintkezik a darált kávé.
Adott egy Delonghi magnifica vezérlő Panel Ennek a megjavításához keresek egy fórumtársat. * A panel túláramot kapott, ez lett a baja.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2014
Az elfüstölt alkatrész egy varisztor volt. Talán megvédte a többi alkatrészt, de ha nem azt kéne megmérni mi ment még tönkre. A félvezetőkkel kezd a mérést.
Üdv! Én Győrbe bevittem egy elektróshoz állítólag a tranyó is lyukas mellette meg egy két ellenállást kellene kicserélni ,de én nem vagyok elektróba ennyire benne. Ott hagytuk abba ,ho lehet a csip is elszállt. Én bárhova elküldöm ,ha valaki tudna segíteni. Gábor
Lehet tartalék panelt is kapni, igaz nem olcsó.
A chipet szinte kizárólag szakszervizben cserélnék, pontosabban kapnál egy ilyen kész panelt, mert nem jellemző hogy szervizben panelt javítgatnak. Innen tudsz rendelni
Üdv! Kösz a segítséget ,de ez a panel más mint az enyém. Más a delonghi kódja sajnos.
Sziasztok.
Van nálam egy Krups- xp7200 ami ha bekapcsolom akkor csak villognak a ledek rajta mind a négy és semmit sem csinál, szétszedtem kazán kapcsolók ntc minden minden jó mérésre, nem szereltem még ilyet. Valakinek van valami tapasztalata, hogy mi lehet ilyenkor a bibi vele? Üdv. Laci Idézet: „SAECO 5P: ha valaki tud segíteni az összegek átállításában, az hibátlan lenne. Köszönöm!” Nem csinált senki még ilyent? ![]()
Autofém KV-7 kávéfőzőmhöz szeretnék fűtőbetétet. Az eredeti 10 mm átmérőjű alumínium csőben van, 230/240V, 600W teljesítményű, de kisebb (talán 400W) teljesítmény is megfelelhet. A fűtőbetét kör (C betű) alakú, a kör belső átmérője 50mm, körülbelül 40mmm marad ki a kör kerületén a kivezetéseknek. Az eredeti csúszósarus kivitel, de vezetékes kivezetés is tökéletes. A csőborítás anyaga mindegy.
A google javaslatain, reklámjain túl vagyok, olyan gyártót nem találok, aki a képen látható fűtőbetétet hajlandó, vagy képes elkészíteni. Most ott tartok, hogy bármilyen kávéfőző fűtőbetétje jó lehet, ha a mérete körülbelül hasonlít - hőálló ragasztóval rögzíteném a helyére, ha elfér. Már az is nagy segítség lehet, ha egy jelenleg kapható készüléket szétszedek.
Szia!
Nekem van egy ilyesmim, bár meg nem mondom miből vettem már ki. A külső átmérő ~70mm A belső átmérő ~50mm A betét átmérő ~10mm A kivezetések lábtávolsága ~40mm A csatlakozója sima "kiálló pöcs" Akkor ez most jó lenne Neked?
Igen, tökéletes lenne. Tárgyalhatunk róla privátban?
Sziasztok,
Szarvasi Cafe lux 620-as kávéfőzőm van, a sztori a szokásos, vízkő miatti dugulás, ecetes átfőzés megvolt 5-ből ötször átjött a teljes vízmennyiség, átmosás összerakás után megint csak 2 adag jött le! Búvárcsövet kiszedtem, volt benne még egy rendes adag vízkő, sikerült kipucolnom, viszont kiszedés közben a búvárcső megmozdult az anyában és most már körbe is forog! Úgy döntöttem kicserélem, de itt fehérváron nem találtam üzletet ahol alkatrészt tudok venni hozzá a tömítéseken kívül! Webshopban találtam búvárcsövet, de a jelölése szerint SZV611 SZV612 es gépekhez való se menetméret se magasság nincs megadva a leírásban! Ez jó lehet az én gépembe? Ha igen akkor még annyi lenne a kérdésem, hogy az enyémbe eredetileg az U alakú cső van, belerakhatom az egyenes típust vagy csak az eredeti U alakút? Arra gondoltam, hogy az egyenest könnyebb lenne takarítani! A másik kérdésem az lenne, hogy kicserélném a klixon-t is benne, az eredeti 134C fokos, a webshopban 135C-s van józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy 1C fok nem oszt nem szoroz de azért rákérdezek! Köszönöm a választ előre is! Üdv, Kutjaaa
Köszönöm a gyors választ, azt a pici lukat már megpiszkáltam, akkor nem cserélem, összerakom így!
Sziasztok! Van 1 Saeco Talea Giro gépem eddig rendesen működött délután kv-ét darál befordít helyére de vizet nem ad hanem fölváltva villog a zacc és a fűtőszál szimbólum. Meleg vizet ad és gőzt is. Mi lehet a gondja? Előre is köszönöm!
SZiasztok ,Saeco cafe nova ,kávéfőző servise könyv valakinek a beállitásokra lenne szükségem .köszi.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
SZia! Milyen beállításokra/ értékekre,írd meg. Üdv.
SZia a kávé örlésére gondoltam mert el állitodott ,és most észre vettem ,hogy folyik valahonnan ki belöle a viz az űnnepek után szét szedem lássam mi van.
Szia! A darálót működés közben állítsd csak! Nyomd meg a kávégombot, és amíg forog a daráló, állíts rajta. A kissebb számok fínomabb őrleményt jelentenek. Általában 5-8 köröli beállítással jó kávét főz, de állítás után főzz vele 3 kávét , mivel a darálóban mindíg van őrlemény, az új tolja a régebbit maga előtt. A vízfolyásról: lehet hogy csak eldugult a csepptálcába csepegtető kis ötszögletű csonk, pld. zacc esett bele. (ritkán ürítették a zaccedényt).Mindenképp járj a végére! Nagyon elterjedt gép, kereshetsz a Neten is használatit hozzá. Üdv!
Köszi a tanácsot megnézem .
Hello mindenki
Új vagyok az oldalon ma társultam. Első kérdésem egyböl az lenne hogy van nekem egy saeco vienna superelektronika kévégépem.Megvan már vagy 5 éve magam szereltem karbantartottam,de a mostani hibával nem birok.Hiba a következő: Mikor darálás után a pogácsát késziti és lehet hallani hogy tömöriti akkor elkezd iszonyatosan kattogni és csak erölködik és egyszer csak kiadja a késsz kávét. Valamikor elsöre kiadja a kávét kattogás nélkül,valamikor kettöt kattan, valamikor fél percig kattog és piros led elkezd világitani ,de kiadja a kávét.Központi egységet cseréltem már, központi fogaskerék párt cseréltem.Szoval nem tudom mi lehet vele.
Van egy KRUPS EA8245 PE típusú kávéfőző amely az alábbi "hibát" jelzi: helyezze vissza a víztartályt, pedig rajta van, de nem érzékeli. Ha le is veszem és vissza teszem, akkor sem érzékeli. Van ebből a gépből még 2 db ugyan ilyen, próbáltam másik víztartályt feltenni, de azokat sem érzékeli. Az előzményhez hozzá tartozik, h a gépet darabjaira szedtem, mert 001-es hibakóddal leállt a gép, ezt megoldottam egy átfolyásmérő és egy központi szelep cserével, a hiba kód el is "tűnt" , de valamiért a víztartályt nem érzékeli.
Előre is köszönöm, ha Valakinek lenne valamilyen tapasztalat ezzel kapcsolatban és megosztaná itt!
Krups Pro Aroma Tea-Kávéfőző gép LCD kijelzős, programozható óra stb.
Nem lehet bekapcsolni, az LCD háttér világítás ok de se kép se hang. A vezérlő panelon van egy mikrocomputer, a tápot két teljesítmény ellenáláson keresztül zener dioda adná neki, de 5v helyett csak 2,7V van Valaki javított már ilyet? Valami lehúzhatja a tápfeszt, mert a diódák jók. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Volt már ez az alkatrész cserélve, gondoltam megint kifüstölt.

Első kérdésem egyböl az lenne hogy van nekem egy saeco vienna superelektronika kévégépem.Megvan már vagy 5 éve magam szereltem karbantartottam,de a mostani hibával nem birok.Hiba a következő: Mikor darálás után a pogácsát késziti és lehet hallani hogy tömöriti akkor elkezd iszonyatosan kattogni és csak erölködik és egyszer csak kiadja a késsz kávét. Valamikor elsöre kiadja a kávét kattogás nélkül,valamikor kettöt kattan, valamikor fél percig kattog és piros led elkezd világitani ,de kiadja a kávét.Központi egységet cseréltem már, központi fogaskerék párt cseréltem.