Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   621 / 1190
(#) ktamas66 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

A környezete alapján valami step-down IC lehet, talán TLV62566-hoz hasonló kínai csoda .
(#) Chipmunk1960 válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Szia, Köszi a tippet, valószínű ez az ahogyan mértem a mintakapcsolás után. Viszont nem találok egyetlen helyet sem, ahol megvehetném. Nincsen valami ötleted?
(#) morgo válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Szia!
Ellenőrizd a lábkiosztást!
Bővebben: Link
(#) jethro válasza zosza18 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Köszi.
Ez a legvalószínűbb mert 2db hajtott párhuzamosan egy fazékmagos trafót ami VFD kijelzőt működtetne egy 88-as Cadillac műszerfalban.
(#) Chipmunk1960 válasza morgo hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Szia, Úgy néz ki, hogy az előző TLV62566-lenne a jó. A lábkiosztás még nem is lenne gond, de arra Iout=1,5A-t ír. Amennyire melegszik a kis doboz, el is tudom képzelni.
(#) zosza18 válasza jethro hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Akkor biztos.
88-as Cadillac...
(#) Sebi válasza zosza18 hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Na de minek egy VFD-nek két ekkora tranyó - pláne párhuzamiosan?
(#) zosza18 válasza Sebi hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Gondolom azért, mert nem pár évre készültek azok a járgányok... rá lehet mérni és akkor kiderül.
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Üdv,
Mivel 3 hasonló step down kör van a lapon átraktam egy nem zárlatost, a kiégett helyére, hogy megbizonyosodjak milyen feszt állít elő, az 5v-ból. 3,3 tippeltem, és az is volt. Kihelyettesítettem egy 117-3,3v-os sot-223 -assal. Most szápen megvan a 3,3-2,5-1,2V-ok, viszont a kütyü továbbra sem indul.
(#) killbill hozzászólása Nov 27, 2014 /

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a szigetelt TO-126 (SOT32) tokozast hogy hivjak? Van ilyen tokozasu Fairchild BD348 tranzisztorom, de nem talalok olyan adatlapot, amiben ez a tokozas szerepelne. Tudnom kellene a termikus adatait.
Udv, Andor
(#) kadarist válasza killbill hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szia!
Van egyáltalán ilyen típusú tranzisztor?

Egyébként úgy hívják, hogy "isolated TO-126".
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Mondjuk egyik link sem BD348-ra mutat, de szerintem segit...
(#) killbill válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

A mellekelt fenykepek alapjan dontsd el magad.

Koszi... Gondolhatod, hogy en is ezzel kezdtem.
(#) nedudgi válasza killbill hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Ezzel csak BD438 feliratú tranzisztorok létezését bizonyítottad, az eredeti hozzászólásban szereplő BD348-at nem...
(#) pucuka válasza killbill hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Esetleg az adatlapja segíthet.
(#) killbill válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Akartam viccelodni azzal, hogy nem hitelesitette kozjegyzo a ket fenykepet, aztan megsem tettem.
(#) killbill válasza pucuka hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szia!
Ez az adatlap nekem is megvan, de ebbol nem derul ki, hogy ez szigetelt. Az osszes BD438 adatlap, amit eddig talaltam, az mind sima TO-126 tokozasu, nekem meg szigetelt van. A RET-nel vettem evekkel ezelott, majd ott megnezem, hatha naluk van valami adatlap rola.

De úgy látszik, hogy még mindig nem vetted észre azt, hogy elírtad a típust, tehát nem 348, hanem 438.
(#) efraim válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Mindegy, mert mind a három szám szerepel benne

Igaz, ezt tenyleg nem vettem eszre. Mea culpa. Dikszlekszias vagyok, mint a győzike... Es most latom, hogy nedudgi is csak erre utalt. Azert koszonom mindenkinek, aki probalt segiteni.
(#) Mircsof hozzászólása Nov 28, 2014 /

Sziasztok!
3lábú csoda TO92 tokban, rajta ezekkel a számokkal 2482S, HJ83, HKU546.
Tudnátok rolla valami információt? Google nem akar ma segíteni nekem! "Link URL Error'
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Kompakt fénycsőben volt? Mert akkor olyan lehet, mint a TS(MJE)13002.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2014 /

Igen abban! Most próbálom épp ujjá éleszteni + pár sallangot ráaggatni Pc-táp trafó stb..
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
(#) zosza18 hozzászólása Dec 1, 2014 /

Üdv Mindenkinek!
Van nálam egy csodálatos Renault scenic 2 műszerfal, ami hát elhalálozott szokás szerint. Ki lettek cserélve a szükséges alkatrészek, átforrasztva minden... de sajnos még lettek problémák, amiket nem tudok megoldani per pillanat, az ismeretek hiányában. Van egy J7S típusú "izém", ami a gugli szerint egy varicap dióda, csak épp értéket nem tudok, hogy mit tehetek be helyette. (A tokozása olyan mint egy tranyónak, de nem volt csak két lába bekötve, így hihető a gugli. ) A másik egy tranzisztor elvileg, ami 5B1 névre hallgat, de erre a barátom sokféle lehetőséget adott, így nem tudom eldönteni, mi is valójában. A tokozás SOT23 elvileg, bár én nem ismerem mélyen ezeket. Csatolok egy képet is, hogy ne csak a levegőbe beszéljek.

scenic.jpg

(#) Prendick válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

99%, hogy BC807-es. Az is erre utal, hogy van mellette néhány BC817-es (6Bw), ami a "párja".
(#) Prendick válasza Prendick hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

A J7S meg ZC836-os.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Dec 1, 2014 /

Kedves kollégák segítségetekre szorulnék a képen látható alkatrész adatainak megismerésére, én diódának látom , üveg a háza , és az áramkőrében (TV) szikrázik az üveg alatt , kiforrasztottam , szakadás mindkét irányba. Írjatok róla adatokat ha ismeritek vagy színkatalógust , és melyik lehet a + vagy a - irány , milyen diódával helyettesithetem ? Előre is köszönöm a segitséget

dioda2.jpg

(#) Action2K válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Szia! Szerintem ez egy nagyfeszültségű szikraköz, túlfesz levezetésére. A kapcsolási környezet ismeretében könnyebb megállapítani. Van jelölés a nyákon neki?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Következő: »»   621 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem