Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Szia!! Köszönöm a választ,ezeknek utána fogok nézni!!
Samu ml 1510/1610/1640 -hez keresek fuser nyomó hengert. Új az ~8eft az kicsik sok. Ötlet? Esetleg bontott valakinél?
Szia!!
A nyomtató típusa: ML-2571M, és azt mondta a srác,hogy nem volt hibaüzenet.
Üdv mindenkinek! clp300 =bekapcs, teszt,portatályok nélkül a második és a negyedik szint nem teszteli,nem villan fel a led...
Portartályok be=minden szinnél villan a led,de rövid kattogás után piros státusz led világít, csak kikapcsolni lehet. Előlap, hátlap, alsó papirérzékelő,felső papirérzékelő műkszik,porgyüjtő műkszik/papirral eltakarva el sem indul a teszt rögtön piros led/ Hátul melegszik, érezni... Valakinek van ötlete? szivesen olvasnám!!! KÖSZÖNÖM!!!
Szia. A kattogas szeget kene usson a fejedbe, annak okat probald kideriteni. Mas: Te is, mi is okosabbak lennek, ha kozolned a hibauzenetet, ami a monitoron megjelenik, vagy a driver smart monitor-jaban olvashato.
Üdv!!
A kattogás az a szinenkénti toner adagoló szerkezet műve,elvileg normális mert van egy kis mágnes ami engedélyezi a bütyköstengely forgását ami sorban nyomkodja be a fogaskerekeket a festék adagoló henger megforgatására.A számitógépen megjelenő információ csak addig jut el hogy a festékszineket kijelzi hogy 100%,utána a piros lámpa kigyullad és semmire nem reagál. Nos megint probáltam a smart panelen az eszköz alappeállitási hibát ir ki...------alaphelyzetbe állitási hiba..... A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Sziasztok!
Van egy HP3030-as multifunkcionális nyomtatóm, ami beolvasási lámpa hibát ír és az fut alul, hogy kapcsolja ki-be. Ki-be kapcsoltam, de a helyzet ugyanez maradt. Egyenlőre úgy tűnik, hogy túl erős fénnyel világít a szkenner. Bár lehet, hogy ez a normális, de még oldalról nézve is vakító. Mi lehet a probléma?
Szia, poros a szkenner tukorrendszere, meg kell tisztitani es elmulik neki.
Értem köszönöm, nézelődtem közben, máshol is a tisztítást javasolják.
Olyan kérdésem van, hogyha kiveszem a toner-t, akkor azon rajta van a fényhenger is? Egy zöld színű hengert látok benne. Illetve milyen porral lehetne, olcsón házilag megtölteni a toner-t?
Még egy fontos kérdés, hogy lehet megtisztítani a tükröt. Van elől egy kis nyílás, egy csavar fogja. Oda lehet csalni az olvasólámpát, az erre a célra van?
Közben van még egy dolog, négy vízszintes csík van a papíron a toner miatt. Van egy másik is hozzá az nem csíkoz, csak kifogyóban van.
Azt a zöld színű hengert, hogy és mivel lehet tisztítani?
Közben minden megoldódott, csak a toner-em ereszti valahol, valamiért a port.
Illetve még azt nem tudom, hogy milyen port lehetne olcsón, hozzá szerezni?
Sziasztok!
Van esetleg valakinek Konica Minolta magicolor 2400W parts katalógusa? Üdv: L
Ebben nem találtam meg sajnos...
(Szét van ugorva a festékező érzékelője, hiába rakom össze kontakt hibás marad, azt reméltem rendelhető ha már cikkszám van..)
Köszi!
(Az előbb elküldtem úgy, hogy meg se köszöntem.. ![]()
Szevasztok!
Van 3-4 HP festékpatronom, állítólag nem tölthető újra. Ingyen odaadom, ha valaki kitudja cselezni, vagy fel tudja használni. Bocsánat, lehet, hogy a felajánlósba kellett volna? ![]()
Sziasztok!
A lézer nyomtatóban a fixáló egységet szét lehet szedni, ill. hát utána összerakni? Ugyanis belegyűrte a nyomtató a fóliát. Mivel lézer fólia volt, ezért nemhiszem, hogy beleégett volna. A márkaszerviz a nyomtató árának megfelő összegért tudná/szeretné kicserélni.
Sziasztok!
Samsung scx 4200 nyomtatás közben megállt, majd dobott egy time out H6FW/os_hook üzenetet. Azóta be sem kapcsolódik be a status led nem világít, a kijelző nyaon halványan valamit élet jelet ad, s csak egy ventillátor zörög, nem indul tovább. A neten ilyen jellegű hibára találtam semmit. Esetleg valaki találkozott már ilyennel és annak megoldásával? Elóre is köszönöm!
A megállt az azt jelenti, hogy kikapcsolt? A kijelző mutat valamit, vagy csak a háttérvilágítás él?
Én elsőre az SMPS tápjára gondolok.
2 ventilátor van benne. A ventilátorok a 24V os részről kapják a kakaót. Az egyik vezérlése az 5V os részről megy a másikat még nemtaláltam meg. Csatoltam az SMPS kapcsolási rajzát. Engem a biztosíték érdekelne, ill. hogy megvan-e az 5V. Ha érdekelne a teljes szervizkönyv, akkor írj.
Köszi a választ!
A hátlapi venti megy, a kijelző háttérvilágítása sem megy, mintha a " bootolás" állna meg valahol az elején. A megállt azt jelenti, hogy nyomta a hiba üzit (...time out, H6Fw/os_hook...) és azóta semmi, csak az az egy átkozott venti zörög, a kijelző meg "halvány telikockás" (még a pc sem látja!) A szervízdoksi jó lenne, s minden egyéb segítségnek is örülnék! Pont a kölöknek nyomtam a fősulira az anyagot, mikor bedobta az unalmasat. Egyébként szép volt a nyomata. Köszi!
A hátlap levétele után (ami innen látható/hozzáférhető) a 24v és az 5v(B101-en mérve) meg van, csak az F101-et nem látom ill. nem tudom holvan.
Szia! Itt érhető el.
Szép napot! Canon szines(CL 41) patront töltöttem. Miért van az,hogy teszt nyomtatásnál a szinek közül a cián és a sárga alig látható,erősen csíkos,a bíbor meg a fekete szinte tökéletes? Légtelenítés meg volt,a fej papírtörlőre helyezve szépen kiereszt minden színből egymás mellé tintát,meleg vízbe téve a viz szinte azonnal majdnem fekete(tehát jön át cián is). nyomtatáskor mégis a sárga alig látható,cián meg egyáltalán nem... A nyomtató tipus IP 1800. Köszönöm!
Köszi!
Szia, nezd meg a tapegyseg pufferkondijait az 5v-os es a 24v-os agon, jellemzo a puposodas.
Szia!
Nem puposkodnak... - a feszkókat mértem, azok rendben voltak, de további szétszedést igényelne( a hátlap levétele után, amit el tudtam érni). A kérdés az, hogy valami proci vagy ilyesmi az ok, vagy javítható és érdemes tovább bogarászni, szétszedni? A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Hát ha a feszültségek megvannak biztosan, akkor én végig követném, hogy eljut e mindegyik segéd panelra. Aztán jó lenne megtudni, hogy a processzor csinál e valamit. Ha véletlenül a processzor halott lenne, (ami nemtudom mennyire valószinű) akkor nagyvalószinűséggel kuka. Ha cserélhető is, de a firmware nemnagyon lesz hozzáférhető. Még a 3.3V és az 1.8V os feszt is jó lenne ellenőrizni a vezérlőpanelen.
Azért csak óvatosan, van ott magasfesz rész is! A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
A fő CPU egy ASIC áramkör, ha az rosz akkor egyértelmű a kuka. De én bogarásznák hátha csak valami apró dolog. Na meg ahogy a koléga feljebb írta, nemártana végignézni az elektroliteket.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |