Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Elnézést, ezt nem tudtam.” Ne kérj elnézést, nincs miért. Köszi a segítő szándékot. Az egy idétlen dolog, hogy ez az olcsó típus minimum 4 féle szíjmérettel van, aminek aztán semmi értelme.
Japánokról nem tételeztem, fel, hogy ennyire variálják. Sajnos már a szíj árak is megugrottak, így már nem kifizetődő, berendelni több méretet, valamelyik stimmelne jelszóval..
Szerintem 5mm rel kisebb kerületet válassz a mért értéknél, nem lesz szoros és csúszni sem fog.
Úgy néz ki tudnék olcsón venni (5E FT) Egy Sanyo TP30 lemezjátszót gyári fejjel. Ez jobb már mint az Unitra?
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a Taya DP-510-es lemezjátszómnak csak az egyik csatornáján jön hang, a másikon semmi. Nemrég került hozzám a készülék és szeretném használhatóvá tenni. Amit tudok, hogy a tű el van görbülve, a kérdésem is ez lenne, hogy okozhatja-e ez a problémát, vagy esetleg a komplett hangszedőt cserélni kellene? A kar végétől az 5 pólusú csati végéig kimértem, kábel szakadás nincs. Köszi a válaszokat! Üdv! A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
Hello! A Pickup tekercs ellenállása is megmérhető a műszereddel. A tű görbeségétől még szólni kellene a másik oldalnak is, csak kérdés hogy. És ha az sérült, lehet a fej is az.
Megpróbáltad már valamelyiket keresni? Mert lehet, hogy egy Shure, vagy Ortofon pickup olcsóbb, mint a tiedbe egy tű, ha egyáltalán lehet kapni.
Szia!
Az RCA dugók végén mérd a PU DC ellenállását, ez kb. 300-800 ohm között lesz, ha nem szakadt, akkor a tű deformálódása okozza a hibát. A tű végén lévő mágnes helyzete is megváltozhatott, talán ezért nem szól a másik oldal..
Igen az Oftofon fej az jobb lesz . Az Unitrában is ki tudod majd próbálni.
Igen, a HQ elektronika oldalán találtam hozzá való mm-115-ös tűt, 3300Ft-ért, viszont pickup-ot nem találtam hozzá.
Megmértem a tekercseket, mind a kettőnél 470 Ohm környékén mértem. Tehát akkor első körben egy tű cserével kellene kezdenem?
Ha reália áron találsz bele tűt, komplett hangszedő sem sokkal drágább.Ez is megfelő lehet
Sziasztok! Legújabb fejlemények hanglemez mosás terén. Kellékek: Flóraszept hideg konyhai zsíroldó, szódabikarbonátos! Jobb fajta 2"-os dupla ecset /világos szőrű/ . Plusz Triton-X+alkoholos folyadék. A lemezt befújtam zsíroldóval, majd a lemezjátszóra téve jól átdörgöltem az ecsettel, úgy, hogy habozzon, majd ment rá az triton-x+alkoholos lemezmosó és így egy leszívás. Egy sercegős lemez /ami nem zafírtűvel volt lejátszva/ szinte alig hallható egy-egy pattogásra csökkent. A lemez nem volt láthatólag poros így valószínű, hogy a barázdákból szedte ki a koszt.
Remélem másnak is sikerül így a lemezeit jobbá tenni! ![]()
Sziasztok, van egy tesla nzc 710-em, és néhany napja elkezdett egy kicsit nyávogni. Mi lehet a hiba? Esetleg a direkt hajtású gumi görgő már elöregedett?
Ha direkt hajtású lenne, nem lenne benne gumigörgő. A nyávogást okozhatja.
Sziasztok, kihasználom az alkalmat, nálam pedig egy TAYA DP-510-es kezedett el nyávogni. Az egykori nagy Orion torony lemezjátszója. Direkt hajtású tényleg, mi lehet az oka?
![]()
Csapágyak, kenések. Tisztítás.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Szia!
Legtöbbször a fordulatszám beállító poti okozza, tisztítsd meg.
Kérlek ne érts félre pucuka, nem akarok "tiszteletlen" lenni, de ez szerinted mi, ha nem direkt hajtású? Mert a wikipedia szerint is az. Jó, gondolom te a direkt hajtásnál arra gondolsz, hogy a tárcsa közvetlenül a motor tengelyére van téve, de mivel ez nem ékszíjas, tulajdonképpen direkt hajtású.
Nem nem ez Dörzs hajtású , semmi köze a direkt hajtáshoz !
Igen, elnézést, közben jobban utána néztem, és elvileg módosítottam is a hozzászólásom, de ezek szerint nem módosult.
![]()
Tedd üresbe és forgasd meg a tányért, ha akadálytalanul sokáig forog, akkor a csapágya rendben van. Amennyiben hamar leáll, nehezen fut, akkor tisztítsd meg a tányér perselyét.
Dörzskerék kopása, keményedése is okozhat problémát, vagy szorulása a tengelyén, de ez is könnyen kideríthető. Vedd le a tengelyéről és mosd át alkoholban, ha megkeményedett a gumi rajta, csiszolóvászonnal frissítsd fel a szélét. Ami még fontos, a tányér belső falát is mosd le alkohollal.
Köszönöm a tippeket, kipróbálom és írok!
![]()
Köszönöm szépen!! Tökéletesen működik!
![]()
Szívesen, ügyes vagy..
Azt még szeretném megkérdezni, hogy ez elvileg magától kikapcsol? Mert ugye kikapcsolni ott kell, a lemez közepe felé húzva, de szerintem túl "erős" a kapcsoló, és a lemez barázdái nem tudják eléggé meghúzni, hogy leálljon. Szóval ez eredetileg magától leáll, vagy nem?
Tudja az automatikus kikapcsolást. Ha nem kapcsol ki, két oka lehet, még mindig csúszik a meghajtása, vagy a kikapcsolását végző lemez helyzete nincs jól beállítva.
Próbáltuk állítani, de annyira kicsit kell, hogy nem igazán sikerült. De ha tudja, akkor azért még próbálkozunk. Köszönöm!
![]()
Hol lehet viszonylag olcsón hozzájutni tesla vk4302-höz? Vagy mivel lehetne helyettesíteni, ami nem teszi tönkre annyira a lemezt? Régebben találtam használt oldalakon, de most valahogy nem igazán akadok rá...
Olcsón sehol. Ez a PU eléggé lemezgyilkos, nagy tűnyomás igénye miatt.
Jobb ha veszel egy olcsó mágneses hangszedővel szerelt működő lemezjátszót. VK4302 árából megoldható, sajnos kell hozzá egy RIAA korrektor, vagy egy olyan erősítő ami fogadni tudja. Hosszútávon biztos, hogy előnyösebb, olcsóbb megoldás, minőség szempontjából is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |