Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   29 / 87
(#) nagym6 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Idézet:
„Elnézést, ezt nem tudtam.”

Ne kérj elnézést, nincs miért. Köszi a segítő szándékot. Az egy idétlen dolog, hogy ez az olcsó típus minimum 4 féle szíjmérettel van, aminek aztán semmi értelme.
(#) CHZ válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Japánokról nem tételeztem, fel, hogy ennyire variálják. Sajnos már a szíj árak is megugrottak, így már nem kifizetődő, berendelni több méretet, valamelyik stimmelne jelszóval..
Szerintem 5mm rel kisebb kerületet válassz a mért értéknél, nem lesz szoros és csúszni sem fog.
(#) djhans válasza gyuszo hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Úgy néz ki tudnék olcsón venni (5E FT) Egy Sanyo TP30 lemezjátszót gyári fejjel. Ez jobb már mint az Unitra?
(#) Pari hozzászólása Dec 10, 2014 /

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a Taya DP-510-es lemezjátszómnak csak az egyik csatornáján jön hang, a másikon semmi. Nemrég került hozzám a készülék és szeretném használhatóvá tenni. Amit tudok, hogy a tű el van görbülve, a kérdésem is ez lenne, hogy okozhatja-e ez a problémát, vagy esetleg a komplett hangszedőt cserélni kellene? A kar végétől az 5 pólusú csati végéig kimértem, kábel szakadás nincs.
Köszi a válaszokat! Üdv!
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2014
(#) proli007 válasza Pari hozzászólására (») Dec 10, 2014 / 1

Hello! A Pickup tekercs ellenállása is megmérhető a műszereddel. A tű görbeségétől még szólni kellene a másik oldalnak is, csak kérdés hogy. És ha az sérült, lehet a fej is az.
(#) fecameca válasza Pari hozzászólására (») Dec 10, 2014 / 1

Megpróbáltad már valamelyiket keresni? Mert lehet, hogy egy Shure, vagy Ortofon pickup olcsóbb, mint a tiedbe egy tű, ha egyáltalán lehet kapni.
(#) CHZ válasza Pari hozzászólására (») Dec 10, 2014 / 1

Szia!
Az RCA dugók végén mérd a PU DC ellenállását, ez kb. 300-800 ohm között lesz, ha nem szakadt, akkor a tű deformálódása okozza a hibát. A tű végén lévő mágnes helyzete is megváltozhatott, talán ezért nem szól a másik oldal..
(#) gyuszo válasza djhans hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Igen az Oftofon fej az jobb lesz . Az Unitrában is ki tudod majd próbálni.
(#) Pari válasza fecameca hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Igen, a HQ elektronika oldalán találtam hozzá való mm-115-ös tűt, 3300Ft-ért, viszont pickup-ot nem találtam hozzá.
(#) Pari válasza CHZ hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Megmértem a tekercseket, mind a kettőnél 470 Ohm környékén mértem. Tehát akkor első körben egy tű cserével kellene kezdenem?
(#) CHZ válasza Pari hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Ha reália áron találsz bele tűt, komplett hangszedő sem sokkal drágább.Ez is megfelő lehet
(#) Moszkvai hozzászólása Dec 20, 2014 /

Sziasztok! Legújabb fejlemények hanglemez mosás terén. Kellékek: Flóraszept hideg konyhai zsíroldó, szódabikarbonátos! Jobb fajta 2"-os dupla ecset /világos szőrű/ . Plusz Triton-X+alkoholos folyadék. A lemezt befújtam zsíroldóval, majd a lemezjátszóra téve jól átdörgöltem az ecsettel, úgy, hogy habozzon, majd ment rá az triton-x+alkoholos lemezmosó és így egy leszívás. Egy sercegős lemez /ami nem zafírtűvel volt lejátszva/ szinte alig hallható egy-egy pattogásra csökkent. A lemez nem volt láthatólag poros így valószínű, hogy a barázdákból szedte ki a koszt.
Remélem másnak is sikerül így a lemezeit jobbá tenni!
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok, van egy tesla nzc 710-em, és néhany napja elkezdett egy kicsit nyávogni. Mi lehet a hiba? Esetleg a direkt hajtású gumi görgő már elöregedett?
(#) pucuka válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Ha direkt hajtású lenne, nem lenne benne gumigörgő. A nyávogást okozhatja.
(#) Medve hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok, kihasználom az alkalmat, nálam pedig egy TAYA DP-510-es kezedett el nyávogni. Az egykori nagy Orion torony lemezjátszója. Direkt hajtású tényleg, mi lehet az oka?
(#) pucuka válasza Medve hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Csapágyak, kenések. Tisztítás.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
(#) CHZ válasza Medve hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Szia!
Legtöbbször a fordulatszám beállító poti okozza, tisztítsd meg.
(#) norbertv99 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 17, 2015 1 /

Kérlek ne érts félre pucuka, nem akarok "tiszteletlen" lenni, de ez szerinted mi, ha nem direkt hajtású? Mert a wikipedia szerint is az. Jó, gondolom te a direkt hajtásnál arra gondolsz, hogy a tárcsa közvetlenül a motor tengelyére van téve, de mivel ez nem ékszíjas, tulajdonképpen direkt hajtású.

DSC_0043.JPG

(#) CIROKL válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 17, 2015 / 1

Nem nem ez Dörzs hajtású , semmi köze a direkt hajtáshoz !
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 17, 2015 /

Igen, elnézést, közben jobban utána néztem, és elvileg módosítottam is a hozzászólásom, de ezek szerint nem módosult. És akkor valami ötlet hogy miért nyávog?
(#) CHZ válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 17, 2015 / 1

Tedd üresbe és forgasd meg a tányért, ha akadálytalanul sokáig forog, akkor a csapágya rendben van. Amennyiben hamar leáll, nehezen fut, akkor tisztítsd meg a tányér perselyét.
Dörzskerék kopása, keményedése is okozhat problémát, vagy szorulása a tengelyén, de ez is könnyen kideríthető. Vedd le a tengelyéről és mosd át alkoholban, ha megkeményedett a gumi rajta, csiszolóvászonnal frissítsd fel a szélét. Ami még fontos, a tányér belső falát is mosd le alkohollal.
(#) norbertv99 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Köszönöm a tippeket, kipróbálom és írok!
(#) norbertv99 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Köszönöm szépen!! Tökéletesen működik!
(#) CHZ válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Szívesen, ügyes vagy..
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 18, 2015 /

Azt még szeretném megkérdezni, hogy ez elvileg magától kikapcsol? Mert ugye kikapcsolni ott kell, a lemez közepe felé húzva, de szerintem túl "erős" a kapcsoló, és a lemez barázdái nem tudják eléggé meghúzni, hogy leálljon. Szóval ez eredetileg magától leáll, vagy nem?
(#) CHZ válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Tudja az automatikus kikapcsolást. Ha nem kapcsol ki, két oka lehet, még mindig csúszik a meghajtása, vagy a kikapcsolását végző lemez helyzete nincs jól beállítva.

Próbáltuk állítani, de annyira kicsit kell, hogy nem igazán sikerült. De ha tudja, akkor azért még próbálkozunk. Köszönöm!

Hol lehet viszonylag olcsón hozzájutni tesla vk4302-höz? Vagy mivel lehetne helyettesíteni, ami nem teszi tönkre annyira a lemezt? Régebben találtam használt oldalakon, de most valahogy nem igazán akadok rá...
(#) CHZ válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Olcsón sehol. Ez a PU eléggé lemezgyilkos, nagy tűnyomás igénye miatt.
Jobb ha veszel egy olcsó mágneses hangszedővel szerelt működő lemezjátszót.
VK4302 árából megoldható, sajnos kell hozzá egy RIAA korrektor, vagy egy olyan erősítő ami fogadni tudja. Hosszútávon biztos, hogy előnyösebb, olcsóbb megoldás, minőség szempontjából is.
(#) djhans hozzászólása Jan 18, 2015 /

Szerintetek melyik lemezjátszót érdemes megtartanom? Akai AP-100c vagy Sanyo TP30. Mindkettő gyári hangszedővel van.
Következő: »»   29 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem