Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   628 / 1190
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Köszönöm mint kettőtöknek, mindég csak egy kicsivel szúrom el a keresést.. majd csak belejövök...
(#) Fidel válasza Sebi hozzászólására (») Dec 20, 2014 /

Ez azért nem működik, mert alapból a pc-k le vannak kapcsolva, de arouter, a tv és a beltéri az mindig be van kapcsolva, és ezeket kapcsolom a távirányítóval.
Semmi értelme, ha oda kell mennem, lekapcsolgatni a fogyasztókat az elosztón.
Vagy arra gondolsz, hogy távirányítóval legyenek lekapcsolva a fogyasztók?
(#) zosza18 hozzászólása Dec 21, 2014 /

Prendick - Sebi - Proli007

Köszönöm Nektek a sok segítséget a Scenic 2-es műszerfallal kapcsolatban, Mindenkinek igaza volt. Kicseréltem a hibás alkatrészeket és még akkor se ment magától, viszont az indítójel viccelődött, mert ha proci nélkül adtam neki egy rövid 5V-os jelet, akkor beindult. A proci volt még nyűgös, így annak cseréje után megjavult az is. Mára már szeli az utakat az a csodálatos gépjármű, így mostmár kijelenthetem hogy jó lett. Köszönöm Nektek azt a sok rámfordított időt és infókat!
(#) szepnorbee hozzászólása Dec 21, 2014 /

Sziasztok! Egy projektor ballaszt elektronikájában van ez az alkatrész amit nem ismerek fel. ST102 van ráírva és a panelon két egymással szemben lévő dióda jele van. Valaki tudna hozzá egy adatlapot?
(#) jethro válasza szepnorbee hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Szerintem valami túlfesz levezetésre használt szikraköz.
(#) Sebi válasza Fidel hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Persze, csak a bekapcsolásra gondoltam - amikor esetleg eszedbe jut a relé cseréje...
Kikapcsolásnál ne törődj vele, akkor elvész a kényelmi funkció.
(#) Sebi válasza szepnorbee hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Pontosan az: szikraköz. Ha nem robban szét, ritkán lesz hibás.
(#) szepnorbee hozzászólása Dec 21, 2014 /

Köszönöm szépen!
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Szia! Esetleg ez jó lenne? . Ezeket a motorokat úgysem az adatlapban megadott feszültségen üzemelteti az ember. Rá kell tenni egy gyári léptetőmotor vezérlőpanelre és nézni mennyire melegszik.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) Sebi válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 21, 2014 / 1

Gratula! A ráfordított idő mindig hoz eredményt, a másodiknál már meg is éri!
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /

Szia! Már kikísérleteztem, milyen meghajtást kell hozzá csinálni. Tesztképpen egy áramgenerátoros tápegységen hagytam egy órára az egyik tekercset 200 mA-rel, nem melegedett egyáltalán. Azért köszi a tippet.
(#) moderboy válasza Bakman hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Szerintem ebből tudod kikövetkeztetni valahogy Bővebben: Link
(#) Fidel válasza Sebi hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

A relé csere egyre gyakrabban eszembe jut!
Sajnos az a baj, hogy pont a kikapcsolásnál kell előtte kikapcsolni mindent távirányítóval, és csak utána lehet áramtalanítani az aljzatot.
Ha nem így csinálom, akkor indul a tv és a beltéri is rögtön a bekapcsolásnál.
Azt nem tudom, hogy ha áramtalanítva vannak a készülékek, és ki voltak kapcsolva alapból, tehát csak annyi áramot vesznek fel, mint amikor kikapcsolva bedugom őket a konnektorba, vagy emlékeznek rá, hogy be voltak kapcsolva, és úgy indulnak, akkor van e különbség az áramfelvételükben? Vagy mindegy, mert a tápok indulása így is úgy is megrántja az áramfelvételt, a készülékek elektronikája pedig csak ez után indul el!?
Multiméterrel lehet mérni max áramot, milyen funkciónak kell lennie rajta ehhez?
(#) Sebi válasza Fidel hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Idézet:
„Sajnos az a baj, hogy pont a kikapcsolásnál kell előtte kikapcsolni mindent távirányítóval, és csak utána lehet áramtalanítani az aljzatot.”

Nem. Amikor az (ágyból) kikapcsolod, akkor semmi gond.
Amikor bekapcsolni akarsz, előtte kell kikapcsolni a cuccokat, bekapcsolni a távirányítóval az elosztót, majd egyenként a fogyasztókat.
A bekapcsolási áramlökésben nem sok különbség van a ki, vagy bekapcsolt állapot között, mert a kondik töltése mindkét esetben megtörténik (általában), az előlapi kapcsoló/nyomógomb már a törpefeszültségű oldalon szokott lenni. (Egyrészt enyhébb szabályoknak kell megfelelni, másrészt az ő kapcsolójuk ugyanúgy tönkremenne idővel a hálózati oldalon. A konnektornál meg hadd csattanjon, annak nem árt
Multiméterrel ezt nem tudod mérni.)
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Dec 22, 2014 /

Sziasztok! Kaptam egy akkupakkot, egy táblagépből lett kimentve, 2db 4720mAh Li-ion polymer akku van egybekötve, egy kis panelre. A kis panelen 2db 8205A ic van, ami védelem, és egy darab g3mx feliratú ic van rajta. a panelon található feliratokra a google nem adott értelmes találatot. Kérdezném, hogy ez csak a védelem, vagy ez töltésvezérlő is egyben? Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
(#) storm hozzászólása Dec 22, 2014 /

Lomtalanítás közben a kacatok közt találtam egy ilyet. Szerintetek mi lehet? Szöveg sajnos nincs rajta
(#) Bakman válasza storm hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Minden bizonnyal volt rajta egy burkolat is, abba volt belehelyezve az áramkör, majd kiöntve. A feliratok is a pizsamán lehettek. Ha valaki nem tudja egyértelműen beazonosítani (pl. használ olyan eszközt, amiben ez van), akkor ez egy levélnehezék.
(#) morgo válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Szia!
Valószínűleg, csak védelem. Mivel csak két fet és egy védelmi IC látható a panelen.
Bővebben: Link1 Bővebben: Link2
(#) Fidel válasza Sebi hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Áram nélkül nem tudom kikapcsolni a tv-t és a beltérit, ha kikapcsolás nélkül kapcsoltam ki a távos konnektort. Ha bekapcsolom a konnektort, akkor automatikusan indulnak.
(#) Sebi válasza Fidel hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Akkor nincs mit tenni, el kell fogadni a relé időszakos rendszeres cseréjét. Próbálj minél combosabb érintkezőjűt - ami még belefér akár drótozva - betenni.
(#) OFK hozzászólása Dec 23, 2014 /

T. Fórumtársak!

Az alábbi szerkezet egy barátom műhelyének rejtett zugából került elő. Segítsetek nekem az azonosításában. Mi lehet ez a készülék, mire használták?
(#) Buvarruha válasza OFK hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Éjjellátó?
(#) nedudgi válasza OFK hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Volt MOM-os barátom szerint éjjellátó, a 70-es évekből.
(#) kadarist válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

De akkor ibolyántúli látással is rendelkeznie kell.
(#) nedudgi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Te is a MOM-ban dolgoztál?
(#) kadarist válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Nem, de rá van írva, hogy UV, gondolom az az ultraibolya jelzése.
(#) Gafly válasza OFK hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Meg lennék lepve, ha világításon kívül bármilyen aktív funkciót is ellátna.
Ámbár láthatatlanul megvilágítva a láthatatlan is látható láthatatlanul
Találd ki hogy hogyan kell táplálni (gondolom rakás elem).
Majd tápláld meg és sötétben nézgelődj vele. Tapasztalatokat várjuk!
(#) Chipmunk1960 válasza OFK hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Ez valami katonai titkos embargós, vénszülék. A két üveglapon az elején, biztosan az UV, és IR sugarakat küldi ki, kérdés, hogy mit látni a benézőn?
(#) rest válasza OFK hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Szia.
Idézet:
„A MOV-01 okmányvizsgáló kamerát útlevél, bankjegy stb. infra és
UV vizsgálatára fejlesztette.”

Innen tallózva: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza rest hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Nagyon ügyes vagy! De azért részben eltaláltuk vakon Ugye? A pénzmosás hatékonyságának az ellenőrzése meg sem fordult a fejünkben!
Következő: »»   628 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem