Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm mint kettőtöknek, mindég csak egy kicsivel szúrom el a keresést.. majd csak belejövök...
![]()
Ez azért nem működik, mert alapból a pc-k le vannak kapcsolva, de arouter, a tv és a beltéri az mindig be van kapcsolva, és ezeket kapcsolom a távirányítóval.
Semmi értelme, ha oda kell mennem, lekapcsolgatni a fogyasztókat az elosztón. Vagy arra gondolsz, hogy távirányítóval legyenek lekapcsolva a fogyasztók?
Prendick - Sebi - Proli007
Köszönöm Nektek a sok segítséget a Scenic 2-es műszerfallal kapcsolatban, Mindenkinek igaza volt. Kicseréltem a hibás alkatrészeket és még akkor se ment magától, viszont az indítójel viccelődött, mert ha proci nélkül adtam neki egy rövid 5V-os jelet, akkor beindult. A proci volt még nyűgös, így annak cseréje után megjavult az is. Mára már szeli az utakat az a csodálatos gépjármű, így mostmár kijelenthetem hogy jó lett. Köszönöm Nektek azt a sok rámfordított időt és infókat! ![]()
Sziasztok! Egy projektor ballaszt elektronikájában van ez az alkatrész amit nem ismerek fel. ST102 van ráírva és a panelon két egymással szemben lévő dióda jele van. Valaki tudna hozzá egy adatlapot?
Szerintem valami túlfesz levezetésre használt szikraköz.
Persze, csak a bekapcsolásra gondoltam - amikor esetleg eszedbe jut a relé cseréje...
Kikapcsolásnál ne törődj vele, akkor elvész a kényelmi funkció.
Pontosan az: szikraköz. Ha nem robban szét, ritkán lesz hibás.
Köszönöm szépen!
Szia! Esetleg ez jó lenne? . Ezeket a motorokat úgysem az adatlapban megadott feszültségen üzemelteti az ember. Rá kell tenni egy gyári léptetőmotor vezérlőpanelre és nézni mennyire melegszik.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
Gratula! A ráfordított idő mindig hoz eredményt, a másodiknál már meg is éri!
Szia! Már kikísérleteztem, milyen meghajtást kell hozzá csinálni. Tesztképpen egy áramgenerátoros tápegységen hagytam egy órára az egyik tekercset 200 mA-rel, nem melegedett egyáltalán. Azért köszi a tippet.
Szerintem ebből tudod kikövetkeztetni valahogy Bővebben: Link
A relé csere egyre gyakrabban eszembe jut!
![]() Sajnos az a baj, hogy pont a kikapcsolásnál kell előtte kikapcsolni mindent távirányítóval, és csak utána lehet áramtalanítani az aljzatot. Ha nem így csinálom, akkor indul a tv és a beltéri is rögtön a bekapcsolásnál. Azt nem tudom, hogy ha áramtalanítva vannak a készülékek, és ki voltak kapcsolva alapból, tehát csak annyi áramot vesznek fel, mint amikor kikapcsolva bedugom őket a konnektorba, vagy emlékeznek rá, hogy be voltak kapcsolva, és úgy indulnak, akkor van e különbség az áramfelvételükben? Vagy mindegy, mert a tápok indulása így is úgy is megrántja az áramfelvételt, a készülékek elektronikája pedig csak ez után indul el!? Multiméterrel lehet mérni max áramot, milyen funkciónak kell lennie rajta ehhez? Idézet: „Sajnos az a baj, hogy pont a kikapcsolásnál kell előtte kikapcsolni mindent távirányítóval, és csak utána lehet áramtalanítani az aljzatot.” Nem. Amikor az (ágyból) kikapcsolod, akkor semmi gond. Amikor bekapcsolni akarsz, előtte kell kikapcsolni a cuccokat, bekapcsolni a távirányítóval az elosztót, majd egyenként a fogyasztókat. A bekapcsolási áramlökésben nem sok különbség van a ki, vagy bekapcsolt állapot között, mert a kondik töltése mindkét esetben megtörténik (általában), az előlapi kapcsoló/nyomógomb már a törpefeszültségű oldalon szokott lenni. (Egyrészt enyhébb szabályoknak kell megfelelni, másrészt az ő kapcsolójuk ugyanúgy tönkremenne idővel a hálózati oldalon. A konnektornál meg hadd csattanjon, annak nem árt Multiméterrel ezt nem tudod mérni.)
Sziasztok! Kaptam egy akkupakkot, egy táblagépből lett kimentve, 2db 4720mAh Li-ion polymer akku van egybekötve, egy kis panelre. A kis panelen 2db 8205A ic van, ami védelem, és egy darab g3mx feliratú ic van rajta. a panelon található feliratokra a google nem adott értelmes találatot. Kérdezném, hogy ez csak a védelem, vagy ez töltésvezérlő is egyben? Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Lomtalanítás közben a kacatok közt találtam egy ilyet. Szerintetek mi lehet? Szöveg sajnos nincs rajta
Minden bizonnyal volt rajta egy burkolat is, abba volt belehelyezve az áramkör, majd kiöntve. A feliratok is a pizsamán lehettek. Ha valaki nem tudja egyértelműen beazonosítani (pl. használ olyan eszközt, amiben ez van), akkor ez egy levélnehezék.
Szia!
Valószínűleg, csak védelem. Mivel csak két fet és egy védelmi IC látható a panelen. Bővebben: Link1 Bővebben: Link2
Áram nélkül nem tudom kikapcsolni a tv-t és a beltérit, ha kikapcsolás nélkül kapcsoltam ki a távos konnektort. Ha bekapcsolom a konnektort, akkor automatikusan indulnak.
Akkor nincs mit tenni, el kell fogadni a relé időszakos rendszeres cseréjét. Próbálj minél combosabb érintkezőjűt - ami még belefér akár drótozva - betenni.
T. Fórumtársak!
Az alábbi szerkezet egy barátom műhelyének rejtett zugából került elő. Segítsetek nekem az azonosításában. Mi lehet ez a készülék, mire használták?
Volt MOM-os barátom szerint éjjellátó, a 70-es évekből.
De akkor ibolyántúli látással is rendelkeznie kell.
Nem, de rá van írva, hogy UV, gondolom az az ultraibolya jelzése.
Meg lennék lepve, ha világításon kívül bármilyen aktív funkciót is ellátna.
Ámbár láthatatlanul megvilágítva a láthatatlan is látható láthatatlanul ![]() Találd ki hogy hogyan kell táplálni (gondolom rakás elem). Majd tápláld meg és sötétben nézgelődj vele. Tapasztalatokat várjuk!
Ez valami katonai titkos embargós, vénszülék. A két üveglapon az elején, biztosan az UV, és IR sugarakat küldi ki, kérdés, hogy mit látni a benézőn?
![]()
Szia.
Idézet: „A MOV-01 okmányvizsgáló kamerát útlevél, bankjegy stb. infra és UV vizsgálatára fejlesztette.” Innen tallózva: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Nagyon ügyes vagy! De azért részben eltaláltuk vakon
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |