Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   630 / 1190
(#) yulo5310 válasza BEMcorp hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Az egy K betű,sztem kelvinben van megadva!
(#) Remci válasza BEMcorp hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Szia!

Az utolsó betű K. De szerintem nem az a szám jelenti, mert ha Kelvint számítom át, akkor -23C-ra jön ki.
(#) Remci válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Igy van, de akkor negatív érték jön ki az átszámításnál
(#) BEMcorp válasza Remci hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Igen, pont ezért vetettem el a Kelvint első körben én is...
(#) yulo5310 válasza Remci hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Igaz,ha meg Celsius ban lenne,akkor magas bármiféle alkatrész védelméhez.
(#) ttindian válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Nem tudnék jobb minőséget fényképezni , a kullombseg az enyém és ez között csak annyi, hogy az enyémen sorba vannak az ellenállások és a diódák és nem smd-ek..
(#) mikrokapcsolo válasza Remci hozzászólására (») Dec 27, 2014 / 1

85°C-os, a 250 az 250V-ot jelent, elvileg 10A-es. Bővebben: Link
(#) Chipmunk1960 válasza Remci hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Szia, A középső szám, tehát 85 fokos.
(#) raczg hozzászólása Dec 27, 2014 /

Sziasztok!
Javítok egy DVD lejátszót és van benne egy alkatrész aminek a beazonosításával nem boldogulok. Ebben kérném a segítségeteket.
Ez van ráírva:C4I6, lehet hogy van még utána karakter csak az nem látszik mert az a rész elfüstölt. Én FET-nek gondolom., de nem találtam az adatlapját.
Köszi

Kép 001.jpg

(#) Chipmunk1960 válasza raczg hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Szia, Sajna én sem, de biztosan FET. A 'G-S' fel is van szitázva a bal oldali lábak a D. A tápfeszekből visszafejtheted, hogy n, vagy P csatornás.
(#) Remci válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Köszi neked és a többieknek is a segítséget.
(#) Redmanus hozzászólása Dec 27, 2014 /

Sziasztok!

A napokban kaptam egy Lucas 3XTA (53872323Q) kulcsot, amiben a kedves tulajdonos egy hiányzó alkatrészt kicserélt egy kondenzátorra -gondolta így jó lesz- és a régit már nem tudja hol van. Gyanítom hogy a hiányzó alkatrésszel működésre tudom bírni az immo-t. Kutattam sokat, de csak egy kis képet találtam róla amit csatoltam is a poszthoz.
Kérdés, hogy mi ez de a fontosabb hogy PONTOSAN mi ez
(#) mikrokapcsolo válasza Redmanus hozzászólására (») Dec 27, 2014 / 1

A felbontásból adódóan, én egy kvarc oszcillátorra tippelném.
(#) nagym6 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Dec 27, 2014 / 1

Órakvarc ilyen alakú, az alacsony frekis hangvillás elvűek néznek így ki. Esetleg rá van írva a freki értéke, az lenne fontos. Egy órakvarccal lehetne egy próbát csinálni, vagy-vagy. Az órakvarc 32.768Khz-es.

Bocs. Redmanus-nak szántam.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) morgo válasza Redmanus hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Szia! Ez egy sima kvarckristály. Az értékét lehetetlen erről a képről megállapítani, akármilyen is lehet...
(#) Redmanus hozzászólása Dec 28, 2014 /

Na már ez is valami, egyébként egy 1995-ös Nissan Micra immo-ja ha ez segít valamit is (hátha van ilyenje valakinek) nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
(#) Sebi válasza Redmanus hozzászólására (») Dec 28, 2014 / 1

Igen, az maga a kvarc(kristály). Lényeges tudni, mi a frekvenciája - ami a képen nem olvasható.
Az IC-típus adatlapja talán tartalmazza.

Próbáltam rákeresni a barátomnál az "ELEX 15101 DATASHEET" kulcsszavakkal, de nem jártam sikerrel.
Lehet, hogy rosszul keresek?

ELEX.jpg

(#) Sebi válasza Redmanus hozzászólására (») Dec 28, 2014 / 1

Kár. Valószínűleg PIC. Az ELEX az Hollandiában volt újság, rajztechnikája, jelölései az ELEKTORral teljesen azonosak. A nekem meglévő 10 régi évfolyamban nem találtam immo projektet. (Az a gyanúm, hogy lehetett rendelni valamelyik cikkhez felprogramozott PIC-et, KIT-et.)
32768KHz-es órakvarc minden fiókban lehet, bele kell próbálni - hátha jó.
Ha nem, akkor generátorról meg lehetne kínálni jellel - lassan változtava a frekit, közben próbálgatni, reagál-e a vevő.
(#) Chipmunk1960 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Biztos, hogy az.
(#) Chipmunk1960 válasza Redmanus hozzászólására (») Dec 28, 2014 / 1

Látom már levetted, milyen felírat volt/van rajta, mert valamit láttam. szkóppal megnézted, hogy rezeg-e?

Nem, sajnos nem én vettem le. A gazdája tette ezt úgy, hogy fogalma sincs hová tette és helyettesítette egy 16v 47µF kondival ... gondolta hogy egy hasonló fizikális méretű akármi jó lesz oda. Nincs szkópom, de mivel nincs meg a kristály sem, ezért bakfitty... viszont megpróbálkozom egy 32.768Khz-es órakvarccal, ha már többen javasoltátok, meglátjuk mi lesz. Majd írok az eredményről.
Addig is köszi mindenkinek!
(#) villanyipi hozzászólása Dec 28, 2014 /

Üdvözletem!
Találtam a padon két "biztosan jó mert ott volt" cuccot, feliratuk :LEISTER KäGISWILL TYP 34A 220V 280/350W . Gugli barátom annyit segített hogy ez valami fűtő izé, de hogy pontosan hova miért és hogyan kell bekötni, azt nem értem, csúnyán megfakult már a német tudásom.Aki ráismer elárulná nekem mire is lesz ez még jó vagy ér-e vajon valamit?
Köszi előre is.
(#) Bakman válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Ha az az, amiről találtma képeket, akkor az egy hőlégfúfó vagy annak a betétje. Kép van róla?
(#) villanyipi válasza Bakman hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Íme, ámbár lehet hogy mégsem jók majd ha lesz kedvem megcsiszolom a kivezetéseit és újramérek, mert jelenleg szakadt bárhogy mérem, ami azért nehezen hihető mert gyári dobozában volt még Ha hőlégfúvó betét akkor egy csődarab a végén ventilátor meg középen ez és van egy hőlégfúvóm?

IMAG0336.jpg

(#) bbarna válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Valamelyik Leister hőlégfúvó fűtő betétje, 230 V-os, 350W a teljesítménye. Ér valamit( ebay-on 2 db
80 dolcsiért láttam most, hogy googliztam), kérdés, hogy kinek? Mintha találkoztam volna hőlég építő topikkal is itt a Hobbyelektronikán.....
(#) Mircsof hozzászólása Dec 28, 2014 /

Sziasztok!
A kis nyákon m lehet az a szürke kör alakú alkatrész szerintetek? A nyákon van egy felirat 34547 PM magán az alkatrészen ez szerepel: 292085
(#) Bender92 válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Üdv. Én első ránézésre azt gondolom, hogy egy vérnyomásmérő panelja, a kérdéses alkatrész pedig nyomásmérő lenne.
(#) Bakman válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Igen, ilyesmit találtam. A kérdés csak az, hogy érdemes-e ilyen elavult dologból építeni valamit. Elromlik a betét, mehet minden a kukába, holott lehet kapni olcsó hőlégfúvót 2-3000 Ft-ért is.
(#) bbarna válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Ha szakadás lesz a mérésed vége, érdekelne a 2 betét postakltség fejében. Ha nem mutat szakadást,szerencsés ember vagy.A Leister ugyanis nem "kínai" gagyi és igen, érdemes hölégfúvót csinálnod belőle.
Következő: »»   630 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem