Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2400 / 3649
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Reméljük. Gázkazánokhoz nem nagyon értek, fával tüzelünk abban meg nincs mozgó alkatrész. Van gázkazánunk is, de nagyon ritkán van bekapcsolva. Így azt nem kell nekem piszkálni. Nem is volna hozzá kedvem. A fás kazánt merem piszkálni, az ha elkezd folyni esetleg egy kicsit vizes leszek, de ha a gáz kezd el szivárogni akkor az már rosszabb.
(#) danielsos2 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Köszönöm a hozzászólásokat. Majd még fogok írni a témával kapcsolatban. Ha jól emlékszem, akkor a beüzemelő is azt mondta, hogy a csövekben nem lehet vízkő. A rozsdára nem is gondoltam, de lehetségesnek tartom. A radiátorokban és a csövekben keringés jóformán csak télen van.
(#) silent15 hozzászólása Dec 27, 2014 /

Sziasztok, nem tudja valamelyikőtök hol van olyan hely Pesten, ahol olcsón tisztítanak objektíveket? Név szerint egy régi Helios 44-2-es objektívet kéne kitisztítani. Szét is tudnám szedni, de ezt valaki beragasztotta és célszerszám nélkül nem tudom gányolás nélkül szétszedni.
Köszönöm!
(#) gernerakos hozzászólása Dec 27, 2014 /

Ilyenkor mi van az oldallal?
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Ilyenkor nem tölt be rendesen. A hiba az ön készülékében van. Chace törlés + reload megoldja.
(#) Bakman válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Az oldalhoz tartozó CSS-t nem töli le a böngésző.
(#) gernerakos válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Mostmár megjavult... Még sose volt ilyen.
(#) kaqkk hozzászólása Dec 27, 2014 /

A fiam vetett gabonát (hogy legyen valami zöld az asztalán) Aztán lefotózta.
(#) vicsys válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Nagyon jól sikerült fotó, gratula neki!
(#) Szárnyas válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Szép! Lucabúza?
(#) kaqkk válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

"Csak" tritikálé
(#) Szárnyas válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Akkor Lucatritikálé.
(#) botesz hozzászólása Dec 27, 2014 /

Jé...Nálunk hózik...Egyszóval fehér szilveszter lesz!
(#) elektroncso válasza botesz hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Már nálunk is hullik. Nem sok, de ez is valami.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 27, 2014 /

Itt nincs semmi egyenlőre. Részemről maradhat délen, elvagyunk itt nélküle is.
(#) botesz válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Én szeretném ha jönne mert ha nem akkor az a sok szúnyog nem pusztul el.Mégis mikor lehetett látni télen szúnyogot?Idáig soha...Most meg télen csipkednek össze nem nyáron.
(#) Ricsi89 válasza botesz hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Én nem láttam mostanában szúnyogot. De nem kell hó ahhoz, hogy elpusztuljanak. Jön egy jó kis -10 fok pár hétig és vége.
(#) elektroncso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Igen? Tényleg vége mindennek. A -10 hó nélkül a jövő évi búzának és hasonló szemes terményeknek a pusztulását fogja okozni. -10 kell és hó. A hó megvédi a fagytól a növényeket a -10 meg elpusztítja a kártevőket. Hidd el, ez ki van találva jól, ne mi döntsük el mi a jó és mi a rossz. Ehhez mi kevesek vagyunk...
Én személy szerint szeretem a hó látványát. A legjobb lenne ha mindenhova esne télen hó, jó puha hó (nem jeges tetejű ami az erdei állatok csülkeit véresre kezdi) viszont az utak hó mentesek maradnának. Az volna ám a kényelem. Viszont ilyen nincs ezért maradjunk meg annál amit a Természet kialakított.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) Ricsi89 válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Persze szép a hó látványa, csak ha ki kell menni és közlekedni, na akkor van gond. Főleg ha az utak sincsenek takarítva. Egy kicsi még elmegy, de 15-20cm fölött már gázos. Mondjuk, amit ide jósolnak 1cm körüli havat, azzal sokra nem megyünk. Az olyan van, de minek kategória.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) elektroncso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Hát egy centi tényleg semmi. Ide mondjuk nem is mondtak semmit, csak jött magától... Ez az egy centi arra jó, hogy azok akik esernyőnek használják az autójukat összetörték magukat, vagy rosszabb esetben másokat. Persze tudod erre van egy jó megoldás, hótoló. Persze Nagy Bandó András óta tudjuk:
Idézet:
„Tipikus szervezési gondok vannak. Akol hómunkás van ott lapát nincs, ahol lapát van ott hómunkás nincs, ahol mind a kettő van ott meg hó nincs.
(#) botesz válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Én szeretem a havat a meleg szobából az ablak mögül nézni.
Hó pedig mindenképp kell a hideg nem elég.
(#) elektroncso válasza botesz hozzászólására (») Dec 27, 2014 / 1

Én kimenni is szeretek bele, sétálni az erdőben, gyönyörködni a tájban.
(#) zolika60 hozzászólása Dec 28, 2014 /

Hó nélkül nem igazi a tél. Mondjuk az utóbbi években elszoktunk egy kicsit tőle. Ha 5cm-nél több esik felvonul a katasztrófavédelem és sötét vörös riasztást adnak ki az egész országra. Harminc egynéhány éve amikor vezetni kezdtem 20-25cm alatt nem is takarították a havat, mégsem állt meg az élet. A virsli diagonálos bogarammal feljártam Mátraházára síelni. Abban az időben nem hogy nem volt kötelező a téligumi, de kapni sem igen lehetett. Talán mindenkinek kéne gykicsit gyakorolni egy megfelelő helyen azzal a járművel amit használ a hóban való közlekedést. Akkoriban én egy focipályát használtam erre.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Akkor régen nem volt akkora kétségbeesés, ha pár napig nehéz volt a közlekedés. Mi korosztályunknak kissé nevetséges ez a mai pánik pár centis hó miatt. Természetes volt, hogy a kocsi csomagtartóban egy zsák homok, egy rövid nyelű lapát, két deszka volt. Hólánc nem létezett. Mindenhonnan kijöttünk ezzel a felszereléssel, nem a hókotró után reklamáltunk.
Én kimondottan élveztem a hóban autózást. Csak másoktól féltem.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) mrobi hozzászólása Dec 28, 2014 /

Sziasztok.

Gépészeti kérdésem volna hozzátok. Terménydaráló fordulatszám számításban vagyok benne. Van egy 12 kalapácsos termény darálóm. Nem tudom mekkora tengelyfordulatra volna szükség hozzá. Gyári adatot nem nagyon találok. Találtam olyan utalást, hogy 60-130m/s kerületi sebesség kell neki. Lemértem a darálót, 0.22m az átmérője. A kerületi sebességet 90m/s-ra lőttem be. Így 7800-as fordulat jön ki, ami véleményem szerint nagyon nagy egy ilyen szerkezetnek. Kérdés, hogy azt figyelembe kell-e vegyem, hogy 6 sor kalapács van? Mert ha leosztom 6-al, úgy már mindjárt barátibb és reális érték jön ki.
(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

A kerületi sebesség nem függ a kalapácsok számától, csak az átmérőtől és a fordulatszámtól. Növeld az átmérőt, akkor csökkentheted a fordulatot. Vagy elégedj meg 60m/s-al és akkor 5200-as fordulat is elég.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Így van. Szerettem én is a havas utakat. Persze minden télen az első hónál gyakoroltam kicsit az éppen használt járművemmel.
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 28, 2014 /

Itt a hónak még nyoma sincs. Máshol már 20 centit mondanak, itt meg semmi.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Havat még én sem látok.
(#) mrobi válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Az tudom, hogy nincs összefüggésben a kalapácsok száma a kerületi sebességgel, de akkor is túl nagynak tartom. Egy körfűrésznek általában 50m/s-al szoktak számolni. Ennél elméletileg a 60 a minimum. Kicsit sokallottam.
Következő: »»   2400 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem