Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   30 / 87
(#) norbertv99 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Köszönöm.... Venni nem akarok újat, ezt szeretem. (igaz hogy finoman szólva nem a legjobb, de szeretem). Hát akkor nincs mit tenni, mint keresni a neten... Hátha valamelyik használt oldalon találok megint
(#) CHZ válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Értem. Szerintem rossz döntés, egy új PU kb 5-10000Ft között lesz, legjobb estben is.
Ebből vehetnél normális lemezjátszót is, pláne, ha ezt piacra dobod...
(#) gyuszo válasza djhans hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Ha csak ez a 2 van, én megtartanám mind a kettőt. Mivel ahány hangszedő, annyiféle hangkép, biztos eltér különböző műfajon . De a Sanyo jobb választás.
(#) gyuszo válasza norbertv99 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Szerintem 1 sorral lejjeb a djhans Akai AP-100c lemezjátszója nagyságrendekkel jobb a kristálytűs lemez esztergagépnél. Nem azért, mert Tesla, vannak ezek között is jobbak.
A TESLA VK xxxx betétek a kristályosak a TESLA VM xxxx jelűek a mágneses fejűek.
De ehhez másik lemezjátszóra van szükség.
A mágneses lemezjátszók esetén már sokféle fejet tehetsz bele.
Biztos vagyok benne, hogy meg tudnál vele egyezni.
(#) norbertv99 hozzászólása Jan 19, 2015 /

Köszönöm a válaszokat, lehet hogy mégis veszek egy jobbat
(#) Medve válasza CHZ hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Köszi, ráfeszülök a potikra!
(#) djhans hozzászólása Jan 20, 2015 /

Valaki tudna segíteni hogy ez milyen gyártmányú és típusú MM hangszedő? A tetejére annyi van írva hogy Japan meg hogy 125 Köszönöm.
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Szerintem AUDIO-TECNIKA AT94, vagy testvére.Bővebben: Link
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Szerinted ez a jobb vagy az Akai PC100 hangszedő?

Szerintem kb azonos kategória, esetleg nagyon picit jobb..

Szerinted melyik gépet tartsam meg Akai AP-100C vagy Sanyo TP30? Mindkettő gyári hangszedővel van.

Akait ismerem, használtam is belépő szintnek kiváló, Sanyoról nem tudok semmit.
Teszteld, pl. akusztikus visszahatásra, melyik érzékenyebb.
Mechanika zaja is jól megfigyelhető és hallgasd meg azonos PU-val mind kettőt.

Értem. Azt már néztem hogy a Sanyo oldalát minimálisan megkopogtatom, döng a hangfalban nagyon. Akai annyira nem érzékeny. Aztán egyik szíjas másik direkt drive ezt se lehet könnyen eldönteni. Viszont amit megfigyeltem az Akai fordulatszáma mintha alacsonyabb lenne. Ugye a Sanyo-t be tudom állítani a tárcsával pontosra. Az Akait nem lehet mert szinkron motoros. Lehet hogy az okozza hogy sűrű a kenőanyag a tengelynél illetve kicsit laza a szíj?

Szinkron motor fordulata eléggé pontos, szíj lazasága, csapágy szorulása, okozhat ilyen problémát. Fordulatát ennek is tudod ellenőrizni, nyomtass ki egy stroboszkópot és tedd a tányérra, glimlápa segítségével jól látható lesz.

Igen erre gondoltam én is. Tányércsapágyhoz milyen zsírt tegyek? Szerinted érdemes ezekhez a gépekhez megípíteni a 6N2P RIAA-t vagy elég a TL074-es?

Szíj nélkül próbáld ki, erősebben megforgatva a tányért, ha sokáig fut így, akkor ne bántsd.
Ha hamar leáll, akkor feltétlen tisztítsd meg a csapágyát.
Én csövest készítenék, nekem ARC PH3 vállt be, sokkal jobb mint amiket előzőleg próbáltam.
Félvezetős egyik sem közelíti meg, sajnos..

Hamar megáll sűrű benne a kenőanyag. Mivel kenjem újra? Tudsz valami helyet ahonnan mérethelyesen ki tudom nyomtatni a tárcsát? Már a 6N2P-hez van meg mindenem akkor azzal kpróbálom.

Megvan a hiba, a szíj hozzáért a villához. A motornak szabad ennyire ide-oda mozognia?

Szíj nélkül is hamar megáll?
Elsőre csak tisztítsd ki, kenéséhez keress valami finomabb hőálló zsiradékot.
Motor rugalmasan van rögzítve.

Nem, szíj nélkül sokáig forog. Először benéztem nem vettem le a szíjat. A motornál a tárcsán annyit állítottam hogy nem ér a szíj már a léptető villához. Már jónak tűnik a fordulat fülre. Kinyomtatom a tárcsát köszi. A motornál a gumibakok már nagyon rossz állapotban vannak szerintem ezért ért hozzá a szíj. Nem tudom honnan szerzek ilyen gumikat.

Akkor ne bántsd a csapágyazását.
Alátéttel nem lehetne megtámogatni a bakokat?
(#) otthonpc20 hozzászólása Jan 26, 2015 /

Sziasztok! Olyan gondom van, hogy hozzájutottam egy Sharp RP-8H típusú lemezjátszóhoz aminek a szíj el volt szakadva és rátekeredett a motor tengelyére. Kicseréltem a szíjat és most a play gomb megnyomására nem jön elő a lejátszókar csak fölemelkedik a kar majd vissza megy a tartóra és megáll a motor. Ha felemelkedik és kézzel kihúzom a kart a lemez fölé akkor leteszi és tökéletesen végig játsza a lemezt. A végén fölemeli a kart a kifutó barázdánál és utánna ugyan oda vissza teszi. Az a baj, hogy a mechanikánál nem látom, hogy minek kéne a kart mozgatni. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baja?
(#) CT-3 válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Szia!Kiváncsiságból utána néztem a neten,lehet venni hozzá szervizkönyvet,de gondolom Te is megnézted.Semmi használható infót nem találtam,pedig engem is érdekelne.Ha meg úgy szétszednéd,hogy láss is valamit,akkor meg gondolom összerakni utána nem lenne egyszerü?
Üdv!
(#) CT-3 válasza djhans hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Szia,csak egy ötlet:alátét a hogy a kolléga mondta,meg sziloplaszt,ami rugalmas és eredeti helyzetbe állitja a motort.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) CT-3 válasza djhans hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

A motornak amúgy rögzitett állapotban is van egy kis "kotyogása"ez a csillapitást szolgálja,normális.
(#) djhans válasza CT-3 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Fejjel lefelé állított sasszival lötyögött a motor. Normál helyzetben most jó.
(#) otthonpc20 válasza CT-3 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Szia! Köszi a választ! Azt a szervízkönyvet megtaláltam. Közben megoldódott van egy gumiszerű a kar tengelye aljánál a fémlemez és a műanyag kar (ami a fogaskeréken keresztül vezérli) között. Ezen keresztül viszi a kart csak ez a gumi elkopott vagy az idő megette. Most kis radír darabot ragasztottam a helyére és tökéletesen működik.
Igazából az volt a baj, hogy ha fejre állítottam úgy ugye nem tudtam tesztelni, ha talpon volt meg nem láttam alulról, hogy mit csinál a mechanika.
(#) CT-3 válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Szia!Klassz,hogy sikerült összehozni!
(#) zarandok hozzászólása Feb 8, 2015 /

Infót kérnék, Lenco L830 DD lemezjátszó végálláskapcsolója nem kapcsol ki az utolsó barázdánál a kart bentebb kell nyomni hogy kikapcsoljon. Van-e állítási lehetőség.
(#) elektrorudi válasza zarandok hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Gondolom, hogy van, hiszen új korában jó volt, csak azóta el"állítódott".
Következő: »»   30 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem